Page 1

FORSTEKULLSUKEN 2013 1 NORGES HANDELSHOYSKOLES STUDENTFORENING


! å t s a L

KPMG ønsker alle nye studenter velkommen KPMG er et ledende kompetansehus som tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgift, samt rådgivning. Vi har 140 000 medarbeidere i 146 land over hele verden. KPMG i Norge består av over 1000 kunnskapsmedarbeidere ved 26 kontorer. I KPMG gir vi mye av oss selv og satser på det viktigste vi har, våre ansatte. Du besitter kompetanse, energi og en personlig interesse i egen utvikling og karriere. Om noen år skal du ta en viktig avgjørelse som handler om hvilken arbeidsgiver som gir deg den beste muligheten! Tør du vokse med oss?

2

kpmg.no/karriere


Ansvarlig redaktør: Ingvild Rooth - Profileringsutvalget , Anniken Fossum - Kjernestyret Foto: Foto NHHS Layout/ grafisk: Anniken Fossum

Velkommen til Norges Handelshøyskoles Studentforening Norges Handelshøyskoles Studentforening (NHHS) har gleden av å ønske deg velkommen til Norges beste fadderuke. Førstekullsuken er noe av det morsomste en kan være med på, og arrangeres av studenter som allerede går på NHH. Førstekullsuken, eller FKU, er fylt med en rekke arrangementer som er tilrettelagt for at du skal bli sveiset med dine medstudenter. Arrangementene foregår på dagtid og på kveldstid, og setter det sosiale i fokus. Målet med uken er at dere skal knytte vennskap, stifte kjennskap til studentforeningen

og alt det morsomme det går an å gjøre utover høsten og resten av studietiden. Man skal bli sliten i Førstekullsuken. Hver dag er det flere arrangementer, og du bør absolutt få med deg alt det som skal skje. Kanskje blir du kjent med din nye bestevenn eller din kjære ektefelle; av erfaring kan ingenting utelukkes. Vi garanterer deg en fantastisk uke og ønsker deg velkommen som ny student, og velkommen til tidenes Førstekullsuke ved NHH! Kjernestyret NHHS

Fadderordningen Kullet høsten 2012, enten det er Bachelor eller Master det dreier seg om, har stått i kø for å få mulighet til å være faddere for dere. Alle fadderne vil gå i lett gjenkjennelige t-skjorter og har som oppgave å sørge for at du finner deg godt til rette den første tiden på skolen. Som ny student vil du bli satt i en gruppe med mellom ti og tolv andre førstekullister og få tildelt fire faddere som skal være dine kontaktpersoner under Førstekullsuken. Fadderne dine kommer til å arrangere faddervorspiel, gi deg omvisning på skolen, samt svare på alle spørsmål du måtte ha om studentlivet ved NHH. Bruk fadderne dine aktivt – de er en gylden kilde til informasjon. Alle har vært gjennom én eller flere Førstekullsuker, og vet hvordan det er å være ny student på NHH.

Informasjon om alkoholservering/alkoholfritt Videre i blekken vil hvert arrangement være merket med et symbol for om det vil serveres alkohol eller ikke.

Alkoholservering

Alkoholfritt

Ingen servering, men alkohol kan forekomme


fKU 2013

Husk! Fadderukebånd For å være med på alle arrangementene i fadderuken må du kjøpe et armbånd. Dette koster 500 kroner og kan forhåndkjøpes på Billettservice. Arrangementet på Billettservice heter ”Førstekullsuken ved NHH”. Billetten byttes i et bånd etter immatrikuleringen. Båndet kan også kjøpes på NHH. Rekeaften, Sjøkrigsskolen og Ekstremsportdagen har begrensede plasser og er ikke inkludert i fadderbåndprisen. Kjøp billetter til disse arrangementene i FKU-punkt.

¢è

Alkoholfri Førstekullsuke -et godt supplement For deg som ønsker en uke uten overdrevent alkoholkonsum, tilbyr vi et unikt program også for deg. Førstekullsuken har et variert tilbud av aktiviteter både med og uten alkohol, og man kan enkelt velge og vrake mellom disse. Av aktiviteter uten alkohol kan vi blant annet skilte med leirdueskyting, båttur i Bergens skjærgård og rafting på Voss. Arrangementene vil være merket med symbolet over.

4

Vi har mange faddere som står klare til å gi deg tidenes Førstekullsuke fylt av flotte opplevelser og nye bekjentskaper. For å være med på faddergruppen vår er det bare å møte opp uavhengig av hvilken gruppe du ellers er satt opp på. Alkoholfri faddergruppe er tildelt gruppenummer 1, og dersom du

ønsker å være med, kan du møte oss direkte etter immatrikuleringen. Noen av oss står i gangen mellom Aulaen og Studentkantinen, resten vil stå godt synlig i kantinen, hvor alle gruppene samles. Du kan velge å være med på din tildelte faddergruppe, vår gruppe eller veksle mellom dem de ulike dagene. Det te er åt tende året på rad NHH arrangerer fadderuken med en alkoholfri del, og vi garanterer at det blir sosialt, morsomt og spennende. I år kan man også forhåndspåmelde seg til faddergruppen, dersom det er ønskelig. Ta i så fall kontakt med ansvarlig for alkoholfri FKU, Henrik Kyte Assmann, på Alkoholfri.FKU@gmail.com eller 920 35 520. Han tar også imot generelle spørsmål.


fKU 2013

Mandag 12. august

Faddervorspiel/ klubbdåp

Vorspiel hos fadderne. Dåpen begynner kl. 19:30 Rett etter immatrikuleringen på NHH får du tildelt fadderne dine. Det blir felles lunsj i kantinen sammen med resten av faddergruppen din, slik at dere har mulighet til å bli litt bedre kjent. Din første k veld som medlem av studentforeningen starter med vorspiel sammen med faddergruppene og fortsetter med dåp og fest i Klubben. Med andre ord er dette en glimrende anledning til å bli kjent med både nye og gamle studenter. Vi oppfordrer alle til å benytte sine faddere aktivt, da det er en gylden anledning til å få råd og tips av de mer erfarne studentene ved skolen. Vi håper også at kontakten mellom faddere og førstekullister blir såpass god at den opprettholdes utover høsten, og at det blir ditt første skritt på veien mot mange gode venner på NHH.

Klubbdåp er et av de eldste og mest myteomspunnede arrangementer ved NHHS og har vært opprettholdt så lenge NHH har eksistert. Fra NHHS’ instruks om Klubbdåp av 1953 står det at ”Klubbdåp er et tradisjonsrikt og viktig ritual som stammer fra de dager Norges Handelshøyskole ble åpnet i 1936”. Videre står det at ”enhver som begynner studier ved Norges Handelshøyskole og ønsker at benytte Institutt for utenomfaglige aktiviteter, plikter å la seg døpe”, og avslutningsvis står det ”detaljer omkring hvordan dåpen gjennomføres skal være hemmelig”. Vi kan derfor ikke røpe hva som vil skje, men vi vil ikke anbefale å ta på seg finstasen. Etter dåpen følger en fest du sent vil glemme: Dette blir et møte med underetasjen på NHH dere ikke vil være foruten.

Peppes Pizza Kjellerleker Peppes Pizza etterpå. Vinnergruppen kan selv følgelig for vente seg en ettertraktet premie. Dette er en strålende mulighet til å bli kjent med kjellerkulturen.

Pub-til-pub

Kl. 17:45, Den Blå Steinen (Bergen Sentrum)

5

Tradisjonen tro vil vi bruke tiden fram mot den store klubbdåpen til å bli bedre kjent over saftig grillmat i en av villaene i Lynghaugen. Vi møter opp utenfor NHH og går dermed samlet opp til ”the location”. Under den beryktede klubbdåpen vil vi sammen utforske alt hva kjelleren på NHH har å by på av festligheter. Og tro oss, det er ikke lite!

Alkoholfritt alternativ, oppmøte kl 12:45, NHH

Oppmøte Kl. 13:45, Klubben

Denne kvelden skal vi begi oss ut på en vandring mellom flere av Bergens vannhull. Her skal vi slukke tørsten, løse oppgaver og bli kjent med et bysentrum som er fullt av tilbud for festglade studenter. Konkurransen mellom faddergruppene vil bli beinhard,

Alkoholfritt alternativ

Ekstremsportdag Rafting

Tirsdag 13. august

Rett etter tirsdagens informasjonsforelesninger i Aulaen får dere en unik mulighet til å bli kjent med skolen i en konkurranse mellom faddergruppene. Finn veien gjennom labyrinten i kjelleren og svar på spørsmål som dukker opp underveis. Alle premieres med mat fra

Pre-dåp og Klubbdåp

og dette er en fantastisk kveld som det snakkes om i lang tid etterpå. Gå ikke glipp av denne særdeles viktige innføringen i Bergens lokalgeografi – spesielt tilpasset deg som er ny NHH-student.

Rafting i ekstremsportens høyborg: Voss! Ikke gå glipp av denne unike muligheten for kun 100 kroner. Dette inkluderer alt av transport og utstyr; en god deal med tanke på at arrangementet vanligvis koster over 1000 kroner per person. Vi satser på å være tilbake i Bergen kl 21.30.


fKU 2013

Onsdag 14. august

SiB-frokost og grilling

Idrettsdag

Frokost kl. 09:00, Kantinen NHH Grilling kl. 15:00, ved fontenen NHH

Alkoholfritt alternativ Kl. 13:00, oppmøte utenfor Lehmkuhlhallen

SiB er forkortelsen for Studentsamskipnaden i Bergen og er en fellesordning for alle studenter i Bergen. Onsdagen er på mange måter vår dag i FKU, og vi satser på å fylle magene deres, samt å lære dere litt om alt det vi har å tilby.

Studentforeningens Idrettsforening (NHHI) inviterer alle nye studenter og faddere til idrettsdag! Oppmøte blir utenfor Lehmkuhlhallen, som ligger like ved NHH. Det vil bli konkurrert i mange ulike idretter der det verken kreves spesielle forkunnskaper eller atletisk fortid. Det viktigste denne dagen er å bli den beste gruppen. Det vil i tillegg bli grilling og kos, så middagen kan trygt inntas her før kveldens arrangementer.

Vi drifter kafeene på skolen og treningsenteret et steinkast unna, samt at vi tilbyr studentboliger, psykologtjeneste, rådgivning, Karrieresenteret og en rekke helsetilbud. Sjekk ut SiB.no for mer informasjon. For å ønske dere velkommen blir det gratis frokost i kantinen fra kl. 09:00 til 11:00 og grilling utenfor skolen ved fontenen fra 15:00 og utover. I tillegg vil vi informere om alle våre tilbud kl. 13:00 i Aulaen. Så møt opp, spis frokost, lær litt og nyt grillmat etterpå!

Vi oppfordrer alle til å delta og lover god stemning!

Skip O’hoi Alkoholfritt alternativ. Oppmøte kl. 17:45, Bryggen i Bergen Vi vil introdusere havområdene rundt storbyen. Bergens ubestridte partybåt er vår og vi setter kursen mot Geitøyna med et arsenal av grillmat og god stemning. En kveld av episke proporsjoner venter, og rendezvous er ved Bryggen i Bergen. Selv om ikke vi skal steke, håper vi sola gjør det, men husk vindjakke til hjemturen! Bon Voyage! Arrangementet har kapasitetsbegrensning på 100 personer, og påmelding foregår i FKU-punkt.

UKENs Forkurs i Festing (UFF) Kl. 16:30 og 19:30, Aulaen NHH

Quantum (master) Kl. 19:00, Studentkantinen NHH

UKEN er Vestlandets største studentfestival med over 20 000 besøkende annethvert år. I mars 2014 er det duket for UKEN 14, og i 17 dager til ende serveres en velsmakende blanding av revy, konserter, verdensrekordforsøk, sceneshow og forskjellige ute- og inneaktiviteter. Denne onsdagskvelden er det tid for ekte UKEglede. På UFF har vi sammenfattet alle UKENs 17 dager til ett eneste stort aulashow – for å gi deg et forkurs i hvordan festing på NHH egentlig foregår. Ta på deg den grønne dressen, og bli med på en UFForglemmelig kveld! ”UKEN 14 - Opplevelser hele veien.”

Vin, levende lys, limericks og en stemning som er til å ta og føle på. Dette er alle ord som beskriver arrangementet Quantum. Masterstudentene samles her mens bachelorstudentene får oppleve ekte UKE-glede i aulaen. Etterpå møtes vi alle i kjelleren.

Torsdag 15. august

Fjelltur

Leirdueskyting

Alkoholfritt alternativ Oppmøte kl. 13:30, ved fontenen NHH

Alkoholfritt alternativ Oppmøte kl. 13:00, hovedinngangen til NHH Turen går med rutebuss fra NHH og nordover mot Arna, til skytebanen. Hver deltaker får 25 skudd og aktiviteten varer rundt to timer. Selve aktiviteten er gratis, men bussen koster rundt 40 kroner (cash is king) hver vei om man ikke allerede har skaffet seg månedskort. Etter skytingen slenger vi flintsteik på grillen før DeLillos gjør dagen komplett.

Bergen er byen mellom de syv fjell, og hva er da mer naturlig enn selv å ta turen opp for å nyte utsikten? Vi inviterer til fjelltur i regi av studentforeningens egen Stafettkomité. Turen vil gå til toppen av Fløien, også kjent som Bergens tak, der det vil bli lagt opp til en rute som passer alle dagsformer. Her får du en fantastisk utsikt over byen, innseilingen, fjordene og øyene rundt.

Aktiviteten har en kapasitetsbegrensning på 50 personer. Man melder seg på ved ankomst NHH i FKU-punkt.

Ta på deg turskoene og få en glimrende forsmak på den flotte naturen Bergen har å by på.

KKU games

Oppmøte Kl. 14:00, Klubben NHH På NHH vil det bli arrangert KKU games i Klubben. Dette er en god mulighet til å bli kjent med et av studentforeningens to utesteder og medlemmer i Klubb- og Kulturutvalget, underutvalget i NHHS som har ansvaret for å drive utestedene på NHH. Det vil bli pub-quiz og annen moro, og premier er en selvfølge!

6


fKU 2013

Torsdag 15. august

Konsert: DeLillos Kl. 21:00, Aulaen NHH

Fikk du ikke opplevd alle festivalene du ville på i sommer? Fortvil ikke: DeLillos tar turen til NHH for å underholde nettopp deg! Bandet er kjent for god sommermusikk, og med tidløse hits som “Min beibi dro av sted”, “Neste sommer” og “Smak av honning” vil Aulaen fylles med god stemning, sol og sommer. NHHS sin storstue har tidligere hatt besøk av artister som 50 Cent og Jason Mraz. Vi er stolte av å presentere nettopp DeLillos i Aulaen torsdag 15. august.

Foto: Carsten Jøssund

Fredag 16. august

Teambuilding Sjøkrigsskolen

Alkoholfritt alternativ. Oppmøte kl 12:00, hovedinngangen til NHH

En liten busstur unna NHH ligger Sjøkrigsskolen hvor Sjøkadettforeningen av 1898, Valkyrien, holder til. De har laget et fantastisk opplegg for oss på dagtid. Programmet vil bestå av teambuilding, simulatorkjøring og andre utfordrende og morsomme aktiviteter. På dette arrangementet vil det være plassbegrensning, så her gjelder det å være tidlig ute med å få

tak i billetter. Billetter vil selges i FKU-punkt gjennom hele uken - men pass på: mange vil være med. Vi vil selvfølgelig være tilbake i god tid til kveldens arrangementer. Mer informasjon om billettsalget kommer.

Spillkveld

Aulakino

Kl. 20:00, Aulaen NHH

Kl. 21:00, Klubben

Etter en strabasiøs uke er det kanskje på tide med en litt roligere kveld. I Aulaen blir det kino med pizza, popcorn og annet snacks. Sofaer og saccosekker fyller aulagulvet, og alt ligger til rette for en unik filmopplevelse. Følg med for informasjon om hvilken film som blir vist.

I Klubben vil det bli gamblingkveld. Det blir en spillkveld i ekte Las Vegas-stil, og Black Jack og Poker står på programmet. Er du en ekte gambler?.

Rekeaften

Kl. 19:00, Campus, kjelleren på NHH Dette er en historisk og tradisjonsrik aften fylt med morsomme og sjokkerende overraskelser. Rekemåltidet med tilhørende majones, loff og god drikke er en viktig innføring i hvordan dine måltider som student vil fortone seg.

Høst avholdes et Rækeevenement.” Videre sier forskriften: ”Der skal nydes ferske Ræker, aldrig saltede eller pillede. Loffen skal kun holdes i høire Haand, og Majonesen skal ikke spildes for meget af.”

Rekeaften stammer fra byggingen av Hatleberg i 1962, da byggearbeiderne avsluttet arbeidet med den sagnomsuste rekelunsjen. NHHS Vorskrift om Hatlebergs Opprindelse av 1963 lyder ”som en Hyldest til de arbeidende Læmme der bidrog til at reise Hatleberg, skal der hver

På grunn av kapasitetsproblemer er det kun et begrenset antall plasser tilgjengelig på Rekeaften. Disse selges i FKU- punkt fra mandag etter lunsj. Vær derfor tidlig ute i køen om du ønsker å være med på dette arrangementet.

7


STUDENTER FÅR HALV PRIS PÅ DN I DN får du pensumrelaterte nyheter, kommentarer og analyser som holder degoppdatert på det siste innenfor norsk nærings- og samfunnsliv. I tillegg får du magasinet D2. Hver fredag har vi seksjonen DN Talent med nyheter, tips og råd om studier og karriere.

Kun kr. 208,- pr. måned! Bestill abonnement på dn.no/studentrabatt eller ring 815 11 815.

8


fKU 2013

Lørdag 17. august

Sveiseaften

- en kveld du sent vil glemme Kl. 14:00, Aulaen NHH

I slutten av ens første uke på NHH kan man være sliten etter mange aktiviteter og inntrykk. Kanskje vurderer du å ta lørdagsfri fra Førstekullsuken - og droppe resten av aktivitetene. Tenk om igjen! Sveiseaften er kanskje den aller morsomste kvelden i Førstekullsuken. Sveiseaften er en kveld der man sveiser seg sammen med studenter fra alle kull på NHH, og bygger vennskap for resten av studietiden. Alle minnes og referer til sin Sveiseaften - det er en legendarisk aften! Man møter opp i Aulaen på NHH kl. 14.00. Det anbefales ikke å ta på seg finstasen denne kvelden ettersom det er usikkert hva som skjer og hvor en ender opp. Når alle førstekullistene er samlet i Aulaen, vil

interessegrupper og underutvalg i studentforeningen ta dere med på en utrolig morsom reise gjennom kvelden, før vi alle samles på NHH ved kveldens slutt! At denne kvelden er samtaleemne i flere uker etterpå, er ikke rart. De eldre kullistene legger blod, svette og tårer kombinert med all sin kreativitet ned i å lage en uforglemmelig fest for deg som ny student på NHH! Reversibel Sveiseaften to uker etter - 31. august - er avslutningen på denne kvelden. Da skal alle sveisebarna invitere sine sveisere ut på en tilsvarende aften. Hevnen er søt, og festen likeså? Sveisesaften er et tradisjonsrikt arrangement på NHH, og det er bare å glede seg!

Sveiseaften - alkoholfri sveisegruppe Kl. 14:00, Oppmøte utenfor Aulaen NHH Som i flere år på rad vil det være rusfri sveisegruppe, der en kan vente seg mye gøy. Her er det bare å gjøre seg klar til en helaften med masse morsomheter. Dette er en begivenhet du ikke kan gå glipp av.

Søndag 18. august

Psildefrokost Kl. 12:00, Studentkantinen NHH Psildefrokosten er en lang tradisjon i studentforeningen! Hvert eneste år arrangerer Direksjonsmusikken gratis frokost for slitne nye studenter søndag i Førstekullsuken. Ta med deg dine nye venner og nyt en bedre frokost mens dere skravler om alt det dere har opplevd den siste uken. Vi stiller med et rikt utvalg av god hjemmelaget mat og unik underholdning. Bordet står dekket i kantinen på Service, kl. 12:00.

FIFA- kveld Kl. 18:00, Aulaen NHH Nytt av året er denne hyggelige avslutningen på uken. Er du glad i FIFA? Ta med deg dine nye venner og utfordre dem og andre FIFA- fans i en turnering på storskjerm i Aulaen. Dette er ikke en mulighet du får hver dag!

“Alternativ” Bussguiding Kl. 14.00, Studentinngangen til NHH 92 % av NHH-studenter har lite eller ingen kjennskap til Bergen før de begynner studiene. Er du en av dem trenger du denne innføring i Bergen by! Svæveru’-koret og Direksjonsmusikken gir deg en helt spesiell reise med kun én garanti: Du kommer verken til å se Bryggen, Fløyen, Fisketorget eller Edvart Griegs hjem på denne guidede bussturen, snarere tvert imot. Visste du at Ole Bull ble født i et apotek? At hver søndag samles nudister fra hele landet, her i Bergen for å trene til EM i Nakencrockett i München? At det finnes en hemmelig undergrunnsbane i Bergen som kun Hansafolkets etterfølgere har lov til å bruke, men at vi vet hvordan man sniker seg på? Vi har satt sammen et unikt team av kjellerens mest topptrente reiseledere. Vi lover deg at du kommer til å le, bli sjokkert og bli bedre kjent i Bergen enn Davy Wathne. (Obs! Begrenset antall plasser)

9


REKRUTTERINGSUKEN 2013

Rekrutteringsuken 2013

- Finn din plass i Norges beste studentforening Vi på NHH er så heldige å ha Norges beste studentforening (NHHS). Den består av et utrolig antall grupper som spenner over så mange felter at det er umulig å ramse opp. For at du skal klare å finne ut hvilke interessegrupper og underutvalg som passer for nettopp deg kommer Rekrutteringsuken som en reddende engel, med både U-fagsaften og Standsaften. Dette er to arrangementer som skal sørge for at du får bedre

oversikt og gi deg en smakebit av den yrende gleden, det smittende engasjementet og det fantastiske samholdet i NHHS! Etter disse to kveldene vil du antageligvis innse det enhver stud.nhh før eller siden innser: At studietiden på NHH ikke ville vært halvparten så morsom uten NHHS!

U-fagsaften

Standsaften

Tirsdag 20. august kl. 19:00 i Aulaen U-fagsaften står for ”utenomfaglig aften” og er første post i Rekrutteringsuken. Dette er en heidundranes kveld med noe av det beste fra NHHS konsentrert i et show som vil pirre dine sanser! Tirsdagkveld er derfor holdt av til inspirasjon og morsomheter. Det er primært de scenevante gruppene og idrettslagene som presenterer seg denne kvelden. Dette er et underholdningshow der det blir god stemning, veien til baren er kort, og fengende innslag kommer som perler på en snor. Tradisjon henger høyt i studentforeningen, og på U-fagsaften vil vi derfor knytte nærmere bekjentskap med gamle venner av studentforeningen.

10

Extravadance på Internaften

Onsdag 21. august kl. 18:00 i Aulaen Inntrykkene fra U-fagsaften begynner å synke inn og du skjønner at NHHS er noe du ikke kan være foruten! Allikevel er det vanskelig å bestemme seg for hvilken ende du skal ta tak i. Mens U-fagsaften er en teaser, gir Standsaften deg kjøtt på benet. Aulaen og Service er prydet med stands og du kan oppsøke alle, eller de du er spesielt interessert i. Litt mer rutinerte NHHS’ere står klare for å gi deg all den informasjonen du trenger, slik at også du kan ta del i studenforeningen! NHHS kan tilby noe for enhver smak, så sørg for å få med deg Rekrutteringsmagasinet ved døren. Magasinet er en guide som vil hjelpe deg gjennom jungelen av stands til akkurat den delen av NHHS som matcher dine interesser eller som du rett og slett bare er nysgjerrig på.

Big Business Night


Andre arrangementer 2013

Andre Arrangementer Homecoming

Fredag 23. august, NHH Denne kvelden er alle de eldre kullistene også tilbake på skolen. Da braker det løs med hjemkomstfest. Dette er en av dine første anledninger til å bli kjent med resten av skolens studenter. Gå ikke glipp av denne store kvelden!

Reversibel Sveiseaften

Lørdag 31. august Nå har dere anledningen til å gjengjelde opplevelsene fra Sveiseaften på godt og vondt. Legg hodet i bløt og slipp fantasien løs. Det er dette som motiverer eldre kullister til å arrangere Sveiseaften igjen. Dette er første sjanse for årets førstekull til å vise hva dere er gode for. Lykke til!

Førstekullsseminar

Lørdag 7. september, Kramboden Denne helgen reiser en del av førstekullistene på Kramboden, studentforeningens hytte. Her er det duket for det tradisjonsrike Førstekullsseminaret. Dette er en mulighet til å bli bedre kjent med hun søte, blonde langhårede på femte rad, han kjekke på niende, eller noen andre du bare så vidt har truffet i Klubben, og gjerne kunne tenke deg å tilbringe et døgn sammen med. De senere år har dette seminaret vært en gedigen suksess, så her bør du være tidlig ute med å melde deg på. Belag deg på soveposekø for å få plass på denne populære utfarten. Det er nemlig kun 25 jente- og 25 gutteplasser på hytta.

Internaften

Fredag 14. september, Aulaen NHH Internaften setter sluttstreken for Aksjonsuken til NHH Aid. Denne kvelden stiller underutvalg og interessegrupper opp sammen med førstekullistene for å lage et heidundrandes aulashow, med en samling av den beste underholdning NHHS har å by på. Det hele avsluttes med en auksjon til inntekt for NHH Aid. Her går både mindre og mer spektakulære objekter godt overpriset. En kan en skaffe seg både kunst, reiser, date og hjelp til vasking av hybel. Overskuddet fra kveldens billettinntekter og salget i baren går også til Aid, så om studielånet ikke rekker til auksjonsobjektene, er man med å bidra likevel.

Karrieredagen

Bierstube

Lørdag 5. oktober, Aulaen NHH Bierstube er Direksjonsmusikkens svar på tyskernes Oktoberfestival. Her blir det ompamusikk, allsang, dansing, konkurranser og skåling i massevis. Her er det bare å blåse støvet av lederhosen og komme!

Big Business Night

Fredag 20. september, Aulaen NHH Under Big Business Night spiller skolens storband BBB opp til en forrykende aften spekket med alt fra latin, rock og populærmusikk. Spennvidden sikrer underholdningen for enhver alder, smak og anledning.

Valg i studentforeningen

Onsdag 9. oktober – fredag 11. oktober Norges Handelshøyskoles Studentforening er landets mest aktive studentforening, og nå har også DU muligheten til å bli en del av dette. Det er mange spennende stillinger som skal besettes, og spennvidden er stor. Valgkampen varer i to dager og avsluttes med et forrykende show i aulaen fredag 27. oktober. Følg med på oppslag fremover; mer informasjon om valget kommer fortløpende!

Karrieredagen

Torsdag 3. oktober, NHH Denne dagen inviteres næringsliv fra inn- og utland til NHH for å presentere seg på en uformell måte. Skolens lokaler blir forvandlet til et stort messesenter, og bedriftene stiller med ulike stands. Karrieredagen er rettet mot alle studenter, også førstekullister, så her har du en glimrende mulighet til å se hvilke muligheter som venter etter studiene.

Foreningsmøte (FM)

Torsdag 19. september og torsdag 31. oktober Foreningsmøtet er studentforeningens høyeste organ. Møt opp og ta del i avgjørelsene. Foreningsmøtet arrangeres to ganger per semester, og her blir investeringer over 100.000 vedtatt, samt lovendringer og andre viktige saker. Alle stud.nhh. har både taleog stemmerett.

Direksjonsmusikken på Bierstube

11


12


KJERNESTYRET 2013

Kjernestyret Åtte studenter har ansvaret for den daglige drif ten av Norges Handelshø yskoles Studentforening. NHHS har til formål å ivareta dine interesser som student, og dette skal vi sørge for gjennom hele Fadderuken og gjennom hele din studietid her på Norges høyeste. Kjernestyrets styremedlemmer lever og ånder for at du skal få mest mulig ut av din studietid, og vi vil alltid kunne hjelpe deg dersom det er noe ved studietilværelsen din som ikke er optimalt. Nøl ikke med å stikke innom kontoret vårt eller slå av en prat med oss dersom du lurer på noe.

Lars Joachim Kvernerød Hagen intern@nhhs.no - 932 12 781 Ansvar: Drift, lokaler, kontakt med Teknisk Avdeling.

I 2013 består Kjernestyret av: .

Kristine Devold marked@nhhs.no - 932 12 731 Ansvar: Samarbeidspartnere, koordinering av markedsføringstiltak i skolens lokaler.

Kristoffer Landmark Marø leder@nhhs.no - 932 12 786 Ansvar: Overordnet. Peder Engesæth fagpolitisk@nhhs.no - 932 12 717 Ansvar: Fagpolitikk, kontakt med NHHs råd og utvalg innenfor fag. Arne Tjora oko@nhhs.no - 932 12 764 Ansvar: Økonomistyring, budsjettering og regnskap i NHHS

Trygve Lehne ekstern@nhhs.no - 932 12 754 Ansvar: Internasjonale studenter, NSO, kontakt med andre studentorganisasjoner. Anniken Fossum info@nhhs.no - 982 69 000 Ansvar: Informasjonsflyt, markedsføring, IT.

My Mjaaland prosjekt@nhhs.no - 451 36 070 Ansvar: Koordinering av prosjekter

Organisasjonssekretæren har kontor sammen med Kjernestyret og er behjelpelig med de fleste hendvendelser, blant dem hittegods og lignende.

Inkluderende Førstekullsuke Du leser nå i en avis som forteller om alt det morsomme som foregår i velkomstuken, og vi anbefaler at du blir med. Vi har gjort vårt beste for å lage et tilbud som skal passe for alle, som skal gjøre at du trives og finner deg fort til rette på NHH og i Bergen. Skulle det derimot være slik at ting ikke blir så gøy som du kunne tenke deg, er det viktig at du gir beskjed, enten til fadderne dine, eller til oss i Kjernestyret. Førstekullsuken skal ikke være stedet en strekker egne grenser. Du bestemmer hva du ønsker å gjøre og delta på. Vi legger vekt på at alle skal trives, og dersom du ikke finner deg til rette, føler ubehagelig press eller på annen måte ikke er komfortabel, ber vi deg ta kontakt så fort som mulig slik at vi kan rette opp i dette. Med ønske om en uke der minner for livet skapes. Kjernestyret 2013


Sindre Talleraas Holen M&A Manager Management Trainee 2009 – 2010 Øk. Adm. NHH

“Management Trainee-programmet kickstarter karrieren din og gir deg unike muligheter ”

Er du en fremtidig leder og leter etter nye utfordringer? Som Management Trainee i Visma vil du utvikle deg til å bli en av Vismas fremtidige ledere. I løpet av 12 måneder vil du som prosjektleder få innsikt i forretningsområder som spenner fra IT til Retail. Hvert prosjekt vil være skreddersydd dine personlige kvalifikasjoner, hvor det også forventes at du utfordres utenfor din komfortsone. Tirsdag 3. september kommer Sindre til NHH for å fortelle om Management Traineeprogrammet. Kommer du?

visma.no/NHH


NYTTIG INfORmASJON 2013

Busser til og fra sentrum

ORDLISTE

Buss fra skolen i FKU 2013

Auditorier Brukes til forelesninger og foredrag, men kan også bookes for større møter og møter med behov for projektor.

Bor du ikke i gangavstand til skolen, er det verd å sette seg inn i hvilke bussen en kan ta. Buss nummer 3, 4, 5, 6, 18 og 39 passerer NHH. Bussruter og tider finner du på www.skyss.no. Taxiholdeplass finnes ved Statoilstasjonen vis-a-vis NHH.

Det vil bli satt opp busser som går fra skolen til sentrum noen netter i Førstekullsuken. Dette gjelder mandag, onsdag, torsdag og lørdag fra klokken 01.00 – 03.30.

FKU-punkt

I FKU-punkt kan du kjøpe billetter til Sjøkrigsskolen, Rekeaften, rafting på Voss og få svar på spørsmål og hente gjenglemte ting. Du kan også melde deg på leirdueskyting og Skip O’hoi. FKU-punkt vil være rett utenfor Aulaen og er oppe mellom 10:00-14:00 fra tirsdag til lørdag. Kom innom, vi kan hjelpe deg med det meste!

FKU-app

Nytt av året er den flunkende nye FKU-appen. Denne vil være tilgjengelig i App Store og i Google Play- butikken, og vil være din beste kilde til informasjon under FKU. Her vil vi løpende oppdatere deg på alt som skjer, og du kan lett finne frem til alt fra busstider til UKE-hits. Appen heter FKU 2013. Last den ned nå da, vel!

Aulaen Aulaen er NHHs storstue. Her foregår alt fra eksamen til konserter, innmatrikulering og show. Booking av Aulaen skjer gjennom internansvarlig i Kjernestyret, og må gjøres i god tid i forveien.

Bedriftspresentasjon (Bed.pres) Hvert semester arrangeres det bedriftspresentasjoner i regi av Næringslivsutvalget. Da kommer forskjellige bedrifter, organisasjoner og offentlige instanser og promoterer seg og sine karrieremuligheter. Etter disse presentasjonene er det mulighet for en matbit og mingling, så en kan få svar på sine spørsmål om bedriftene. Alle bed.pres har påmelding, dette gjøres på nhhs.no. Campus Baren/loungen/konsertlokalet en finner inn døren og gangen til høyre, når en kommer ned trappen til Kjelleren. Campus var tidligere en blindkjeller, men ble sprengt ut og gjort om til konsertscene for ca 300 personer, og klubblokale for bruk til mye rart. NU bruker Campus til bedriftspresentasjoner, mens andre bruker det til mindre lukkede arrangement, møter og annet. For booking kontakt booking.kku@nhhs.no. fUKEN fUKEN er rommet innerst i kjelleren. Navnet kommer fra rommets bruk som internbar for fUKENsjonærer under Uken. Rommet kan lånes for forskjellig bruk. Kontakt booking.kku@nhhs.no. Fløien Kontorlokaler ved Aulaen. Regnskapsgruppen, Næringslivsutvalget, Backline, Profileringsutvalget og Markedsgruppen har sine kontorer her. I tillegg er det også en liten kjøkkendisk med vask, og en vannkjøler/ renser. Backlines kontor brukes som bandgarderobe ved arrangement, og i den forbindelse er det også laget til toalett og dusj innerst i Fløien. Interessegrupper Interessegrupper er gruppene som ikke er direkte knyttet til NHHS og NHHS’ økonomi. Interessegruppene operer etter egne retningslinjer, og status som interessegruppe reguleres av instruks for interessegrupper. Underutvalg NHHS har 25 underutvalg. Underutvalgene er underlagt Kjernestyrets ansvarsområder og er offisielt knyttet til NHHS, og underlagt NHHS økonomi.

Meld deg inn i facebookgruppen ”Vi som begynner på NHH Har du flere spørsmål kan du sende mail til Høsten 2013”. Følg også med på nhhs.no - her vil du finne all info@nhhs.no. informasjon du trenger om Førstekullsuken.

I Kjelleren finner du Klubben, som drives av Klubb- og Kulturutvalget. Klubben kan sammenlignes med en stor fritidsklubb, og er i tillegg et av Bergens største utesteder. Her møter man svært studentvennlige priser 6 dager i uken. I tillegg til personene i KKU får alle nye studenter gleden av å kunne tilbringe en kveld eller to bak baren i løpet av det første året. Denne Utkom-ordningen er dugnadsinnsatsen som kreves for at NHHS sitt største velferdsgode skal gå rundt. Du vil få beskjed om når det blir din tur til å bidra for fellesskapet i god tid.

15

Forsidebilde: Maxim Ozerov, Foto NHHS. Andre: Erik Hapnes, Marie Skjelbreid, Erik Stubsjøen, Leda Rivero, Espen Bolghaug, Stein Driveklepp, Marte Stabbetorp, Joakim Bratlie, Daniel Bernstein, Kristin Heimdal, Morten Sortland.


Alkoholfritt

Alkoholservering

Ingen servering, men alkohol kan forekomme

Kl. 19:00 Kl. 19:30 UFF (Bachelor) Quantum, Aulaen NHH for Master

Kl. 17:45 Pub-til-pub, Den Blå Steinen

Kl. 19:30 Dåp, Kjelleren NHH

Kl 12:00 13:00 Stands med profilene, utenfor Aud Max

Kl 10:15 12:00 Presentasjon av masterprofilene, Aud D

FREDAG

Kun for MRR

Informasjonsarrangement

Kl. 14:00 Sveiseaften, oppmøte Aulaen NHH

Kl. 14:00 Alkoholfri Sveiseaften, oppmøte utenfor Aulaen NHH

LØRDAG

Forhåndspåmelding i FKU-punkt

Kl. 20:00 Kl. 21:00 Aulakino, Spillkveld, Aulaen NHH Klubben NHH

Kl. 19:00 Rekeaften, Campus NHH

Kl. 12:00 Teambuilding på Sjøkrigsskolen, oppmøte studentinngangen NHH

Masterspesifikt

Kl. 21:00 Konsert, Aulaen NHH

Kl. 13:30 Kl. 14:00 Fjelltur, KKU-games, oppmøte Klubben NHH fontenen NHH

Kl 13:00 Leirdueskyting med grilling, oppmøte studentinngangen NHH

Kl 11:15 13:00 Introforelesning IØA010, AudMax

TORSDAG

Studentarrangement

Kl. 16:30 UFF (Master), Aulaen NHH

Kl. 17:45 Skip Oʼhoi, oppmøte Bryggen/ SAS-hotellet

Kl. 13:45 - 15:45 Peppes Pizza Kjellerleker, Klubben NHH

Vorspiel med faddere

Kl. 13:00 Idrettsdag, Lehmkuhlhallen

Kl. 12:45 Ekstremsportdag, rafting på Voss, oppmøte studentinngangen NHH

Kl. 12:45 13:00 Studentpresten informerer, AudMax Kl. 15:00 SiB-grilling, utenfor NHH

Kl. 15:30 Lunsj med faddere, Kantinen NHH

Kl. 12:15 12:45 NHHS informerer, Jan Mossin

Kl. 11:15 12:00 Karrieresenteret SiB informerer, Aud D Kl. 11:45 12:00 Biblioteket informerer, Jan Mossin

Kl. 13:00 14:00 NHHS informerer, AudMax

Kl. 12:00 12:20 Biblioteket informerer, Aud D

Kl. 11:00 13:00 Infomøte generelt, AudMax

Kl. 10:00 11:00 Orientering om fritak/valgfag, AudMax Kl. 11:15 12:00 Internasjonale muligheter, AudMax Kl. 12:15 12:45 Informasjon fra SiB, AudMax

Kl. 10:15 Kl. 09:00 11:00 SiB-frokost, Kantinen NHH Internasjonale muligheter, Aud D

ONSDAG

Kl. 14:00 - 15:30 Immatrikulering Master, Aulaen NHH

Kl. 11:30 12:00 NHHS informerer, Aud D

Kl. 11:15 12:00 Faglig presentasjon, Jan Mossin

Kl. 12:30 Lunsj med faddere, Kantinen NHH

Kl. 10:15 11:15 Infomøte generelt, Aud D

Kl. 10:00 11:00 Infomøte generelt, Jan Mossin

TIRSDAG

Kl. 10:00 - 12:00 Immatrikulering Bachelor, Aulaen NHH

MANDAG

FORSTEKULLSUKEN 2013

Kl 18:00 FIFA-kveld, Aulaen NHH

Kl.14:00 - 16:00 “Alternativ” bussguiding, oppmøte utenfor NHH

Kl. 12:00 - 14:00 Psildefrokost, Kantinen NHH

SØNDAG

FKU-avisen 2013  

Informasjonsmagasin om fadderuken ved Norges Handelshøyskole, høsten 2013.