Page 1

Alex Ochoa Rosa Carrillo Julia Svensson Biel Camprecios


Adria Sanchez

EDITORIAL: Consum responsable actual: El consum responsable és un fet en el qual has de saber comprar de manera responsable, és a dir, saber en que val la pena gastar-se els diners i en que no. Des de el nostre punt de vista pensem que la majoria de la població malgasta els diners innecessàriament i no sap comprar coses amb cap, és a dir, anar de compres i solament comprar ho necessari. Des de el punt de vista de la nostra revista, exposem diferents a favor del consum responsable, al igual que diferents textos com hi pots trobar informació d’interès, dades curioses,etc. També pots trobar una agenda cultural amb diferents dies i festes relacionats amb el consum responsable. Una enquesta sobre el consum d’aigua, de quan aigua consumeixes, de com, de si ho fas responsablement o no. N’hi ha una part que està el pasatemps, què és per entrentenir-se i esbrinar coses, també inclou un obsequi de regal.


Comprar o llogar: Per adquirir un habitatge, normalment hi ha dos opcions, comprar o llogar. Quan tu compres intercanvies diners a canvi d’una casa, si no tens els diners suficients pots anar a un banc i demanar una hipoteca. Una hipoteca és un crèdit que et dona el banc i durant uns anys et treuen una quantitat exacta del teu sou. Quan tu acabes de pagar la hipoteca la casa és teva però si el govern vol que una carretera passi per on està la casa,et donen els diners que ells creuen que val la casa. I tu t’has de marxar en el temps que et donen. Llogar consisteix en adquirir una vivenda temporalment a canvi d’uns diners que el propietari imposa sobre l’alquilat. A part del que pagues d’alquiler també pagues la llum, l’aigua, el gas, les coses de la comunitat i el servell d’escombraries. Si l’arrendatari vol tornar a viure on la seva vivenda, a d’avisar amb un mes d’antelació. Jo principialment prefereixo comprar perquè la casa és teva i no t’has de preocupar tant i també et surt casi per el mateix preu, a part hi ha un moment on deixes de pagar la hipoteca i de lloguer sempre pagues el alquiler.


Bosses de paper o plàstic: Tots han utilitzat alguna vegada una bossa de paper i una bossa de plàstic però realment sabem la diferència. Una bossa de paper és un envás de paper que serveix per portar aliments o roba o altres coses, són molt bones perquè són recicables i després poder reutilitzar, són tirades al contenidor de paper. Bosses de plàstic són utilitzades per portar aliments no molt pesats. A l’any 1970 es va introduir per l’ús domèstic, al comprar et donen una bossa de plàstic per al menjar, abans era gratuïta , però ara costen cinc cèntims, també s’utilitzen per a tirar la basura. Les boses de plàstic són molt contaminants i no són recicables en canvi les bosses de paper són recicables i poc contaminants. Les bosses de paper si es mullen es trenquen en canvi les bosses de plàstic són impermeables. Depenent del tipus de bossa de plàstic són més resistents que les de paper.


¿Qué ventajas o desventajas encontráis en un centro comercial o en una tienda por Internet? Ir de compras a veces de mucha pereza, por eso, ahora hay una nueva manera de comprar, por Internet. Esta manera tiene ventajas y desventajas. Una de las ventajas es que no has de moverte de casa para poder comprar todo lo que quieras. Otra de ellas es que hay mas variación de prendas o productos. Una de las desventajas de esta idea, es el precio del envío, depende de la tienda en la que compres el precio del envío puede ser mas caro o mas barato. En las compras de tienda hay muchas cosas a favor, como por ejemplo te puedes probar todo lo que quieras, en caso de que haya vestidores. También tiene mas ventajas, en las compras online no sabes seguro la talla, el material y si te queda bien o no. Una de las desventajas es que abres y cierras a una hora determinada y en tienda online esta abierto las 24h los 365 días del año. En conclusión, hay muchas mas ventajas en las compras online, que en tienda física y es mucho mas rápido y mas fácil, aunque después te arriesgues, vale más la pena.


Ventajas del consumo de la verdura frente a la carne: La comida es una de las cosas que tienen más que ver con el consumo responsable. Has de saber comprar con cabeza y no dejarte llevar con la comida, ya que es con lo que más se suele gastar día tras día. Si abusas de comida puedes arruinarte tanto económicamente como con la salud ya que te gastas mucho dinero en comida y comer mucho o mucha cantidad no es sano, al igual que si comes muy poco no es sano. Hay muchas variedades de comida, pero hay algunos tipos que tienen más ventajas que otros. La verdura y la carne, son dos ejemplos adecuados para este caso. La verdura tiene muchas ventajas frente a la carne; No se mata a animales para comer, la carne puede contener más enfermedades, no se les hace daño ni se les utiliza. Las verduras son naturales y saludables y más buenas para nuestro cuerpo. Son ricas en agua, bajas en calorías, pobres en proteínas y lípidos pero ricos en vitaminas y minerales, tienen mucha fibra y son antioxidantes. Las verduras a parte favorecen en el consumo responsable porque son más baratas y tiene muchas más variedades. En conclusión, las verduras son mejores para nuestro cuerpo.


COLLECTION OF CLOTHES AND TOYS: In the world millions of children can afford to buy different toys and clothes every year. But there are also a lot of children who haven’t got enough money for this. Also every day millions of tonnes of rubbish are thrown away. A big part of this is toys and clothes and the majority can be recycled. In Corbera there is a company called “Humana”, which works to collect clothes and send them to people who need them, normally in Africa. In Spain we have a big campaign called “comparte y recicla” with the same objective for toys. In a lot of places there are a lot of special containers where you can leave these things so they can be collected. It would be a good idea to propose an interactional collection day when everybody can bring to the schools clothes and toys that they don’t need. We suggest that the town hall organises a day to start this project in Corbera, I’m sure that INS Can Margarit would be happy to help with this plan. It could be interesting to choose a date before Christmas to be able to give the presents to the children.


Water consuming: Every single country consumes different amount of water. However, we all consume too much and this will cause problems later on. The places where we consume most water are farms where we cultivate our food. To make these crops grow we use excessive amounts of water. There are lots of small habits that we could change in order to save the environment like: Turning on the dishwasher only when it’s full, Avoid taking baths, brushing our teeth with the tap off. You should shave with the tap off and use it when it’s needed. If you clean your car, you shouldn’t use the hose, it wastes too much water. Use instead car wash tunnels. All of these habits could potentially save up to 400 liters of water. It reduces the cost of the bill that you have to pay and makes a big difference to the environment.


Crònica: El Dimarts 12 de Juny vam anar a Barcelona a visitar a l’agencia catalana del consum. Quan vam arribar ens van fer una presentació on ens van explicar que significa consumir i ens van fer preguntes del que consumim. Ens van ensenyar una cançó sobre aquest tema i després ens vam separar en grups per fer tres diferents tallers. El primer taller ens van posar diferents imatges de diferents marques d’aigua i havem d’escollir una i dir quin equilibri tenien amb el medi ambient. Després en el mateix taller vam fer una fitxa on teniem que dir el que ens havia toca’t: l’ús de l’aigua, d’on provenia, el tipus, etc. El segon taller vam parlar de les fulles de reclamacions I dels drets que te el consumidor. L’últim taller vam parlar de la xocolata, des d’on surt fins l’industria, totes les fases que te i també vam parlar del comerç just, que és una etiqueta que surt a les capses de xocolata on els treballadors cobren un sou decent i les que no ho porten és perquè els treballadors treballen en molt males condicions.


AGENDA CULTURAL: 3 DE MARÇ

15 DE MARÇ

16 DE MARÇ

17 DE MARÇ

22 DE MARÇ

7 D’ABRIL

Dia mundial Dia mundial Dia mundial Dia mundial Dia mundial Dia mundial de la de les de la d’internet del aigua de la salud naturalesa persones Economia consumidores 22 D’ABRIL Dia

17 DE MAIG

5 DE JUNY

20 DE JUNY

31 D’AGOST

20 DE SEPT.

mundial Dia mundial Dia mundial Dia mundial Dia mundial Dia mundial de la terra del reciclatge del medi dels refugiats dels del consum ambient menjadors responsable socials


Wordsearch:


Crossword:

Enq uest as Con sum d’ai gua

Enq uest as Con sum d’ai gua


1. Beus aigua de l’aixeta o de l’ampolla?

2. Et duxes o et banyes? 25

20

15 Fila 2 10

5

0 Duxa

Bany

3. Algun cop t’has deixat l’aixeta oberta?


4. Quan et rentes les dents deixes l’aixeta oberta?

5. Quan et poses el sabo a la dutxa tancas l’aixeta?


6. Consideras responsable?

que

consumeixes

7.Quan gastes de aigua al mes?

aigua

de

manera


8. Quan trigues en duxarte?


9.Quants litres veus al dia?

10. Quan compres una ampolla d’aigua de quina quantitat la compres?


Ts3 rosa  
Ts3 rosa  
Advertisement