Page 1

Dokumenter-stabel Velkommen til Mac OS X Snow Leopard.

Stabler viser automatisk innholdet i en vifteform eller i et rutenett avhengig av antallet objekter. Du kan også vise stabelen som en liste. Foretrekker du den ene visningsmetoden framfor den andre? Da kan du angi at stabelen alltid skal åpnes på denne måten.

Dock i Snow Leopard inneholder en funksjon vi kaller stabler. Stabler gir rask tilgang til filer du bruker ofte, og programmer direkte fra Dock. Det er enkelt å opprette stabler. Flytt en mappe til høyre side av Dock. Mappen blir automatisk til en stabel. Når du klikker på en stabel, spretter den opp fra Dock enten i en vifteform eller i et rutenett. Åpne en fil i stabelen ved å klikke på den én gang.

Stabler viser de mest relevante objektene først. Du kan velge rekkefølgen, slik at objektene du synes er viktigst alltid vises øverst i stabelen. Hvis du vil tilpasse en stabel, plasserer du markøren på symbolet til stabelen og holder nede museknappen. Velg innstillinger fra menyen som vises.

Mac OS X Snow Leopard leveres med tre stabler som er klare til bruk: Dokumenter, Nedlastinger og Programmer. Dokumentet du leser nå, åpnet du fra Dokumenter-stabelen. Dokumenter-stabelen er et praktisk sted å plassere f.eks. presentasjoner, regneark og tekstdokumenter. Filer kan flyttes til stabelen, og du kan arkivere filer til stabelen fra programmer.

Dokumenter

Nedlastinger

Programmer

Hvis du vil fjerne en fil fra stabelen, åpner du stabelen og flytter filen dit du vil ha den. Hvis du vil slette en fil, flytter du den til papirkurven. Så hvis du vil, kan du kaste dette dokumentet når du har lest det.

TM og © 2009 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes.

Om stabler  
Om stabler  
Advertisement