Page 1

Busexcursie naar NIZO food research BV in Ede 8 oktober 2013 Aanmelden

o

D

Hoe is kennis van ingrediĂŤnten, producten en processen toe te passen voor betere voedingsmiddelen en meer winst voor de industrie? Ervaar zelf wat NIZO voor u kan betekenen


Innofood nodigt u uit voor een gezamenlijk bezoek aan NIZO food research die u zal inwijden in de mogelijkheden die ze kan bieden voor de foodindustrie. Netwerken in de bus, nieuwe verbindingen, nieuwe business De busreis zelf gebruiken we om onderling meer de verbinding te zoeken. André Adolfs, die ook een rondje langs de lidbedrijven van Innofood doet, begeleidt dit op creatieve wijze. U krijgt allemaal gelegenheid iets te vertellen over uw bedrijf en uw mogelijkheden en de ander kan daar dan weer op ingaan. Op de heenweg kunnen we ook gerichte vragen voor NIZO voorbereiden. Op de terugweg bijvoorbeeld bekijken of de excursie aanknopingspunten heeft opgeleverd om daaraan een vervolg te geven voor een afzonderlijk bedrijf of samen met een ander bedrijf. NIZO Na de algemene introductie over NIZO, zal Peter de Kok u meenemen in de wereld van de virtuele productontwikkeling, screeningsmethoden en intelligente selectiesystemen die wij toepassen voor onze klanten om smakelijke voedingsmiddelen te ontwerpen die de consument de juiste (emotionele) ervaring leveren. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van laagvet-, -suiker- of –zoutproducten of andere formuleringen. Marja Kanning legt uit in ‘Van benchtopontwikkeling tot industrieel implementeerbaar’ hoe de toepassing van nieuwe ingrediënten in aansprekende applicaties gedemonstreerd kunnen worden, of hoe producten voor humane studies gemaakt kunnen worden. Willem Postma vertelt aan de hand van een aantal cases over hoe de food grade pilot plant ingezet kan worden. ‘Van procesontwikkeling tot testproductie’. Luisteren is één, ervaren is meer. Daarom leiden de medewerkers van NIZO u middels een korte toer door hun laboratoria en productiefaciliteiten met demonstraties variërend van hoe zij in voedingsmiddelen kijken, hoe hergebruik van grondstoffen tot nuttige producten kan leiden (duurzaamheid), tot hoe op microschaal producten getest kunnen worden. Uiteindelijk draait alles om één ding. Hoe is kennis van ingrediënten, producten en processen toe te passen voor betere voedingsmiddelen en meer winst voor de industrie.


NIZO food research is een onafhankelijk contractonderzoeksbedrijf en ondersteunt de internationale voedingsmiddelenindustrie bij het maken van betere producten en meer winst door het ontwikkelen en toepassen van technologieën voor: • Innovaties (smaak, textuur, darmgezondheid) • Kostenreductie (procesefficiëntie, ingrediënt vervanging, testproducties) • Verantwoord ondernemerschap (voedselveiligheid, duurzame processen, gezondheidclaims). Onder strikte vertrouwelijkheid biedt NIZO biedt toegang tot direct mobiliseerbare kennis en toepasbare oplossingen.


Programma 12.45 uur 12.45 – 14.00 uur 14.00 uur 14.05 – 14.20 14.20 – 14.50 uur 14.50 – 15.10 uur 15.10 – 15.30 uur 15.30 – 16.30 uur 16.30 – 17.30 uur

Opstap bus op het parkeerterrein van het AC Restaurant langs de A1 bij Holten Busreis Holten – Ede Ontvangst met koffie en cake Algemene introductie NIZO food research en hun werkwijze - Hendrik Prins Virtuele productontwikkeling - Peter de Kok ‘Van benchtopontwikkeling tot industrieel implementeerbaar’ - Marja Kanning ‘Van procesontwikkeling tot testproductie’ - Willem Postma Rondleiding door de laboratoria en productiefaciliteiten met diverse demonstraties Busrit terug naar Holten

Voor Innofoodleden zijn er geen kosten aan de busexcursie verbonden. Niet-leden betalen € 75,- p.p. excl. BTW. Aanmelden Aanmelden kan via info@innofood.org. U ontvangt een bevestiging.


Peter de Kok Principal Scientist Flavour. Zijn carrière staat in het teken van flavour. Na het behalen van zijn PhD in organische scheikunde, heeft hij zich toegelegd op zowel fundamenteel onderzoek naar aroma en smaak, als op de toepassing daarvan in productontwikkeling.

Marja Kanning Project Manager Fermented Dairy & Beverages. Met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van levensmiddelentechnologie, is zij gespecialiseerd in het onderzoeken van de mogelijkheden die bestaande en nieuwe technologieĂŤn bieden op het vlak van productontwikkeling en product- of procesoptimalisatie.

Willem Postma Division Manager Processing & Application Centre. Zijn hart ligt op de kruising van onderzoek en productie. Met jarenlange ervaring in de zuivelindustrie is hij dan ook prima op zijn plek binnen het Processing Centre, waar projecten worden uitgevoerd die variĂŤren van procesontwikkeling tot testproducties.

Hendrik Prins Corporate & Marketing Communication Manager. Met ruim 12 jaar ervaring in Corporate en Marketing Communicatie binnen NIZO, weet hij van de hoed en de rand, zowel wanneer het de verschillende media betreft, als wanneer het om de onderzoeksgebieden en hun producttoepassingen gaat.

Innofood nizo  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you