Page 1

Revolt +Facet


Tijdloos.

Als het om het beoordelen van design en kunst gaat, is de tijd de enige deskundige jury. Ik ben er trots op dat deze jury zich zo lovend uitspreekt over de Ahrend Revolt stoel uit 1953 en de Ahrend Facet tafel uit 1963. Vormgeving van de Revolt stoel en vooral de materiaalkeuze – een frame uit gebogen plaatstaal in plaats van het traditionele buizenframe – waren in 1953 revolutionair. Vandaar de naam Revolt. De Facet tafel met bladen van Ciranol was al even vernieuwend: een minimum aan volume, een maximum aan draagkracht. Deze tijdloze tafel dankt zijn naam aan de schuin weglopende, facetvormige bladdrager waaraan je je niet kunt stoten. Design moet vóór alles praktisch zijn.

Friso Kramer Ontwerper Revolt + Facet

Cover. Facet: 160 x 80 cm, frame zwart, blad Ciranol zwart. Revolt: zwart. Deze pagina’s. Facet: 100 x 200 cm, wit, blad Ciranol wit. Revolt: zwart en wit.


Harmonie. Revolt en Facet werken schitterend samen. Evenwichtig en dynamisch. De Revolt is een bezige stoel: beweegt mee en geeft werken, eten, vergaderen, lezen en schrijven een actieve ondersteuning. Ergonomisch, flexibel, duurzaam en solide.

Ahrend 1200 clear / sand blasted worktops.

Een van de facetten van de Facet Tafel is het vermogen om elke ruimte meer ruimte te geven. Lichte, strakke lijnen en tegelijkertijd sterk en stabiel. Ciranol blad zonder overstek en daardoor één geheel met de bladdrager. Eenvoudig te demonteren poten voor een probleemloos transport.


Ahrend. Always ready for things to come.

Facet: 160 x 80 cm, frame aluminium, blad Ciranol grijs. Revolt: wit, zwart, frame aluminium metallic met witte kunststof zitting en rug, frame aluminium metallic met zwarte kunststof zitting en rug.

Concept/design: Studiomeiboom

Design is voor Ahrend geen trend maar een traditie; sterke wortels in het verleden en een heldere visie op de toekomst. Naast de eigen ontwerpers werkt Ahrend samen met toonaangevende ontwerpers als Friso Kramer, Wim Quist, Frans de la Haye, Perry King & Santiago Miranda, Sigurd Rothe en Meyer & van Schooten wat inspirerende meubels en meubelseries oplevert. Design in dienst van mens en werk.


Ahrend. Always ready for things to come.

www.ahrend.com

Ahrend revolt, facet  
Ahrend revolt, facet  
Advertisement