Page 1

1PORTADA DE LA REVISTA 2EDITORIAL DE LA REVISTA 3ARTICLES DE LA REVISTA 4CRONICA DE L’EXCURSIÓ 5AGENDA CULTURAL 6ENGLISH CROOSWORDS AND WORDSEARCH 7 ENQUESTES


TASCA 1. PORTADA DE LA REVISTA

Integrants del grup: Pol Solsona, Liyac Martinez, Joan Villote, Kevin Espinoza, Joel Aladesa Curs: 2017-18


TASCA 2. EDITORIAL

Consumir de forma responsable és cosa de tots El consum responsable és un sinònim de saber comprar, el qual significa gastar els diners en primeres necessitats. Actualment, la gent no té cura del consum responsable, ja que la gent compra més coses de les que necessita. Primerament, podem defensar el consum responsable com un estalvi econòmic eficient, hi ha més biodiversitat, gracies al saber reciclar, reutilitzar i reduir. A més, creem una igualtat social, ja que no totom té el mateix accés a l’obtenció de necesstitats secundàries, per això parlem d’igualtat. Per contra, si parlem de solidaritat no podem comprar el que nosaltres volguem. Per exemple, en èpoques nadalenques, els pares compren als fills molts regals que no són objectes prioritaris, sense ser conscients del que estan comprant. En opinió, podem dir que el consum responsable ens aporta valors com la igualtat d’oportunitats, el treball digne, la conservació del medi ambient i la reducció de la pobresa, entre altres.


TASCA 3. ARTICLES CASTELLANO:

El consumo de agua El agua utilizable por el ser humano se ha reducido en gran medida. En el siglo XXI nos ha llevado a enfrontar una importante crisi mundial entrono al agua. El agua es un elemento vital para vivir. El acceso a agua poable es una necesidad priaria imprescindible. Los principales responsables de la contaminacion del agua somos nosotros ademas de las indstrias que estan cerca de los rios y en el mar las plantas petroliferas. Hoy en día no se tiene en cuenta cuanta agua gastamos y lo importante que es. La mayoría de nosotros malgastamos mucha agua sin pensar que seríamos sin este recurso. Se puede reducir el consumo de agua de diferentes formas,podemos ducharnos en vez de bañarnos, mientras nos ponemos el jabon debemos parar el agua, tambien, debemos parar el agua cuando nos labamos los dientes o las manos. Si no disponieramos de esta necesidad, habrían muchos sucesos, como guerras o catástrofes. Por lo tanto, es bueno cuidarla


porque mejora nuestra salud, ya que el 80% de las enfermedades son debidas al consumo del agua contaminada; es un recurso limitado, no se tiene que malgastar porque se acaba y sirve en consumo dirario, la usamos para ducharnos, para lavarnos la mano, lavar los platos… Además, las reservas de agua dulce estan siendo utilizadas por la especie humana a una tasa económica muy veloz, mucho más rápido de lo que tardan en recuperarse, de manera que este recurso, considerado como renovable pasa ser a no renovable.

RECOGIDA DE ROPA Y JUGETES Cada año hay unas ONG que se dedican a recoger ropa que la gente no quiere o que no le sirve,todo lo que recogen va destinado a la gente sin recursos necesarios para vivir. Estas ONG dan esos jugetes y ropa a la gente necesitada,normalmente a la gente de paises subdesenvolupados por ejemplo Ecuador, Serbia, Venezuela, Colombia, Argelia, el Congo, etc. Encontramos diferentes argumentos, a favor y en contra. En primer lugar trataremos los pros, donde podemos decir que va a ser una gran ayuda y un buen recurso, los donadores llevan a cabo un acto solidario que hace felices a los niños, la gente tiene mucha ropa que no usa y la tiene guardada y, finalmente, es más fácil vestirse si no se tiene tanta ropa. Por el contrario, podemos añadir que muchas veces hay demanda ya que no a todos los necesitados les llegan estos recursos, no pueden escoger el estilo de ropa, aunque es mejor tener alguna cosa que no tener nada y, normalmente, las cosas que donamos podrían ser mucho más útiles.


FUNCIONAMENT D’UNA PLANTA DEPURADORA En l’nici del camí, l’aigua pluvial es recull a través de sumidors que es filtra per aquests, cap a les canyeries. Per altra banda trobem les arquetes o sensors. Aquests dipòsits s’encarreguen de emmagatzemar i disribuir l’aigua residual que prové dels sistemes sanitaris. Aquestes aigües es transporten de manera separada o junta i, això, permet tenir un diferent tracte, ja que la càrrega contaminant és elevada. Un cop a la depuradora, es tracten les aigües residuals per reutilitzar les parts sobrants. Primerament trobem la fase del derbant, on se separen els objectes que estan entre reixes, com ara el plàstic; després, la fase desbant, els materials separats són més petits, com la sorra i, finalment, el desengrassat, on se separen els lìquids amb diferent densitat de l’aigua, com l’oli. A continuació, l’aigua es deixa reposar perquè els sentiments es dipositin a baix. Aquest procés ajuda a separar les partícules, però es retiren partícules com el fósfor i el nitrogen. Seguidament, uns microorganismes degraden la matèria orgànica. Els microorganismes més comuns són els fongs. Després es separa el fong de l’aigua depurada. Aquesta pot passar per un tercer tractament o directament al mar. Per últim, en aquest tractament, es reutilitza, s’higienitza l’aigua i s’eliminan els bacteris de l’aigua. Es fan servir diferents tractaments per com s’utilitzi l’aigua.


MENJADORS SOLIDARIS Molts menjadors solidaris i socials preparen un munt d’àpats diaris. Aquest és un servei que permet atendre persones sense llar o que viuen sense companyia i, normament donen servei a domicili. Els encarregats d’aquests detecten les necessitats i busquen solucions i impliquen moltes persones, tantes com es puguin. Aquestes veïnes van començar aquest menjador solidari quan la Merche veia quela gent del carrer menjava de les brosses de les escombreries , això ho veia malament. Així que va fer el menjador solidari. Van començar uns cinquanta menús i ara fan més de dosmil per cada setmana. Tresmil persones han passat per Gregal (menjadors solidari), en quatre anys, sense comptar els voluntaris. Per a que la gent pugui menjar a casa seva, es preparen carmenyoles i menjars sense fer. Dos-centes cinquanta persones són les que s’atenen diariament i, lamentablemtent, cent-cinquanta són les que no tenen llar. L’únic requisit és que cobrin quatre-cents euros. A tots els atesos els envien a serveis socials per ajudar-los i si no ho fan, queden enregistrats i, d’aquesta manera, més endavant els puguin ajudar. A la gent que treballa allà vol fer una associació de joves, on la seva funció seria portar el menjar a la gent més necessitada. Segons els experts, diuen que la idea és molt bona ja que és un acte humanitari i molt bo per la gent immobilitzada.

EL RECICLATGE Reciclatge és un terme emprat de manera general per a descriure el procés d'utilització de parts o elements d'un article que són rebutjats i després d'un determinat procés poden ser usats novament, a pesar de pertànyer a alguna cosa que ja va arribar al final de la seva vida útil. Reciclar és l'acció de tornar a introduir en el cicle de producció i consum productes materials obtinguts de residus.


Per exemple, reciclar un ordinador significa que les seves parts o les matèries primeres que formen els seus components tornen a emprar-se en la indústria de fabricació o muntatge. També es refereix al conjunt d'activitats que pretenen reutilitzar parts d'articles que en el seu conjunt han arribat al terme de la seva vida útil, però que admeten un ús addicional per a algun dels seus components o elements. Al procés (simple o complex, depenent del material) necessari per a disposar d'aquestes parts o elements, i preparar-los per a la seva nova utilització, se li coneix com reciclat. La producció de mercaderies i productes, que fa créixer el consum i com a conseqüència l'augment de deixalles de divers tipus (alguns dels quals no poden simplement acumular-se o rebutjar-se, doncs representen un perill real o potencial per a la salut), ha obligat a les societats modernes a desenvolupar diferents mètodes de tractament de tals deixalles, amb el que l'aplicació del reciclatge troba justificació suficient per a posar-se en pràctica. És evident que perquè es produeixi un bon reciclatge, la societat ha d'intervenir en el procés de classificació d'escombraries, aquest tema és poc debatut públicament tant des del punt de vista jurídic com tècnic, considerant que la classificació domèstica ha de ser un dret, mai una obligació. Considerant que parteix de les nostres escombraries, contenidors i residus en general, el contribuent paga uns bons diners per a la seva recollida comuna, és abusiu pressionar a aquest que contribueixi a més amb un servei extra, i gratuït, com és la classificació i catalogació de les seves escombraries (moltes d'elles de dubtosa classificació). Seria un incentiu, rebaixar en general el preu del rebut urbà de recollida d'escombraries; un bon gest, sens dubte per part de les Administracions locals, però que té la seva justificació, ja que parteix d'aquesta rebaixa es compensaria amb la quantitat que reben directament de les indústries de reciclatge.


Mai cal perdre de vista, que la classificació i catalogació d'escombraries per part del contribuent, és un servei gratuït que es realitza sense rebre cap contraprestació directa; a més de considerar que l'Administració Local rep una contribució per altra banda; d'aquesta manera s'evitaria que sempre paguem més, els de sempre, el ciutadans

FAIR TRADE Fair trade is a social movement that fights agains poverty, it’s in favor of being solidary. Its based in the equality of salaries, because it demands that at least in some countries, the south american countries between others, there sould be acceptable conditions. Another very important thing is for men and women to be equal, especially in the way that they are treated. On the contrary, we could say that people have good jobs because of there studies, it would not be fair that if one person has not studied that they could managed to aquire the same amont of salary as the person who has. Nowadays people consume lots of products daily and it would be good to continue like this because a lot of money is earned.

THE LOGOS Logo is an element that we wear daily, that represents a company. En our life, we show the diferent logos in a indirect form. We are doing publicity to them. People can see our clothes and see the


logos that we wear. The most popular are Nike, Adidas, Puma, Kipsta and Lotto. This are the companies that we usually wear, but there are some more inusuals. The companies win buyers for our ocult and indirect publicity. On the one hand, is good to show the diferent logos, because is the bisness of this company but, on the other hand, we think that is bad because children are doing publicity and they don’t win nothing. In general, wear logos is the best mode to do publicity to some company, but it has some disadvantages that it can to get better. TASCA 4. CRÒNICA O REPORTATGE SOBRE LA SORTIDA El dimarts 12 de juny vam anar a l’Agència Catalana del Consum. Vam arribar aproximadament a les deu del matí i vam seure just davant de l’edifici a esmorzar, durant vint minuts. Seguidament vam entrar i vam dirigir-nos cap a una sala on vam seure tots els grups del treball de síntesi a les diverses cadires que hi havia. En Guillem i el Dani, els encarregats, van explicarnos de què tracta aquella agència i que s’hi fa. També van expilcar-nos que no tothom consumeix de la maGteixa manera i van mostrar un vídeo referent a això. A continuacío vam fer tres grups on, en aquests, hi havien diversos grups del treball de síntesi, els quals es ditribuien en tres monitors, un per cadascú. En el primer torn, el nostre grup va parlar sobre si la xocolata és dolça per tots on depeníem del tipus de xocolata i en l’estat com la trobem. Després vam tractar sobre el procés de fabricació i qui hi intervé, on disingíem les fàbriques, els transportistes, el camperol i els intermediaris.


Més tard vam fer el taller sobre l’aigua en equilibri, on vam triar una làmina plastificada on hi havia un dibuix d’una ampolla d’aigua i ens va formular una pregunta, en què ens deia per què havíem escollit aquella exactament. A més vam parlar de l’origen de l’aigua i la nostra relació amb el medi. Per últim, vam anar cap a una sala d’ordinadors i vam explicar les regles del consum, on principalment es va associar amb el dret, el que puc fer i el deure, el que haig de fer. Creiem que va ser una sortida molt interessant perquè vam aprendre a manifestar la nostra opinió i saber sobre com consumir i esperem repetir aquest gran trajecte.

TASCA 5: AGENDA CULTURAL Dilluns 2 de Juliol A les 17:00 ,xerrada del consum responsable L’entrada sera gratuita per tohtom Dimarts 3 de Juliol A les 11:00,caminata per la muntaya Edat 10-50 anys,entrada gratuita Dimecres 4 de Juliol A les 14:00,dinars pels avis del poble Pot anar qui vulgui però si no són avis es pagaran 3,50€ Dijous 5 de Juliol A les 20:00 ,acampada popular de l’urbanització Edat 10-60 anys,entrada gratuita


Divendres 6 de Juliol A les 11:30,taller de reciclatge Edat 5-15 anys,entrada gratuita Dissabte 7 de juliol A les 8:00,esmorzar del poble Totes les edats,entrada 1â‚Ź Diumenge 8 de Juliol A les 24:00,jocs de nit Per totes les edats,entrada 2â‚Ź


TASCA 8: OBSEQUI


TASCA 9:ENQUESTA porcentaje de compra de las mujeres

26%

33%

19% 22%

media de mujeres otros vienes

media de mujeres maquillage

media de mujeres tecnologia

media de mujeres cigarros

porcentatje de hombres

22%

14%

25% 39%

media de hombres otros bienes

media de hombres muebles

media de hombres herrramientas

media de hombres tecnologia


Media de los hombres 60

55

50 36

40

30,90909091 30 20 20 10 0 otros bienes

muebles

herrramientas

tecnologia

media de hombres

media de hombres

media de hombres

media de hombres

MEDIA DE MUJERES 40

37

35

30

30

25

25

22

20 15 10 5 0 otros vienes

maquillage

tecnologia

cigarros

media de mujeres

media de mujeres

media de mujeres

media de mujeres

homes: herrramientas amb un 55 Moda de las dones: altres bens amb un 37

Moda dels


Area verda2 definitiu  
Area verda2 definitiu  
Advertisement