Page 1

Aanmelden


Innofood organiseert in samenwerking met Müller Fresh Food Logistics een themabijeenkomst over consumentengedrag en food logistics. Twee toonaangevende keynote-sprekers op het terrein van consumentengedrag en logistiek nemen u mee in de recente ontwikkelingen in het gedrag van consumenten en zetten u aan het denken over de impact daarvan op uw organisatie in zijn algemeenheid en logistiek in het bijzonder. Volgens Jan-Willem Grievink, directeur van het FSIN komt er een nieuwe werkelijkheid in de buitenshuisconsumptie. ‘En het is tijd dat alle spelers, zeker ook fabrikanten en leveranciers, daar nu alvast rekening mee houden. Hij duidt de veranderingen in de markt en zal het accent leggen op nieuwe kansen voor de foodbedrijven. Ad van Goor: ‘Frontoffice concurreren en backoffice samenwerken’ Vraaggestuurd ketenmanagement biedt vele kansen om verticaal en horizontaal samen te werken in meerdere ketens. Naast een korte inleiding over logistiek en supply chain management zullen we voorbeelden geven van verticale en horizontale samenwerking binnen en buiten de foodbranche. Strategisch management impliceert “out-of-theboxdenken” en met name bepalen wat u als ondernemer vooral NIET moet doen.


Jan-Willem Grievink Jan-Willem Grievink is directeur van het FoodService Instituut Nederland en specialist in Foodservice en Foodretail. Hij monitort al tientallen jaren beide zijden van het maagaandeel van consumenten. Met zijn bedrijf ConCeption BV werkt hij voor veel bedrijven in de foodsector; zowel retail, foodservice als de leveranciers en organisaties van boeren en tuinders. Grievink schreef al diverse analyses, collegepublicaties, columns en handboeken. Regelmatig wordt hij als expert geraadpleegd over ontwikkelingen in de foodsector. Ad. R van Goor Ad van Goor is als wetenschapper/hoogleraar 40 jaar verantwoordelijk geweest voor onderwijs en onderzoek op het terrein van distributie, logistiek, retailing en supply chain management en verbonden geweest aan vier verschillende Nederlandse universiteiten. Hij heeft de theorie altijd gecombineerd met de praktijk. In 2014 is hij precies 30 jaar part-time actief als consultant. Met mede-auteurs is hij marktleider in boeken op het vakgebied : Basisboek Logistiek (2013), Fysieke dsitributie 8e druk (2014) en Werken met Logistiek, 7e druk (2015). Hij is evenals Grievink als docent verbonden aan de Master of Food Management van de EFMI Business School. Jan-Peter Müller Jan-Peter Müller is sinds 1998 actief binnen het familiebedrijf en sinds 2004 algemeen directeur van Müller Fresh Food Logistics. Na zijn studies logistiek management en bedrijfskunde werkte Jan-Peter enige jaren bij andere logistieke bedrijven voordat hij als vertegenwoordiging van de 3e generatie familie Müller in het bedrijf kwam. Müller Fresh Food Logistics heeft in die tijd besloten zich volledig op koelverse levensmiddelen te richten. Deze tak heeft zich het afgelopen decennium zeer sterk ontwikkeld. Recent is ook diepvries aan het warehousing- en distributiepakket toegevoegd. Müller Fresh Food Logistics biedt samen met een 10-tal collega’s in Europa een groot internationaal koeldistributienetwerk waar korte lead-times en een hoge efficiëntie een zeer concurrerende dienstverlening vormen. Value added logistics en services zoals displaybouw, emballagebeheer borgen samen met alle denkbare warehousediensten een hoge toegevoegde waarde. Voor het internationale gekoelde en diepvries FTL transport heeft Müller sinds 2004 een vestiging in het Tsjechische Cheb. Zusterbedrijf European Truck en Trailer Care borgen de aanwezigheid van gespecialiseerde technische kennis. Inmiddels biedt de Müllergroep werk aan ca. 500 medewerkers.


Programma 13.30 13.45 13.50 14.15 15.15 16.15 16.30 17.30 18.00

Ontvangst met koffie Welkom door Barry Stegeman, penningmeester Innofood ‘Over Müller Fresh Food Logistics’ door Jan-Peter Müller, algemeen directeur ‘Veranderend consumentengedrag’ door Jan-Willem Grievink ‘Frontoffice concurreren en backoffice samenwerken’ door Ad van Goor Vragen – discussie Rondleiding door het bedrijf Afsluiting door Rob Snel, voorzitter Innofood, met een drankje en een hapje Einde

o

D

Adres bijeenkomst De bijenkomst vindt plaats op donderdag 13 februari van 13.30-18.00 uur bij Muller Fresh Food Logistics, Keizersweg 79, 7451 PH Holten.

Aanmelden Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, meld u daarom z.s.m. aan via info@innofood.org. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding. Deelname voor Innofood-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 50,- excl. BTW.

Innofood Müller FFL