Page 1

Aanmelden o

D


Rol van verpakkingen Verpakkingen van voeding worden steeds belangrijker. Dit komt onder andere door de toegenomen behoefte aan versproducten én aan kant-en-klaar producten. Maatschappelijk worden steeds hogere eisen gesteld aan de houdbaarheid van producten, maar ook aan het reduceren van afval door verpakkingen. Fabrikanten zien de noodzaak van onderscheidend vermogen. En ze stellen ook hoge eisen aan efficiency en kostenreductie wat betreft de productie van verpakkingen. Consumenten willen verpakkingen die gebruikersvriendelijk en tegelijkertijd ook duurzaam zijn. Kortom, het bewustzijn voor de rol van verpakkingen neemt bij alle betrokken partijen een hoge vlucht. Open platform met actieve deelnemers In september wordt het onafhankelijke platform European Packaging Gallery (EPG) gelanceerd. EPG is een initiatief van de Universiteit Twente en DéDutch. Het is hét platform waar de wetenschap, de industrie, de foodsector en de consument samen komen. EPG creëert een actieve community, waar de deelnemers begrijpen dat juist door samen te werken er sneller, slimmere en betere oplossingen ontwikkeld worden. Want er is veel te winnen op het gebied van gebruiksgemak, materiaalgebruik en ketenoplossingen.

Deelnemers European Packaging Gallery De eerste enthousiaste deelnemers hebben zich reeds gecommitteerd. Waarvoor onze hartelijke dank in het door hen gestelde vertrouwen. • Universiteit Twente • DéDutch • Stichting Innofood • Prépain • Zwanenberg o • Jumbo/C1000 • Zuivelhoeve • Cono • Selo • Oerlemans Foods

D


OriĂŤntatie en focus Consumer insights zijn leidend voor alle vernieuwingsprojecten van de European Packaging Gallery. De focus ligt hierbij op gebruiksgemak, nieuwe materialen, duurzaamheid, materiaalkeuze, vorm, gebruik in de keten en afval. Daarnaast zijn kostenefficiency en de inzet van additive manufacturing systems van groot belang om een oplossing te ontwikkelen waarbij sustainability integraal wordt meegenomen.


Uitnodiging Samen met de European Packaging Gallery organiseert Innofood op 26 september een themabijeenkomst over Food Packaging. Graag nodigen we u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma 12:30 ontvangst koffie en broodjes (Virtual Reality Lab) 13:30 welkom door Rob Snel 13:40 workshops verpakkingsmodules 15:30 pauze met koffie (The Gallery) 15:45 presentatie invloed graphic design op koopgedrag door Liesbeth Ronden 16:15 ambities European Packaging Gallery door Marc Oude Luttikhuis en Roland ten Klooster (Grand CafĂŠ) 17:30 afsluiting 17:40 borrel in Grand CafĂŠ @TheGallery Aan de bijeenkomst zijn door de samenwerking met FOOD FUTURE ook voor niet-Innofoodleden geen kosten verbonden. Wij denken dat we een zeer bijzondere themabijeenkomst krijgen en zien we uw komst dan ook graag tegemoet. Aanmelden Aanmelden kan via info@innofood.org. U ontvangt een bevestiging.


Roland ten Klooster Roland ten Klooster, sinds 2006 hoogleraar Packaging Design en Management op de Universiteit Twente (faculteit CTW), constateert dat er veel rampverpakkingen zijn en dat er nog veel verbeterd kan worden. “Veel gesealde verpakkingen leveren frustratie op. Denk daarbij aan verpakkingen van kaas, bakjes vleeswaren en flesdoppen met een bijna niet zichtbaar randje kunststof dat verwijderd moet worden.”

Marc Oude Luttikhuis Eigenaar van Het Foodatelier en medeoprichter van Dedutch. We zien de noodzaak tot vernieuwing in een steeds hogere versnelling komen. Dat geldt voor de inhoud, de verpakking maar ook werkwijzes. Vooral jonge studenten en young professionals krijgen kansen om vroegtijdig met bedrijven te werken binnen EPG.

Liesbeth Ronden Liesbeth Ronden is oprichter van het bureau Making Products Talk. “Never a dull moment, I can truly say.” Als multidisciplinair ontwerper op het gebied van grafisch design staat Liesbeth dagelijks voor de uitdaging om ontwerpen te ontwikkelen die producten laten communiceren. Of het nu om een huisstijl, een logo of een verpakking gaat, ze ontwikkelt altijd een creatieve en unieke oplossing


Route en parkeren The Gallery Hengelosestraat 500 7521 AN Enschede U kunt parkeren bij The Gallery. Bij de receptie van The Gallery ontvangt u vervolgens een looproute naar het Visual Reality Lab (ongeveer 5 minuten lopen).

Contact Stichting Innofood Dini Kortman, Secretariaat / Webmaster Nije Allee 7 7609 ZG Almelo. Postbus 853 7600 AW Almelo. Tel. 0546-834228 e-mail: info@innofood.org

o

D

Kijk dagelijks eens op onze site www.innofood.org

Innofood epg  
Innofood epg  

26 september 2013 Themabijeenkomst "Concurrentieel voordeel door innovatie in Food Packaging" Kick-off Platform European Packaging Gallery

Advertisement