Page 1


Vilka är vi?

Vilka är vi? INREDNINGSKURSER SVERIGE AB

-03

Vårt team Anna Grundare & VD, Utbildad inredare och civilekonom

Guldan Lärare, Utbildad Inredare

Brinner för att skapa framtidens hållbara arbetsplats, där glädje, kreativitet och flexibilitet får flöda. Ägnar fritiden åt att vara ute i naturen med familjen, brygga kombucha eller byggnadsvårda sitt sommarhus

Grafiska former, ordning & reda och tidiga morgnar är Guldans ledord. Guldan är utbildad inredare och har stor erfarenhet från kundservice. Med ett stort hjärta håller hon reda på oss på kontoret!

från 20-talet.

År 2005 bestämde Anna Nordvall sig för att göra verklighet av sin dröm och startade upp ett inredningsföretag för att få jobba med sin passion och få mer kreativitet och frihet i sitt liv. Idag är vi åtta stycken inredare med gemensam passion - att utbilda Sverige i design och inredning!

Våra utbildningar Våra utbildningar är för dig som vill skapa kreativa miljöer för företag & harmoniska drömhem för privatpersoner. Vi lägger stort fokus på övningar och feedback för att du ska få öva mycket och få med dig bra arbetsprover när du kommer ut och ska söka jobb & arbeta med inredningskunder. När du läst hos oss ska du känna dig kompetent och redo att ta dig an din nya yrkesroll.

Magdalena Lärare, Utbildad Modedesigner & Inredare Vår alldeles egen yoga girl som gärna påbörjar dagen tidigt med yin yoga och en grön smoothie. Maggie, som hon också kallas, är utbildad inredare och designer och vi är väldigt glada att i lyckats norpa henne från IKEA, där hon arbetade innan hon kom till vårt glada gäng.

Ulrika Lärare, Utbildad inredare och designteknolog Ulrika är en färgfantast av rang som älskar kreativa lösningar och brinner för design. Hon är utbildad designteknolog, inredare och formgivare och har alltid en rolig historia i rockärmen.

Madeleine Lärare, Utbildad Inredningsdesigner och dekoratör

Marie Lärare, Utbildad Inredningsdesigner Marie är mycket krut i liten förpackning, vår humoristiska dalkulla som tar den mesta med ro! Tillsammans med Madeleine har hon studerat inredningsdesign i Australien. Marie den som håller koll på oss på kontoret och gör det med bravur, vi vill inte tänka på vart vi hade vart utan henne!

Vi tror att ingen dröm är för stor för att göra verklighet av, det enda som krävs

Madeleine har en förkärlek till klassisk design, skapande av sinnesstimulerande miljöer och har ett otroligt driv! Under sina studier i inredningsdesign på R.M.I.T så blev hon parallellt tränad av inredaren Stuart Rattle i Australien. Madeleine är den på kontoret som brinner mest för Feng Shui!

är mod och stöd på vägen och där hjälper vi gärna till.

Sedan 2005 har vi brunnit för att föra vår kunskap vidare till våra inredningsintresserade elever. Idag är vi Sveriges största och mest populära utbildare inom inredning – något vi är väldigt stolta över!

Malin Marketing Manager, Utbildad Kommunikatör

Felicia Lärare, Utbildad Inredare och läser till arkitekt i Lund

Surf, sol, skratt, kommunikation och yoga, det är livets mening enligt Malin! Hon har spenderat de senaste åren som digital nomad på bl.a. Aruba, Nya Zeeland, England och nu senast Sri Lanka där hon nu samlat på sig tillräckligt med sol för att rota sig i Malmö.

Arktiektstuderande, hundälskande och en av världens mest positiva människor. Felicia är utbildad inredare och arbetar parallellt med plugget i Lund. Hon är också en av attraktionslagens främsta förespråkare.

Inredningskurser


Jobb efter utbildningen?

-05

““De elever som efter vår

utbildning väljer att arbeta i inredningsvärlden gör

det med bravur. Det är det vi brinner för - att se våra

elever lyckas - och vi är så

S TAT I S T I K

glada att får vara med en bit på vägen!””

Jobb efter utbildningen?

° Medellön för en inredare är 25-30 000 ° 90% av våra elever får jobb relaterade till utbildningen efter avslutad utbildning med oss ° Prognosen för inredaryrket ser ljus ut i jämförelse med många andra yrken som kan ha svårt att överleva en eventuell lågkonjunktur. ° Enligt SACO uppskattas framtidsprognosen för inredaryrket till 2 för både nyexaminerade och erfarna inredare på en skala från 1 till 5, där 1 innebär en mycket låg osäkerhet och 5 innebär en mycket hög osäkerhet då den allmänna ekonomiska utvecklingen pekar mot någon form av lågkonjunktur under prognosperioden. °Då inredning är ett så pass brett område anser vi att du alltid kommer kunna anpassa dig efter arbetsmarknaden, läs mer på nästa uppslag.

Hur ser arbetsmarknaden ser ut idag efter att man avslutat sin utbildning med oss som till exdempel Certifierad Inredare? Det är en svår fråga då vi inte kan svara för hela arbetsmarknaden, och det beror lite på vilken nisch inom Inredning du vill jobba inom. Som i alla yrken så behöver man jobba, bygga upp en bra portfolio och tro på sig själv och det man gör. Men generellt så finns det en stor efterfrågan av Inredare, då många idag förstår vikten av inredning och vill ha en trivsam miljö hemma eller på kontoret, men tid är en bristvara. Några områden du kan jobba inom är: homestyling för mäklarfirmor, inredningsbutiker (både stora och små), hotell eller restaurang kedjor, eller kanske älskar du färgsättning? Varför inte jobba i en färgbutik och få hjälpa andra att hitta rätt nyans och

känsla för sitt hem? Kort sagt, inredning är ett brett område, försök först och främst att finna ut vad din passion och nisch är inom det och utgå sedan från det. Absolut är jobbmarknaden relevant, men med ett tydligt mål, en bra kunskapsbas och med fokus på din passion så brukar det vara lättare att hamna rätt. Använd din praktik period och se till att prova dig fram, skaffa kontakter för ditt framtida jobb och var inte rädd att kontakta andra som har rollen där du ser dig själv i framtiden, fråga om de har några råd eller tips på hur du ska komma dit de är idag. Och behöver du pepp och lite jävlar anamma så finns vi alltid här

Inredningskurser


Våra kurser och utbildningar

-07

Grundkurs Inredning GRUNDUTBILDNING PÅ DISTANS UTAN TRÄFFAR 8 000 kr ° 20 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart ° Diplom Du kanske vet att du gillar inredning – men du vet ännu inte hur du ska ta dig vidare. Då är den här kursen perfekt för dig! Här får du en introduktion till flera olika områden inom inredning, vilket ger en bra grund att inreda ditt eget hem eller för att studera vidare!

Våra kurser och utbildningar

OM KURSEN

INNEHÅLL

Kursen vänder sig till dig som vill ha grundläggande kunskaper inom inredning för att kunna skapa en helhet i ditt hem. Kursen ger även en viktig grund till dig som funderar på att arbet med inredning och/eller homestaging. Om du efter avslutad kurs känner att du vill läsa vidare till inredare så kan du köpa till vår fortsättningskurs och på så sätt läsa hela vår yrkesutbildning ”Certifierad Inredare & Homestagingkonsult”

Överblicka ditt projekt Färgsättning i inredningen Moodboard - för hand och digitalt Stilhistoria Formgivare i Sverige och runt om i världen lt Att inreda rum för rum Ritteknik och möblering Inredningsstilar Ljussättning och belysningsplanering Feng shui Kollage - för hand & digitalt Textilier i inredningen Inredningsprojekt m.m.

Inredningskurser


Våra kurser och utbildningar

CERTIFIERAD INREDARE & HOMESTAGINGKONSULT

-09

CERTIFIERAD HOMESTAGINGKONSULT

YH - UTBILDNING PÅ DISTANS MED ELLER UTAN TRÄFFAR

YH-UTBILDNING PÅ DISTANS UTAN TRÄFFAR

42 000/ 29 000 kr ° 60 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart ° Certifiering

9 800 kr ° 25 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart ° Certifiering

Du har ett brinnande intresse för inredning och vill arbeta med inredning professionellt. I denna utbildning lär du dig inredningsrelaterade ämnen från grunden och får en insyn i hur yrket och branschen fungerar. Vad skiljer Certifierad Inredare & Homestagingkonsult på distans med och utan träffar? Utbildningarnas innehåll och certifiering är detsamma, den enda skillnaden är träffarna. I träffarna ingår workshops, inspirationsföreläsningar och fika tillsammans med dina kurskamrater under kursdagarna. Träffarna är 3 stycken á 2 helgdagar under ett år TERMIN 1 Inredningsskissen Färgsätta som en inredare Moodboard - för hand & digitalt Stilhistoria och våra formgivare Homestaging och bostadsmarknaden Inredning rum för rum Ritteknik och möblering Inredningsstilar Ljussättning I Inredningsuppdraget steg för steg Feng Shui Kollageteknik - för hand och digitalt Textilier i inredningen SketchUp 1 Inredningsprojekt 1

TERMIN 2 Att förbereda inför praktik/jobb Wabi sabi Färgsättning fördjupning Inredare som konsult Kollageteknik 2 Marknadsföring Ritteknik 2 SketchUp fortsättning Ljussättning 2 Att styla visningshem Examensarbete Homestaging Inredningsprojekt 2 Examensarbete Inredare Certifieringsprov

Du har ett brinnande intresse för inredning villl jobba med att styla hem inför försäljning efter avslutad utbildning. I denna utbildning lär du dig inredningsrelaterade ämnen från grunden och får en insyn i hur du homestagingyrket och branschen fungerar. OM UTBILDNINGEN

INNEHÅLL

Vår utbildning är riktad till dig som vill arbeta med att styla objekt inför försäljning. Efter utbildningen kan du arbeta som aställd på ett homestagingföretag eller starta eget inom branschen. Du kommer att arbeta med ”verkliga” homestagingar i teorin och praktiken, där du ska föreslå de förändringar som krävs, du kommer att planera tidsåtgång & göra budget för olika projekt. Du arbetar med verkliga kunder redan under utbildningen om du känner dig redo, annars kan du använda ditt eget hem.

Överblicka ditt projekt Färgsättning i inredningen Moodboard - för hand och digitalt Stilhistoria Formgivare i Sverige och runt om i världen Att inreda rum för rum Ritteknik och möblering Inredningsstilar Ljussättning och belysningsplanering Feng shui Kollage - för hand & digitalt Textilier i inredningen Inredningsprojekt m.m.

Inredningskurser


Moa Lundström

Moa Lundström

-011

FORTSÄTTNINGSKURS TILL CERTIFIERAD INREDARE & HOMESTAGINGSTYLIST

L Ä S T I N R E D A R E & H O M E S TA G I N G K O N S U LT @MOALUNDSTROM

YH-UTBILDNING PÅ DISTANS UTAN TRÄFFAR 20 500 kr ° 40 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart ° Certifiering Kursen som är termin 2 på vår Yrkesutbildning är en påbyggnadskurs för dig som gått vår Grundkurs i inredning eller motsvarande och vänder sig till dig som vill arbeta med inredning professionellt. Du kommer under kursens gång att få lära dig allt från färgsättning, ljussättning, möblering, kunskaper i hur man praktiskt arbetar som inredare & hur man skapar sin egen verksamhet.

“Kreativt, utvecklande och lärorikt dessutom grym handledning och fantastiskt kul!”

OM KURSEN

INNEHÅLL

Förkunskapskrav: Grundkurs inredning

Homestaging och bostadsmarknaden Att förbereda inför praktik/jobb Wabi sabi SketchUp 1 Färgsättning 2 Inredare som konsult Kollageteknik 2 Marknadsföring Ritteknik 2 Ljussättning 2 SketchUp 2 Inredningsprojekt 2 Examensarbete Inredare Certifieringsprov

Den här kursen vänder sig till dig som vill arbeta professionellt med inredning. Kanske har du redan arbetat i branschen några år och vill ha en certifiering för att stärka din roll. Utbildningen kräver grundkunskaper inom inredning motsvarande vår grundkurs i inredning. Har du läst någon annanstans och vill veta om du har rätt kunskaper för att läsa denna kurs? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Inredningskurser


Moa Lundström

LÄR DIG FOTA INREDNINGSBILDER 4800 kr ° 10 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart ° Certifiering OM KURSEN

INNEHÅLL

Lär dig att fota inredningsbilder som ett proffs! Kursen är framtagen i samarbete med inredningsfotograf Peter Erlandsson, som har många års erfarenhet av att fotografera inredningsbilder och har bland annat jobbat med Sköna Hem, Elle Decoration och andra inredningstidningar. Under kursens gång får du möjlighet att lära dig grundläggande fotografering i kombination med inredning. Du kommer att få lära dig vad som krävs för att skapa säljande inredningsbilder och hur du kan använda dina nya fotokunskaper i ditt arbete som inredare.

1. Välkommen till kursen 2. Din målsättning 3. Så fungerar kameran 4. Ljuset och kameran 5.Fokuseringspunkt & skärpedjup 6. Kameravinklar och utsnitt i inredningsfotografering 7. Att komponera en bra inredningsbild 8. Fotografera inredning & bildrummet 9. Sälj dig själv och dina tjänster 10. Slutprov fotokurs

-013

STARTA EGET 5900 kr ° 4 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart ° Diplom OM KURSEN

INNEHÅLL

Drömmer du om att starta eget företag och är redo att förverkliga din dröm är den här kursen för dig! Hur gör du för att starta ett företag? Vad bör du tänka på? Vilka skyldigheter och rättigheter har du som företagare? Kursen vänder sig till dig som har planer på att starta eget och vill ha en grundläggande kurs med praktiska. Vi går vi igenom hela processen för att komma igång och för att ge dig bästa möjliga start på din resa som nybliven entrepreneur! Teori i text och video blandas med praktiska övningar där du under kursens gång arbeta med ditt eget företag. (Är du inte på gång att starta kan du arbeta med ett imaginärt företag)

1. Företagets profil och företagsnamn 2. Utveckla din affärsidé 3. Varför starta eget? 4. Affärsplanen 5. Olika företagsformer 6. Lagar och regler vid företagande 7. Ansvar som egen arbetsgivare 8. Bokföring och skatter - vad gäller? 9. Bank och finansiering 10. Budgetering 11. Marknadsföring och prissättning 12. Försäkringar och trygghet 13. Köpta företag eller franchise 14. Personal

Inredningskurser


Moa Lundström

-015

SKETCHUP GRUNDKURS

INREDA UTE

1950 kr ° 4 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart

2500 kr ° 2-3 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart

OM KURSEN

INNEHÅLL

OM KURSEN

INNEHÅLL

Villl du ta dina datorritningar till en ny nivå? Lär dig skapa ritningar i SketchUp som ser handgjorda ut och imponera på dina kunder. Den här kursen vänder sig till dig som har ett intresse av inredningsritning i SketchUp och vill bygga vidare på dina grundkunskaper i inredning.

1. Varför använda SketchUp 2. Ladda ner och öppna första gången 3. Grunden för planritning i SketchUp 4. Möblera din ritning 5. Belysningplan i SketchUp 6. Anpassa till rätt skala 7. Färdigställ och skriv ut din ritning

Vill du få mer konkreta råd kring hur du kan inreda en uteplats, en balkong eller skapa rum i trädgården? Vill du lära dig hur man med färg, form, ljus och struktur kan skapa intressanta miljöer även utomhus eller på balkongen? Då är detta kursen för dig!

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

SKETCHUP FORTSÄTTNINGSKURS 1950 kr ° 6 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart OM KURSEN

INNEHÅLL

Denna kurs i SketchUp är en fortsättningskurs där du lär dig skapa mer säljande inredningsritningar. Du lär dig bl.a. att färglägga planritningar och elevationer och skapa s.k. vattenfärgsrenderingar för ett mjukare mer levande intryck.

1. Skala och kalkera planritning 2. Färg och textur på planritning 3. Vattenfärgsrendering 4. Grunden för elevation i SketchUp 5. Färg och textur på elevation 6. Möblera elevationen 7. Printa i skala 8. Vattenfärgstextur på elevation Bonus! Projekteringselevation bokhylla

Introduktion till utemiljön Olika trädgårdsstilar Material, form och rum Inred efter funktion utomhus Att presentera dina idéer Växter, färg och form Ljussättning utomhus Balkong och terass

INREDA RUM FÖR RUM 3 500 kr ° 10 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart OM KURSEN

INNEHÅLL

I den här kursen går vi igenom vad som är viktigt att tänka på för att skapa ett harmoniskt hem, med dig får du även en hel del bra tips och tricks. Den perfekta hobbykursen för dig som är intresserad utav inredning!

Hallen Materialval Ljussättning Färgsättning Vardagsrummet Textilier Sovrummet Färgernas påverkan Behovsanalys Badrummet Renovering Badrumsdesign Köket Olika inredningsstilar Planera köket mm.

Inredningskurser


Moa Lundström

-017

INREDNING I VÅRDMILJÖ 16500 kr ° 22 veckor ° Flexibel kursstart ° Distans - halvfart OM KURSEN

INNEHÅLL

Är du utbildad inredare (antingen hos oss eller likvärdig utbildning) och vill utöka din kompetens ytterligare för att kunna ta dig an ännu fler och specificerade uppdrag? Då är vår påbyggnadskurs inom inredning för offentliga miljöer med fokus på läkande vårdmiljöer är något för dig!

Designprocess, konceptutveckling och metod Samarbetspartners Lagen om offentlig upphandling Akustik och rumsupplevelse Textil materiallära offentlig miljö Läkande färgsättning Utsmyckning och estetik i vårdmiljön Hur påverkar ljuset upplevelsen av färger? Färg, ljus och stimuli i förhållande till olika funktionsnedsättningar Belysningsgrupper och ljusplanering Dramaturgisk färgsättning Orienterande färgsättning Examensprojekt m.m.

Maria Sundberg Holm L Ä S T I N R E D A R E & H O M E S TA G I N G K O N S U LT @ T R A D G A R D S G ATA N 6

“En bra utbildning som bekräftade mina tidigare kunskaper inom inredning men som även lärde mig väldigt mycket nytt. Stundtals krävande och utmanande men också fantastiskt kul och omfångsrik då den ger insikt i så otroligt många områden inom inredning som område men också som verksamhet”

Inredningskurser


Maria Sundberg Holm

-019

VI UTBILDAR SVERIGE INOM INREDNING

Har du fler frågor eller undringar kring våra kurser och utbildningar så tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig hitta den bästa lösningen för dig. Hemsida: www.inredningskurser.se Instagram: @inredningskurser Telefon: 040 - 311 511

Inredningskurser

Profile for inredningskurser9

Inredningskurser.se - våra kurser!  

Advertisement