Page 1

TRACTAMENT DEL “BULLYING” EN EL NOSTRE CENTRE

NO A L’ASSETJAMENT ESCOLAR! SI VEUS ALGUNA COSA,


Què s’enté s’entén per “bullying” bullying”? L’institut Daniel Blanxart i Pedrals entoma l’assetjament escolar

L’assetjament escolar (també conegut pel seu terme en anglès com a bullying) és qualsevol forma de maltractament psicològic, verbal o físic produït entre escolars de manera reiterada, al llarg d’un temps determinat. En són protagonistes adolescents de 12 i 13 anys. La majoria de les víctimes són nenes, però també hi ha nens. L’objectiu de la pràctica de l’assetjament escolar és atemorir, reduir, sotmetre i consumir emocionalment i intel·lectual la víctima, a fi d’obtenir algun resultat

“favorable” per a qui assetja o per satisfer una necessitat imperiosa de dominar, agredir i destruir la resta de persones. És el patró predominant de relació social que poden presentar els o les assetjadores. Per acabar amb el bullyng s’haurien de seguir aquests punts: punts:

1. Realitzar xerrades i jornades amb l'alumnat, el professorat i les famílies per millorar les relacions interpersonals. 2. Ser més ferms com a centre educatiu amb les sancions a l'alumnat que agredeix.

3. Estar més atentes les famílies a l'educació de les seves filles i fills en el respecte. 4. Capacitar el personal escolar perquè gestionin millor els casos d'agressió en els seus instituts. 5. Els centres d'educació haurien de seguir al peu de la lletra el manual lliurat per la Generalitat.

Tríptic Bullying  

Tríptic Bullying

Tríptic Bullying  

Tríptic Bullying