Page 22

Hva skjer i Trondheim?

Julebyen Trondheim

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Midtbyen Management

16 dager med julemagi på Torvet Tindrende julelys, duften av granbar, lokale matopplevelser, konserter og musikkteater, unike håndverksprodukter, en førjulsdate rundt ei bålpanne eller en tur med hest og slede gjennom Midtbyen. Det er duket for Julemarkedet i Trondheim! Årets Julemarked - det syttende i rekken - går av stabelen 6.-21. desember på nye Torvet. Fra den spede starten i 2003 da markedet bestod av fem salgsboder, har Julemarkedet vokst til å bli en kjent og kjær førjulstradisjon av betydelig størrelse i Midtbyen, som i år kan skilte med rundt 100 utstillere, et stort Bondens Marked-telt, en utvidet kafélavvo, grytekonserter og rundt 130 kulturelle opplevelser for barn og voksne.

Større enn noensinne Daglig leder hos Midtbyen Management

Kirsten Schultz forteller at årets Julemarked

«Vi mener at Trondheim er Norges hyggeligste juleby, med julebelysning, julegater, gode handle- og matopplevelser» Kirsten Schultz

er større enn noen gang før. Arrangøren har i år valgt å utvide markedet med tre dager slik at det for første gang går over 16 dager. – Det betyr at vi kommer enda nærmere jula, og at mange av de som kommer hjem til jul også kan oppleve markedet, sier Schultz. Julemarkedet er det første arrangementet som foregår på det ferdigstilte nye Torvet, som offisielt blir åpnet sommeren 2020. Det skaper en ekstra hyggelig ramme rundt arrangementet, mener Schultz.

Foto: Wil Lee Wright

Midt i hjertet av julemarkedet ligger Kafélavvoen. Her serveres kortreist mat, som reinsdyrburger, og lokalt brygg, akkompagnert av knitrende bål og båltrubadurer.

22

Nº4 2019

Profile for IN magasinet

IN Trondheim Vinter 2019 - 2020  

Jul vinter utgaven av IN magasinet for Trondheim 2019 - 2020.

IN Trondheim Vinter 2019 - 2020  

Jul vinter utgaven av IN magasinet for Trondheim 2019 - 2020.

Profile for inmag
Advertisement