Page 1


Champagne & Mousserende

Frankrig

spanien

Caprice de Lune Rosé Gamay druen Kr. 275,-

Raimat Chardonnay Brut Kr. 360,-

En mousserende rosévin lavet på Methode Ancestrale, der er en meget gammel teknik til frembringelse af mousserende vine. Perfekt til velkomstdrik eller som efterret. Vinen har en dejlig lyserød farve med vedvarende bobler. Frisk, frugtagtig og mousserende rosévin med behagelige små perler i en let elegance. 75cl.

Moët & Chandon Néctar Kr. 755,Néctar Impérial er en fuldendt, generøs og dynamisk champagne, der er tro mod Moët & Chandons stil. Den består af en harmonisk blanding af de tre druevarianter, og har en fantastisk balance mellem friskhed og fylde. En let og forførende vin med aromaer af pære og abrikos. Den er demisec og gylden i farven Duft af tørret frugt, sødlig og frisk hvede. Smagen er let og afbalanceret. Afslutning med rosiner. Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir Champagne bør opbevares liggende i tørre, mørke, frostfrie men kølige rum (10° - 12° C). Sådan nydes den: Moët & Chandon Néctar Impérial er fantastisk til foie gras, blåskimmelost, tørret frugt og nødder. Bør serveres ved en temperatur på 6-8 °C. Rette temperatur opnås ved at placere flasken i en vinkøler med lige dele vand og is i en halv time. 75cl.

Raimat Brut Chardonnay er Raimat’s prestige cava. Vinen består af 95% Chardonnay og 5% Pinot Noir druer udelukkende fra egne marker. Til denne prestigevin anvendes druer fra særlig udvalgte ”block’s”. I disse block’s er jorden dækket af forskellige planter med det formål at skabe det bedst mulige miljø for mikroorganismer, der anvendes ikke nogen insektgifte. Farven er bleg gylden med et grønligt skær. Bouqueten er intens med citrusfrugt grønne æbler og abrikos. Smagen er elegant, tør og raffineret der understøttes af mange små fine bobler. 75cl.


ROSEVIN

F RANKRIG

Spanien

Sancerre La Moussiere Rosé Kr. 295,-

Olivares Rosado Jumilla Kr. 265,-

Sancerre i Loire er kendt for sine fremragende vine produceret på Sauvignon Blanc, men i Sancerre produceres der også rosé, der fremstilles på Pinot Noir. Domaine La Moussiere, hvis historie går tilbage 1513, er en af de mest anerkendte producenter af Sancerre Rosé. La Moussiere Rosé er en seriøs rosé. Druerne kommer primært fra ejendommens yngste Pinot Noir-vinstokke. De håndplukkede druer presses let og mosten køles ned til omkring 10 grader. Der er skindkontakt i 24-36 timer hvor mosten får den rigtige farve og aroma. Herefter fjernes drueskindene og selve gæringen sætter i gang. La Moussiere er en tør rosé, med en flot lyserød farve. I bouqueten fornemmes tydeligt karaktertræk fra Pinot Noir i form af bl.a. hindbær. Smagen er tør og mineralsk med toner af hindbær , jordbær og rød peber. 75cl.

a US T RA L IEN Weighbridge Rosé, Peter Lehmann Kr. 295,Navnet Weighbridge (vejebro) har sin egen historie og hentyder til den vægt, hvor vinbønderne får vejet deres druer ved indleveringen til Peter Lehmann. Druerne til Weighbridge Rosé er udvalgt fra vinmarker i South Australia, og består udelukkende af druesorten Merlot. Duften af hindbær og rosenkronblade efterfølges af en forfriskende sprød og fyldig smag af sommerens bær. Druerne til Weighbridge Rosé er udvalgt fra vinmarker i Syd Australien, og består udelukkende af Merlot. 75cl.

Kommer udelukkende fra gamle upodede vinstokke fra vinmarker, beliggende 825 meter over havets overflade. Området er kendt for varme sommerdage efterfulgt af kølige nætter, hvilket resulterer i fantastisk sunde druer med intens aroma og god syre. Blomsteragtig bouquet med noter af røde friske frugter. Behagelig tør og frugtagtig fylde. 75cl.

C A L I F ORNIEN Stone Barn Rose Zinfandel Kr. 245,Igennem tre generationer har Indelicatofamilien frembragt vine fra de bedste vinområder i Californien. Fra den spæde start i 1924, hvor den første vinstok blev plantet og til i dag, hvor Delicato Family Vineyards er blandt de allerstørste vinavlere i USA, med vinmarker i Napa, Sonoma, Lodi og Monterey. Firmaet og dets vine er gang på gang blevet belønnet med adskillige udmærkelser. Zinfandel Rosé er en let og sprød rosévin med friske aromaer af jordbær, kirsebær og vandmelon. Smagen afrundes af en let frugtsyre. Nydes til pastaretter med cremede saucer, lette fiskeretter, lyse kødretter eller krydrede retter som det asiatiske køkken. International Wine & Spirit Competition kårede Delicato Family Vineyard som US Wine Producer of the Year i 2001, 2002 og 2006 og Wine Enthusiast Magazine kårede det til American Winery of the Year 2007. 75cl.


HVIDVIN

Frankrig Côte de Beaune Chardonnay Kr. 235,Château de Meursaults “flagskib” og cremen af de hvide vine fra Côte d’Or. Fra slottets bedste parceller og ældste vinmarker, med ret til betegnelsen Prémier Cru. Efter gæringen fadlagres vinen for at opnå det optimale. En stor vin, næsten parfumeret i duften. Smagen er frisk og pågående, sprælsk med power og utrolige nuancer, som bare varer ved, længe efter det sidste glas er nydt. 75 cl.

Tradition. Hugel & Fils Riesling Kr. 295,De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede. Siden da er firmaet gået i arv fra far til søn. Riesling Tradition produceres kun i de bedste årgange. Druerne bringes ind til presningen i små beholdere og glider forsigtigt ned i pressen uden hjælp af pumper eller andre mekaniske hjælpemidler. Klassisk tør Alsace Riesling med dejlig og sikker struktur. Frisk og ungdommelig bouquet af grønne æbler, citrus og grapefrugt. Smagen er ren og tør. Umiskendelig Riesling. 75cl.

Tradition. Hugel & Fils Pinot Gris Kr. 295,Af alle Alsace-druer, så er det Pinot Gris, der har det største potentiale til lagring. Denne vin har potentiale til 6 til 7 års lagring. Let gul farve med god dybde. Frugtagtig bouquet med et anstrøg af honning. Frisk og elegant tør smag af meget modne frugter, såsom abrikos og blommer. 75cl.

Sensas Chardonnay Kr. 225,Sensas Chardonnay kombinerer traditionel fransk vinfremstilling med teknik fra den nye vinverden. Vinen består udelukkende af Chardonnay druer, der har vokset i Languedoc-Roussillon. Området har masser af sol, sydvendte skråninger med gamle vinmarker og en kølig brise fra havet, der holder temperaturen nede, så druerne bevarer sin friskhed og syre. Resultatet er en lys gylden farve, intens bouquet af pære, abrikos og vanilje. Smagen er fyldig, let cremet med ananas, fersken og abrikos-nuancer der afsluttes lidt vanilje. 75cl.

La Moussière Sancerre Alphonse Mellot Kr. 385,-

La Moussiere er fremstillet af Alponse Mellot famillen der gennem generationer har haft Deres ejendom i hjertet af Sancerre. Høsten foregår med håndkraft og for at sikre optimale druer transporteres de med håndkraft i 25 kg kasser til domainet. En meget elegant tør vin med fersken og hyldeblomst i smagen. Og så er den 100% biologisk 75 cl.

Chablis Domaine Laroche Saint Martin Kr. 315,Saint Martin er skytshelgen i Chablis og hans jordiske rester lå i sidste del af 800-tallet i den bygning, hvor Laroche har til huse i dag. Chablis Saint Martin kommer fra et lille antal sydvendte vinmarker i Domaine Laroche’s ejeEn blomsteragtig bouquet med en lidt flintagtig karakter. Smagen er dejlig frisk med en lang eftersmag. 75cl.


It a l i e n

New Zeeland

Vigneto le Rosse Pinot Grigio Tommasi Kr. 243,-

The 3 Wooly Sheep Marlborough Kr. 255,-

Pinot Grigio er en drue, der giver flotte resultater i Veneto området, og denne vin er lavet på druer fra to vinområder: den største del stammer fra Valpolicella distriktet, den anden del fra Valdadige fra vinmarken “Le Rosse”, som lægger navn til vinen. Vinen består af 95% Pinot Grigio. Den har en fin ren næse med nuancer af grønt æble, citrus og af tropiske frugter som papaja og ananas.75cl.

Spanien Vegaval Plata Verdejo Kr. 198,En af Spaniens mest spændende druer er Verdejo og netop denne drue som har gjort Rueda området berømt, trives også perfekt i Valdepeñas. Aramatisk vin med lime, kiwi og grønne æbler i smagen. 75cl.

3 Wooly Sheep Sauvignon Blanc er produceret i det mest berømte vinområde i New Zealand; Marlborough. 3 Wooly Sheep er en klassisk Sauvignon Blanc fra New Zealand. Dejlig frisk og sprød og em elegant bouquet af passionsfrugt, stikkelsbær og hyldeblomst. Smagen kan sammenlignes med en Sancerre, den tørre og fyldige smag med lang eftersmag af modne eksotiske frugter kombineret med friskheden fra lime og grapefrugt. 3 Wooly Shep er velegnet vin til østers, hummer, grillet laks, rejer og det asiatiske køkken med mild chili, citrongræs m.m. 75cl.

Californien Viognier Clay Station Kr. 275,Under den californiske ”Gold Rush” i midten af 1800-tallet, fungerede Clay Station som stoppested for postdiligencen, og stationen lå ganske nær det sted, hvor man havde fundet det første guld i Californien. Om natten trænger den kølige luft ind fra San Francisco-bugten og om dagen skinner solen varmt på vinmarkerne. Ideelt for Viognier-druen, der får en lang vækstsæson, som igen giver en frugt med tæt struktur og megen aroma. Dyrkningsmetoden er bæredygtig ”Sustainable Farming”, som betyder at man følger reglerne fastsat af Lodi-Woodbridge Winegrape Commission, der beskytter naturen mest mulig. Delikat aroma og smag af stenfrugter, så som lyse ferskner og friske abrikoser. 75cl.


RØDVIN

Frankrig Sensas Cabernet Sauvignon/Syrah Kr. 225,Sensas Cabernet Sauvignon/Syrah er en moderne vin fra d’Oc der kombinerer fransk terroir med teknik fra den nye vin verden. Druesammensætningen er 50 % Cabernet Sauvignon og 50 % Syrah. Cabernet Sauvignon kommer fra den køligste del af Languedoc, området ved Limoux og Pyrenæerne. Vinen fremstillet på Syrah lagrer i 3 måneder med egetræstave inden vinen sammenstikkes med Cabernet Sauvignon og aftappes. Resultatet er dyb kirsebærrød farve, intens bouquet med toner af brombær og vanilje, smagen er blød og fyldig med en flot dybde og meget bløde taniner. 75cl.

Chateau Beaulieu Lalande De Pomerol Kr. 315,Druesammensætningen er 80% Merlot og 20% Cabernet Franc. Druerne høstes manuelt og selve gæringen foretages ved lav temperatur for at opnå mest muligt frugt og friskhed i vinen. Den færdiggærede vin afrundes i små træfade. Château Beaulieu har en flot dybrød farve, en bouquet af friske bær og lidt chokolade. Vinen er elegant, medium fyldig og med masser af frugt og en flot afrundet smag. 75 cl.

Bourgogne Pinot Noir Réserve, Bouhcard Aîné Fils Kr. 255,Pinot Réserve er udvalgte druer fra de bedste marker omkring Côte de Nuits og Côte Beaune, og kun de aller bedste druer bliver valgt. Vinen er fadlageret i 11 måneder. 15% er på nye franske egetræsfade. Pinot Noir Réserve har en dyb intens ruby rød farve med mørke næsten sorte nuancer. Næsen er elegant og kompleks med en aroma af jordbær og solbær kombineret med et hint af peber. Frembragt udelukkende på Pinot Noirdruer. Der produceres kun ca. 10.000 flasker. 75cl.

Gigondas M. Chapoutier Kr. 375,De benyttede druetyper er først og fremmest Grenache (ca.65%), men også Cinsault, Syrah og Mourvèdre. Når druerne er modne høstes de med hånden. Vinen tappes på flaske efter 12 til 16 måneders lagring. Elegant og kraftfuld bouquet. Krydret smag med saft og kraft af fadlagringen. 75cl.

Rasteau Côtes-du-Rhône Villages M. Chapoutier Kr. 285,-

Druerne er høstet med hånden, og druesorten Grenache er den helt dominerende drue. En vin med en meget mørk purpurrød farve. Bouqueten er domineret af røde bær, som ribs, solbær og hindbær. Dyb rød. Fin og kraftfuld, med en aroma af mange modne frugter. Denne vin præsenterer en god struktur. 75 cl.


italien Zisola Mazzei Kr. 335,Zisola er frugten af et område der har excellent klima og jordbund til vindyrkning kombineret med ”know how” fra et af Italiens bedste vinhuse, Mazzei fra Toscana. Området er perfekt til Nero D’Avola. Zisola består udelukkende af Nero D’Avola druer, der har vokset på ”busklignede” vinstokke. Høsten er manuel og begynder medio september. Der er skindkontakt i 14 dage for at få ekstrakt fra drueskindet. Vinen er dybrød med en bouquet af hindbær og ”læder”. Smagen er fyldig og kraftig med nuancer af solbær, hindbær og vanilje. 75cl.

Moma Sangiovese / Cabernet Saunignon Umberto Cesari Kr. 295,Cesari har kreeret en helt ny vin, MOMA, og dette navn står for My Own Masterpiece. Vinen består af 80% Sangiovese, 10% Merlot og 10% Cabernet Sauvignon. Den har lagret 6 måneder på store italienske egetræsfade og 3 måneder på flaske. Den har en kraftig rød farve, en intens aroma af skovbær og hindbær samt en fløjlsblød karakter. En vin med en behagelig international fremtoning og et strejf af den typiske italienske smag af Sangiovese druen. 75cl.

Yemula Umberto Cesari Kr. 335,I Yemula kombineres Sangiovese’ens kirsebær og frugt med den med mere bløde og fyldige Merlot-drue. Druesammensætningen er 70% Sangiovese og 30% Merlot. Plukningen foregår ved håndkraft. Cesari’s ønske er at, fadlagringen er et element af vinen, uden at være dominerende. Yemula har en dybrød farve, kirsebær og hindbær i bouquet og en elegant kompleks fyldig smag med toner af kirsebær, vanille og hindbær. 75cl.

Ripasso Valpolicella Classico Tommasi Kr. 345,Halvtør, fyldig vin. Druesammensætningen er Corvina Veronese, Rondinella og Molinara. Vigneto Rafael er fyldigere end de fleste Valpolicella-vine på grund af den højere alkoholprocent samt at vinen har lagret 18 måneder på fad. 75cl.

Amarone Della Valpolicella Classico Tommasi Kr. 595,Tør og kraftig Amarone med en blød og let behagelig bitter eftersmag. Tommasi Amarone regnes for en af de bedre Amaroner . 75cl.


RØDVIN

spanien

C HI L E

Tempranillo-Shiraz Valent Kr. 198,-

Viña Laroche Carménère Kr. 285,-

En moderne spansk rødvin, fremstillet på Tempranillo og Shiraz. Smagen af små skovjordbær fra Tempranillo dominerer vinen, chokolade smagen fra fadlagringen og afrundingen med Shiraz druer giver vinen en ekstra dimension. 75cl.

Vinen er udelukkende frembragt på Carménère druen og kommer fra Colchagua Valley, der er udråbt til Chiles svar på ”Napa Valley”. Middelhavsklima med masser af solskinstimer og kun regn i vintermånederne. Perfekte betingelser for den gamle Bordeaux-drue Carménère, der her viser sit potentiale. Vinen har lagret 12 måneder, 50% på stålfri fade og 50% på franske og amerikanske egetræsfade. Intens mørkerød farve med et violet skær. Intens og kraftfuld bouquet af mørke blommer og kirsebær. Moden og rund i smagen med tydelige spor af chokolade og svesker. Silkeagtige tanniner med varme og fylde. 75cl.

AGEN T INA Colomé Estate Malbec Upper Calchaqui Valley Kr. 305,Her har vi en fuldblods argentinsk vin. En vis fedme, som Malbec druen er så god til at skabe, i harmoni med muskuløs struktur og klassisk elegance gør den meget madegnet. Især til røde bøffer, simremad, mørkt fjerkræ - and f.eks. – og ekstralagrede oste. Nyd duften inden du smager – her vælter det nemlig op af glasset med de sorte sommerbær, blåbær, solbær og brombær og pikant viol. 75cl.

Australien Siraz Ferngrove Frankland River Kr. 295,Området, Frankland, er påvirket af den kølighed, som skyldes nærheden og vinden fra henholdsvis Det Indiske Ocean og Sydhavet. Frankland River er en af de koldeste og mest isolerede vinregioner i Australien, og høsten foretages senere end i nogen anden Australsk region, med en høst så sent som i maj måned. Druerne er høstet i de kølige nattetimer for at udvinde maximalt indhold af smagsnuancer og tannin. Udelukkende frembragt på Shiraz-druer. Bouquet af brombær, anis og peber. Smagen er fyldig med frugtagtige tanniner og nuancer fra lagringen på egetræsfade. 75cl.


Californien

sydafrika

Red Diamond Cabernet Sauvignon Kr. 325,-

Pinotage Paradyskloof Stellenbosch Kr. 295,-

Aroma af solbær og lakrids med en fløjlsblød smag og med lidt sødlige nuancer. Vinen har gennemgået en 12 måneders lagring på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade. En tydelig aroma af solbær og lakrids med spor af læder. Den har en fløjlsblød smag af syltetøj og en sødlig lidt ristet smag fra lagringen på egetræ samt en lang eftersmag. 75cl.

Stone Peak Zinfandel Kr. 265,Californisk rødvin er synonym med Zinfandel-druen. 80 % af al den vin som fremstilles i verden kommer fra Californien. Det er derfor helt naturligt at Californien har opnået en stor ekspertise i fremstillingen af Zinfandel-vine. Stone Peak har de karakteristiske egenskaber for Zinfandel; druesødme kombineret med brombær og blomme-bouquet. Smagen er fyldig og rund med nuancer af hindbær, anis, peber og brombær. Velegnet til krydrede og grillede retter. 75cl.

Paradyskloof Pinotage har en næsten uigennemsigtig sort farve med en rødviolet kant. Dens intense, kraftige og krydrede bouquet rummer spor af både banan og svesker. 75cl.


Beerenauslese Terrassen Domäne Wachau Kr. 295,- // 35 cl. Denne specialitet fra Domäne Wachau består af 30% Grüner Veltliner, 20% Riesling, 20% Rivaner, 15% Chardonnay og 15% Pinot Blanc der har vokset på små stejle terraser. Riesling og Rivaner giver vinen elegance, Grüner Veltliner giver struktur og Chardonnay tilfører kompleksitet og balance. Druerne kommer fra udvalgte vinmarker og druerne plukkes først sidst i november måned når botrytis har angrebet druerne. Mikroklimaet i Kellerberg er perfekt til at skabe botrytis på Riesling. Høsten foregår manuelt og der foretages en hård sortering af druerne, hvilket betyder at høstudbyttet kun er 2000 liter pr.ha. Gæringen foregår i cementtanke med temperaturkontrol - der foretages inden fadlagring. Farven er flot ravgul, i bouqueten findes passionsfrugt, ananas, honning og hvide ferskner. Smagen har en fin balance mellem sødme, frugtsyre og passionsfrugt og honning. Serveres køleskabskold. Sukkerindhold 146 g. pr. liter og vinen vil være på toppen indtil 6-8 år efter høståret. Elegant sød vin med nuancer af passionsfrugt, honning og lime. 35 cl.

HEDVIN

DESSERTVIN

Østrig

Portugal Warre’s Late Bottled Vintage Kr. 48 ,- / 5 cl. Warre’s - etableret 1670 som den første engelske portvinsproducent og opfinder af “Portvin”. Firmaet har siden været pionerer og markedsleder. Ejes i dag af 4. generation Symington, der er ansvarlige fra winemaker til øverste direktør. En fond er med til at sikre fremtidens Symington som ene-ejer. Late Bottled Vintage fra Warre’s produceres kun i gode årgange og af udsøgte kvaliteter. Fadlagret 4 år inden aftapning som foregår uden filtrering og klaring, lagrer herefter yderligere mere end 4 år på flaske inden den frigives til salg - det er den oprindelige LBV metode, og Warre’s er i dag de eneste til at opretholde denne kvalitets tradition. Udvikler superb flavour og aroma med en stil og kompleksitet som en Vintage Port drikkemoden nu. 5 cl.


SPIRITUS

frankrig

italien

Leopold Gourmel Bio Attitude Kr. 46 ,- // 2 cl.

Grappa Di Amarone Tommasi, Veneto Kr. 48 ,- // 2 cl.

Leopold Gourmel er den lille producent i Cognac, der bliver ved med at skabe kvalitetsprodukter.

Grappa di Amarone Tommasi er fremstillet af kvas fra produktionen af enkeltmarksAmaronen “Ca Florian”. Ca Florian er beliggende i Valpolicella Classico-området. Fremstillingen af Grappaen sker ved at drueskind og rester af druestilkene presses blødt umiddelbart efter at fremstillingen af Amarone er tilendebragt. Derefter destilleres den til en alkolprocent på omkring 75% . Alkoholen lægges på små træfade og tilføres gradvist destilleret vand for at bringe alkoholprocenten ned på 45%.

Bio Attitude er en 7 år gammel Cognac, lagret på franske, ikke ristede træfade. Stavene til fadene kommer fra meget gamle egetræer der er “lukkede” i træets struktur. Bio Attitude har en ravgul farve og en bouquet af citrus, vanille. Smagen er et let, elegant og stadig frisk og “frugtagtig” der gør at Bio Attitude føles afrundet. Skabt af en mand med kærlighed til Cognac.

Leopold Gourmel Age des Fleurs, 15 Carats Kr. 72 ,- // 2 cl. Hver vin destilleres for sig, og de forskellige årgange lagres særskilt på egetræsfade. Leopold Gourmel har valgt denne fremgangsmåde som den eneste cognac producent. Derved bevares det originale i vinen, og senere i cognacen. Leopold Age des Fleurs er en meget kompleks cognac med toner af blomster. Lagringstid på omkring 15 år, ublended og uden farve tilsat. Den lange tid på egetræsfade giver en flot bouquet af vanille og lidt lakrids, dog uden at overdøve den flotte friskhed af blomster. Meget flot og lang finish.

Charles De Granville Fine Calvados Kr. 46 ,- // 2 cl. Rigtig lækker efter maden eller til en god cigar.


Vinkort - Annexet