Page 1

SKOLE

EN SKOLEHVERDAG TILPASSET DINE BEHOV OG INTERESSER


HELTBERG

INTRODUKSJON

Innhold 4

Om Heltberg Private Gymnas: En skole som ser deg

6

Oppfølging, rådgivning, trygghet: Vi er her for deg!

8

Utdanningsprogram

12

Studiespesialisering

18

4 elever om Heltberg

20

Tidligere elever om Heltberg

22

Skolehverdagen

24

Hva er en god lærer?

26

Spørsmål og svar

28

Heltberg International School: VG2-året i Storbritannia?

30

Ullevaal Stadion – din nye skolegård

Ink design / Trykk: Mentor Media AS / Foto: Svein Brimi

Jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte å gå på Heltberg, rett og slett fordi miljøet er så bra. Det at skolen ikke er så stor gjør at det er lett å bli kjent med elever og lærere. Jeg digger lærerne her! De har en utstråling og forskjellige metoder å lære på som gjør timene morsomme og lærerike på samme tid. Det er en liten skole med et lite miljø hvor man kommer mye tettere inn på lærerne. Hvis du har lyst til å jobbe og gjøre det bra har du alle muligheter til dette. Tine Kornelia Kløv, 2c

PRIVATE VIDEREGÅENDE SKOLER Heltberg Private Gymnas Oslo er en privat videregående skole med statsstøtte. Vi har skoler i Oslo og Drammen, og planlegger å åpne Toppidrettsgymnas i Molde, Ålesund, Drammen og Kristiansand. I tillegg tilbyr Heltberg International School elever fra VG2 i hele Norge et utvekslingsår i Storbritannia og Heltberg Nettstudier tilbyr fleksible privatistkurs via Internett. 2

heltberg.no


Velkommen til oss! På Heltberg Private Gymnas møter vi hver elev på en personlig og inkluderende måte. Fordi vi er en liten og oversiktlig skole, får du tett kontakt med lærerne dine, og det er lett å få hjelp og tid hos rådgiver og rektor. Lærerne på Heltberg er faglig dyktige og interesserte i din personlige utvikling. Vi har en uformell tone med elevene samtidig som vi er tydelige ledere i klasserommet. Måten vi driver skole på gir gode resultater. Når elever ved 400 videregående skoler i Norge vurderer læringsmiljøet kommer Heltberg som nummer 1 blant de private skolene i Oslo og som nest best blant alle videregående skoler i byen. Jeg tror vi gjør det bra fordi elevene merker at Heltberg har lærere som jobber på en skole hvor det er tid og anledning til å se den enkelte elev. Dette trives både lærere og elever med. Og vi vet jo hvor viktig trivsel er for læring og utvikling. Har du lyst til å treffe oss og ta en titt på skolen? Ta kontakt, så avtaler vi et møte! Beste hilsen Grethe Nysveen

Rektor, Heltberg Private Gymnas


HELTBERG

EN SKOLE SOM SER DEG

En skole som

ser deg

Heltberg Private Gymnas er inspirert av Montessori-pedagogikk som vektlegger et positivt elevsyn og utvikling av selvstendighet. Hos oss vil du oppleve en annerledes timeplan – vi legger opp til fordypning og mestring gjennom lengre økter. Du arbeider fokusert på skolen istedenfor å få mye lekser. Selv om vi gir den enkelte elev en del fleksibilitet i skolesituasjonen, følger vi de samme kompetansemålene og eksamenene som den offentlige skolen. Som elev hos oss har du derfor de samme rettigheter til stipend og lån, skoleskyss, rådgiving og helsetjenester.

EN MOR FORTELLER:

DET SISTE INNEN LÆRINGSPLATTFORMER På Heltberg bruker vi Google Apps for Education. Dette innebærer at all digital informasjonsutveksling mellom elever og lærer skjer via brukervennlig læringsplattform. Elevene får sin egen nye Mac og det er enkelt for dem å bruke programvaren som stimulerer til samarbeid og veiledning. Classroom inngår i verktøyserien Google Apps for Education og med Classroom er det enkelt for lærere å lage, samle inn, rette og returnere oppgaver – uten bruk av papir. Lærerne og elevene får tilgang til dokumenter, regneark, presentasjoner og andre Google Apps for Education-verktøy direkte fra Classroom. Plattformen er sømløst integrert med Google mail, disk og kalender.

4

heltberg.no

Den beste erfaringen med Heltberg var oppmerksomheten hver elev fikk. Hver enkelt ble tatt på alvor og skolen hadde en genuin interesse for at alle skulle lykkes. Det var fokus på å bygge selvtillit på elevens premisser. Slik fikk arbeidet et reelt resultat. I tillegg til faglig sterke lærere med hjerte for undervisning og ungdom, vil jeg fremheve rådgivningstjenesten. Her er det profesjonelle rådgivere som vet hva som skjer og som involverer seg! De er tilgjengelige uansett om det gjelder å finne karriereveien eller for å lytte til det eleven ønsker å prate om. Som foreldre anbefaler vi Heltberg på det varmeste. Anita Moe Larsen, mor til Kaja som nå er i full gang med Bachelor i kommunikasjon


Om Montessori Maria Montessori, italiensk lege og småbarnspedagog, utviklet videre Fröbels tanker og har hatt stor innvirkning på utformingen av moderne barnehager og skoler verden over. Hun begynte sitt pedagogiske arbeid blant fattige og psykisk utviklingshemmede barn i Roma. På grunnlag av de forsøk og studier hun gjorde, utviklet hun den såkalte Montessori-metoden. Den går ut på å stimulere barnas egen frivillige virksomhet, mens læreren holder seg i bakgrunnen. Montessoris tenkning har påvirket den elevsentrerte læreplanutviklingen i Norge.

KJENTE NAVN SOM HAR GÅTT MONTESORRISKOLE:

SKOLE PÅ ULLEVAAL STADION Fra januar 2016 er Heltberg Private Gymnas lokalisert på Ullevaal Stadion. Dette gir enkel tilgang med kollektivtransport som t-bane og buss samtidig som det er mange fasiliteter i umiddelbar nærhet. Treningssenter og butikker er rett utenfor døren og det er mange elever som setter pris på at friminuttene kan nytes på tribunen til hele Norges fotballstadion! Vi vet at omgivelsene har stor betydning for læring. På Heltberg får elevene lyse og moderne lokaler og tilgang til det beste utstyret i undervisningen. Vi gir alle våre elever ny Mac og sammen med gode, trådløse nettverk sørger dette for at teknologien legger til rette for læring. På Heltberg er vi opptatt av at ingen verdifull undervisning skal gå tapt, så vi setter vår stolthet i at alt utstyr er i orden, rommene ryddige og innbydende. På Heltberg møter du en skole der trivsel, inneklima og orden er prioritert.

BESTE PRIVATSKOLE I OSLO!

Nest best av alle videregående skoler i byen og i toppsjiktet for Norge sett under ett. Dette er resultatet når elever ved 400 videregående skoler selv vurderer læringsmiljøet. Undersøkelsen ble gjennomført i 2014 med elever fra 400 videregående skoler i landet som deltakere.

Forfatter Anne Frank Prins Willam og prins Harry av Wales Googles-grunnleggere Sergey Brin og Larry Page Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales Musiker Sean P. Diddy Combs


HELTBERG

OPPFØLGING, RÅDGIVNING, TRYGGHET

Vi er her for deg! joanna På Heltberg er det ikke vanskelig å be om hjelp eller råd. Du har alltid noen å snakke med om det du måtte lure på – faglig eller privat. Heltberg er en skole hvor du kan føle deg trygg og hvor du blir sett!

6

heltberg.no

ÅSE & JOANNA ADMINISTRASJONEN Hos oss er det åpen dør! Vi hjelper elevene med alt fra praktiske spørsmål til påminnelser og informasjon. Det skal ikke være vanskelig å be om hjelp og vi gjør så godt vi kan for at den enkelte elev har god informasjon og orden i tingene sine. Det er fint å jobbe med ungdom, det er fullt av liv!


Mange elever setter stor pris på muligheten til en taushetsbelagt samtale. De trenger ventiler og de trenger også helt konkrete råd.

åse Cecilie

tale

TALE HELSESØSTER Perioden i livet hvor man er 16-18 år er spennende, viktig og sårbar. Kroppen forandrer seg og det skjer mye i det sosiale livet som kan være krevende for mange. Hos meg kan elevene få snakke ut om ting de lurer på. Det kan være tema som prevensjon og seksualitet, rus, kroppspress, trening eller familieforhold. Mange elever setter stor pris på muligheten til en taushetsbelagt samtale. De trenger ventiler og de trenger også helt konkrete råd. Det er mye å ta stilling til i overgangen fra ungdom til voksen.

CECILIE RÅDGIVER Det jeg liker med å være rådgiver på Heltberg er at her får vi et nært forhold til elevene våre. Det er en stor fordel å være en mindre skole. Som rådgiver blir jeg kjent med hver enkelt elev og kan bidra til at den enkelte får tett oppfølging og blir sett. Ingen elever er like og jeg synes det er viktig å møte den enkelte på en positiv og god måte. Jeg håper at jeg som rådgiver kan gjøre en forskjell i møte med ungdommen. At jeg kan være en trygg voksenperson for dem.


HELTBERG

UTDANNINGSPROGRAM

UTDANNINGSPR STUDIESPESIALISERING

Dette utdanningsløpet gir deg en grundig innføring i fagene som du senere kan studere videre på universitet eller høgskole.

HVA SKAL DU BLI?

Kanskje vet du det ikke? Det gjør ikke noe! Det smarteste du kan gjøre er å velge en utdanning som ikke legger noen begrensninger for dine fremtidige valg. Med studiespesialiserende utdanningsprogram kan du senere velge nesten hva det skulle være. Du kan for eksempel bli ingeniør, jurist, økonom, samfunnsviter, informasjonsmedarbeider, historiker, lærer eller fysioterapeut. Mulighetene er mange.

8

heltberg.no

LÆR Å LÆRE

På Heltberg Private Gymnas lærer du metoder og teknikker for hvordan du skal tilegne deg ny kunnskap. Dette er svært nyttig og gir deg mange fortrinn både i videre studier og arbeidsliv.


OGRAM SØKNADSPROSESSEN Heltberg Private Gymnas er ikke med i Vigo’s inntak, men har eget inntakskontor. Dette innebærer at du må søke via våre nettsider. KARAKTERUTSKRIFTER Søkere til VG1 må sende inn kopi av karakterene fra første halvårsvurdering/julekarakterene fra 10. trinn. Husk å få med karakterer for avsluttende fag fra 8. og 9. klasse (f.eks. musikk, mat og helse, kunst og håndverk). Eksterne søkere til VG2 må sende inn karakterer fra første halvårsvurdering fra VG1 (Interne elever trenger ikke sende inn karakterer). Eksterne søkere til VG3 må sende inn kompetansebevis for VG1 og første halvårsvurdering fra VG2 (Interne elever trenger ikke sende inn karakterer). Er du det minste i tvil om hvordan du skal søke, ta kontakt med oss!

DETTE MÅ DU VITE OM STUDIESPESIALISERING

Første året starter med fellesfag. Andre året må du velge fordypning innen programområdene realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi (les hva vi tilbyr på neste side). Alt etter hvilket programområde og hvilke programfag du velger, vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse. Har du spesielle fremtidsdrømmer, bør du sjekke nøye hvilke fagkombinasjoner som kreves før du gjør dine valg av programområde og fag. Vår rådgiver hjelper deg med å finne ut hvilke fag du skal velge!

SCAN KODEN FOR SØKNADSSKJEMA ELLER GÅ INN PÅ HELTBERG.NO


HELTBERG

UTDANNINGSPROGRAM

UTDANNINGSPROGRAM

TEORI & PRAKSIS Markedsførin

g av skolen

ervatoriet tur til Solobs ua på Harest

SOLOBSERVATORIET PÅ HARESTUA: Alle VG1-elever på Heltberg drar på overnattingstur hit i løpet av høsten/vinteren. På denne turen har vi fokus på spørsmål mange ungdom lurer på: Er det liv på andre planeter? Hva er sorte hull og hva kan de føre til? Hvorfor er det liv akkurat på vår jord? Hva vet vi om verdensrommet? Hvordan vet man så mye om verdensrommet uten å ha vært der? Elevene opplever turen som faglig spennende og den bidrar positivt til utvikling av klassemiljøet.

10

heltberg.no

bedriftsbesøk peak perform


k til mance

FN-DAG: Gjennom tverrfaglig prosjekt i norsk og samfunnsfag får Heltberg-elever arbeide en hel dag med rollespill hvor de er delegasjonsmedlemmer i FNs Sikkerhetsråd. Bildene viser VG1-elever som fikk erfare hvor vanskelig det er å representere land med ulike politiske holdninger og diskutere en løsning på den internasjonale konflikten i Syria.

VG1 TIMER / FELLESFAG 140 140 140 113 113 84 56 56

Engelsk Matematikk, praktisk eller teoretisk Naturfag Norsk Fremmedspråk, nivå I eller II Samfunnsfag Kroppsøving Geografi

VG2 Velg mellom realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi

regi fn-dag/tverrfaglig prosjekt i erg eb alv d av lektorene marie Lun g nin aan og Jenny maria sch

TIMER / FELLESFAG 112 112 84 56 56

Norsk Fremmedspråk, nivå I eller II Matematikk, praktisk eller teoretisk Historie Kroppsøving

TIMER / PROGRAMFAG 280 Fra eget programområde 140 Fra eget eller annet programområde

fn-dag/tverrfagl

ig prosjekt

VG3 Velg mellom realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi

TIMER / FELLESFAG

BEDRIFTSBESØK: Elever som har valgt Markedsføring og ledelse får besøke bedrifter. Her hos Peak Performance.

112 112 84 56 56

Norsk Fremmedspråk, nivå I eller II Matematikk, praktisk eller teoretisk Historie Kroppsøving


HELTBERG

STUDIESPESIALISERING

STUDIESPESIALISERING

VG2 & VG3

REALFAG KJEMI Er livet egentlig en lang rekke av kjemiske prosesser? Kjemi er programfaget med mange forsøk, eksplosjoner, kraftige fargeforandringer og store endringer du ikke hadde sett komme. Kjemi er spennende og handler mye om å kunne forutsi hva som vil skje når du eksempelvis blander ulike stoffer. Inni kroppen din skjer en rekke kjemiske reaksjoner hele tiden, i en enorm mengde! Livet er helt utenkelig uten slike kjemiske reaksjoner. Kjemi handler om å forstå det man ser (eksplosjoner og fargeendringer) og det man ikke ser (atomer og molekyler). Har du lurt på hvorfor det ikke kan bli kaldere enn 273 grader Celsius? Og hva har det med atomer og molekyler å gjøre? Eller har du tenkt på om det er mulig å leve av trær om vi skulle gå tomme for mat? Hva menes med ”hva forskning viser” og hvorfor (og ikke minst hvordan) skal man være kritisk til det? Kjemi forbereder deg til ulike studieretninger, som lege, tannlege, farmasi, veterinær, en del ingeniørstudier og ikke minst rene kjemistudier. Kjemi går mye over i faget biologi, men også fysikk og noe matematikk.

BIOLOGI Hvordan skal jeg forstå miljøutfordringene i verden i dag? Og hva er det egentlig som skjer inne i cellene i kroppen min? I biologifaget lærer du om alt det forunderlige som skjer på mikronivå i kroppen og du får samtidig forståelse for helheten på makronivå, i naturen. Dette er kunnskap vi mennesker alltid har vært avhengig av for å overleve. I vår tid er biologi også kunnskap det er viktig å ha med

12

heltberg.no


i samfunnsdebatten, for eksempel når etiske spørsmål om menneskekroppen diskureres. I faget veksler vi mellom teoretisk og praktisk arbeid. Laboratorium og feltarbeid er grunnleggende for biologisk forståelse. Biologi gir grunnlag for videre studier innenfor biologi og biologirelaterte områder.

FYSIKK

På Heltberg ha selvstendighet. r vi fokus på å utvikle læring både fa Gruppearbeid gir viktig glig og mellom menneskelig.

Menneskene har alltid undret seg over naturen og vært opptatt av å forstå den. Gjennom eksperimenter, observasjoner og teoretisk arbeid er fysikerne kommet langt i å finne grunnleggende prinsipper og lover som beskriver og forutsier fenomener i naturen og i universet. I fysikk jobber du både teoretisk og praktisk. Du får du lære om fysikkens begreper, symboler og språk, og knytter teori og beregninger til observasjoner og praktisk laboratoriearbeid. Du får også se fysikkfagets bruk av matematikk og hvordan matematikken brukes til å modellere virkeligheten. Ved å velge fysikk vil du bedre forstå natur, teknologi og fenomener i dagliglivet. Det gir deg mulighet til å bruke fagkunnskap i praktiske situasjoner i hverdagen, men også til avgjørelser som påvirker samfunnsliv, natur og miljø.

MATEMATIKK REALFAG (R1 OG R2) Dette er for deg som har en interesse for realfag. Med realfagsmatematikk holder du døren åpen for å kunne utdanne deg innenfor kjemi, fysikk, farmasi, ingeniørkunnskap, medisin og mye mer. Du får sjansen til å utforske ett av de aller viktigste grenene i matematikken, nemlig kalkulus, der derivasjon og integrasjon er sentralt. Når vi deriverer, tenker vi oss at vi finner veksten fra nå til nå + et fryktelig kort tidsrom, for deretter å la det fryktelig korte tidsrommet gå mot null. Resultatet er momentanvekst – veksten i ett eneste punkt. Derivasjon og integrasjon brukes innen mange fagområder: biologi, kjemi, fysikk, økonomi, osv. Faktisk er det slik at de aller fleste av de siste 200 årenes vitenskapelige og teknologiske nyvinninger ikke hadde vært mulig uten en eller annen form for kalkulus. Hva er en vektor, og hvorfor må piloter og spilldesignere kjenne til dette? (vektorregning) Hvorfor er mange eksperter skeptiske til screening av hele befolkningen? (sannsynlighetsregning) Hva er fordelen med logaritmisk skala for å angi pH, dB og Richterverdier? (logaritmer) Hvordan konstruerer jeg en innskrevet sirkel i en trekant? (geometri) Hva kan mengden virkestoff i en pille være før det blir farlig, hvis en person tar én pille hver dag i lang tid? (følger og rekker). Hvordan kan det eksistere en trompetform som har et endelig


HELTBERG

STUDIESPESIALISERING

volum, men uendelig stort areal på innerveggene? (integrasjon; fenomenet kalles ”malerparadokset”, og trompeten kalles Gabriels horn) Hvordan finner jeg vinkelen mellom to linjer som aldri krysser hverandre i rommet men som allikevel ikke er parallelle? (vektorregning) Hvordan bruke parameterfremstilling for å finne minste avstand mellom to fly? (vektorregning) Hva bruker vi for å løse differensialligninger? (diff.ligninger) Hvordan bruker vi differensialligning for å finne frem til en formel for hastigheten til en fallskjermhopper som funksjon av tiden? (diff.ligninger) Hvordan brukes integrasjon for å finne totalutslipp av for eksempel CO2 fra en fabrikk over flere år? Hvordan bruker vi trigonometriske funksjoner for å lage en modell av temperaturvariasjonen i et område over en viss tid? (trigonometri)

SAMFUNNSFAGLIG MATEMATIKK Matematikk er et fag som preger vår tid og er et redskap til å forstå og fungere i samfunnet. Matematikk brukes til å utforske universet, systematisere erfaringer og beskrive og forstå naturgitte og samfunnsmessige sammenhenger. Samfunnsfaglig Matematikk gir øvelse i modellering. Du lærer å uttrykke praktiske problemer og fenomener fra virkeligheten i et matematisk formelspråk og deretter behandle dem ved hjelp av matematiske metoder. Disse ferdighetene gir deg en nøkkel til å forstå og analysere viktige samfunnsproblemer. Programfaget gir fordypning i matematikk for videre studier og arbeid innen en rekke sentrale samfunnsområder.

Hvor mange av hvilke to fiskeslag bør jeg velge i et oppdrettsanlegg hvis den ene spiser mindre men den andre trenger mindre plass? (Lineær optimering i S1) Hvis sannsynligheten for at et frø gror er 70%, hva er sannsynligheten for at minst 700 av 1000 frø spirer? (sannsynlighet i S1) Hvorfor og hvordan bruker vi logaritmer for pH, desibel og Richter? (algebra i S1) Hvorfor må leger kunne rekkeregning når de skriver ut smertestillende tabletter? (rekker og følger i S2) Hvordan skal vi bruke hypotesetesting for å finne ut om det faktisk er 100 fyrstikker i en fyrstikkeske, eller om en ny medisin med mer enn 90% sannsynlighet faktisk er bedre enn den gamle (statistikk i S2) Hvordan finner jeg optimalt overskudd når jeg bruker økonomiske modeller for kostnad og inntekt? (funksjonsdrøfting i S1 og S2)

14

heltberg.no


Historietur til Eidsvollsbygnin gen

SPRÅK, ØKONOMI OG SAMFUNNSFAG INTERNATIONAL ENGLISH In order to better understand the world, you need to understand the world’s ‘global language’ – English. The English language has evolved over many centuries and is today an important means of communication for people from many different walks of life. In International English we look at how English has evolved as a global language, and use that to understand cultural, social and political issues facing both English speaking countries and the international community. If you are interested in music, film or TV, in starting your own global empire or in saving the world, then you’ll need an excellent understanding of English and this course is for you! Over the year we will look at how various cultural products coming from English speaking countries inform us of important issues in the world, and how we can better understand and read their messages. Through this course, as well as developing your spoken and written skills, you will learn about various international issues and how skills in the English language can help you to better understand them. In addition, the course further develops your critical thinking and your ability to write and discuss with more sophisticated English related to important global issues.


HELTBERG

STUDIESPESIALISERING

MARKEDSFØRING OG LEDELSE Hva er det som gjør at vi er villige til å betale mer for merkeklær? Hva må man tenke på når man skal planlegge reklamekampanjer for et produkt? Hva vil det si å ha en god organisasjonskultur på jobben? Hva innebærer det egentlig å lede mennesker og organisasjoner? I Markedsføring og ledelse lærer du alt om hvordan bedrifter utvikler, markedsfører og selger produkter til kunder. Du vil forstå hvordan bedrifter ledes og organiseres og du får jobbe med mange praktiske oppgaver, for eksempel prøve hvordan internett kan brukes til markedsføring og salg. Faget gir deg mulighet til å besøke bedrifter og lære om hvordan de faktisk jobber med markedsføring og ledelse. Med markedsføring og ledelse sikrer du deg nyttig kunnskap – både teorier og arbeidsmåter – for din videre vei. Enten du skal studere næringslivsfag eller faktisk arbeide i en organisasjon eller bedrift.

en ollsbygning v s id e il t historietur

ENGLISH LITERATURE AND CULTURE Have you ever wondered what the question ”To Be or Not to Be” means? Or who Frankenstein really was (hint: it’s not the monster!)? Or, do you want to brag to your friends and impress them with your knowledge of where the expression “Big Brother sees you” actually comes from? If so, then the course English Literature and Culture is for you! During this course you will learn what the Renaissance Period was all about and you will be familiar with the works of perhaps the greatest writer of them all – William Shakespeare, moving through the Romantic Period and Modernism and right up to contemporary literature. We will explore texts and films as different as Hamlet and The Simpsons Movie and delve into genres such as plays, poems, novels and short stories. We will also watch a selection of films in addition to reading some of the greatest works ever written in English. Why study literature, you say? Well, you will of course develop your language skills in English, preparing you for any studies abroad, you will also broaden your understanding of other cultures and discover the joy of reading. Our imagination takes over when we read, and without having to experience the tragedies, triumphs and heartaches ourselves, we can broaden our understanding as we live and learn through the experiences of these characters, travelling through time through our reading of these texts.

16

heltberg.no

ENTREPRENØRSKAP OG BEDRIFTSUTVIKLING Er du interessert i å forstå hvordan bedrifter drives og produkter utvikles? Kanskje du en dag vil starte din egen bedrift? I dette faget lærer du om bedrifter og næringsliv i Norge og internasjonalt. Du får mulighet til å prøve hvordan det er å starte og drive en ordentlig bedrift. I faget trener du på å jobbe i grupper og team, akkurat slik arbeidslivet er organisert. Sammen med medelever får du tenke ut og utvikle nye produkter og tjenester. Du får mulighet til å delta på messe for å vise frem bedrift og produkt. Faget gir deg også anledning til å delta på kurs i ledelse, markedsføring og regnskap utenom skolen. I Entreprenørskap og bedriftsutvikling får du oppleve et praktisk fag på skolen! Faget passer utmerket for deg som vil studere næringslivsfag eller som lurer på hvordan det er å drive egen bedrift.

RETTSLÆRE Er du opptatt av rett og galt, rettferdighet og rettigheter? Er du samfunnsengasjert og opptatt av det som skjer i verden rundt deg? Rettslære gir deg innsikt i rettsreglene innenfor en rekke emner, fra menneskerettigheter til arverett. Du får vite om dine rettigheter overfor arbeidsgiver, forvaltning, politi, selgere og pengeinnkrevere, og om dine rettigheter som samboer, ektefelle og forelder. Du lærer om begrunnelse og vilkår for straff, og om de ulike domstolsorganene. Et gjennomgående emne er juridisk metode (også kjent som «rettskildelære») som gir deg verktøyene til å løse juridiske problemstillinger. Undervisningen gis som forelesninger, dialog og diskusjon om emnene i klasserommet, og ved løsning av cases (praktikumsoppgaver) i grupper. I tillegg vil enkelte timer benyttes til rollespill, domstolsbesøk og filmvisning.


Eksamen består i analyse av caseoppgaver, hvor du skal forklare sensor hva løsningen på rettsspørsmålene bør være etter norsk rett. Siden du skal gi slike anbefalinger, øves du opp til å være kritisk, objektiv og selvstendig.

SOSIOLOGI

HISTORIE OG FILOSOFI

Sosiologi vil gi deg innsikt i disse spørsmålene og mange flere! Du vil lære om hvordan samfunnsforskere har forsøkt å svare på disse spørsmålene og om viktige temaer som identitet, ulikhet, kultur, etnisitet, konflikter og makt. Sosiologi er studie av hvordan vi mennesker blir påvirket av det samfunnet vi lever i og hvordan vi er med på å påvirke det.

Er Gud død? Hva kjennetegner det moderne samfunnet? Hva betyr: «nyere forskning viser at...». Tjener vi som samfunn og mennesker på å stadig øke forbruket? Finnes det noen ideologi som fungerer i praksis? Er historien objektiv? Er det i det hele tatt meningsfullt å leve? Historie og Filosofi er faget for deg som har grublet over disse og andre lignende spørsmål. Filosofi regnes som «alle vitenskapers mor». Det er dette faget som i sin streben etter å finne mening med vår eksistens har skapt alle andre fag, både natur og samfunnsfag. Lær om hvordan menneskets syn på seg selv og sin eksistens har utviklet og endret seg gjennom tidene, og hvordan stadig nye vitenskaper har kommet til og endret vår oppfatning av oss selv og verden, og hvordan filosofer og vitenskapsfolk har påvirket samfunnet, og samfunnet dem. I dette faget vil du få øvet opp din kritiske sans. Du vil bli grundig trent i å kunne argumentere for dine synspunkter. Du vil også lære inngående om hva som skiller vitenskap og gode teorier fra kvasiteorier. Dette er lærdom du vil profitere på, uansett hvilken vei du velger videre i livet. Det vil gi deg en enorm fordel for videre studier, særlig ex phil, og kanskje også en dypere forståelse av det STORE spørsmålet; hva er meningen med livet og vår eksistens?

PSYKOLOGI Visste du at en forelskelse har de samme symptomene som crackavhengighet? De har også samme årsak: det er nemlig de samme kjemikaliene som utløses i hjernen av kokain og forelskelse. Det er derfor du blir så tullete når du er i samme rom som ditt kjærlighetsobjekt. Psykologifaget tar utgangspunkt i det vi alle vet, nemlig at mennesker er forskjellige og at alle mennesker er rare: Petter klarer ikke å sitte i ro i timene, mens Tor har låst seg inne på rommet sitt, redd for å møte andre mennesker enn de som finnes på internett. I Psykologi diskuterer vi hvordan Tor har blitt som han har blitt, hva som gjør deg til deg og meg til meg. Faget kommer til å hjelpe deg til å forstå menneskene rundt deg og hvorfor de gjør som de gjør. Å forstå menneskets tanker og handlinger er nyttig for alle som vil jobbe med mennesker og alle som er mennesker selv, det være seg advokater, lærere, reklamefolk eller meglere. Deg inkludert.

Har du noen gang lurt på hvorfor noen lever et liv i luksus mens andre er uteliggere? Eller hvordan foreldre og venner former hvordan du blir som person? Eller hva som gjør at mennesker som vokser opp i ulike kulturer blir forskjellige?

Sosiologi er faget for deg som vi forstå mer av samfunnet du omgir deg med og bli fl inkere til å diskutere aktuelle problemstillinger!

POLITIKK OG MENNESKERETTIGHETER Har du noen gang lurt på hvorfor noen land er rike og andre fattige? Hvordan fungerer FN? Hvorfor blir det krig? Hvordan skal vi løse de store miljø og klimautfordringene verden står ovenfor? Eller er du interessert i å lære mer om hvem som egentlig har makt i Norge og hvordan demokratiet vårt fungerer? Da er politikk og menneskerettigheter faget for deg! I politikk og menneskerettigheter vil du lære mer om hva politikk er og hvordan norsk og internasjonal politikk fungerer. Du vil også lære mer om viktige begreper som makt, demokrati og menneskerettigheter og om viktige utfordringer vi står overfor i verden i dag. Hvis du er interessert i politikk og vil forstå mer om maktforholdene og utfordringene i den verden du lever i er politikk faget for deg!

EN FARMange UTTALER: elever setter stor pris

på muligheten til enforsøk taus-på Hva man oppnår på første videregående i dag, erDe svært hetsbelagtskole samtale. trenavgjørende for hvilke muligheter man ger ventiler og de trenger har for videre studier. Fordi vår datter også helt konkrete råd. var misfornøyd med kvaliteten på undervisningen der hun gikk så vi etterhvert for oss at et skolebytte kanskje var det beste alternativet. Vi kom på den tiden over en omtale av Heltberg i avisen. Skolen ligger sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon også for oss som bor utenfor Oslo. Vårt inntrykk er at Heltberg skaper et godt læringsmiljø. Lærerne er flinke til å følge opp hver enkelt elev, også dem som sikter høyt. Vår datter ble hjulpet frem til de målene hun hadde satt seg, av lærere som virkelig ga av seg selv og delte av sin kunnskap og klokskap. Resultatet ble et godt vitnemål og en plass på medisinerstudiet! Morten Nissen Melsom


HELTBERG

4 OM HELTBERG

OM HELTBERG Hvorfor valgte du Heltberg? Og hvordan er det å gå på Heltberg Private Gymnas?

RUKHMAH ALAM VG2, STUDIESPESIALISERING OSLO

FERDINANN WEST VG3, STUDIESPESIALISERING OSLO Jeg valgte studiespesialisering fordi jeg kommer til å ha bruk for det i fremtiden. I timene liker jeg å jobbe i grupper og kunne få velge hvordan jeg vil tilegne meg pensum. Jeg er veldig fornøyd med at Heltberg er en intim og utrolig bra skole. Jeg valgte Heltberg fordi jeg hadde hørt mye bra om skolen igjennom en venn. Det jeg liker best med Heltberg er miljøet. Alle er venner og alle har venner fra alle trinn. I tillegg liker jeg forholdet man har med alle lærerne og at man lærer å jobbe selvstendig.

18

heltberg.no

Jeg valgte studiespesialisering for da har jeg flere valgmuligheter etter videregående. Jeg hørte om Heltberg fra skolen min og fra noen i familien som var veldig fornøyde. Det jeg liker best med Heltberg er at det er få fag per dag, fine klasserom og veldig engasjerte og snille lærere. Hvis man har lyst til å lære har man et ekstremt godt utgangspunkt på Heltberg. Tett oppfølging og godt mangfold av lærere er noe jeg verdsetter slik at jeg skal prestere mitt best. Det er en skole med mye forskjellige mennesker hvor alle kan passe inn. Her finner jeg det lett å trives. Jeg har fått mye mer skolelyst etter at jeg startet her.


BENJAMIN FERNER BECKMAN VG1, STUDIESPESIALISERING OSLO Heltberg har et kult opplegg synes jeg. Det er annerledes enn ungdomsskolen og det liker jeg. Her er det på en måte mer fritt arbeid, samtidig som det er mer oppfølging. Det at skolen er Montessori-inspirert trives jeg med. Her gjør vi mer selv, det er ikke like mye undervisning. Vi gjør mer oppgaver for å lære. En bra dag på Heltberg består av at vi får innføring i stoffet fra lærer før vi jobber selvstendig eller i grupper med en større oppgave. Jeg fikk tips fra fetteren min om at Heltberg var bra, og så kjente jeg fire andre her da jeg startet. Jeg trives godt! Å flytte til Ullevaal Stadion blir fint, det er alltid digg med noe nytt.

SHAEED GHAFFAR VG2, STUDIESPESIALISERING OSLO Jeg valgte å gå på Heltberg fordi jeg liker å jobbe selvstendig. Jeg liker å bli ferdig med en ting før jeg går videre til noe annet og dette er noe Heltberg tilbyr. Montesorri-opplegget på skolen gjør det mulig for meg å fokusere på ett til to fag om dagen. Dette gjør at vi får lærerike timer uten å ha et tidspress. Miljøet på skolen er fantastisk. At vi er så få på skolen gjør det mulig i å holde kontakt med flere elever fra andre trinn, videre medfører dette at vi har svært tett oppfølgning fra våre erfarne lærere. Jeg anbefaler alle som liker å jobbe praktisk med ting og utforske nye læringsstrategier til å sjekke ut Heltberg.


HELTBERG

TIDLIGERE ELEVER

TIDLIGERE ELEVER OM HELTBERG

20

heltberg.no


HEDDY KREFTING GREVE Å bytte til Heltberg i 2. klasse er helt klart en av de beste beslutningene jeg har tatt. Heltberg er en trygg og ikke minst hyggelig skole, hvor lærere og elever kommuniserer godt. Det var her jeg ble inspirert og motivert til å lære. Årene på Heltberg fikk meg til å forstå at det å lære er nødvendig, men også at det kan være gøy. Det jeg likte best med Helberg er kombinasjonen av at det stilles strenge og klare rammer til hva som forventes av elevene, og samtidig at man har mulighet til å være med å bestemme hvordan læringen skal foregå. Etter 2 år på Heltberg gikk jeg et halvt år i Oxford hvor jeg tok IELTS, English Proficiency og Cambridge Advanced. Deretter jobbet jeg et halvt år i Datum Invest i Oslo. I år har

HASHIM AFZAL Jeg synes Heltberg var noe unikt i seg selv. Flere lærere per elev i forhold til offentlig skole, bedre muligheter og spesielt en fleksibel administrasjon som gir deg råd under hele skolegangen din. Jeg ville ha anbefalt denne skolen til enhver med ambisjoner som skal nås, fordi jeg nådde mine! Jeg studerer nå odontologi på Universitetet i Oslo.

jeg begynt på University of St. Andrews, på en bachelor of Science. Majoren min er management, men jeg tar også alt fra økonomi til sustainable development. Skolen er meget krevende, men spennede. Selv om jeg allerede har gått et halvt år i Oxford og tatt engesk, må jeg innrømme at engelsken var vanskelig å sette seg inn i til å begynne med. Universitet er fyllt med intelligente og flinke mennesker fra verden over, noe som er veldig motiverende. Jeg er stolt av å kunne si at jeg går på et universitet som er ranket 3. best i UK. Hittil har skolen gått bra og jeg har fått gode resultater. Det blir mye tid på lesesalen nå frem mot eksamen, men heldigvis er fagene spennende. Ser veldig frem til å tilbringe de neste 4 årene her.

Cathrine Fay Aasenden Jeg byttet til Heltberg i 3. klasse og jeg er veldig fornøyd med det valget. Heltberg er en litt mindre skole enn vanlig, og dette opplevde jeg at ga mange fordeler. Jeg fikk et mye tettere forhold til de ulike lærerene, og jeg opplevde å bli mer sett som elev. Jeg hadde generelt en veldig god dialog med alle de ansatte på Heltberg, nettopp fordi det var færre elever å ta hensyn til så læringsmiljøet ble mer personlig. Det ble lettere å få kontakt med lærerene og å få hjelp til å vite hva som skulle til for å strekke seg mot en høyere karakter. For tiden tar jeg ingeniørutdanning ved NTNU og trives godt med det. Linjen jeg går heter Produktutvikling og produksjon, og er det som tidligere var kjent som maskinlinjen. Jeg kom rett inn på NTNU etter Heltberg, og føler meg veldig heldig som i dag kan få drive med det jeg har lyst til.

Jeg ville ha anbefalt denne skolen til enhver med ambisjoner som skal nås, fordi jeg nådde mine! Hashim Afzal, tidligere elev ved Heltberg


HELTBERG

SKOLEHVERDAGEN

Skolehverdagen

er en En vanlig dag på Heltberg består av 1, 2 eller 3 skolefag. Fordi vi e fordype Montessori-inspirert skole er vi opptatt av at elevene skal kunn dag. seg i fagstoffet og ikke hoppe mellom mange fag i løpet av en skole

Eks. VG1

og matte k s r o n : Mandag turfag fi na g, geogra a : f g s a n d n s u ir f T m språk, sa Onsdag: gelsk en m. Torsdag: atte språk og gy m Fredag:

2 G V . s k E pråk

s , historie, fag m y g : g a d Man program , e t t a m Tirsdag: atte, programfag m Onsdag: råk, programfag sp Torsdag: rsk no Fredag: Eksempler på timeplaner. Når du kommer til VG2 og VG3 vil programfag være sentrale på timeplanen din.

22

heltberg.no

Med undervisningsøkter som strekker seg over 5 skoletimer er det viktig med variert undervisning. Dette er lærerne på Heltberg svært opptatt av. Undervisningen består av arbeid i grupper, individuelle oppgaver, foredrag og veiledning, og det er vekslinger som gjør at elevene får godt med pauser. Lengre undervisningsøkter gir både grundig faglig fordypning og samtidig får lærerne mulighet til å ha tett faglig kontakt med elevene. Mens klassen jobber selvstendig inviterer læreren enkeltelever eller mindre grupper til samtale og veiledning. UNDERVEISVURDERING I FOKUS På Heltberg ser lærerne på seg selv som trenere – ikke dommere. Dette betyr at våre lærer har fokus på å gi god veiledning og mulighet for den enkelte elev til å trene seg god. Forskning er tydelig på at prøver med karakter i seg selv gir lite læring og motivasjon. Når elevene derimot får tilbakemelding som forteller hva som er bra og hvorfor det er bra, hva som kan bli bedre og hvordan det kan bli bedre – det er da læring skjer! Derfor jobber vi hele tiden med å utvikle stadig bedre metoder for underveisvurdering og veiledning.


Thor Erik Nøkland, lærer på Heltberg.

m en skole so å p e b b jo tå Det er god e først!

en setter elev

rg fordi r på Heltbe re læ m so t levene d rkelig har e ole Jeg trives go vi m so e ol n sk rsiktlig sk dette er e liten og ove n e des r e t e og kan veile i fokus. D p op s ge n lte fa gående og den enke gspunkt. Mange videre n ga kjenner utfra sitt ut e at de ansatte ikke or st n stor skoler er så eger. Jeg tror vi har e slik ll re godt og d alle sine ko n ra e hv e n har å kjen ing fordi vi sn vi fordel ved r e d n u eid. or bedre kan sørge f verrfaglig godt samarb t faglig og

SLUTTET OG KOM TILBAKE!

Helene Støle Melsom forteller om hvorfor hun begynte, sluttet og begynte igjen på Heltberg: Jeg startet på Heltberg i 2. klasse. Det var en stor overgang å starte på Heltberg, der klassene var mind re og oppfølgingen mye tettere. Lærerne hadde mer tid til hver enkelt elev, og de hadde tid til å bry seg om elevene uten om resultatene også. Det synes jeg var veldig motivere nde for å jobbe! Innsatsen min ble sett og satt pris på, og det var egentlig litt nytt for meg. Til tross for dette valg te jeg å slutte etter VG2. Grunnen var at jeg savnet vennene mine fra VG1 og jeg tenkte det kunne være hyggelig å gå siste året på videregående sammen med dem. Det var koselig å starte igjen, men undervisningen var veldig annerledes. Tilbakem eldingene var dårligere og kom senere. Jeg valg te å bytte tilba ke til Heltberg igjen etter få måneder. Veiledningen og det at lærerne var så flinke til å se hvilke kvaliteter hver enkelt elev hadde gjorde at jeg savnet skolen. På Helt berg er det ingen som ser på andre som dumme selv om de faglige målene er ulike, det er fint. Helt berg er en skole som greier å hente frem kvaliteter og positive sider hos hver enkelt elev! Helene Støle Melsom har startet på medisinstudiet ved Universitetet i Oslo.

Linda Cecilia Sonerville, lærer på Heltberg.


HELTBERG

HVA ER EN GOD LÆRER?

Rolf Eirik Osland underviser norsk, psykologi og samfunnsfag.

Som lærer møter vi hele samfunnet. På pulten foran oss sitter kanskje en kommende fotballstjerne, statsminister eller en NAV-klient. Alle kan de noe. Alle drømmer de om noe. Alle vil de bli sett. Det er dette som er vår viktigste jobb. Å se elevene.

24

heltberg.no

Øyvind Rise underviser kjemi og matematikk.

På Heltberg har rektor Grethe Nysveen tett kontakt med elevene og underviser selv i matematikk.


Hva er en

god lærer? Det holder ikke å være faglig dyktig og være en tydelig leder i klasserommet. Du må også være genuint interessert i elevene dine.

MENING enkelte til å utvikle seg utfra sitt utgangsDet er meningsfullt å være lærer. Som punkt, mot sine faglige mål. Det betyr at lærer arbeider vi med fremtiden. Det er vi er oppmerksom på hvordan elevene elevene vi møter hver dag som skal overta. har det sosialt så vel som faglig. Det betyr Og erkjennelsen av dette minner oss om at vi er ledere i klasserommet som sørger hvor viktig jobben vår er. Mange av oss for godt læringsmiljø og ryddige rammer. som har valgt å være lærere kunne gjort Hjernen representerer kunnskap, hjertet andre ting. Flere av vår omtanke for elevlærerne på Heltberg ene og ryggraden at Hjernen rehar hatt og har andre vi har mot til å være presenterer jobber i næringslivet tydelige ledere. kunnskap, eller offentlig sektor. hjertet vår omtanke Felles for oss alle er UNIK at vi er glad i fagene Hver dag er unik. Hver for elevene og ryggvi underviser. Vi er raden at vi har mot til ungdom er unik. Det nysgjerrige og engaå være tydelige ledere. blir aldri kjedelig og sjerte. Og vi får energi vi blir aldri utlært! av ungdommen! Som lærer møter vi hele samfunnet. På pulten foran oss sitter HJERTE, HJERNE OG RYGGRAD kanskje en kommende fotballstjerne, Det er blitt sagt at en god lærer bruker statsminister eller en NAV-klient. Alle kan hjerte, hjerne og ryggrad i jobben sin, på de noe. Alle drømmer de om noe. Alle Heltberg tror vi på dette! Vi har fokus på å vil de bli sett. Det er dette som er vår møte hver elev på en personlig og inkluviktigste jobb. Å se elevene. Møte dem der derende måte. Og vi bruker hjerte, hjerne de er. Og veilede og motivere dem som og ryggrad i jobben vår. Det betyr at vi de hele menneskene de er. Som de hele er interessert i elevene og vil hjelpe den menneskene vi lærere er.


HELTBERG

SPØRSMÅL & SVAR

SPØRSMÅL&

SVAR Ønsker du å vite mer om Heltberg? Du finner utfyllende informasjon om Heltberg på våre nettsider. Heltberg Private Gymnas holder informasjonsmøter og åpen skole. Vi har egen side på Facebook der du kan følge skolen vår på nært hold. I tillegg er våre rådgivere tilgjengelige for deg som ønsker å vite mer.

26

heltberg.no


Kan jeg studere på høgskoler og universitet etter tre år på Heltberg? Ja, skolen gir på samme måte som offentlig videregående generell/spesiell studiekompetanse.

Kan jeg søke om lån og stipend fra Lånekassen? Som elev ved Heltberg Private Gymnas har du samme rettigheter til lån og stipend som ved andre videregående skoler.

Hva koster det å gå på Heltberg? Skolepengene ved Heltberg er på ca. kr 2.000,- i måneden i 10 måneder. Prisen inkluderer også lån av bærbar Mac og det nyeste innen programvare.

Hvorfor bør jeg velge Heltberg Private Gymnas? Fordi Heltberg Private Gymnas har lærere som er tydelige, engasjerte, nytenkende og kompetente. De deltar aktivt i elevenes skolehverdag og har fokus på faglig utfordring og sosial trivsel. Heltberg er en moderne og godt utstyrt skole, med en effektiv og inkluderende studieform. Heltberg holder til i flotte lokaler som er lyse og trivelige og som gir et godt utgangspunkt for god læring.

Får jeg beholde Mac’en når jeg slutter som elev på Heltberg? Ja, du som begynner på Heltberg høsten 2016 og går tre år sammenhengende hos oss, får overta Mac’en din vederlagsfritt etter fullført treårig skolegang (Mac-stipend). Dersom du fullfører ett eller to sammenhengende år på Heltberg har du anledning til å overta Mac’en mot et mellomlegg.

Blir man russ når man går på Heltberg? Ja, du blir russ når du går på Heltberg Private Gymnas.


HELTBERG

HELTBERG INTERNATIONAL SCHOOL

Heltberg

International School VG2-året i Storbritannia?

FULL FAGLIG UTTELLING Heltberg International School har lang erfaring med å sende norske elever til York College og City College Norwich, skoler som tilbyr mange spennende programområder. På begge college vil du stort sett gå i engelske klasser sammen med engelske elever. I tillegg får du undervisning og oppfølging i norsk, og andre obligatoriske fellesfag sammen med de norske elevene. Dermed får du full faglig uttelling i forhold til vanlig VG2-pensum i Norge, og kan gå direkte inn i VG3 når du kommer hjem. ENGELSK VERTSFAMILIE Velger du å ta VG2 i York eller Norwich bor du hos en engelsk vertsfamilie. De fleste bor alene hos vertsfamilien men du kan også velge å bo sammen med en annen elev. Du får en egen veileder på skolen som du møter jevnlig. Hovedfokus er din faglige progresjon, men veilederen har også ansvaret for at du har det bra hos vertsfamilien din. Heltberg International School har et eget kontor hvor Tim Crawley hele tiden er tilgjengelig. I løpet av året kommer også Peter Jobling og Allison Blakeley fra Heltberg i Oslo for å

28

heltberg.no

holde kontakten og forsikre seg om at de norske elevene har det bra. Før du reiser til York eller Norwich i september deltar du i nettbasert undervisning hjemmefra. I løpet av to uker får du forberedt deg både språklig og faglig.

Et skoleår i Storbritannia gir solide engelskkunnskaper. Det er et pluss for fremtidig utdannelse og arbeidsliv. Det viktigste er kanskje likevel alt dette året gir deg av personlige utvikling. GOD I ENGELSK – MED MINNER FOR LIVET Et skoleår i York eller Norwich gir solide engelskkunnskaper. Det er et pluss for fremtidig utdannelse og arbeidsliv. Det viktigste er kanskje likevel alt dette året gir deg av personlige utvikling. I høstferien arrangeres det turer i Yorkshire, Durham, Northumberland og

Edinburgh eller East Anglia. I vinterferien er det tradisjon for å reise til London, med fokus på teater og historie. Disse turene er frivillige, men de aller fleste velger å være med. I juleferien reiser alle hjem til Norge. I påsken velger noen å være i Storbritannia og tar imot besøk fra Norge, andre organiserer egne reiser, eller tar en tur hjem til Norge. Skoleåret avsluttes i juni omtrent samtidig med den norske skolen. Du avlegger eksamen i alle programfag på lik linje med de engelske elevene. HVEM KAN SØKE? Elever fra alle programfagområder kan søke om utveksling på VG2. Forutsetningen er at din fylkeskommune og skole godtar VG2-året. Opptakskravene for å komme inn på college baserer seg på karakterer og en samtale på engelsk. Du må ha alminnelig gode engelskkunnskaper slik at du kan gjøre deg forstått, men noen racer behøver du slett ikke være. Det er jo litt av poenget, at du ikke nødvendigvis er, men at du skal bli skikkelig god i engelsk. Og det blir du garantert etter et år i Storbritannia!


York og Norwich er begge flotte byer kun to timer med tog fra London. De er rike på historie og er bl.a. kjent for sin utsøkte arkitektur, sjarmerende brosteinsbelagte gater og ikoniske katedraler fra middelalderen.

Heltberg International School har et eget kontor hvor Tim Crawley hele tiden er tilgjengelig. I løpet av året kommer også Peter Jobling og Allison Blakeley fra Heltberg i Oslo på besøk.


HELTBERG

30

heltberg.no

ULLEVAAL STADION


Når elevene selv vurderer læringsmiljøet kommer Heltberg best ut blant alle de private skolene i en ny undersøkelse, og nest best blant alle videregående skoler i byen. Nå flytter vi inn i nye og toppmoderne lokaler på Ullevaal Stadion. Velkommen til din nye skolegård!


HELTBERG PRIVATE GYMNAS / OSLO Sognsveien 75B, Ullevaal Stadion 0840 Oslo Telefon: 22 02 11 40 E-post: post@heltberg.oslo.no www.facebook.com/HeltbergGymnas heltberg.no

Ink design / Trykk: Mentor Media AS / Foto: Svein Brimi

TA KONTAKT, SÅ AVTALER VI EN TID DU KAN BESØKE OSS!

Profile for INK DESIGN

Heltberg skolekatalog 2015/2016 issue  

Helberg Private High School is one of Oslo´s top schools. This is their new Catalogue.

Heltberg skolekatalog 2015/2016 issue  

Helberg Private High School is one of Oslo´s top schools. This is their new Catalogue.

Profile for inkdesign
Advertisement