Page 1

verdens smarteste mann

Rune Heivang


verdens smarteste mann Forfatter av denne boken er: Rune Heivang www.soulpilot.no Takk til Tone Bratlie som redigerte tekst og historie til denne boken. Takk for at du leser denne miniboken. Sannheten er et mirakel når du velger å finne den og dele den. Takk til mine kompanjonger som reiser rundt sammen med meg og deler den dypeste sannheten i menneskesjelen. Takk til alle dere vi har møtt på vår reise. Takk Takk Takk All rights reserved. No part of this book may be reproduced, stored in a retrieval system, or tranmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording or otherwise, whithout the prior permission of the copyright owner (Rune Heivang). Photo: Istockphoto ISBN 978-82-997879-3-2

2


verdens smarteste mann

3


En dag våknet en mann opp og spurte seg selv: “Hvem er jeg? Alt jeg vet og forstår som meg er en serie minner jeg opplever som tanker. Selv kroppen min opplever jeg som en tanke. Tanker om kropp, hud, hender, hjerne og hår som også er molekyler, atomer og partikler. Alt dette ender i et hav av energi. Men hvis jeg er en sammensetning av tanker må det være en som skaper og tenker disse tankene.”

4


Han gikk en tur ut og betraktet det vakre landskapet. “Alt jeg faktisk opplever der ute og her inne, opplever jeg inni meg som en tanke. Det betyr at jeg ogsĂĽ opplever meg selv som en tanke eller mange tanker. Men hvor der inne opplever jeg disse tankene, nĂĽr selv hjernen min mottar informasjon fra et sted der ute eller inne?â€? undret mannen.

5


“Når jeg ser på disse tankene som kommer forbi, ser det ut som om de forsvinner. Det er fint,” tenkte mannen. “Når jeg ikke identifiserer meg med disse tankene og det er tanketomt, føles livet helt fantastisk. Når jeg vet jeg ikke er tankene mine flyter livet på en vakker måte.

6


Men hvem identifiserer jeg meg med hvis jeg ikke er tankene mine?” spurte han. “Jeg identifiserer meg ikke med tankene og følelsene, men med den som ser alle tankene og følelsene. Dette føles som ren kjærlighet,” tenkte han. “Den må være evig. Tankene endrer seg hele tiden, men denne kjærligheten endrer seg aldri og har alltid vært der.

7


“Når jeg ønsker å beskrive den som ser er det umulig; ingen ord blir nok. Ingen bilder blir riktige i forhold til denne ubeskrivelig vakre bevisstheten som hele tiden er der. Den må være bortenfor det jeg kan sanse, føle og se. På en måte er den alt og ingenting,” forsto mannen.

8


“Når jeg har denne kjærligheten inne i meg hele tiden må jo alle andre ha den også. Selv om noen fremdeles tror på tankene sine og ikke erfarer denne kjærligheten, betyr ikke det at den er borte. Ideen om at den er borte er et spill denne essensen spiller. Kjærligheten er det eneste evige. Fra denne vissheten og visdommen kan vi alle velge å være lykkelige i dag og for alltid ved å bli kjent med dette stedet som aldri endrer seg.

9


Jeg ser mange mennesker gjøre mange rare ting, men ingen kan bebreides eller dømmes for dette. De er ikke tankene sine eller den som tenker dem, og derfor heller ikke handlingene sine. Alle mennesker er egentlig denne kjærlighetsessensen. Når jeg ikke dømmer menneskene for sine handlinger kan jeg fortsette å være denne essensen.”

10


Mannen vandret videre. “Jeg kan fortelle dem at de ikke er tankene sine. Da kan de velge et liv hvor de ikke er disse tankene som dømmer og igjen bli ett med kjĂŚrligheten. Hva om alle kan oppleve dette? Hvis jeg deler denne viten om kjĂŚrligheten vli livet bli enda vakrere.

11


Jeg kan ikke kontrollere livet, bare observere det. Livet skjer av seg selv. Jeg vet ikke en gang hva jeg vil tenke om 5 minutter. Det er greit for da kan jeg være i dette øyeblikket istedenfor å tenke det. Forskjellen på de to er enorm når du legger merke til den. Når du ikke er tankene dine blir livet stille, vakkert og morsomt.” Han kjente seg lett til sinns.

12


“Jeg ble født som en tankeform skapt av kjærlighetsessens. Hvis denne kjærligheten er alt som er, er det denne essensen jeg vender tilbake til når jeg dør. En tankeform kan ikke tenkes av seg selv og tankene som tenkes i sinnet må derfor komme fra en annen kilde. Tankene kan godt være der, men når jeg ikke identifiserer meg med dem opplever jeg denne evige, grenseløse kjærligheten. Selv om jeg spaserer eller gjør andre aktiviteter kan jeg være til stede i det grenseløse.

13


De fleste mennesker gjør ting for å bli lykkelige. Lykken varer en stund, og så må de gjøre nye ting for å bli lykkelige igjen. Jeg er lykkelig hele tiden uten å måtte gjøre noe som helst. Derfor er jeg kanskje verdens smarteste mann. Jeg forstår at jeg ikke er noen mann, men grenseløs kjærlighet,” tenkte den lykkelige mannen som ikke var en mann likevel. Han smilte til verden, snudde seg og gikk hjem.

14


Denne e-boken er gratis, del den ogs책 gjerne med en venn.

15


Hva er HAPPY MIND? Hva er sann frihet? Det er frihet fra å søke frihet. Det er frihet fra å søke sikkerhet. Det er frihet fra å søke nytelse. Frihet er å være hel, komplett, lykkelig og ubegrenset uten noen grunn. Når du føler deg hel, komplett, lykkelig og ubegrenset begynner du å leve livet ditt på en helt annen måte - i frihet. Du lever intelligent og fri fra stress, når du gjør dette kan den indre gleden og friheten vedvare.

www.soulpilot.no ISBN 978-82-997879-3-2

Rune Heivang

Verdens smarteste mann  

Verdens smarteste mann

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you