Page 1

UGÅ 2012

15.-24. mars

DAVID PICKETT

Den amerikanske komikeren David Pickett skal være kveldens konferansier og guider oss gjennom et solid program skapt av både erfarne og ferske komikere. Kvelden skal vise oss hva humor-Norge er laget av, og kanskje lære oss litt om oss selv.

”INGENTING VISER EN MANNS KARAKTER TYDELIGERE ENN HVA HAN LER AV” SA EN GANG DEN TYSKE FORFATTEREN JOHANN WOLFGANG VON GOETHE. KOMIKERNE UNDER UGÅ VIL AT VI SKAL LE AV INNAVL, TV VEST OG DØDE BESTEFEDRE. Tekst: Lisbeth Mangen

SVEN RUSDAL (27 ½ ÅR)

Sven var en av prøvekaninene til Den store norske humorfestivalen da han debuterte som komiker på Cementen for et år siden. Han liker å stå på scenen, men det han ler mest av er når folk slår seg. - Jeg ler godt av at folk faller, men det er ikke noe som fungerer på en scene dessverre. Jeg kan ikke akkurat stå og slå meg selv i hodet med en planke, sier Rusdal. Fordi selvskading ikke hadde fungert så godt på scenen skal Sven servere oss absurd humor med gjenkjennelsesfaktor på Folken. Han mener stand up i Norge fortjener mer oppmerksomhet.

ANDRE BEGIVENHETER

Asbjørn Slettemark og Torgrim Øyre gjør et DJ-sett sammen i Grottene fredag 23.mars og lørdag 24.mars. Asbjørn Slettemark er kanskje er mest kjent som programleder i NRKs Lydverket. Han er musikkjournalist og nå og da er han ganske morsom som gjesteprogramleder i Radioresepsjonen. Torgrim Øyre er kjent under artistnavnet «T. Reaper» og er en norsk black metal-musiker og skribent. Han har vært sesongbassist i noe så mørkt som Gorgoroth. Vi forventer en rocka kveld med dansbare rytmer.

20

- Stand up i Norge holder en høy standard, den er spennende og undervurdert. Norsk publikum burde få øynene opp for hvor god underholdning stand up kan være!

MARTHE KINDERVAAG (23 ÅR)

Marthe er fersk som komiker og mener det er litt det samme om du ler av eller med henne. Selv ler hun godt av fjortiser, sarkasme og selvironi. - Jeg har mest selvironi på min egen hake, for den er ikke der, forteller Kindervaag. Første gang Marthe sto på scenen som komiker var etter et standup-kurs med Komikerklubben ”Reis deg opp”. Grunnen til at hun fortsatte er like fin som enkel. - Jeg driver med standup fordi jeg liker å få folk til å føle seg bra. Jeg liker både når de ler av meg og med meg. Marthe kan fortelle at norsk humor kort oppsummert både er norsk og morsom. Tenke seg til.

UGA0A1203zs1022  

Fordi selvskading ikke hadde fungert så godt på scenen skal Sven servere oss absurd humor med gjenkjennelsesfaktor på Folken. Han mener stan...