Page 1

INSTITUT DE BRUGUERS. GAVÀ

CURS 2.012-2.013 DOSSIER INFORMATIU ----

1


INDEX Pàg. BENVINGUDA AL PALLARS

-2-

1. ACTIVITATS D’ESQUÍ

-5-

2. DADES D’INTERÈS

-7-

-

HORARIS ORIENTACIÓ PER A LA INDUMENTÀRIA

4. NORMES DE CONVIVÈNCIA

-9-

--1--


BENVINGUDA AL PALLARS El Pallars és una comarca dels Pirineus amb una gran diversitat de paisatges: des de les valls amples fins als cims de més de 3.000 metres. Existeixen dos Pallars: El Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, que es comuniquen només per un pas estret entre roques per on circula la carretera i també el riu: el Congost de Collegats. Jussà vol dir "de baix" o inferior, mentre que Sobirà vol dir "de dalt" o superior. Nosaltres estem situats al Pallars Sobirà i la seva població capital es Sort.

Llocs on es desenvolupen les activitats ----

2


El riu que banya aquestes terres és un afluent del riu Segre, que és alhora un afluent de l’Ebre. Així les aigües que porta aquest riu, el Noguera Pallaresa, que neix a la vall d’Aran i recull el desglaç de les neus, van a parar, desprès de 600 km. De recorregut, a la Mar Mediterrània. Aquest és un dels millors rius d’Europa per a la pràctica dels esports nàutics i d’aventura, com el ràfting, el caiac o el descens de barrancs. A la comarca del Pallars Sobirà i formant part del complex d’esquí “GRAN PALLARS” trobem l’estació d’esquí de Port-Ainé, sota el Pic de l’Orri, al terme de Rialp, a la porta d’entrada de tres valls dels alts Pirineus: La Vall Ferrera (amb la Pica d’Estats, la muntanya més alta de Catalunya), la Vall de Cardós (amb els estanys de Certascan i Noarre), i la Vall d’Aneu. Es pot gaudir de bells paisatges com el Parc Nacional d’Aigües Tortes, i visitar el romànic català. Presidida pel Pic de L’Orri i entre cotes de 1.650 a 2.440 m, Port-Ainé garanteix els plaers de l’esquí entre els mesos de desembre i abril.

----

3


Aquesta estació aprofita molt bé l’orografia per esquiar vessants i pendents ben orientades; els 43 km. de pistes estan encarats cap al vessant nord on es produeix un microclima que afavoreix la perpetuïtat de la neu pols. A diferència d’altres estacions, els esquiadors no experts poden accedir al punt més alt de l’estació (2.440 m) i baixar esquiant per la pista del Pic de l’Orri-Bellavista, apta per a debutants. (www.granpallars.com) El nostre allotjament es troba a Montardit de Baix (a 3 km. de Sort). Es l’alberg "L’ORRI DEL PALLARS". Per veure com és l’alberg consulteu la seva pagina web: www.orriweb.com

----

4


1. ACTIVITATS D’ESQUÍ Aquestes seran les principals activitats de l’estada. Hem d’anar dispostos i ben preparats per aprendre a esquiar i gaudir veritablement de la neu: Dormir i menjar suficientment ja ens garanteix un bon principi. El debutants (gairebé tots vosaltres) no us heu de preocupar, els monitors en les classes us ensenyaran des de com posar-vos les botes i els esquís fins com baixar per qualsevol pista amb seguretat. Només us caldrà seguir les seves instruccions i consells i una mica d’empenta per part vostra.

IMATGES DE L’ESTACIÓ D’ESQUÍ DE PORT AINÉ

LA CAFETERIA - RESTAURANT DE LES PISTES

----

5


Les classes d’esquí son fonamentals i evidentment obligatòries. Si mai tens un problema que t’impedeixi fer la classe, hauràs d’avisar abans el professor per que t’acompanyi al metge de l’estació per que t’atengui i ens confirmi o no la impossibilitat d’esquiar i, per tant, d’assistir a classe. El comportament vostre durant la classe d’esquí, encara que més relaxat, haurà de ser evidentment el mateix que tenim a l’escola en quant a respecte i atenció vers el monitor/professor d’esquí. Hi hauran espais de temps d’esquí lliure: aprofiteu-los practicant allò que heu après, no us "apalanqueu" a la cafeteria: esquieu en grup, son els millors moments de l’esquí.

ELS MONITORS ----

6


2. Dades d’interès -

Horaris DILLUNS 11 març

DIMARTS 12 març

DIMECRES 13 març

DIJOUS 14 març

9:45h. Recollir material Arribada a pistes. 10:00h.

7:15h Llevar-se 7:45 Esmorzar 8:30. Autocar (pujada a pistes) 9:30h. Arribada a pistes. Recollir material 10:00h.

7:15h Llevar-se 7:45 Esmorzar 8:30 Autocar (pujada a pistes) 9:30h. Arribada a pistes. Recollir material 10:00h.

7:15h Llevar-se 7:45 Esmorzar 8:30. Autocar (pujada a pistes) 9:30h. Arribada a pistes. Recollir material 10:00h.

7:15h Llevar-se 7:45 Esmorzar 8:30. Autocar (pujada a pistes) 9:30h. Arribada a pistes. Recollir material 10:00h.

Classes 10:00h-12:00h

Classes 10:00h-12:00h

Classes 10:00h-12:00h

Classes 10:00h-12:00h

Classes 10:00h-12:00h

13:00h. Dinar

13:00h. Dinar

13:00h. Dinar

13:00h. Dinar

13:00h. Dinar

5:00h. Hora de sortida

DIVENDRES 15 març

Esquí lliure Esquí lliure

16:00h. 16:30h. Autocar

Berenar a Sort 18:00h. 18:30h. Alberg Organització / Dutxa / descans Xerrada: Seguretat en pistes (Horari a determinar)

Esquí lliure

Esquí lliure

Esquí lliure 15:30h.Ret. material

16:00h. 16:30h. Autocar

16:00h. 16:30h. Autocar

Berenar a Sort 18:00 18:30h. Alberg

Berenar a Sort 18:00 18:30h. Alberg

Dutxa /descans

Dutxa/descans

16:00h. 16:30h. Autocar 17:00h.Activitat a Rialp:

“El manteniment i conservació del material d’esquí” i

16:00h.Autocar Tornada a GAVÀ

després ... Xocolatada !! 19:00h. Alberg Dutxa/descans

Temps lliure

Temps lliure

21:00h. Sopar

21:00h. Sopar

21:00h. Sopar

21:00h. Sopar

21:00h.

21:45h. ASSEMBLEA 22:00 Temps lliure 23:30h.Habitació 24:00h Silenci/dormir

21:45h. ASSEMBLEA 22:00 Temps lliure 23:30h.Habitació 24:00h. Silenci/dormir

21:45h. ASSEMBLEA

21:45h.

Arribada GAVÀ (aproximadament)

22:00 Temps lliure ACT.APRÈS-SKI 23:30h.Habitació 24:00h Silenci/dormir

24:00h. Silenci/dormir

----

7


ORIENTACIÓ PER A LA INDUMENTARIA I D’ALTRES Com ja sabeu, anem a un indret força més fred del que estem habituats, envoltat de muntanyes i amb neu. Sovint a les pistes ens podem trobar amb nevades o tempestes de vent. És per això que ens caldrà anar ben preparats i abrigats, amb més roba de recanvi de la que ens enduríem per a cinc dies, ja que possiblement acabarem cada dia una mica mullats. El material que heu d’anar preparant és el següent: . Anorac . Pantaló impermeable de niló, o bé pantalons d’esquí (millor) . Guants d’esquí . Guants de llana (per l’exterior quan no estan esquiant) . 1 ó 2 gorros de llana (millor “passamuntanyes”) . Bufanda o mocador de coll (“Buff”/ “braga”) . Ulleres de sol per a esquiar. Preferible de policarbonat (flexibles, no de vidre) . Botes de muntanya o bé sabatilles esportives de pell o similar. . 4 ó 5 parells de mitjons gruixuts . 2 jerseis d’hivern de llana gruixuts. Millor si son folres polars . 1 xandall o roba còmoda (per estar a l’alberg) . Pijama . Mocadors de butxaca . Protecció labial: crema de llavis amb protecció solar. MOLT IMPORTANT . Crema d’alta protecció per a la cara. MOLT IMPORTANT. . Necesser. (Pinta, sabó, raspall de dents,….) . Petita farmaciola personal (“tirites”, pomada per a cops,”Lizipaina”, medicaments que normalment es fan servir, etc.).

. Document Nacional d’Identitat o fotocòpia. . Fotocòpia de la targeta de la Seguretat Social. . 2 tovalloles de bany + una de petita. A més del material necessari per anar a esquiar, caldrà portar roba per a canviar-se desprès de l’esquiada, un cop a l’alberg, per si es fa una sortida. Podrà utilitzar-se aquella que es fa servir habitualment, que serà la següent: . 4 ó 5 mudes de roba interior (samarreta de m. llarga) . 2 camises . 1 ó 2 pantalons . uns leotards o malles calentes per portar sota dels pantalons (opcional) NO PORTAR SAC DE DORMIR

I, per últim, un consell ... Moltes vegades és una bona solució aconseguir la roba més especifica d’esquí Pantalons, guants, ulleres, etc. – demanant-la prestada a familiars, companys o amics. Encara que, avui dia, és fàcil trobar tot això a preus molt accessibles en els grans magatzems. ----

8


4. NORMES DE CONVIVÈNCIA Cal respectar al màxim els immobles, ja que qualsevol desperfecte ens el faran pagar. De produir-se desperfectes en les habitacions es farà responsable al grup registrat en aquesta. Hi haurà un responsable de la clau de l’habitació que tindrà cura d’aquesta, retornant-la a la recepció de l’alberg quan no es faci ús i al final de l’estada. Haurem de tenir en compte les normes següents: . Respectar La intimitat dels companys/es a les habitacions de l’alberg . A l’hora de dormir cal respecte mutu, tot complint l’horari establert. . Utilitzar les dutxes diàriament . Respectar al màxim els horaris de menjador, tant per esmorzar, dinar (al restaurant de pistes) com per sopar . No és permès el consum de begudes alcohòliques . No és permès fumar a les habitacions, menjador, autocar, durant les activitats i en tot aquell lloc en el que estigui expressament prohibit. . Tenir la roba ordenada i en el seu lloc corresponent . No marxar mai a esquiar sense gorra, sense ulleres, sense guants ni sense crema de protecció . No sortir de les instal·lacions de L’Alberg . No fer tard a l’autocar. . El material d’esquí de lloguer es responsabilitat de l’alumne. Tracta’l amb cura. . Telèfons mòbils i altres aparells electrònics: S’aconsella no portar-ne. Està prohibit el seu ús als llocs següents: al menjador, durant les classes d’esquí i les activitats, i mai es farà servir a partir de l’hora de silenci/dormir. El centre declina tota responsabilitat en cas de desaparició d’algun aparell. IMPORTANT: - Recordeu portar l’esmorzar del primer dia - Diners a portar: Teniu en compte que les úniques despeses que tindreu seran els berenars de cada dia i el tiquet de la discoteca (3/4 €).

----

9

Dossier Informatiu. 3rESO  

Dossier Informatiu. 3rESO

Dossier Informatiu. 3rESO  

Dossier Informatiu. 3rESO

Advertisement