Page 1

OBSEQUI! EDICIÓ LIMITADA!!!

EL REL

J 2,95

PER A PERDRE EL TEMPS!

La cultura Catalana i la Europea es fan l’ullet.


La Cultura del Cava. El cava (o xampany) és el vi escumós produït segons el Mètode Tradicional a Catalunya, majoritàriament. Legalment, la Unió Europea reconeix el Cava com un VEQPRD, un Vi Escumós de Qualitat Produït en una Regió Determinada, i l'activitat del sector està regulada pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Cava. El xampany francès es va introduir a Catalunya amb l'ocupació dels Cent Mil Fills de Sant Lluís (1823-1827). Luis Justo y Villanueva, de l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre van introduir-lo. El 1887 va arribar la plaga de la fil•loxera al Penedès arruïnant els cultius de raïm. A causa d’això, les grans empreses ho van aprofitar per elaborar productes nous com el cava. Aquestes són les varietats principals utilitzades en el cupatge del cava. Cadascuna aporta al cava unes característiques que es complementen: •

el macabeu aporta dolçor i perfum.

la parellada aporta finesa, frescor i aroma.

el xarel•lo aporta cos i estructura.

A partir d'aquestes varietats de raïm s'elabora el vi base, que és el vi tranquil que s'utilitzarà per elaborar el vi escumós en una segona fermentació.

Articles


Fiestas i tradiciones principales de Europa o de los paises europeos. Bulgària El Koleduvane es el ritual búlgaro que se conserva todavía en muchos pueblos y ciudades del país y que marca el inicio del Kuleda, nombre con el que se conoce el día de Navidad en Bulgaria.

En la noche del 24, la Nochebuena, los búlgaros preparan una cena que consta de entre 7 y 12 platos, de los que ninguno puede contener carne o productos derivados de origen animal. Después de cenar, el punto de la medianoche marca el inicio del Koleduvane donde los Koledari van de casa en casa cantando diferentes canciones populares que desean Riqueza, Salud, Amor y Prosperidad hasta bien entrada la mañana del día 25.

Grecia En Grecia los niños tendrán que esperar hasta el 1 de Enero para poder abrir sus regalos de bajo kαραβακι, el Barco. En Grecia los regalos se ponen bajo un pequeño barco de madera o papel decorado con luces de diferentes colores. Es la prueba de la importancia del mar en la cultura griega, y cada año se impone a las casas griegas sobre el Árbol de Navidad.

En las calles de las ciudades griegas podemos encontrar grandes representaciones de estructuras de luz en forma de barco, muchas veces junto al mismo árbol de Navidad. Los niños de este país no recibirán los regalos hasta la llegada de San Basilio, el primer día del Año Nuevo.


Main artists and writers of European projection.

Joan Miró I Ferrà

Joan Miró i Ferrà was born in Barcelona on April 20, 1893. He died in Palma, Mallorca on December 25, 1983. He was a Catalan artist, sculptor, engraver and ceramist, considered one of the top representatives of Surrealism . In his work he reflected his interest in the subconscious and his country. His first works show strong Fauvist, Cubist and Expressionist influences, evolving towards a more flat painting like La Masia.

Paul Klee

Klee was born in Münchenbuchsee, near Bern, Switzerland, in a family of musicians, a German father and a Swiss mother. From his father he obtained German citizenship, which he would use all his life, since Switzerland refused to give him citizenship after his exile during the Nazi persecution. He studied art in Munich with Heinrich Knirr and Franz von Stuck. At seventeen he painted My room (1896).


J.K rowling

Rowling was born on July 31, 1965 in Yate, England as the daughter of Peter James Rowling and Anne Rowling, whose maiden name was Volant. Her sister Dianne, was born in the family home on June 28, 1967, when Rowling was 23 months old. The family moved to the nearby town of Winterbourne when Rowling was four years old. He attended St. Michael's Elementary School. As a child, Rowling enjoyed writing fantastical stories, which she often told her sister.

Care Santos

He will study Dret at the University of Barcelona and later on in Spanish Philology. The journalistic career will begin at Diari de Barcelona, and I am endavant a diaris com ABC or El Mundo.The 1995 is going to donate to conïixer amb a first llibre of relats, Citrus Stories. Després will follow altres llibres (novel·les i relats).


La cocina y los costumbres gastronómicos. Alemania: Chucrut El chucrut es un acompañamiento típico de Alemania. Solía prepararse para conservar el repollo durante el invierno, cuando la vegetación allí es pobre y débil.

Andorra: “Trinxat de muntanya” Un planto típico de Andorra, sabroso y muy sencillo, que tiene como base la patata y la col.

Belgica: Mejillones con patatas Es una receta internacional, los mejillones al estilo de Bruselas acompañados de patatas fritas. El mejillón es un marisco muy nutritivo que destaca por sus propiedades antioxidantes.


EL QUE ES POT SOMIAR, ES POT FER

Hi havia una vegada un noi que es deia Kevin i volia anar a la lluna.

Tothom es reia d’ell, perquè deien que era molt poc problable que anés a la lluna amb les seves calificacions. En Kevin enfadat se’n va anar a dormir i aquella mateixa nit va tindre un somni. Un somni que el va ajudar a arribar a la lluna i construïr una nau.

Aquell mateix matí sense esmorzar ni res, va sortir pitant al seu garatge a començar a construir la seva nau.

Finalment, al cap de dos anys, va acabar de construïr la seva nau i va poder anar a la lluna i fer el seu somni realitat.


Danses i Instruments FRANÇA A França, La Badoise, la qual s’interpreta per parelles, que es donen cops als a les cames i piquen de mans.

L’instrument mes típic de França es l’acordió que esta composta per una bossa d’aire i un teclat.

ESPANYA A Espanya s’estila molt el flamenc, que es dels més famós del món espanyol. Es va desenvolupar més concretament a Andalusia, Extremadura i Múrcia. El Candil també és una dansa d’aquest país.

Un dels instruments més típics, és la guitarra espanyola que és un instrument de corda fregada o percudida.

Dinamarca A Dinamarca trobem “Els set salts”, que consisteix en fer un cercle agafats de l’espatlla, fent salts cap a la dreta i a l’esquerra.

La zambomba és molt típica del lloc.


Articulo sobre los diferentes juegos populares y tradicionales que encontramos en EspaĂąa y en sus paĂ­ses

Populares Swedish bags: Team members must take turns covering the course of a circuit (with small obstacles, curves, straight lines ...) using a cloth sack. The person in charge must know the number of laps that the group manages to complete. Each complete turn represents a point. Win the team that makes the most laps.

Scottish Bowling: 5 pins are placed in an obstacle-free space forming a heptagon. The players of the team have to throw cardboard balls alternately (one in each turn), to try to knock down the five pins. Each time a bolus is knocked down, one point is won. The final result of the test is the total number of points obtained by all the players on the team.

Race of tied knees: Each runner ties the rope to the knees and are placed on the starting line. At the start signal they try to reach the goal as they wish (jumping running, crawling, ..). Win who arrives first.


Tradicionals The four corners: 5 people. One in the center and the rest in a corner each. When the one in the center counts to 3, everyone changes corners and the center tries to take a corner from another player. The one who runs out of a corner goes to the center.

Hula hoop: The player enters inside a hoop and keeps it hori-zonal with the circular movement of the hips.

Spanish Comba: The goal of the game is for all team members to jump rope at the same time. To get the point of the game, the whole of the group must perform at least five consecutive jumps.


Visitem cava vila Arnau.

A les 8:15 aproximadament, vam sortir de l’institut. Ens van dividir en dos grups per a que capiguessim en el bus, després d’aproximadament una hora i 45 minuts vam arribar a una plantació de raïm gegant. Vam esmorzar i ens van dividir en 2 grups, cadascun grup feia coses diferents per després s’intercambiaven. Un grup es quedava al lloc on havien esmorçat, i li explicaven com detectar les olors del vi, per veure si ho havien entès ens van donar a cadascú un gotet amb most per olora-lo i tastar-lo. Entres l’altre grup s’anaven primer a la plantació de raïm mentres ens explicaven l’historia de vila arnau, ens van portar a on es troben totes les maquines i ens van explicar que a l’estiu, el fruit madura i fem la verma. Quan arriba l’estiu collim el raïm per convertir-ho en vi. Es pot fer a mà o a màquina. Aboquem el raïm a la tolva i seguidament el passem També ens van explicar com era l’elaboració del cava La vinya a la tardor, li cauen les fulles. A l’hivern, fem la poda dels sarments. A la primavera, floreix la flor i neix el raïm. Mes tard ens van portar a on es guardaven tots les ampolles de vi, el cambi de temperatura es va notar també l’iluminació, que era més fosca. Vam sortir per ajuntar-nos amb l’altre grup, com es sobrava molt de temps ens van donar l’opció de quedar-nos ho d’anar ja a l’institut. Vam escollir quedar-nos i a l’una vam fer unes fotos de grup i vam pujar a l’autobús. Un hora mes tard vam arribar i vam poder estar mitja hora al pati abans de marxar a casa.


AGENDA CULTURAL

Esdeveniments culturals-musicals de Corbera, de Catalunya i dels països que formen l’Europa actual.

Tomorrowland Dos caps de setmana del 2018: 20 - 22 Juliol i 27 - 29 Juliol, 2018.

Boom, Bèlgica.

Correfoc

17 juliol 2018.

Corbera de Llobregat, Catalunya.

30 de Maig - 1 de Juny.

Barcelona, Catalunya.

Primavera Sound


Esdeveniments religiosos dels països europeus

Casament de Meghan Markle i el Príncep Harry

El passat dissabte 19 de maig Meghan i Harry es van donar el 'sí, vull' a la Capella de Sant Jordi del Castell de Windsor. La cerimònia va començar a les 12 del migdia (hora espanyola).

Bateig del rei Felip VI a la Zarzuela

El 8 de febrer de 1968 el rei Felip VI va ser batejat al palau de la Zarzuela, a la pila de Sant Diumenge de Guzmán, amb el nom de Felipe, Joan, Pau i Alfonso de Tots Sants.

Comunió de Triana Díaz

Triana Díaz, la filla petita de Manuel Díaz, va fer la seva primera comunió en una església de Sevilla. La nena va lluir un vestit de tall clàssic amb la signatura Analine.


PRINCIPALS FESTES TRADICIONALS

TOMATINA Se celebra l'últim dimecres d'agost. Les festes comencen la nit anterior amb la empalma, que consisteix a allargar la festa fins al matí següent, quan es reparteix un esmorzar popular a la plaça major. Després d'aconseguir el pernil es comença la batalla de tomàquet.

CARRERES DE CABALLS

Curses de cavalls (Sanlúcar de Barrameda, Cadis). Competició hípica que se celebren anualment a la platja del municipi gadità de Sanlúcar de Barrameda.

FESTIVAL DEL FOC

Festival de Foc (Lerwick, Illes Shetland, Escòcia). Se celebra a finals de gener, desafiant l'intens fred del nord escocès, per assistir a una desfilada. Els participants es converteixen en víkings, amb armes i barba inclosa.


Anunci AquĂ­ us deixem amb el nostre anunci de Corbera de Llobregat.


Obsequi! Obsequi EDICIร“ LIMITADA!

Una representaciรณ dels Castellers de Catalunya


English Crossword and Word Search

ENQUESTA


Mesures de Centralització.

On t'acostumes a allotgar durant els teus viatges? xi Hotel Apartament Camping Casa rural Altres

fi

hi 11 8 5 1 5 30

% 0,37 0,27 0,17 0,03 0,17 1,00

Mediana: Càmping

37 27 17 3 17 100

Moda: Hotel

On t'acostumes a allotgar durant els teus viatges? 40 30 20 10 0 1 Holtel

Apartament

Càmping

Casa rural

Quin és el teu mitjà de transport preferit per a viatgar?

xi Cotxe Avió Tren Vaixell Altres

fi

hi 7 16 2 3 2 30

Altres

Mesures de Centralització.

% 0,23 0,53 0,07 0,10 0,07 1,00

23 53 7 10 7 100

Moda: Avió

Mediana: Vaixell

La Mitjana no es pot fer.

Quin és el teu mitjà de transport preferit per a viatgar? Cotxe 7%

10%

Avió 7%

Tren

Vaixell

Altres

23%

53%

Bruno Pescador, Sara Villanueva, Júlia Garcia, Marc Martín i Begoña Barreto

Treball de síntesi 1D grup3  
Treball de síntesi 1D grup3  
Advertisement