Page 1

LES NOSTRES MARQUES SÓN RESPONSABLES ?

CRISTIAN BERNAL DAVID MARTINEZ ERIKA NOEMI JOEL VARGAS


EDITORIAL Les nostres marques son responsables ?

La nostra revista parla de las marques, moda i el consum responsable. Creiem que la nostra revista pot ajudar a la gent de qualsevol edat a consorciar-se del mal que li estem fent al nostre planeta. En aquesta publicació parlem de diversos temes que afectant al medi ambient i relacionats amb la moda com: fast fashion, comerç just, recollida de roba i joguines, economia col·laboraria, i una crònica sobre del consum de la roba. La indústria minorista de la moda ha estat testimoni en els últims anys d'una revolució: botigues de H & M o Zara han sobrepassat a Gap com les marques més importants del mercat. I amb una rendibilitat més gran que la dels minoristes tradicionals. Però, què tenen aquestes firmes que no tinguin les botigues de sempre ? Aquestes botigues utilitzant estratègies que defensant el medi ambient, i nosaltres també ús volem donar estratègies, amb aquesta revista.


LES FAMILIES ESTALVIEN COMPARTINT ROBA. Una de les formes d’economía col·laborativa utilitzada per les famílies es reutilitzar la roba. Els avantatges de les famílies que utilitzen l'economia col·laborativa, son principalment dos:  

Estalviar diners: Com que les famílies intercanviaven la roba entre els seus fills per estalviar diners. Cura del medi ambient: Les famílies compran menys roba i la intercanvien per tenir més cura del medi ambient.

Defensar el reciclatge i la reutilització de les coses es una bona manera de participar en l’economía col·laborativa. Per exemple: qui no ha heretat la roba o cotxet d’un amic ? Vivim a un ritme de consum molt fort i hem de reduir el consum amb criteri. I reduir despeses i residus. Una manera de fer-ho podría ser donar-li una nova vida a les coses que creiem que no tenen utilitat. A més de reutilitzar i així ajudar al medi ambient aquesta formula ensenya als nens la idea de compartir.


RECICLATGE DELS TEIXITS I LA ROBA Tota activitat humana té repercussions sobre el medi ambient ja sigui de forma directa com de forma indirecta i el tèxtil no n’és una excepció. El sector de la moda tèxtil no s'ha quedat al marge d'aquesta nova realitat i de la mà de corrents com el DIY -fes-ho tu mateix-, el reciclatge -oferir un nou ús a peces en desús- o el upcycling -recuperar i transformar una peça en una altra de més utilitat i valor-, s'està mostrant especialment dinàmic, havent aconseguit crear un proactiu moviment que aposta per reciclar, personalitzar "customitzar" -, i donar una nova vida a les peces de roba i complements amuntegades en el fons de l'armari. Com a eix de referència de tot això, una aposta decidida per la sostenibilitat en tots els seus sentits. Pantalons, vestits, samarretes, bosses, abrics, ... són peces susceptibles de ser treballades amb la tècnica del patchwork, igual que múltiples complements per a la llar, com coixins o cobrellits que amb una mica d'imaginació per la nostra part poden canviar totalment de aspecte, de la nit al dia. En conclució podriem dir que el reciclatge del teixits i la roba ens aporta ser mès responsable amb el medi ambient, i també un estalvi familiar.

Contenedor naranja.


El contenedor naranja es el elemento clave Para la recogida de residuos textiles.

Hoy en día hay más de 1. 700 contenedores por todo Catalunya en más de 450 municipios. El contenedor de ropa amiga es fácilmente reconocible gracias a su color naranja y sirve como punto de información para los ciudadanos que quieran depositar las bolsas de ropa, ya que a través de sus informas se orienta a las personas como i que puede ir en su interior, además de explicar quién será el objetivo de las donaciones y sus destinos. El diseño de los contenedores naranjas están en constante modificación para mejorar su seguridad. Otro de los objetivos es la inserción sociolaboral que ofrece trabajo, formación y hábitos laborales a personas en proceso de inserción y productos de inserción y producción. Otros de los objetivos de esta empresa es la acción medio mediambiental, el consumo anual por persona se encuentra entre 7 y 10 kg de ropa o residuos textiles. La recogida selectiva de ropa usada, zapatos, ropa del hogar y otros residuos textiles, para su revalorazion ofrece oportunidades para la reutilizacion en el mercado de segunda mano.

Fast fashion


o Los consumidores de moda no tenemos en cuenta de los estudios y análisis previos que lleva la ropa que vestimos pero es seguro que tanto el marketing como la sociología, a través de las marcas han estudiado nuestro comportamiento, realizado campañas y estudios de marcas. La moda es un término contemporáneo utilizado por los minoristas de moda para expresar que los diseños se mueven rápidamente desde la pasarela capturar las tendencias actuales de la moda. La colecciones de la ropa de moda rápida se basan en las tendencias de moda más recientes presentadas en la semana de la moda tanto en la primavera como en el otoño de cada año. El énfasis está en optimizar ciertos aspectos de la cadena de suministros para que estas tendencias se diseñan y fabriquen de manera rápida y económica para permitir que el consumidor convencional para comprar estilos de ropa actuales a un precio menor. Esta filosofía de fabricación rápida a un menor precio asequibles se utilizan en grandes minoristas como H&M, Peacocks, Primark, etc. En particular paso a primer plano durante la moda de “boho chic” a mediados de la década de 2000.

FASHION AND RESPONSIBLE


CONUMTION To go to work, to go to university, to go out with friend, through the city; Whatever we are going to do, we always have to think: What do to I wear today? Buying clothes takes a whole process, from entering a conventional store and looking for a new season garment, the correct size, the fashionable color, etc. And not to mention the manufacturing and distribution process. 

No doubt shopping is one of the main activities of the person.

Have you considered how consumption affects the environment?

Who manufacture it?

In what working, economic and social conditions were the “jeans” that I put on this morning?

The costs of the fashion


In owner countries we are abituate to have old kind of fashion marks, and all of them for reasonable prices. Most of them with reaconable quality.

To have quality at low cost has only one wall:reduce the costs of salaries.

Because of that most of the textil industries has gone to countries whith lowest salaries, like India and Bangladesh. This situation provoques social problems in both countries. In our countries unemploymend and in the other countries lower salaries with now rights.

The solution past by pay more for fashion.Incrising the salaries or consuming local products.

Crรณnica


La sortija d’ahir va ser a la agencia catalana del consum. Vem sortir d’aquí a les 8:00 I vem arribar allá a les 9:30, can vem arribar vem esmorsar I despres vem entrar, cuan vem entrar vem anar a una sala on en van explicar en que consistía la agencia del consum. Despres vem anar a fer un taller de 2 hores sobre la moda, les activistas van ser les seguents: vestir un maniquí, com ens vestiem pel mati, que ens agrada mes. Aquesta activitat preten analizar els criterios del grupo a l’hora de vestirnos. La seguent activitat va ser que teniem que adivinar amb quin material estaba fet la tela, hi había seda, poliester, lli, llana I coto. La tercera activitat consistía en que ens donavan un sobre, segons la cantitat de diners genies que intentar agafar la majoria d’objectes seguint un criteri. A mi em va semlar una mica aburrit peque era tota la estona el meteix tema.

AGENDA CULTURAL JUNY


1 DE JUNY: FESTA DE L'ESCUMA. Organitzat per l'ajuntament de Corbera del Llbregat. 2 DE JUNY: IGNAUGURACIร“ DE PISCINA MUNISIPAL. Organitzat per ajuntament del Corbera de Llobregat. 19 DE JUNY: FESTA MAJOR DEL POBLE. Organitzat per l'ajuntament de Corbera del Llobregat. 26 DE JUNY: SORTIDA NOCTURNA: CONEGUEM ALS RATPENATS DE CORBERA. Organitzat per els escursionista Corbera Alta. 30 DE JUNY: FESTA DE LA RADIO. DJ LAION. Organitzat per asociaciรณ de veins del Safari.


ENGLISH CROSSWORDS AND WORD SEARCH A S R P O L K I U J Y H T G R F E D

D F F A S T F A S H I O N Q A S Z W

G H G Q E Q W S X Z A S E R Y D C E

J K T W P M A C B D F E G H I A L C

K C Q E O N B D A V I D A S F F O A

P R X R L O C Z X Q A V Y P O J T G

I Q T Y K C O N T A I R N E R K H J

Y C I U I P D P O I U Y T R E L E I

R Z A T J J O E L F D S A Q W M S P

W M D I U Q E G H J T K L P O N R L

Z C D F T S O P QD R S G J WF T Q R C E A E S Y K U D I T R E QZ O K

B G H L A E K Q A K R M N C V S C I

ML A U I R K J S D R I L Q A S B C S J L H I U O S QP A Z A J B V MJ

O E T H L K O Z D A X I V T X S F U

U R S G B A W X C Z W Y O W I U K Y

T W Y F E L A T V K N M L N V A O H

E Q R B X Z D A R Z MQ X W E S D X C E B D A C H R J F MV I T N G F B


VE Poyecto 1.wve


ENQUESTA 1.QUE PIENSAS DE LA ROPA RECICLADA ? UN BUEN USO

UN MAL USO

20

10

pregunta

2. QUE TIPO DE ROPA COMPRAS 17

13

PREGUNTA TEJANOS

CHANDAL


3. DE QUE COLORES COMPRAS MAS LA ROPA ?

20 15

OTROS

10

NEGRO

5 BLANCO 0 PREGUNTA BLANCO

NEGRO

OTROS

4. CADA CUANTO COMPRAS ROPA ? 1-7 semana

15

10

5

pregunta

3-7 semana

10-31 mes


5. CUANTO DINERO INVIERTES EN ROPA AL MES ? 100-200

200-500

500-1000

25

20

15

10

5

0 PREGUNTA

6. RECICLAS ROPA ?

NO 42%

SI 58%

SI NO


7. QUE TIPO DE MARCAS COMPRAS MAS ?

NIKE

ADIDAS

SIKSILK

8. QUE PIENSAS DE LA ROPA CARA COMO GUCCI, CHANEL, ETC… ?

ROPA DEMASIADO CARA

ROPA MUY BUENA


9. DONDE SUELES COMPRAR MAS ROPA ? CENTRO COMERCIAL

MERCADILLO

TOP MANTA

GRANDES ALMACENES

17% 33% 17%

33%

10. CUANTOS QUILOMETROS RECORES PARA COMPRAR ROPA ?

23% 44%

30-50 KM 60-150 KM

33%

160-200 KM

Ts3 joel cristian david erika  
Ts3 joel cristian david erika  
Advertisement