Page 1

Brutális őszinteséggel az MLM-ről Vajon tényleg átverés az MLM?

Mit gondolsz, miért van az, hogy az MLM-ben csalódottak száma növekszik, egyre jobban terjed a rémhír, miszerint az MLM átverés és kétes üzlet, mégis egyre nagyobb számban csatlakoznak a különféle MLM üzletekhez? Vajon tényleg ilyen buták az emberek és nem látják, hogy átverésről van szó?

Bizonyára már neked is eleged van a gazdasági válságról szóló hírekből. Mégis engedd meg, hogy ezzel a körképpel indítsak. A válságos helyzet miatt egyre nehezebb munkát találni. Sokan nem is érzik jól magukat a munkahelyükön. Ma már a legegyszerűbb munkakörhöz is nyelvtudást és felsőfokú végzettséget kérnek. Habár elég erős a nyomás, a magyarok zöme mégsem beszél idegen nyelvet. De akkor mit lehet tenni?

Az értékesítők (sales-esek) és üzletkötők tudják, hogy akkor van jutalékuk, ha teljesítenek, vagyis eladnak valamit. Az MLM is egy ilyen üzlet. Itt is a csatlakozásnál valamilyen terméket vagy szolgáltatást vásárolsz meg, és akihez csatlakoztál, az a személy pedig eladta neked. Neki akkor van jövedelme, ha eladta a terméket. Akkor tényleg kétes üzlet? Ha nem adsz el terméket, vagyis nincs termékforgalom, nincs jutalék. Viszont ha több terméket értékesítesz, több jutalékod is keletkezik.

Ha vállalkozó vagy, egyre nehezebb fenntartani a vállalkozásodat. Egyre nehezebb megtartani a vevőidet, a benzin miatt egyre drágább a szállítás, az árak emelkedése miatt egyre drágább az előállítás és raktározás is. Ha új vállalkozást szeretnél indítani, akkor bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Átlagosan egy vállalkozás elindításához százezres vagy milliós nagyságrendű kiadásra van szükség. Az emberek zöme ezt nem tudja megoldani, arról nem is beszélve, hogy bármely piacból egy új szeletet levágni nem egyszerű feladat. A piac már fel van osztva. De akkor mit lehet tenni?

Az emberek zöme felismeri a jelenlegi helyzetet, és azért kezd el nézelődni az MLM világában is, hiszen az MLM-ben mindig van felvétel. Az MLM reményt ad ebben a reményvesztett világban a jobb anyagi körülmények kialakításához, arról nem is beszélve, hogy az MLM-ben van lehetőség passzív jövedelem elérésre is.

Nagyon sokan sikertelenek lesznek az MLM-ben, mert nem látják azt, hogy az MLM is voltaképpen egy vállalkozás és egy szakma. Meg kell tanulni a szakmát, sokat kell dolgozni ahhoz, hogy tartós és hosszú távú sikert érj el, ahogy ezt egy vállalkozásnál, vagy értékesítőnél is kell.

Az MLM-et elvileg bárki meg tudja csinálni, de gyakorlatilag csak azok lesznek sikeresek, akik belátják, hogy önképzés, kitartás, kemény munka és gondolkodásmód megreformálása nélkül nem fog menni. Erre sajnos kevesen hajlandóak. Tehát szükséged van erős oktathatósági és változtatási hajlandóságra és a gondolkodásmód megreformálására is. Ha ez nincs meg, hiába dolgozol keményen, nem leszel sikeres.

3. oldal

3.oldal  

A z emberek zöme felismeri a jelenlegi helyzetet, és azért kezd el nézelődni az MLM B izonyára már neked is eleged van a gazdasági válságról...