Page 1

Strømmen Strømmen storsenter // kundeavis // februar 2012

):

(20

elig s. s o k sm En genr mo s

ou

Y rla

Pe

f se

Yvonne Lau

rit

Et flott ko zen (37): rt m gode ord. ed

3):

Øystein Lühr-Sæthre (34

Å bli overrasket med kino og middag.

):

26

kjærlige gavetips

):

(28

r

u est s n l a e i St ask er err ris ell v o En til Pa ma. Ro

02 SIDE

ør

En fotballtur til Milano eller Barcelona.

Nyhet på Strømmen Strømmen Storsenter har fått lakkbar! Få lekre negler på 15 minutter – uten timebestilling!

Vio

le

En r t Karami oma (18) dat ntisk : e.

King (9):

Ei tispe.

):

(68

2):

ati­ c u dr lD Fre e ti kken s i e i En r fabr j (3

re ik F

ise

iere

er En f

ebj

Ing

us gR

er ztl

2012

Erlend Vålandsmyr (34):

Hva ønsker du deg til Valentine's day? til han og henne. side 6-9

en Hag

en mm n. a s ar Ka elg h nb En ute – (3 pez

o

L ren

01

89

fantast vinterkjisøkpe

04 SIDE

Aktiv vinter Her er produktene du ønsker deg til vinterferien.

):

66

( ei

gs an l -G ltur 66 ne An n bi ute E Ro te re

10 SIDE

Sk

Barn og ski Slik lærer du barna å gå på ski – og elske det.


>

Skjønnhet

1888 >

Ansvarlig utgiver: Strømmen Storsenter www. strommenstorsenter.no Senterdirektør: Per Kristian Trøen Ansvarlig redaktør: Christin Brandt Markedskoordinator: Ø M E R KE T ILJ M Mona Delet Langbo Opplag: 105 800 1 8 Trykk: Aller Trykk Trykksak 6 24

Nye produkter og butikker på Strømmen Storsenter

Strømmen Storsenter senteravis // februar 2012

Mote

4

Nyheter //

«Det er fantastisk å være blond. Når folk har lave forventninger til deg, er det veldig lett å overraske dem.» Pamela Anderson

George Eastman regnes som opphavsmannen til det første enkle kameraet for vanlige forbrukere. Det ble lansert i 1888.

>

! t e h y N

Design og produksjon: Redink www.redink.no Redaktør: Ingunn Solli Art Director: Christen Pedersen Prosjektleder: Else B. Remmen Stylist: Aina Sollie Steen Forsidefoto: Sindre Lundvold Vi tar forbehold om trykkfeil og at enkelte varer kan være utsolgt.

velvære

The Body Shop Reed Diffuser 229,-

Tøffere kusine Mange kunder på Strømmen Storsenter har forelsket seg i den unike motebutikken Me & My Cousin. Nå går butikken vårsesongen i møte med en rekke nye merker, og inn kommer en tøffere og mer klassisk stil. De nye merkene er IRO, Helmut Lang, James Perse, ­Current/Elliott, Hope, Whyred og American Vintage. – American Vintage har vi hatt inne tidligere, og nå er det tilbake igjen. Vi vet at mange elsker disse myke og komfortable plaggene som lett lar seg kombinere i lag på lag, forteller innehaver Maria Holmen. Hun forteller at butikken nå skifter litt stil. – Vi beveger oss litt vekk fra den romantiske, bohemske og søte stilen og over til en tøffere, mer klassisk og renere stil. Motebildet har endret seg veldig, og vi skal selvfølgelig følge trendene, sier Maria Holmen.

Hverdagsluksus for neglene Strømmen Storsenter har fått sin egen Lakkbar, en manikyrbar hvor du raskt og rimelig får stelt neglene dine – uten timebestilling. Tekst Sissel Fantoft Foto Getty, Thinkstock og PR

D

aglig leder Fanny Randz fikk ideen til Lakkbar en gang hun satt på en europeisk flyplass og fikk øye på en manikyrbar hvor passasjerer fikk stelt neglene mens de ventet på flyet. – Jeg syntes det var en kjempegod idé! Her hjemme synes jeg det både er dyrt og ganske tungvint å få stelt neglene sine, man må bestille time på forhånd og så tar det lang tid, sier Randz. Ideen med Lakkbar er at det er raskt, rimelig og man kan gjøre det i forbifarten fordi man ikke behøver å bestille time på forhånd.

2 // februar 2012

Alt du trenger, er et kvarter til overs. – Det er mange som gjør det i lunsjpausen. Da får de full manikyr for halvparten av prisen det koster i en neglesalong, og det tar bare et kvarter. Og jentene som jobber i Lakkbar er veldig profesjonelle, de holder jo på med negler hele dagen, sier Randz. Lakkbar har også et eget tilbud rettet mot barn mellom 0 og 14 år. Lakkbaren på Strømmen Storsenter er den tredje i rekken Fanny Ranz har åpnet. – Jeg har tenkt å åpne 20 Lakkbarer totalt. Det er åpenbart noe norske kvinner og menn vil ha, og det har slått veldig an, sier hun.

Antrekk fra IRO. Både blazeren og t-skjorta fins hos Me & My Cousin. Blazeren koster 3499,-

Arts & Crafts støtter I-India, en organisasjon som jobber med gatebarn i Jaipur i India. Kjøper du et Ladlismykke, støtter du også den gode saken.

Denne uken er det 250 dager igjen til åpningen av det nye Strømmen Storsenter. I oktober i år åpner flere titalls nye butikker fra flere ulike bransjer, og blir dermed en av de aller viktigste og største shoppingsdestinasjonen i landet. I tillegg til allerede kjente nyetableringer som XXL, Expert, Home & Cottage og Gina Tricot, vil blant annet flere etterspurte dame-, herre- og ungdomskonsept åpne, samt en stor Egon-restaurant. I tillegg kommer både kjente kjedekonsepter og flere mer nisjepregete butikker. – Alle butikker er ikke på plass ennå, men vi vet det er viktig med en god miks. Og vi er overbevist om at Strømmen Storsenter vil dekke så å si alle shoppingbehov når det står ferdig, sier senterdirektør Per Kristian Trøen.

Gjennom prosjektet Ladli lærer gatebarna blant annet å lage smykker, og får også muligheten til å lære engelsk, tegning og dans. Alternativet for barna er tigging, barnearbeid eller prostitusjon, men gjennom Ladli får de både selvtillit, sosiale ferdigheter og en økt følelse av egenverdi. Arts & Crafts jobber non-profit med Ladliprosjektet, og besøker Jaipur flere ganger i året for å se at støtten virkelig hjelper. Du kan støtte prosjektet ved å kjøpe Ladlismykker hos Arts & Crafts.

Populært med speilrefleks Med stadig bedre pocketkameraer på mobilen, er det flere og flere som velger å investere i et skikkelig speilreflekskamera.

Denne elegante romdufteren setter ­stemningen i rommet, enten det er på badet, stua eller soverommet. Reed Diffuser er en romdufter fra The Body Shop med pinner laget av spanskrør – et porøst treverk som trekker til seg oljen i glasset og sprer en deilig duft ut i rommet. – Vi har fem forskjellige dufter å velge mellom: Vanilje & tonkabønne, aloe & soft linen, grønn te & sitron, mandarin & tangelo og granateple & bringebær, forteller butikkleder Tonje Hagen hos The Body Shop. Romdufteren inneholder Fair Trade soyaolje og glassbeholderen er laget av resirkulert glass. – Hver duft har litt forkjellig effekt, så her er det noe for enhver smak. Vi har også små flasker med oljene som kan brukes i en oljebrenner, og så har vi spray med de samme duftene som kan brukes både til kropp og rom, sier Tonje.

Smykker som hjelper

250 dager igjen!

Godlukt på pinne

Canon EOS 7D m/ 18-135mm IS linse kr 13999,FotoKnudsen

Canon EOS 600D m/18-55 mm linse kr 5499,- FotoKnudsen

Selv om speilreflekskameraene er tre til fire ganger dyrere enn et pocketkamera, opplever FotoKnudsen økt etterspørsel. Et godt kamera står åpenbart på manges ønskeliste. – Vi merker det veldig godt rundt konfirmasjonstider, for eksempel, da kommer ungdommen med pengene de har fått og vil investere i et skikkelig speilreflekskamera, forteller butikkmedarbeider Marianne Jørgensen. I fjor lanserte flere av de store merkene også hybridkameraer, som er store kompaktkameraer med linser som kan skiftes ut. – Hybridkameraene har ikke tatt av helt i Norge ennå, men vi regner med at det kommer, sier Marianne Jørgensen.

februar 2012 // 3


Vinter // fritid

«Det viktigste er å gå fortest, og så skyte best og fortest..» Jon Herwig Carlsen

Sesongens produkter >

til henne

42 >

Pledd i fuskepels, Kremmerhuset kr 499,-

42 prosent I løpet av et år, er mer enn fire av ti nordmenn på ski. Befolk­ ningen i Oslo, Akershus og Trøndelag er mest på skitur.

til ham

Mariusgenser fra Rauma Ullvarefabrikk/Strømmen Husflid Kr 1840,-

Weekendbag, Morris kr 399,-

Lett dunjakke fra Moncler/Biazuzzi kr 4999,-

Støvletter i semsket skinn, Din Sko Kr 1099,-

Solbriller fra Gucci/Krogh Optikk kr 3028,-

Vann- og vindtett skalljakke fra Pinewood/Army Shop Kr 1399,-

Sorte votter med fuskepels, Sorbet Kr 149,-

Parkas, finnes også i sort, Bertoni Kr 999,Sammenleggbar feltspade, Army Shop Kr 249,-

Overtrekkstøvel holder deg varm ned til -35 °C , passer over all slags fottøy, str. 38-50, Army Shop Kr 1099,-

Sort parkas med fuskepels, Sorbet Kr 1699,Sports-bh i 100% kløfri ull, Army Shop kr 449,-

Aktiv vinter

Hodelykt til vintertur, Clas Ohlson kr 79,-

Har du godt utstyr, er den kalde årstiden full av muligheter. Tekst Sissel Fantoft Foto Thomas Brun

Pledd i 100% ull fra Røros tweed/ Strømmen Husflid kr 1115,-

Mørk spenningsroman fra Island, Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardottir, ARK Kr 299,-

Dame langrennspakke: (ski+binding+sko) Madshus Nordmarka W ski er en lett, teknisk turski for damer som liker å komme seg ut i marka og ønsker det beste til skituren. Madshus CT100 Boot er en klassisk turstøvel med pustende og vannavstøtende softshell membran, som holder deg tørr og varm. Skoen er stabil og komfortabel, og kommer med gamasjekrok. Pakken inneholder også Rottefella Touring Auto binding. Pakkepris kr 2199,- G-Sport

Vindtett lue i imitert skinn, finnes også i brun/sort/ mønster, Army Shop Kr 599,-

Aklima heldress i kløfri ull, Army Shop Kr 1199,-

Solbriller fra Gucci/ Krogh Optikk Kr 3541,-

Trøye i ull/fra Oscalito/Aud’s Undertøy kr 598,-

Trekvart lang ulldress med hette, Army Shop Kr 1099,-

4 // februar 2012

Skibrille Bliz Pursuit XT Norway er en multi­ sportbrille for ski, sykkel og løp med suveren passform, i norske farger. Justerbare neseklyper og ørestenger gjør at brillen passer alle ansikter. Du får med ekstra linser, avtagbart svettebånd og strikk for å ha brillen på utsiden av luen. 100 % UVbeskyttelse. Fins i flere farger. Kr 899,- G-Sport

Herre alpinpakke: (ski+binding) Head I.Peak 74 er en skikkelig allroundski med hovedvekt på supre bakkeegenskaper. Skien presterer like bra i dårlig preparerte bakker. Perfekt for lett trente og viderekomne kjørere på jakt etter mye anvendelig skiglede for pengene. Bindingen er en Head Power 11. Pakkepris kr 3499,G-Sport

Spennende krim fra Torkil Damhaug – Ildmannen, ARK Kr 379,-

Kvalitets­ hodetelefoner, Beats by Dr.Dre/ Spaceworld Kr 2998,-

Mosegrønt skjerf, Bertoni Kr 400,-

Alpinstav Swix AC151 er en lett og stiv alpinstav i kompositt. Staven har DD4 håndtak, bred stropp og kommer med det nye trinsesystemet til Swix, hvor du raskt kan sette på løssnøtrinsa som følger med. Kr 799,- G-Sport

februar 2012 // 5


Valentine //

«Et kyss er naturens vakre knep for å stoppe taleflommen når ord blir overflødige.» Ingrid Bergman

3856

Juli er den største gifte­ måneden i Norge. I fjor giftet 3856 par seg i juni måned.

I år ligger det an til en kveld med ost, kjeks, druer og Sancerre. Fredrik Frej

Kjærligheten blomstrer

Kundene på Strømmen Storsenter ønsker seg alt fra r­ omantiske feriereiser til selvlagde kort til Valentine’s Day. Og de er flinke til å ta vare på romantikken i hverdagen. Tekst Sissel Fantoft Foto Sindre Lundvold

Erlend Vålandsmyr (34):

Violet Karami (18):

Øystein Lühr-Sæthre (34):

Perla Youssef (20):

Stian Hagen (28):

Karen Lopez (33):

– Å bli overrasket med en reise av samboeren er en flott gave å få på Valentine’s Day. Det beste hadde vært å reise et sted hvor jeg kan se fotball og hun kan shoppe, gjerne til Milano eller Barcelona. Vi var nok flinkere til å markere Valentine’s Day i begynnelsen av forholdet, med kort og blomster, men de siste årene har vi ikke gjort så mye ut av det. Jeg er ikke så opptatt av det, men en oppmerksomhet til samboeren faller jo alltid i god jord.

– Jeg liker godt Valentine’s Day og kunne godt tenke meg å markere dagen litt, men kjæresten min er ikke så veldig romantisk av seg. En feriereise til Paris, for eksempel, hadde vært kjempeflott! Eller hvis han inviterte meg ut på en romantisk date med middag og kino, det ville jeg også blitt veldig glad for.

– Jeg har vært gift i sju år, og de siste årene har Valentine’s Day kommet litt overraskende på meg. Men jeg pleier å gi kona mi en presang på Valentine’s Day. Det er jo en fin anledning til å gjøre noe litt utenom det vanlige, det er fort gjort å glemme hverandre og romantikken litt i hverdagens rutiner. Man kan bruke Valentine’s Day til å gjøre en vanlig dag uvanlig, til å krydre hverdagen litt. Jeg liker for eksempel å bli overrasket med kino og middag.

– Jeg kommer fra Linköping, og har alltid pleid å feire «Alla hjärtans dag», som vi kaller det i Sverige. Jeg har ofte fått blomster, men også overraskelsesutflukter og sjokolade. Jeg har også blitt overrasket av andre enn kjæresten på Valentine’s Day, og det er så koselig. Å få blomster fra en anonym avsender var veldig spennende! Det er fint at det fins en dag hvor man kan sette litt ekstra pris på dem man er glad i. En koselig morgen-sms fra kjæresten er en fin kjærlighetsgave – det er romantisk.

– Jeg har ikke pleid å markere Valentine’s Day, det blir litt for ­kommersielt, synes jeg. Dessuten synes jeg ikke at man trenger en egen dag for å feire kjærligheten, det er noe som skal gjøres spontant. For meg handler kjærligheten om enkle ting som å være 100 prosent til stede for den man er glad i. Og så kan man overraske hverandre med en gave eller med å gå ut og spise på en helt vanlig dag – det er romantisk. Men jeg hadde ikke sagt nei til en tur til Paris eller Roma.

– Mannen min og jeg har tre barn, så å kunne reise bort sammen uten unger en helg hadde vært veldig romantisk for oss. Jeg kommer fra Chile, og der er Valentine’s Day også en viktig dag, og vi pleier alltid å finne på noe litt spesielt, som å gå ut og spise. Og i hverdagen er vi flinke til å ta vare på romantikken, for eksempel sier vi alltid god natt og god morgen til hverandre. Eller vi sender en sms med «Jeg elsker deg og tenker på deg» i løpet av dagen.

Anne-Grete Skei (66):

Fredrik Frej (32):

Ingebjørg Rusztler (68):

Eskil Møllegaard (43):

Yvonne Lauritzen (37):

Marit (59) og Arne (61) Blakkisrud:

– Jeg så en dokumentar om Route 66 i USA, og det er en reise jeg drømmer om å gjøre. Mannen min vet om det, og vi har snakket om å kanskje gjennomføre det. Vi har vært gift i 43 år og pleier ikke å markere Valentine’s Day, men vi tar vare på romantikken ved å reise på ferier sammen, eller å lage et godt måltid mat. Det har jeg tenkt å overraske mannen min med i dag når han kommer hjem.

– Jeg ga nettopp bort en reise til Roma til kjæresten min, selv om det ikke var Valentine’s Day, og jeg hadde blitt utrolig glad for en tur til fabrikken der de lager Ducati i Italia. Men vi markerer alltid dagen på en eller annen måte, selv om det kanskje ikke er så voldsomme ting vi gjør ut av det. Men å gå ut og spise eller å gi en blomsterbukett, er også romantisk. I år ligger det an til en kveld med ost, kjeks, druer og Sancerre.

– Jeg er enke, men mannen min og jeg pleide ikke å markere Valentine’s Day mens han levde. Men vi var flinke til å ta vare på romantikken ved å reise ofte til utlandet på ferieturer. Han var fra Ungarn, så dit dro vi ofte. Og så husker jeg spesielt en ferie på Lesvos i Hellas, det var et fantastisk sted. Men det er jo også romantisk å gjøre noe sammen, enten det er å lage et godt måltid mat eller å gå ut og spise.

– Valentine’s Day er ikke noe jeg tenker spesielt over, men vi pleier å markere det på en eller annen måte. Jeg kan godt gi kona mi en blomsterbukett, for eksempel. Men det jeg synes er aller mest romantisk – og det gjelder alle dager – er å vise den man elsker oppmerksomhet, og vite hva hun har behov for. Det er ikke så vanskelig å se den andre hvis man bare tenker litt over det.

– Jeg har ikke pleid å markere Valentine’s Day, men har jo fått tegninger av barna, og det er veldig hyggelig. Å bli overrasket med en tur til Paris hadde jo selvsagt vært fantastisk, men å få et forseggjort kort som det var lagt ned litt arbeid i, hadde gjort meg mer glad enn noe annet. Gjerne et kort som forteller hvor fantastisk jeg er! Det viktigste er ikke hva gaven koster, men at man har prøvd å lage noe selv.

– Vi har vært gift i 41 år, og har ikke pleid å markere Valentine’s Day, men kanskje vi skal begynne nå? For oss er god kommunikasjon det viktigste for å ta vare på romantikken. Og så krydrer vi hverdagen med reiser eller en tur på hytta, eller vi lager god mat og er sammen med venner. Det er fint at det fins en egen dag hvor man kan sette litt ekstra pris på hverandre, det fins jo dager for alt mulig annet.

6 // februar 2012

februar 2012 // 7


Valentine // >

2012

«Kjærlighet ser ikke med øynene, men med sjelen.» William Shakespeare

gavetips til henne

>

Stort hjerteanheng fra Snö/Juvelen Kr 499,-

2012 er skuddår. Ifølge tradisjonen kan kvinner fri til sin kjære den 29. februar.

gavetips til ham

Forlovelsesringer henne med seks 0,24 karat diamanter, Gullfunn Damering kr 16 999,Herrering kr 7599,Kjede med anheng i børstet stål fra Alexander/ Gullfunn kr 299,-

Silkeskjerf fra Armani Jeans/Biazuzzi Kr 1199,-

Silkeslips i assorterte farger og mønstre fra Manzini/Bertoni Kr 400,-

Oppstrammende anti-age bodylotion fra Guerlain/ Esthetique kr 900,-

Skinnveske fra Tiger/ Follestad Kr 2299,-

Feminin duft til henne, Loverdose fra Diesel/ Esthetique Kr 495,Poncho i kanin/vaskebjørn fra House of Saki/Biazuzzi kr 2199,Sko fra J. Lindeberg/ Follestad Kr 2499,-

Kjærlige gaver

Varme tøfler i lammeull fra Shepherd of Sweden/ Din Sko Kr 549,-/499,-

Fuktighetskrem for den voksne mannen, Age Fitness fra Biotherm Homme/ Esthetique Kr 455,Krus med varmebånd, Kremmerhuset kr 49,-

Det er ingen gavetvang på Valentine’s day. Men alle blir jo glade for en liten oppmerksomhet. Tekst Sissel Fantoft Foto Thomas Brun

Massasjerulle, The Body Shop Kr 98,Sensuell massasjeolje med vanilje og ylang ylang, The Body Shop Kr 175,Avslappende massasjeolje med lavendel, The Body Shop kr 149,-

Toalettmappe, Lucky Duck Kr 349,-

Armbånd med rosa perler og hjerteheng fra Snö/Juvelen Kr 199,-

Lær å masere med Massasje til hjemmebruk av Stig Martinsen, ARK Kr 349,Kjærlighetste med indisk rose, Kremmerhuset kr 35,4 stk kr 100,-

Sjal i silke og bomull fra Emporio Armani/ Biazuzzi Kr 799,-

Toalettmappe fra Lisbeth Dahl/Lucky Duck kr 249,-

Mini boombox, oppladbar høyttaler, 10 timers spilletid, trådløs, fra Logitech/Spaceworld kr 399,-

Sko i brunt skinn, Din Sko kr 799,-

Sitteunderlag i reinsdyrskinn, Strømmen Husflid Kr 349,Maskulin og forførende duft, Guilty fra Gucci/ Esthetique Kr 535,-

8 // februar 2012

februar 2012 // 9


Guide //

barn

Ski- og vinterutstyr til barn >

«Har man for lange ski, gir det den samme følelsen som å løpe på stranda med svømmeføtter» Thomas Østby, G-Sport

Eksperttips fra Thomas østby, g-sport

Rosa votter fra Reima/Barnas Hus kr 299,-

7000

4. mars Søndag 4. mars er det duket for det årlige arrangementet Barnas Holmenkolldag. Meld deg på via Skiforeningens hjemmesider innen 3. mars!

>

«Ikke prøv å få barna til å ligne på deg. Det kan hende du lykkes.» Russell Baker

Skiforeningen forventer at 7000 barn vil delta i Barnas Holmenkolldag i år.

vinterklær Sorte hansker fra Hestra/Barnas Hus Kr 379,-

Hel ulldress fra Reflex/Barnas Hus kr 299,-

Frost slalåmpakke til barn: Stilig barneski med innsving og mykhet tilpasset små barn. Støvelen er både varm og komfortabel. Bindingen har 180 graders utløsning som gjør at barnet er sikret godt ved fall. Pakkepris (ski + binding + sko): Fra 1899,- G-Sport

Snøsparkesykkel, tåler opptil 60 kg, Barnas Hus Kr 299,-

Lue med paljetter, Wow kr 99,-

Sko i hvitt skinn, str, 31-37, Din Sko kr 449,-

Swix trekksele for langrenn og slalåm: Praktisk sele for å trekke i langrennssporet, eller for å holde igjen i slalåmbakken. Selen ligger i en liten rumpetaske, så den er grei å ha med også når den ikke blir brukt. Kr 349,- G-Sport

Akematte, finnes i 2 størrelser, Barnas Hus Kr 399,-/99,-

Skotørker, finnes også som vegghengt, Clas Ohlson Kr 249,Tilbudspris kr 199,tom. 11/3-2012

Hvit og lilla solbrille til barn Fra Cébé/Krogh Optikk kr 508,Ulljakke, Name it kr 349,-

Luer i assorterte farger fra Reflex/Barnas Hus Kr 79,-

Skiglede for de minste

Ullstrømper, 5-pack, Name It kr 120,-

Kløfri strømpebukse til gutt og jente fra Janus/Bogerud Kr 99,-

Ekspertene hjelper deg

Når barna skal lære å stå og gå på ski, er det viktig å gjøre det til en god opplevelse. Invester i godt utstyr, og sørg for å legge inn hyggelige pauser underveis.

Hals i kløfri ull som sørger for at barna holder seg varme mens de går eller står på ski. Kr 199,- Army Shop Boxer i ull, assorterte farger, fra Reflex/ Barnas Hus Kr 129,Pannebånd i bomull, Wow Kr 79,-

Tekst Sissel Fantoft Foto Sindre Lundvold, Thomas Brun og PR

B

arn trenger tid til å lære å gå på ski, og de må få gjøre det i sitt eget tempo. Det gir det beste grunnlaget for en livslang kjærlighet til skisporten. – Det handler jo ikke bare om å gå på ski, men om hele skiopplevelsen. Derfor er det så viktig å legge inn pauser underveis hvor man griller pølser eller finner på noe annet som barna synes er morsomt. Gjør skiopplæringen til en tur for hele familien, sier avdelingsleder Thomas Østby hos G-Sport på Strømmen Storsenter. Det fins mengder med godt skiutstyr for barn på markedet, likevel er det ikke alltid like lett å vite hva man faktisk trenger. – Mange foreldre tenker at skiutstyret skal vare så lenge som mulig, og kjøper derfor ofte utstyr som er altfor stort. En tommelfingerregel er at barna skal vokse ut av utstyret, og ikke inn i det. Har man for lange

10 // februar 2012

ski, gir det den samme følelsen som å løpe på stranda med svømmeføtter, sier Østby. Derfor er det viktig at skiene ikke er for lange. – Dessuten: Utseendet teller, også for barna. Hvis de liker utstyret, får de også lyst til å bruke det, sier Østby. G-Sport har i samarbeid med ledende produsenter av skiutstyr laget Frost-serien, med alt av vintersportutstyr for barna. – Der fins det blått utstyr til guttene og rosa til jentene. En del foreldre var litt skeptiske til fargefordelingen i starten, men det handler om at ungene skal like utstyret de bruker, sier Østby. Og med riktig utstyr, blir det lettere for barna å mestre skigåingen. – Mestringsfølelsen gir dem lyst til å fortsette. Derfor er det svært viktig å ikke presse barna til noe de ikke har lyst til. Når de først kommer seg ut, synes de aller fleste barn at det er gøy å gå på ski, sier Østby.

Morrow snowboardpakke: Dette er en perfekt nybegynnerpakke for barn som skal lære å kjøre snowboard. Brettet er lettkjørt, komfortabelt og har god kvalitet. Prisen er også hyggelig – her får du mye brett for pengene! Ordinær pris 2999,-, nå –30 % Session

Sovepose for barn, finnes i rosa, grønn og blå, fra Kari Traa/ Barnas Hus Kr 399,-

Ullongs og trøye til gutt/jente, Bogerud Kr 149,- per del

Lue i ull/chenille, Name It kr 149,95

Frost langrennspakke til barn: En super ski å starte skikarrieren med. God kontroll og lett å svinge med. Støvelen er polstret og varm. Borrelåsstropp gir økt stabilitet, og en høy snøstopper hindrer snø i skoen. Pakkepris (ski +binding + støvel) kr 1299,- G-Sport

Sitteunderlag i tovet ull, Strømmen Husflid Kr 259,-

Blå og grønn solbrille fra Cébé/Krdogh Optikk Kr 406,-

Sko i sort skinn, str. 2530, Din Sko Kr 399,-

februar 2012 // 11


Blogg //

«Det er mange som blir ekstremt fanatiske når de blir hekta på kosthold og tre­ ning, men jeg er opptatt av at man også skal kose seg.» Karoline Johannesen

Sunn inspirasjon på shoppingbloggen Karoline Johannesen (24) blogger om livsstil, trening og kosthold på Strømmen Storsenters egen shoppingblogg.no. Her får du hjelp til å nå dine mål.

M

ange av oss startet det nye året med optimistiske nyttårsforsetter, som raknet ett etter ett. Fast gjesteblogger Karoline mener man må sette seg realistiske mål. – Hvis man har bestemt seg for at man aldri mer skal spise sjokolade, er det nesten umulig. Derfor er det mye bedre å sette seg konkrete og kortsiktige mål som man faktisk har en mulighet til å klare. Det kan for eksempel være at man skal trene to ganger i uka de neste to ukene, eller at man holder seg unna sukker mellom mandag og fredag. Og så kan man kose seg litt ekstra i helgen med god samvittighet hvis man når målene sine, sier Karoline. Og når man først har nådd ett mål, er det mye lettere å sette seg et nytt. – Da tenker man at «jeg klarte det jo i forrige uke, da skal jeg jammen klare det denne uka også», sier Karoline.

Hun driver sitt eget firma som kostholds- og ernæringskonsulent, og har tre års studier bak seg. På bloggen skriver hun om alt fra trening til kosthold, komplett med oppskrifter, øvelser og produkttips. – Det er mange som blir ekstremt fanatiske når de blir hekta på kosthold og trening, men jeg er opptatt av at man også skal kose seg. Derfor finner du også mange desserter og sunne, gode frokoster på bloggen, sier Karoline, som også er opptatt av trening som faktisk lar seg gjennomføre. – Jeg trener en del på treningssenter, men også en del hjemme. Hvis man trener riktig, trenger det ikke ta så lang tid. Jeg er for eksempel veldig glad i kettlebells. Hvis man trener med dem hjemme i stua i 20 minutter har man fått en veldig god treningsøkt. Det er noe som passer bra blant annet for småbarnsforeldre som kanskje ikke har tid til å trene på et treningssenter, sier Karoline.

Proteinmuffins: Sunne, fiberrike proteinmuffins gir en god start på dagen. Ingredienser: 4 egg 150 g mager kesam 3 ss nøytral olje 60 g kruskakli 50 g sesamfrø 45 g solsikkekjerner 4 ss knuste linfrø

Fremgangsmåte: Bland egg, mager kesam og olje i en bakebolle. Pisk sammen. Ha i kruskakli, sesamfrø, solsikkekjerner og knuste linfrø.

Bland til en jevn røre og fordel røren i 12 muffinsformer. Du kan også ha røren i brødform dersom du heller vil ha brød. Muffins stekes på 180 grader i 30 minutter, brød stekes på 180 grader i ca 55 minutter. Avkjøl på rist. På bildet er muffinsene pyntet med Skyr jordbærkrem, men dette kan droppes. De smaker best med variert pålegg. For eksempel ost, skinke, cottage cheese, grønnsaker eller ­makrell i tomat.

Blender: Med en blender har du uendelige muligheter i kjøkkenet. Smoothie er perfekt til frokost, som mellommåltid og før eller etter trening. I tillegg er det veldig enkelt å få barn til å spise frukt og grønnsaker når det serveres i kalde glass. Jeg anbefaler å investere i en blender som har en kraftig motor, f.eks KitchenAid. Da får du et mye større bruksområde. KitchenAid blender kr 2880,- Kitch’n

Støperiveien 5, 2010 Strømmen, Tlf: 63 80 58 00, Faks: 63 80 58 08 www.strommenstorsenter.no / www.facebook.com/StrommenStorsenter GULL, UR OG OPTIKK Arts & Crafts 63811010 Bjørklund Ur & Gull 63817381 Brilleland 63813004 Glitter 63810838 Gull Funn 63810630 Juvélen Gullsmed 63803080 Krogh Optikk 63890650 Urm. Ø. Thomassen Protid 63811719 HUD, HÅR OG HELSE Aleris 63800330 Boots Apotek 64845600 Design Haircare 63818700 Design Haircare (ved P-hus) 91168088 Esthetique 63801860 Lemon Heads frisør 63812464 Life Strømmen (helsekost) 63812533 Skin Tonic (parfymeri) 63810230 Strømmenklinikken 63891980 Tannlegesenteret (Aleris) 64840310 The Body Shop 63818139 Vita 63811943

MAT OG KIOSK Baker Samson 93245090 ICA Maxi 64840880 Life Strømmen (helsekost) 63812533 Narvesen Kiosk 63816233 Narvesen Torget 63803030 Torghandleren 63803011 SERVERING OG KAFFEBARER Baker Samson 93245090 Big Bite 63801020 Burger King 63814537 Cafe Opus 63814546 Dolly Dimple’s 47911333 Dus kafe & kos 63800700 Ice Dream Is & Kaffebar 63803101 Kaffemakeriet 93089710 Lille Persille 63017312 HUS, HJEM OG UTSTYR Bohus 63804080 Brio Leker 63899520 Christiania Glasmagasin 63809020 Clas Ohlson 64845170 Enklere Liv 47483650 Hansen & Dysvik 63803690 Indiska 63802201

Interflora Strømmen 63802010 Jernia 64845510 Kitch´n 63800095 Kremmerhuset 91702661 Lampehuset 63811123 Lefdal Elektromarked, kasse 63805755 Lucky Duck 63810202 Mester Grønn 32229621 Morris 63817581 Nille 97474025 Panduro 63803050 Princess 63810606 R. Bergersen 23301130 Saeid`s Tepper 63803900 Strømmen Husflid 63812320 Tilbords 63814160 SPORT Army Shop 63816520 G-Sport 63811315 Session 47202057 KLÆR OG SKO Accessorize 63809222 Army Shop 63816520 Arts & Crafts 63811010

Aud’s Undertøysalong 63802980 Barnas Hus 67208850 Bertoni 67215771 Bianco Footwear 63892060 Biazuzzi 63810250 Bik Bok 63802965 Body Touch 93037917 Bogerud 63815920 Boys of Europe 63801070 Brandstad 48018450 Buntmaker Nilsen 63803182 B-Young 63810080 Carlings 63810680 Cubus 63809505 Din Sko 63814415 dna 63800946 Dressmann 63817444 Follestad Herre 63813032 Glitter 63810838 Euro sko/Grensen sko 63819555 Hennes & Mauritz 64843880 Indiska 63802201 Jack & Jones 63802152 JC Jeans & Clothes 63892890 Junior Barneklær 63801700 KappAhl 90617147 Laundry 21422042

Lindex 64846150 Me & My Cousin 63800708 Name it 93458807 Only 63800766 PM (Personlig Mote) 46624819 RockoPop 63801242 Session 47202057 Sorbet 63811005 Urban 63892952 Vero Moda 63802992 Vic 63001400 Vivikes 63800857 Volt 63810924 Wow 63803857 Zizzi 92251500 Økonomisko 63803130 ELEKTRO, FOTO OG MUSIKK Clas Ohlson 64845170 EB Games 63815088 FotoKnudsen 63812452 Game Stop 63815060 Japan Photo 63817060 Lefdal Elektromarked, kasse 63805755 Netcom Shop 63801180 Platekompaniet 63803940

Spaceworld 63803017 Strings & Things 63810030 Telekiosken 63899510 ØVRIGE VIRKSOMHETER Ark Strømmen 96625675 Bowling 1/Biljard 63803536 Buddy Strømmen Zoosenter 63811846 Handzon 48484160 Kondomeriet 63812195 Lekeparken Smørøyet 63802601 Mister Minit 63800333 Strømmen Postkontor 81000710 A-print 63815020 Sportsbaren Treningssenter 63813355 Strømmen Bingo 63818809 Strømmen Rens&Skjorteservice 63819110 Ticket Reisebyrå 81511188 Torshov Bilrekvisita 81566304 Vinmonopolet 04560

Vinter Strømmen Storsenter  

Strømmen storsenter vinter 2012