Page 25

Tekst: IN magasinet | Foto: Stian Andersen

Highasakite

Kultur & underholdning

Tilbake til røttene Highasakite er en av de største suksesshistoriene i norsk popmusikk de siste årene. Etter å ha gitt ut ny musikk den siste tiden er de denne våren og sommeren på turne i norge og europa. Norsk rekord i antall sammenhengende uker på VG-lista, utallige utsolgte konserter i Norge og utlandet og opptredener på flere av verdens største festivaler. Highsakite har vært et popeventyr det ikke finnes mange av her til lands. Samtidig er ringen på mange måter sluttet når de i 2019 står på scenen foran 6000 fans i Borggården på festivalens avslutningsdag lørdag 3. august. Det var nemlig i Trondheim vokalist Ingrid Helene Håvik og perkusjonist Trond Bersu startet bandet i 2011. Etter flere år som kvintett, er Highasakite igjen tilbake til den originale duobesetningen.

Ny musikk Etter å ha tatt en pause fra turnélivet for å konsentrere seg om å lage ny musikk, slapp bandet en knippe nye singler i løpet av 2018. «Out of Order», «Elastic State of Mind», «Mexico» og «I Call Bullshit» ble alle hyppig spilt på radio. «Elastic State of Mind» erobret førsteplassen på den offisielle norske radiolista i uke 35 og holdt topplasseringen i flere måneder. Tidligere i vinter fulgte bandet opp med albumet «Uranium Heart», en utgivelse som viser et litt mer dempet band, men et band som fortsatt har den samme strålende låtskrivingen i bunn.

På turne De siste årene har Highasakite spilt på landets aller største scener og festivaler. Camp Echo-turneen varte i halvannet år, og inneholdt blant annet en utsolgt konsert i Oslo Spektrum, headliner-spotter på festivaler som Øya, Bergenfest, UKA i Trondheim og internasjonale festivaler som Glastonbury, Latitude (UK), Hurricane (DE), Roskilde (DK) and Field Day (AUS), samt utsolgte konserter i Storbritannia, USA og Australia. I vår/sommer har de blant annet spillejobber flere steder i Norge, Tyskland, Frankrike, Nederland, Sverige og Danmark, se www.highasakite.no for hvor de spiller. Med seg som oppvarming har de stortalentet Amanda Tenfjord fra Ålesund. Hun har spilt strålende konserter og vist seg frem på blant annet Bylarm, Trondheim Calling og Klubbøya, samt mottatt Forbildeprisen (2017). Også utenlandsk musikkbransje har fått øynene opp for Tennfjord. Selveste NME skrev: «There’s a promising power inside her which is definitely worth keeping an eye on in the year ahead».

Nº1 2019

25

Profile for IN magasinet

IN Stavanger og Sandnes 01-2019  

New
Advertisement