Page 5

Foto: Albin Holmgren

HE L A D E NN A B IL A G A Ä R E N A NNO N S F R Å N T R AV E L ME D I A

Den har gått helt bananas och det vi generellt märker är stoltheten människor känner över att visa upp att man inte reser utomlands och det vill man visa upp i sociala medier. men med en karta i hand kan fantasin sätta igång. Följ dina intressen eller testa något nytt:

DANSA Under fem veckor förvandlas den lilla orten Herräng i norra Roslagen till en dansfestival, den största i världen i sitt slag faktiskt. Här arrangeras Herrängs Dance Camp sedan 1982 med fokus på Lindy Hop, Jitterbug, Boogie Woogie med mera till swing-musik. Här möts såväl nybörjare som proffs och både barn och vuxna.

KLÄTTRA Att klättra har utvecklats till en stor sport och många är möjligheterna även på överraskande platser, som inuti ett nedlagt vattentorn, byggt 1905, i centrala Mora i Dalarna. Det finns många klätterläger för barn på olika orter. En arrangör har läger i Stockholm, invid Årsta. Vill du som vuxen prova på att söka lokala klubbar. Är du mer erfaren och vill ta grönt kort, så att du får säkra en annan klättrare, kan ett spännande ställe vara hos Kiruna Klätterklubb och deras klättervägg i Tarfalahallen.

Foto: Surfskolan.se

KITESURFA Kanske vill du prova att vågsurfa eller vindsurfa eller prova en SUP, stå och paddla? Oavsett vilket ger Varberg rika möjligheter till vattensport. Surfskolan har det mesta och den halländska kusten är oslagbart vacker. Det går även att vandra eller bara ha picnic och sedan kanske dra sig undan på Varbergs Kusthotell och prova Thalassospa. Du får då bada i saltvatten med tångruskor.

FIKA

Vilken är den vanligaste frågan ni får? – Vad blir det för väder vecka 32 i Abisko, skrattar Jenny Engström men säger att förvånansvärt många frågar om vädret. Bortsett från vädret, som ju inte är valbart, finns massor att se och uppleva i vårt avlånga land. Vi väljer nu inte att flyga över landet som Nils Holgersson

En fikaturne runt vårt land kan få snålvattnet att rinna på vem som helst. Om det är på din bucket list så varför inte bocka av Sveriges bästa cafeer i mästarklass, utsedda av White Guide? Då hamnar du på PM Bröd & Sovel i Växjö. RC Chocolat i Sigtuna, Olof Viktors bageri och Café i Glemmingegro, Güntherska hovkonditori & Schweizeri i Uppsala, Da Matteo Magasinsgatan i Göteborg samt Vete Katten i Stockholm. Eller så far du land och rike runt och gör din egen lista. Missa då för all del inte Vansbro Konditori & Bageri, vilket också är noterat i White Guide. Vansbro ligger i mellersta Dalarna.

DIGGA Musikfestivalerna duggar tätt under sommaren. Gillar du reggae så missa för all del inte Öland Roots i juli. Det blir fyra dagar med helt kvinnligt startfält och allt sker i Sandbergen.

Nära till...

UPPLEVELSER Familj eller företag... Boka och upplev Söderhamns skärgård i inspirerande miljö! visitsoderhamn.se

Profile for INRIKES Magasin

Inrikes sommarbilaga 2019  

Inrikes sommarbilaga 2019  

Advertisement