Page 1

‘Goed genoeg was oud genoeg’ Deniz Türüç (21), familieman en straatvoetballer pur sang. In de Adelaarshorst voelt hij zich dit seizoen als een vis in het water. In de keuken voelt de middenvelder zich minder goed thuis. “Gelukkig kan mijn vriendin heel lekker koken.” Tien of achttien jaar? Goed genoeg 1. Waar heb jij leren was oud genoeg. We speelden parvoetballen? “Op het pleintje in onze buurt, in Enschede. Daar ben ik gevormd. Ik voetbalde met jongens als Karim El Ahmadi, Tjaronn Chery en Quincy Promes. Leeftijd speelde geen rol.

• Foto: Johan Wolff

10 vragen aan Deniz Türüç

tijtjes, elke dag. Soms sloegen we zelfs het avondeten over.” De antwoorden op vraag 2 tot en met 10 lees je op

pagina 17.

IJsselloop 2014 Op zondag 13 april vindt de negende editie van de Salland Zorgverzekeringen IJsselloop plaats. In deze krant volop aandacht voor dit geweldige evenement. Op pagina 10 komt de organisatie aan het woord over de groei en de charme van de IJsselloop en de rol van de Boreel.

Culinair topevenement: De Smaak van Deventer Op 16, 17 en 18 mei 2014 wordt de eerste editie van De Smaak van Deventer gehouden. Het evenement zal plaatsvinden in de Kazernetuin aan de Houtmarkt. In

het hart van deze krant vind je een overzicht van de restaurants die acte de présence zullen geven. Daarnaast een interview met de voorzitter van de organisatie,

Jos Schmitz. Hij vertelt bevlogen over hoe dit idee tot stand kwam en wat je kunt verwachten tijdens dit culinaire festijn. “Ons doel: heel Deventer kennis laten maken met restaurants waar je normaal gesproken misschien niet zo snel binnenstapt.”

B A TENNISSER IN BEELD

Frederik Otto van Telstar vertelt op pagina 13 hoe je blessures kunt voorkomen onder meer door een voetanalyse te laten maken. In de rubriek B a Sporter op pagina 17 maakt Patty den Ouden haar op-

wachting. Vorig jaar liep zij een parcoursrecord op de vijf kilometer. Ze spreekt zich uit over haar doelen dit jaar en op de lange termijn. “De Olympische Spelen in 2020, dat zou mooi zijn.”

Bij elke € 25,- aan boodschappen bij Jumbo op de Boreel krijg je ‘het tweede kaartje gratis’ voor de spellen Levend tafelvoetbal en Minigolf USA bij Pitch & Putt Bussloo. De eerste persoon betaalt de normale prijs, de tweede persoon mag gratis spelen. De actie loopt tot en met 25 april 2014. Meer informatie over de spellen: www.pitch-putt.nl/bussloo.

Pag. 3

In september vorig jaar opende Kevin Kerklaan (net 32) zijn eigen New York Pizza op de hoek van de Houtmarkt. In een uitgebreid interview evalueert hij de eerste maanden. Daarnaast komt hij te spreken over zijn favoriete pizza en zijn passies: reizen en snowboarden op ‘verse poeder buiten de piste’.

Een rondje Boreel. Van Ecco naar Schaap opticiens, via MOOS Kids naar Shoeby. Op zoek naar de mooiste vrouwenmode voor het voorjaar. De ondernemers selecteerden hun favoriete brillen, schoenen en outfits. Om met de woorden van Jaap Schaap te spreken: “We zien de lente kleurig tegemoet.”

Pag. 5

Pag. 13

Pagina 19

DE GROTE BOREEL EETQUIZ VOOR KINDEREN – pagina 15


OOK VERKRIJG BAAR OP BLOKKER .NL

4-delige set

Loungeset Virginia Kunststof met 7 mm breed platte wickerlook. Inclusief kussens. Tafel 92x59x43 cm. 2362304

249.-

vertrouwd & voordelig

199.-

2 CLUBS IN DEVENTER! v. a .

5 9 , 5 1 €

BOREELPLEIN 4 GEVESTIGD OP DE BOREEL LIVE GROEPSLESSEN

nd

EPSLESS E RO G

EN • LIVE SS

GROEPSL E VE

aa pe r m

BIJ WOONBOULEVARD DE SNIPPERLING

LI

ep

HANNOVERSTRAAT 3B

.NL

€ 5,9 5

N

On b

erkt

ten spor


1-jarig jubileum voor Lin-o-lux, Ecco en Shoeby Filmtips

• Eind februari en begin maart vierden Lin-o-Lux, Ecco en Shoeby hun eerste verjaardag op de Boreel. Bij Ecco konden klanten in een feestelijke omgeving inspiratie opdoen voor het voorjaar, onder het genot van een hapje en een drankje. Een paar dagen later was Shoeby aan de beurt. De kledingzaak pakte uit met bubbels & bites, muziek van 6sense, een modeshow en een rad van fortuin, waaraan je kon draaien voor een korting of een surprise. Lin-o-Lux besloot er geen groot feest van te maken, al was ook in de linnenshop aan de Houtmarkt het 1-jarig jubileum niet te missen.

Assistent theatermanager Lydia Maasz van de JT Bioscoop op de Boreel beoordeelt in deze editie van de Boreelkrant weer drie van de nieuwste films. Op pagina 7 bespreekt ze het waargebeurde drama Lucia de B., op pagina 13 licht ze The Amazing SpiderMan 2 eruit en op pagina 15 vertelt ze over de kinderfilm Pim & Pom.

OPVALLEND

In de rubriek ‘Opvallend’ gaat de Boreelkrant op zoek naar grappige, ontroerende en verrassende gebeurtenissen die zich afspelen op en rond het winkelcentrum. Ze legden hem om beurten in de stabiele zijligging. Pasten de rautekgreep toe om hem snel te verplaatsen. Ze gebruikten de AED en pasten ook handmatige reanimatie toe. Tot slot werden de procedures rondom het inschakelen van de hulpdiensten doorlopen. De medewerkers van onder meer Jumbo, Telstar en de JT Bioscoop oefenden op een pop tijdens de AED-training die zij onlangs hebben gehad. Op deze avond kwamen ook andere EHBO-aspecten aan bod. Iedereen die meedeed, heeft het bijbehorende diploma gehaald. Wat betekent dat zij gecertificeerd zijn om het AED-apparaat in geval van nood te gebruiken om iemand te reanimeren. De AED (Automatische Externe Defibrillator) op de Boreel hangt in de entree van Jumbo. Op de foto: de medewerkers van Jumbo met hun behaalde certificaten.

Jumbo helpt je op zondag uit de brand

• Cash nodig? Bij Jumbo op de Boreel staat een pinautomaat, de enige in de buurt. Je vindt hem bij binnenkomst links, niet te missen door de gele Jumbokleur. Na wat problemen in de beginfase is de automaat nu volledig operationeel en wordt er massaal gebruik van gemaakt.

Tandoori.’ Je hoort de koelkast en

Zondagochtend, 9.00 uur. Je kruipt uit bed en bent van plan je lief te verrassen met een daarna de diepvries opengaan en ontbijt. Een blik op de fruitschaal: geen sinaasappels. In de koelkast geen eieren en er ligt dan: ‘Daar hebben we niks voor in huis.’ Je grijpt je autosleutels, rijdt alleen nog brood van eergisteren in de kast. Wat doe je? Je haast je naar de Boreel, want vanaf 9 maart is Jumbo elke zondag geopend van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur. Je haalt

verse croissants, een doosje eieren en een netje sinaasappels. Voordat je partner wakker wordt, heb jij een heerlijk ontbijt klaar staan!

Zondagavond, 18.30 uur. Over een half uur begint Studio Sport. ‘Wat gaan we eten?’, roep je richting de keuken. ‘Ik heb wel zin in Kip

naar je supermarkt op de Boreel en koopt wat je nodig hebt. Nog voordat de samenvatting van Go Ahead Eagles is begonnen, zit jij met een bord Kip Tandoori op schoot voor de televisie.

Wil je contact opnemen met het bestuur van de winkeliersvereniging van de Boreel, dan kun je een e-mail sturen naar de voorzitter, Sebastiaan Tutert: info@bijzonderboreel.nl


MEGASTORES

POEN VOOR JE OUDE SCHOEN!

10

KORTING

*

OP EEN NIEUW PAAR SCHOENEN *Inleveren kan t/m 6 april 2014. Korting is geldig bij aankoop van schoenen vanaf €50,-

Check telstarstore.nl/poenvoorjeoudeschoen voor alle voorwaarden

WAT DOEN WE MET JOUW OUDE SCHOEN? INGEZAMELDE SCHOENEN WORDEN GEDONEERD AAN KICI. KICI zamelt en sorteert textiel en schoeisel in Nederland. Dat wat goed draagbaar is, wordt buiten Europa weer in omloop gebracht of geschonken aan kringloopwinkels en voedselbanken. KICI ondersteund goede doelen die zowel nationaal als internationaal actief zijn. De winst, gaat volledig naar het goede doel.

TELSTAR MEGASTORE DEVENTER BOREELPLEIN 7

TELSTARSTORE.NL


Portret Kevin Kerklaan

‘Ik ben niet gauw tevreden’ Wat geeft je het ultieme vrijheidsgevoel?

“Verse poeder buiten de piste. Ik ben een fanatiek snowboarder. In januari ben ik nog met een paar vrienden naar Oostenrijk geweest. Een berg trotseren, waar nog niemand anders is geweest, je dan omdraaien en alleen jouw spoor en dat van je maten zien, dat is zo’n gaaf, uniek gevoel.”

om te zien. Verder download ik af en toe series als Game of Thrones via HBO.”

Pizza of stamppot

“Ha! Pizza, natuurlijk. Ik ben altijd een pizzafan geweest. Mijn favoriet: de Hot Tandoori, fris en pittig. Als ik thuis eten maak, dat doe ik vaak en graag, wordt het meestal Indisch. Heerlijk, een curry met verse gember.”

Dilemma’s Familieman of zakenman

“Lastig… Ik vermoed dat mijn collega’s zullen zeggen: familieman. Op de zaak kom ik amicaal en familiair over. Thuis zullen ze me misschien juist meer zakenman vinden. Ik ben natuurlijk net begonnen en dus veel aan het werk. Als de zaak helemaal staat, wil ik wat meer tijd met mijn vriendin doorbrengen.”

Om de ondernemers op de Boreel wat beter te leren kennen, legt de Boreelkrant ze een aantal prikkelende vragen en dilemma’s voor. Dit keer kom je wat meer te weten over Kevin Kerklaan (32). Hij opende in september vorig jaar zijn eigen New York Pizza aan de Houtmarkt.

moment dat ik dacht: wat wil ik nou echt? Misschien een eigen café. De horeca trok me. Maar altijd ’s nachts werken, dat is toch wel heftig. Ik kende de filiaalmanager van NY Pizza in Apeldoorn. Kwam met hem in gesprek en zo is het balletje gaan rollen. Ik heb testen afgelegd bij een assessmentbureau. NY Pizza was enthousiast over mijn plannen in Deventer. Vervolgens heb ik twaalf weken meegelopen in Apeldoorn om alles te leren: van hoe je Wat heb je gedaan voordat je bakt en hoe je schoonmaakt tot het met New York Pizza begon? computersysteem en de marketing. “Ik heb vier jaar gestudeerd in Gro- Ik heb daar veel opgestoken, al doe ningen, Hbo Communicatie. Ik zat ik nu ook zeker dingen op mijn eidaar op kamers. Geweldige tijd. In gen manier.” die jaren werkte ik in het weekend al in de horeca, bij een café-res- Hoe bevalt het tot nu toe op taurant in Apeldoorn, waar ik nog de Boreel? altijd woon. Ik werd daar bedrijfs- “Heel goed. Ik heb het erg naar mijn leider. Eerst in het restaurant, later zin. Leuke contacten met bewoners in het café. Overdag werkte ik als en andere ondernemers. We zitten timmerman. Ik kom uit een handig hier natuurlijk op een super stek. gezin en mijn schoonfamilie heeft Een van de drukste verkeersaders een timmerbedrijf. Ik heb zelfs een van Deventer. Met onze scooters 1-jarige opleiding gevolgd op het kunnen we alle kanten op. Overal gebied van houtbewerking; als ik bezorgen we de pizza’s warm, binmijn schoonvader help, wil ik het nen dertig minuten.” goed doen. En toen was daar het

Wat is de kracht van NY Pizza?

“Ten eerste: de kwaliteit. We draaien het deeg zelf, werken met verse ingrediënten en doen er alles aan om de pizza warm te houden. De pizza moet binnen vijf seconden van de oven in een dichte pizzadoos zitten. Daar trainen we op. Als mensen dan thuis de doos openen, komen de damp en de geur hen tegemoet. Daarnaast hechten we veel waarde aan onze service. Zijn we door drukte een keer te laat met bezorgen of heeft iemand een klacht; je krijgt meteen een tegoedbon. Je kunt pinnen bij onze koeriers, dat is ook een vorm van klantvriendelijkheid. Wat ik ten slotte ook sterk vind aan onze formule: we hebben elke drie maanden nieuwkomers in het assortiment, vaak afgestemd op het seizoen.”

Bungeejumping of wandelvierdaagse

“Een beetje actie vind ik wel mooi. Zo’n schip in De Efteling, dat over de kop gaat, daar word ik misselijk van, daar heb ik niks mee, maar bungeejumpen zou ik wel eens willen proberen.”

DWDD of De TV Kantine

“Dan ga ik voor DWDD. Al kijk ik niet veel televisie. Ik heb weinig tijd. De Olympische Winterspelen vond ik, als snowboarder, prachtig

Gespot!

Persoonlijk Wat is je grootste kracht?

“Ik ben van de ‘wij-benadering’. Ik werk met een team van jonge mensen, die ik bij de hand neem en die ik verantwoordelijkheid geef, zodra ze dat aan kunnen. Daarnaast ben ik een harde werker. Niet gauw tevreden. Gaan dingen niet zoals ze horen te gaan, dan doe ik alles om ze te verbeteren.”

Je grootste valkuil?

“Ik kan best chaotisch zijn. Mijn kantoor is soms echt een rommeltje. Dan ineens krijg ik een ingeving dat ik moet opruimen. Twee weken later ligt alles weer door elkaar.”

Welke droom wil je nog verwezenlijken?

“India, Thailand, Rusland, Hong Kong. Op veel plekken in de wereld ben ik al geweest, maar ik heb nog wel een aantal bestemmingen op mijn verlanglijstje staan. Buenos Aires en Panama zou ik graag eens bezoeken. Een andere grote wens: een Porsche 911. Al sinds mijn twaalfde droom ik van zo’n auto. En echt, hij gaat er komen, ooit. Het hoeft geen nieuwe te zijn.”

• Tijdens B a Tennisser… Herken jij je op deze foto? Kom dan met deze krant naar de servicebalie van Jumbo op het Boreelplein en krijg een heerlijke Jumbovlaai cadeau!


Senioren per persoo

n

â‚Ź 6 75

incl. koffie/ thee

3 april

Marina

17 april

Kenau

Opera & Ballet per persoo

n

â‚Ź 17 50

incl. koffie/ thee

28 april

Ballet: The Winters Tale

24 juni

Opera: Manon Lescaut

Best geselecteerde voorstellingen

inclusief koffie/thee en iets lekkers Koop uw tickets op www.jt.nl


Voorjaarsmode 2014 Een rondje Boreel. Op zoek naar de mooiste vrouwenmode voor het voorjaar. Yara Bognetteau (Ecco), Jaap Schaap (Schaap opticiens), Monika van den Beld (MOOS kids) en Karin Leeftink (Shoeby) selecteerden hun favoriete schoenen, brillen en outfits. Laat je inspireren! zodat je er de hele dag op uit kunt. De voorjaarsmode bij ons: kleurYara Bognetteau - Ecco

Dit seizoen zien we drie grote trends voor de dames. Classic Beat: geïnspireerd op de herengarderobe, mannelijk en geraffineerd. Exposed: een trend die doet denken aan stranden en de zomerzon. Eye Candy: schoenen en tassen die altijd en overal de aandacht trekken. Op de foto zie je een hoge sneaker, die mag dit voorjaar niet ontbreken in je garderobe. De sportieve, kleurrijke Ecco Alona sneaker is betrouwbaar en vormbaar, dankzij het bovenwerk van echt leer en nubuck. Deze schoen is ook verkrijgbaar in het zwart en in het wit. De Ecco Rhodes is een klassieke pump en heeft een met leer beklede hak. Door de lichte metallic-look is de pump helemaal van nu en makkelijk te combineren met welke outfit dan ook. Bovendien zorgt de leren voering voor steun en comfort,

Ook verkrijgbaar in zwart en zwart rijk, stoer en vrouwelijk. Niet alslangenlook. leen felle kleuren, maar ook mooie zachte poederkleuren vormen een Jaap Schaap – prachtig palet in onze winkel. Op Schaap opticiens de foto: een felle jeans met een verstelbare band. Deze broek is perfect te dragen als je zwanger bent, maar ook heel fijn na je zwangerschap. Geen tijdelijke outfit, maar gewoon kleding om volgend zomer weer uit de kast te trekken. De top is stoer, maar door de fijne kwaliteit en de subtiele print toch ook heel vrouwelijk. Een musthave in je garderobe! We zien de lente kleurig tegemoet. Intensieve tinten, veelal matte of Karin Leeftink – Shoeby geschuurde afwerking en een hu- Etnische prints gebaseerd op de Inmeurverbeterende uitstraling! De dianen, Aboriginals en Afrikaanse brillen op deze foto staan voor mij stammen: de voorjaarsmode mustsymbool voor het voorjaar: dunne haves, wat mij betreft. De etnische monturen en veel frisse kleuren. print brengt de stadsnomade bij de vrouw van de wereld naar boven. Monika van den Beld – Favoriete kledingstuk bij ons in de MOOS Kids winkel? Het spijkerjack met gave mouwen in etnische print, afgewerkt met studs en rafels. Goed te combineren met basics!

Nog drie weken en dan is het Pasen. Een van de opvallendste gebruiken tijdens het paasfeest is het versieren, verstoppen en eten van eieren. De Boreelkrant verzamelde een aantal weetjes over deze lekkernij. Eieren zijn vruchtbaarheidssymbolen. Ze hebben een heidense oorsprong. In de derde eeuw werden veel heidense volken bekeerd tot het christendom en toen werden de eieren (en hazen) symbolen van het paasfeest. Het duurt ongeveer 25 uur voordat een ei gevormd is. In een kip ontstaat eerst een

Een zeer aangrijpend, waar gebeurd verhaal: Lucia de B., over de verpleegster die zes jaar lang gevangen zat na een onterechte veroordeling tot levenslang. Vanaf 3 april in de bioscoop. Judith is een jonge, ambitieuze parketsecretaris, die het dossier van Lucia de B. op haar bureau krijgt. Lucia is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Het gaat om een baby van een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie in. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals Lucia in de media wordt genoemd, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Op grond van een bloedtest wordt ze uiteindelijk veroordeeld tot levenslang

voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen…

Op zaterdag 10 mei start om 19.00 uur het Deventer Jazz Festival in alle zalen en foyers van de Deventer Schouwburg. Het is de derde keer dat hier het grootste ‘Indoor Jazz’ festival van Salland wordt gehouden. Grote namen als Sabrina Starke, de Ploctones, Sven Hammond Soul en Michiel Borstlap maken hun opwachting, maar ook New Generation Jazz krijgt een podium.

 9HW6ZLQJHQG2S]ZHSHQG)UHH+LS +RS*URRY\ /LFKW0L[YDQVWLMOHQ.UDNHQG6WDPSHQG %HXNHQGRSMH]LHO ,QJHWRJHQHQEDVDDO2ULJLQHHO(LJHQJHUHLG +HWPRHWDQGHUV2QWHYUHGHQ (,*(1:,-61,(8:

in een daarvoor bestemde box. Na de actieperiode worden vijf kassabonnen uit deze box getrokken. De winnaars krijgen bericht. Behoor je niet tot de gelukkigen die gratis kaarten winnen? Of wil je zeker zijn van een toegangsbewijs? Na aankoop van een Duvel-product Dan bestel je je tickets voor het fesschrijf je je gegevens op de kassa- tival via www.deventerschouwburg. bon. Deze deponeer je vervolgens nl. In de voorverkoop kosten deze

Ei-weetjes

Lucia de B.

Deventer Jazz Festival 2014

Win tickets voor het Jazz Festival Van 7 april tot en met zondag 4 mei 2014 maak je op de Boreel kans op twee tickets voor het Deventer Jazz Festival. Koop een Duvel-product van de speciaal ingerichte display bij Jumbo op het Boreelplein en ding mee naar twee gratis toegangsbewijzen voor het muziekspektakel op 10 mei. In totaal worden vijf maal twee tickets weggegeven.

Filmtip

klein geel balletje: de eidooier. Deze zakt naar beneden door de eileider. Onderweg vormt zich eiwit om het gele balletje, daarna twee vliezen en ten slotte de schaal. Het maken van de eierschaal, die grotendeels uit kalk bestaat, kost het meeste tijd: twintig uur maar liefst. Kippen kunnen per dag één ei leggen. Gemiddeld leggen ze er zo’n driehonderd per jaar. In december en januari nemen ze even een pauze om op adem te komen voor het voorjaar. Een eierschaal is heel sterk. Vier helften van eierschalen, die in een vierkant worden opgesteld met de bolle kant naar boven, kun-

€ 30,- per persoon. Op 10 mei betaal je aan de kassa van de Deventer Schouwbug € 35,- per kaartje. Het Delicious Foot Notes Dinner kost inclusief entreebewijs € 97,50 per persoon. Maak je er een leuke avond uit van met familie, vrienden, buren of collega’s, dan kun je het voordelig aanpakken en tien tickets tegelijk aanschaffen voor € 250,-. nen wel tien kilo aan boeken dragen. Meestal heeft een ei één dooier. Ooit was er een kip die een ei produceerde met negen dooiers. Daarmee haalde zij het Guinness Book of Records. Het grootste ei ter wereld wordt gelegd door de struisvogel. Hoewel het ei niet bijster groot is, weegt het ruim 27 keer zo veel als een kippenei. Het kleinste ei wordt gelegd door de kolibrie. Haar piepkleine eitje weegt maar een halve gram. Wanneer een jongeman vroeger een prachtig versierd ei aan zijn geliefde gaf, was dat geschenk bedoeld als een huwelijksaanzoek.

Tijdens het Deventer Jazz Festival zal een keur aan jazzmuzikanten op de verschillende podia optreden. In vogelvlucht: Sabrina Starke (foto), de Ploctones, Sven Hammond Soul (foto) en Michiel Borstlap. Van ArtEZ, het conservatorium: Bazga, Soulfood en de Swinging Gentlemen. Het Junior Jazz College uit Amsterdam vaardigt een gelegenheidsformatie van jonge jazztalenten af. Zij zullen worden begeleid door docent en bandcoach Johan Vermuyen van Kunstencentrum De Leeuwenkuil in Deventer. Taste of Jazz De Fermerie komt met een ‘Tribute to Miles Davis’.

talent: New Generation Jazz. Jonge artiesten zullen optreden samen met meer ervaren en bekende jazzmuzikanten, zodat kruisbestuiving ontstaat. Voor het talent dat zich het meest weet te onderscheiden, stelt de organisatie de ‘New Generation Jazz Award’ beschikbaar.

Delicious Food Notes Dinner

Wil je deze avond combineren met een heerlijke diner, dan kun je meedoen aan het Delicious Food Notes Dinner. Het motto: walk, talk, eat and take a seat. Vanaf 17.00 uur zal dit culinaire feestje plaatsvinden op het podium in de Grote Zaal. Tijdens dit diner wordt ‘De veiling van New Generation Jazz onvervulde dromen’ georganiseerd. Het festival wil ruim baan en een po- Hiermee wil de organisatie extra indium geven aan eigenwijs en nieuw komsten ophalen voor het festival.

• Sabrina Starke. (Fotograaf: Richard Sinte Maartensdijk)


LANGERE DAGEN BEGINNEN BIJ BEVER

Eindelijk weer langere dagen. Langere runs, hikes en kanotochten. Niet alleen in het weekend, gewoon elke dag. Het echte goud ligt om de hoek, ligt buiten op je te wachten. Buiten, daar gebeurt het. Bever Deventer | Boreelplein 48

Boreelkrant_1_2014.indd 1

07-02-14 15:11

Gympies* 26-46

9,

99

twee voor

16,-

Shop nu ook online: bristol.nl *Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Sommige artikelen/kleuren/maten zijn niet in alle winkels verkrijgbaar.

De grootst e modediscounter in schoenen, kleding en sport van Nederland

DEVENTER Boreelplein 2

Bristol wk 16 Boreelkrant.indd 1

14/03/14 14:37


ZONNEBRIL OP STERKTE

Freakin’Fresh DISCOUNT DINSDAG Iedere dinsdag bij afhalen 25cm NY Style Pizza Bodemtoeslagen zijn van toepassing. Vraag naar de voorwaarden.

NAF

!

NU VA NE W

PIZZA 5.

00

Zwarte Truffel Pizza met 100% natuurlijke Italiaanse zwarte winter truffel o.a. met tomatensaus, verse champignons, Italiaanse zwarte winter truffel in een ambachtelijke tapenade, verse peterselie en knoflookolie over de rand.

Houtmarkt 10, DEVENTER Geopend van 16.00 - 22.00 uur

van 12.99

119,-

6.99

voor *

*

BIJ AF

HALEN

7.99 bij

bezorg en

*Aanbieding geldig voor Italian pizza t/m 13 april 2014.

W

!

0570 - 757 111

Download hem via nyp.nl/app en bestel snel en eenvoudig je favoriete pizza

van 12.99

NE

Bestel nu via de New York Pizza app!

5 Cheese Pizza Onze lekkerste kaaspizza ooit, met Franse Reblochon o.a. zachte romige Franse Reblochon, 100% mozzarella, rode Cheddar, Goudse kaas, verse peterselie en gesmolten Parmezaanse kaas over de rand.

7.99

voor *

BIJ AF

ray-ban.com

HALEN

8.99 bij

RB Luxinfo A3.indd

bezorg en

12-02-13 17:10

5

*Aanbieding geldig voor Italian pizza t/m 13 april 2014.

Bestel via newyorkpizza.nl

of bel

0900-0102 (15cpm)

NAF NU VA *

119,-

Freakin’Fresh DISCOUNT DINSDAG Iedere dinsdag bij afhalen 25cm NY Style Pizza Bodemtoeslagen zijn van toepassing. Vraag naar de voorwaarden.

W

!

Welke smaak Welke smaak kies jij? kies jij?

NE

PIZZA 5.00

Zwarte Truffel Pizza

met 100% natuurlijke Italiaanse zwarte winter truffel o.a. met tomatensaus, verse champignons, Italiaanse zwarte winter truffel in een ambachtelijke tapenade, verse peterselie en knoflookolie over de rand.

Houtmarkt 10, DEVENTER Geopend van 16.00 - 22.00 uur

voor *

BIJ AF

HALEN

7.99 bij

bezorg en

* INCLUSIEF GLAS. VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN.

Ontdek de Fruit-O-Licious collectie van Theo.

Ontdek de Fruit-O-Licious collectie van Theo. ZOS 2014 Luxinfo A3 staand en liggend.indd 1

11-02-14 17:06

De brillen MelOn, mangO, COcOnut, LemOn

!

De brillen MelOn, mangO, COcOnut, LemOn van 12. vo

W

Download hem via nyp.nl/app en bestel snel en eenvoudig je favoriete pizza

6.99

*Aanbieding geldig voor Italian pizza t/m 13 april 2014.

0570 - 757 111

en abricOt zijn voorzien van vrolijke en frisse

9 5 Cheese Pizza en abricOt 7 .9voorzien zijn van vrolijke en frisse

NE

Bestel nu via de New York Pizza app!

van 12.99

99

Onze lekkerste kaaspizza ooit, met Franse Reblochon o.a. zachte romige Franse Reblochon, 100% mozzarella, rode Cheddar, Goudse kaas, verse peterselie en gesmolten Parmezaanse kaas over de rand.

or *

kleuren. Enige vraag is: welke smaak kies jij?

BIJ AF

HALEN

8.99 bij

bezorg en

kleuren. Enige vraag is: welke smaak kies jij? *Aanbieding geldig voor Italian pizza t/m 13 april 2014.

Bestel via newyorkpizza.nl

of bel

0900-0102 (15cpm)

Waltorenpad 5, Deventer - T 0570 61 69 77 - E info@schaapopticiens.nl - www.schaapopticiens.nl

Waltorenpad 5, Deventer - T 0570 61 69 77 - E info@schaapopticiens.nl - www.schaapopticiens.nl 33150 adv schouwburg 145x215mm.indd 1

33150 adv schouwburg 145x215mm.indd 1

STUDENTEN

07-03-13 16:14

07-03-13 16:14

Profiteer en pak je korting!

SCANDINAVISCHE STIJL & COMFORT

10% korting

TURKSE LUNCHROOM - DEVENTER SIMIT SARAYI DEVENTER Pikeursbaan 78A (Boreel) 7411 GW Deventer Tel: 0570 - 86 80 12

ECCO STORE DEVENTER Pikeursbaan 82 7411 GW Deventer

Openingstijden: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag vrijdag Zaterdag Zondag

9.00 - 19.00 uur 9.00 - 19.00 uur 9.00 - 19.00 uur 9.00 - 21.00 uur 9.00 - 19.00 uur 9.00 - 19.00 uur 9.00 - 19.00 uur

*Op vertoning van je studenten pas krijg je op maandag t/m vrijdag 10% korting op je gehele rekening.


Grote rol Boreel bij de IJsselloop

Op zondag 13 april 2014 vindt alweer de negende editie van de Salland Zorgverzekeringen IJsselloop plaats. Evelien Dommerholt spreekt namens de organisatie over de groei van het evenement, de rol van de Boreel en de charme van deze loop in Deventer. Foto’s: Rob Voss

De groei

“We zijn trots dat de Salland Zorgverzekeringen IJsselloop inmiddels op de vijfde plaats van Deventer evenementen staat. De afgelopen

jaren heeft het evenement een enorme groei doorgemaakt. We zijn een stuk professioneler geworden, met de oprichting van Stichting IJsselloop, een eigen logo, nieuwe website, de IJsselloopkrant en een professionele fotograaf, Rob Voss, die het geheel dit jaar in beeld brengt. De toenemende belangstelling zorg er ook voor dat we als organisatie moeten blijven schakelen om voldoende ruimte op en rond het parcours te creëren.”

De Boreel

verzorgd, zodat iedereen goed voorbereid van start kan. Verder zal de businesstent dit jaar op de Boreel staan. Het Boreelplein zal daarnaast worden omgetoverd tot een sfeervol gebeuren met veel bedrijvigheid: terrassen, kraampjes, een springkussen voor de kids, een ballonnenclown, een smoothiekraam en natuurlijk grote schermen, zodat de loop en de finish kunnen worden gevolgd. Dat betekent veel gezelligheid en ruimte op de Boreel, naast ons oerhart de Brink, dat eveneens zal bruisen als altijd.”

“De Boreel krijgt dit jaar een prominente rol op 13 april. De start van De charme de loop zal wederom plaatsvinden “Ons doel als organisatie: iedereen bij de Boreel; uiteraard wordt er in beweging laten komen en een Smaaksensaties. Die kun je verwachten in weer een gezamenlijke warming-up leuke dag bezorgen. De duizenden het weekend van 16 tot en met 18 mei in lopers hebben 13 april natuurlijk de Kazernetuin op de Boreel. Tijdens De allemaal hun eigen doel. Iemand Smaak van Deventer maak je kennis met die voor het eerst meedoet aan een loop, wil gewoon graag de finish de specialiteiten van de beste restaurants halen. Een doorgewinterde hardlo- in Deventer en omgeving. De Boreelkrant per gaat voor een nieuw pr op de 10 sprak met Jos Schmitz, voorzitter van de EM. Een gezin doet gezellig samen club enthousiastelingen die het initiatief mee. De IJsselloop is er voor ieder- nam voor dit culinaire festijn. een! Denderend over een van de Deventer bruggen, terwijl de IJssel onderlangs stroomt, de uitgestrekte Waar is het idee voor dit evenement vergezichten langs de uiterwaarden, ontstaan? de finish op de Brink met de bom- “We zaten in de kroeg, met z’n vieren – oud-studievolle terrassen… Het zijn magische genoten, collega’s, vrienden – in mei vorig jaar. Eimomenten!” genlijk hadden we al een jaar of vijf het gevoel van: we willen iets met de Deventer horeca doen. Er zijn De clinics jaarlijks zulke mooie, grote evenementen in de stad, “Vanaf half februari tot en met alleen een culinair festijn ontbreekt nog. In die kroeg begin april vonden de loopcli- pakte Adriaan Verkerk een viltje. Hij begon te tekenics ter voorbereiding op de IJs- nen. Zo zouden we een groots smaakevenement kunselloop plaats. Zo’n 150 sportie- nen opzetten. We keken elkaar aan en daar, op dat velingen deden hier enthousiast moment, besloten we er vol voor te gaan.” aan mee. Zij zullen allen topfit aan de start verschijnen!” Hoe hebben jullie het vervolgens

aangepakt?

“Er komt natuurlijk veel bij kijken: vergunningen Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de aanvragen, een begroting maken, restaurants overtuiIJselloop clinics. gen mee te doen, een locatie zoeken, voorzieningen regelen, enzovoort. We hebben een stappenplan gemaakt, de taken verdeeld en alle punten afgewerkt.

Gelukkig kregen we overal meente en de VVV tot de en de bedrijven die spons ook. We zijn heel blij met h

Hoe reageerden de res benaderden?

“De een nog enthousiaster we onze plannen gedeeld m taurants Boas en Jackies. Z verhaal compleet te maken. culinair aanbod, gerechten basis daarvan zijn we met bij de beste restaurants van ten we vol. Maar volgend Deventer zeker een vervolg andere restaurants aanhake

Het evenement zal pla Kazernetuin op de Bor jullie voorkeur?

“We hebben diverse locatie was meteen heel enthousi zernetuin is echt de ideale p niet onbelangrijk: goed ber en met de auto, die je kwijt Ja, we zijn echt heel blij da schikbaar stelt.”

Wat kunnen bezoekers Smaak van Deventer?

“Een hoogwaardig culinair tis. Ons doel is heel Deven met restaurants waar je nor niet zo snel binnenstapt. mooie gerechten aan: voo Onder het genot van een heerlijk genieten. Voor de als je het leuk vindt, kun je workshop.”

Openingstijden

Op vrijdag 16 mei start D ren en leden van het netw uur. Op vrijdagavond is e Op zaterdag 17 mei zal he 12.00 uur tot 21.00 uur de


De Smaakmakers wordt uitsluitend met verse, eerlijke en regionale producten gewerkt in de keuken.

Een rijkelijk ontbijtbuffet, heerlijke lunch, lekkere hapjes of een uitgebreid diner; het keukenteam van Trendy en gezellig restaurant, geïn- Postillion Hotel Deventer staat gaspireerd op de veelzijdige en span- rant voor culinaire en verrassende nende keuken van New York City, combinaties. met invloeden uit onder meer China Town, Little Italy en The MeatpacBoerenkaas uit Bathmen. Het eerlijking district. ke vlees van het Lakenvelder rund. Bij Bar-Bistro De Rode Kater, geleTrendy ‘venue’ met dynamische, gen aan de voet van de historische sfeervolle inrichting. Restaurant Lebuïnuskerk, werken ze met lokale Moskou serveert gerechten uit zo- producten. wel de Franse als de Japanse keuken en heeft een heerlijke sushibar.

Lekkere, met liefde en vakmanschap bereide gerechten, gemaakt van goede - veelal biologische producten, in combinatie met mooie wijnen, dat is Restaurant Bouwkunde.

l medewerking. Van de gerestaurants die deelnemen soren, in welke vorm dan hun hulp en vertrouwen.”

staurateurs die jullie

dan de ander. Eerst hebben met de mensen van de resZij hebben ons geholpen het . We wilden een gevarieerd n uit diverse keukens. Op t ons verhaal langsgegaan n Deventer. Al vrij snel zajaar krijgt De Smaak van g. Wellicht kunnen dan ook en.”

s verwachten van De ?

r festijn. De toegang is granter kennis te laten maken rmaal gesproken misschien Elk restaurant biedt twee or vijf of voor acht euro. drankje en muziek kun je kinderen is er animatie en meedoen aan een culinaire

Middenin het ruwe havengebied van Deventer, in een authentieke loods, vind je DOK H20. Je geniet hier van het uitzicht en de (h)eerlijke gerechten die de koks in de open keuken bereiden.

Gevestigd in een historische pand, IJSSELHOTEL met prachtige oude én moderne kunst: De Keizerskroon. Culinair ligt de nadruk op de Mediteraanse Ambachtelijke gerechten, bereid keuken, met een voorkeur voor ge- door chef-kok Bob van Raan, in de rechten met truffel. brasserie van het Sandton IJsselhotel, met een prachtig uitzicht op de stad en de IJssel.

aatsvinden in reel. Had die locatie

es bekeken, maar de Boreel iast en gastvrij, en de Kaplek. Sfeervol, compact en reikbaar vanuit het centrum t kunt in de parkeergarage. at de Boreel dit terrein be-

In de slow-food keuken van Cucina Italiana worden onder meer pasta en brood bereid van biologisch speltmeel uit de regio. Op de kaart: zowel klassieke als moderne Italiaanse gerechten.

Wanneer is het evenement geslaagd?

“Als zowel de gasten als de restaurateurs volgend jaar nog een keer willen. Verder hopen we natuurlijk op mooi weer. We proberen alles te controleren, alleen op het weer hebben we geen invloed. Voor de zekerheid staan er grote tenten in de wacht. Mochten de voorspellingen slecht zijn, dan kunnen we snel schakelen. Maar of de zon nu schijnt of niet, we maken er Het sleutelwoord bij Boas: klassiek. Zowel in sfeer als in de Frans drie hele mooie dagen van.” georiënteerde gerechten als kreeft, terrine van eendenlever, zwezerik, oesters en de befaamde Côtes de Stokvissen Je betaalt de gerechten en drankjes tijdens De Bœuf van het M.R.IJ. rund. Smaak van Deventer met zogenaamde Stokvissen. Deze munten kun je tijdens het evenement kopen bij de verschillende kassa’s op het terrein. Bij de kassa’s kun je zowel contant als met je pinpas betalen. Een Stokvis is € 1,- waard.

De Smaak van Deventer met een feestelijke openingsavond, speciaal voor sponsowerk De Smaak van Deventer. Deze avond begint om 17.00 uur en eindigt om 23.00 een toegangskaart verplicht. et terrein geopend zijn van 12.00 uur tot 23.00 uur en op zondag 18 mei kun je van e lekkerste gerechten proeven.

De grootste ijssalon van de wereld: Talamini Deventer. Je vindt er heerlijk ijs in allerlei smaken. Naast het ijs kun je ook genieten van een belegd broodje en een drankje.

Trendy en sfeervol, de Brasserie van Boode. Je kunt er terecht voor een lunch en voor een diner. De mooie gerechten worden door chefDe stijl in ’t Arsenaal laat zich om- kok Rob en zijn team klaargemaakt schrijven als Frans/Mediterraan. Er in de open keuken.

Het beste groenterestaurant van 2014: ’t Diekhuus in Terwolde. Elke avond wordt hier gepresenteerd wat op diezelfde dag in de eigen moestuin is geoogst.

Biologische thee, Tea of Life thee, suiker, melk, cacao en natuurlijk: de lekkere koffie, vertrouwd van smaak. Van een kopje Van Bruggen Koffie kun je heerlijke genieten.


Boek uw zonvakantie bij Arke in Deventer! Egypte - Hurghada Htl. Jasmin Villagee

TunesiĂŤ - Djerba Htl. Meridiana4

Klantbeoordeling: 7,7 8 dagen, All Inclusive

Nieuw bij Arke 8 dagen, All Inclusive 524�

Per persoon v.a.

449�

Turkije - Marmaris Htl. Blue Bay Patinum5 Klantbeoordeling: 8,7 8 dagen, All Inclusive 616�

Per persoon v.a.

469�

Algarve App. Golden Club Cabanase Klantbeoordeling: 7,3 8 dagen, All Inclusive Per persoon v.a.

KOOP NU DE NIEUWSTE COLLECTIE NIKE VOETBALSCHOENEN BIJ JOUW VOETBALSPECIAALZAAK

Word meester van de dodelijke kunst van het misleiden in de Hypervenom

547�

Per persoon v.a.

449�

Corfu Htl. SUNEO CLUB Aquis Park4 Klantbeoordeling: 7,9 8 dagen, All Inclusive Per persoon v.a.

Ontworpen voor explosieve acceleratie, optimale touch en ultieme traktie

623�

479�

Bulgarije Clubhotel Evrika4 Klantbeoordeling: 8,0 8 dagen, All Inclusive 624�

499�

Commandeer de bal en neem de controle van het spel in eigen handen

679�

Per persoon v.a.

549�

Bel, mail of kom langs bij onze Arke winkel in Deventer. Wij helpen u graag bij het vinden van een passende vakantie.

Simpelweg gemaakt voor een strakke pasvorm en comfort

Arke Deventer • Waltorenpad 3 • 7411 GZ Deventer • 0570 618941 • deventer@arke.nl Alle prijzen zijn vanafprijzen p.p. met vertrek in de periode 1 apr. t/m 31 okt. ‘14. De prijzen zijn incl. vlucht Economy Class, luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen, excl. andere toeslagen. Vraag naar de voorwaarden. Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden.

WALTORENPAD 4

| 7411

GZ

| 0570 - 60 11 10 |

DEVENTER@100VOETBAL.NL

WWW.100VOETBAL.NL

Make Your Day! We Have Your Bag Today

Vanaf â‚Ź 19,95 Vraag naar onze speciale stempelkaart actie

www.nunzia-st

en spaar tot wel

broederenstraat 35 D +31 (0)570 60005

'HNEHGRYHUWUHN%XUWRQLQGHNOHXUHQ$QWUDFLHW RI6DQGHQ5LYHUWRQLQGHNOHXUHQ/LJKW%OXHRI 6DQGYDQ%HGGLQJKRXVHH[FOXVLHIELM/LQROX[ YHUNULMJEDDU SHUVRRQV 

YDQYRRU

/LWVMXPHDX[ 

YDQYRRU

S T Y L E

 tĹ?ŜŏĞůÄ?ÄžĹśĆšĆŒĆľĹľÄžĹ˝ĆŒÄžÄžĹŻ

NUNZIA

YDQYRRU

Mode & Accessoires

SHUVRRQV 

,Ĺ˝ĆľĆšĹľÄ‚ĆŒĹŹĆšϭϲͲϳϰϭϭ'ÄžÇ€ÄžĹśĆšÄžĆŒ dÄžĹŻÍ˜Í—ϏϹϳϏͲώϭϭώϳϹ

20% korting

NUNZIA S T Y L E

Mode & Accessoires

broederenstraat 35

Deventer


B a runner

Blessures voorkomen

sokken, onderbroeken, hardloopbroeken en shirts die goed ventileren. Dat betekent sowieso: geen katoen, omdat het vocht vasthoudt, waardoor je lichaam afkoelt. Vocht moet juist snel worden afgevoerd.”

Het aftellen is begonnen. Nog twee weken tot de IJsselloop. Op welke schoenen en in welke outfit verschijn jij aan de start? Frederik Otto, filiaalmanager van Telstar Sports en Fashion op de Boreel, voorziet je van advies. • Foto: Rob Voss

Waar moet je op letten bij de aankoop van hardloopschoenen?

“Je kunt niet zo maar een paar schoenen pakken en daar op weglopen. Zeker niet als je tien kilometer aflegt. Dan krijg je snel blessures aan je knieën, je onderrug of je hiel. Bij Telstar maken we als iemand langskomt voor hardloopschoenen eerst een voetanalyse. Hoe zet je je voet neer en hoe wikkelt hij zich af? We kijken naar de pronatie: de manier waarop de voet naar binnen kantelt tijdens het lopen. Sommigen proneren meer, anderen minder. Op zich geen probleem, maar je moet er wel rekening mee houden. Een hard stukje dat op de juiste plek in een schoen is verwerkt, dwingt het lichaam als het ware de voet goed af te wikkelen. De hielcup achter in de schoen is van belang. Deze moet stevig zijn, net als de brug onder de voetboog. De demping van de schoen is super belangrijk. Daardoor voorkom je blessures. En een

Je ziet steeds vaker hardlopers met hoge kousen. Waarom zou je deze dragen? “Compressiekousen, we verkopen ze inderdaad steeds vaker. Vooral in het wielrennen, bij het skiën en het hardlopen zie je ze. Deze kousen verminderen de trillingen die de onderbeenspieren krijgen te verduren. De kans op spierpijn wordt kleiner. schoen moet goed ventileren, want Door een verhoogde bloedtoevoer je verliest veel zweet tijdens het lo- herstellen je spieren bovendien pen.” sneller na inspanning.”

Helpt de perfecte schoen je een snelle tijd neer te zetten?

“Puur door de schoen ga je niet sneller lopen, maar als je geen blessures krijgt, kun je langer doorlopen, vaker en beter trainen, waardoor je uiteindelijk wel betere tijden neerzet.”

Tot slot: wat moet je zeker niet vergeten voordat je van start gaat?

“De afgelopen jaren is het een aantal keren heel warm geweest tijdens de IJsselloop. Ga goed voorbereid op pad; zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt. Eet niet te vet en te veel voor de wedstrijd. Kies voor Waar moet je nog meer aan iets met koolhydraten en de juiste denken, naast het schoeisel, voedingsstoffen. We verkopen ook als je blessures wilt voedingsmiddelen – geen doping, voorkomen? hoor – die je extra power geven “Een warming-up voor de wed- voor, tijdens of na de wedstrijd.” strijd, zodat je lichaam soepel en warm wordt. En laat je niet opjutten door de sfeer, de mensen langs Team Telstar de kant, andere deelnemers. Loop in Samen met sportschool Studio je eigen ritme. Mensen die je in het Perfect vormt Telstar een bedrijbegin voorbij rennen, haal je vaak venteam tijdens de IJsselloop dit later wel weer in. Een PR is leuk, je jaar. Zelf doet Otto niet mee. “Ik grenzen verleggen prima, maar ga heb het helaas te druk met het regelen van dingen op de dag zelf”, niet te ver.” zegt hij met een knipoog. Een aantal van zijn collega’s trekt wel Wat adviseer je op het gebied van hardloopkleding? de juiste hardloopschoenen aan. “Het belangrijkste is dat je je pret- “We hebben in totaal ongeveer tig voelt in je kleding. Je moet be- dertig man; zes of zeven teams. zig zijn met het hardlopen, niet met We doen mee voor de winst, een broekje dat ‘kruipt’. Als je wat maar ik vrees dat er wel betere forser bent, draag je misschien lie- teams zijn. Het belangrijkste ver een wat lossere broek. Anderen vind ik dat wij als Telstar en als houden juist van strak, van tights. de Boreel bij dit fantastische eveDat is heel persoonlijk. In de basis nement zijn betrokken.” moet je in ieder geval kiezen voor

Casino Deventer

‘Wij zorgen voor een echt thuisgevoel’ Voor een ‘spannende ontspannen’ avond uit ga je naar het casino in het Entertainment Center op de Boreel. Via de roltrap of de lift bereik je Casino Deventer op de eerste verdieping. Jacob Du Boeuff vertelt namens Krijco over het laagdrempelige karakter van het casino, de huisregels en het onlangs geïntroduceerde Play 4 Fun. “In 2007 werd Casino Deventer geopend, tegelijk met de bioscoop. Inmiddels zijn beide functies niet meer weg te denken uit de stad. We hebben veel vaste bezoekers, die genieten in een ‘spannende ontspannen’ omgeving. We zorgen voor een echt thuisgevoel, met de vriendelijke service, een glimlach en aandacht voor iedereen. Het Boreel Entertainment Center heeft sinds de opening wel wat veranderingen ondergaan. Het is ook normaal dat uitgaansconcepten veranderen. De bioscoop en het casino zijn altijd gebleven en binnenkort komt er op de eerste verdieping weer een horecagelegenheid met

een zeer vooruitstrevend concept.”

Spellen & huisregels

“Natuurlijk is een casino spannend, maar bij ons is de drempel toch laag om even te komen kijken. De medewerkers zorgen voor een rondleiding. Wie daar behoefte aan heeft, krijgt speluitleg. Je kunt roulette, bingo of een kaartspel spelen of plaatsnemen achter een ‘fruitautomaat’. Vanzelfsprekend zijn er huisregels. Zo moet iedereen bijdragen aan een positieve sfeer. De toegangsleeftijd is 21 jaar, bij twijfel wordt er om legitimatie gevraagd. Onze medewerkers kunnen vragen hoofddeksels en donkere brillen in ons casino af te doen. Wij schenken geen alcoholische dranken, maar de hapjes, drankjes en maaltijden zijn gratis.”

Play 4 Fun online

“In februari van dit jaar zijn we gestart met een online Play 4 Fun website. Via www.krijco.nl kom je hier terecht. Je kunt er gratis spellen

spelen. De overheid heeft een wijziging op de Wet op de kansspelen gepresenteerd. Deze moet ervoor zorgen dat vanaf januari 2015 online gokken legaal wordt in Nederland. Op dat moment zullen wij die mogelijkheid ook gaan aanbieden.”

Openingstijden

Het casino is alle dagen van het jaar geopend, ook tijdens feestdagen. De openingstijden: maandag tot en met woensdag van 09.30 uur tot 02.00 uur. Donderdag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot en met 03.00 uur en zondag van 09.30 uur tot 01.00 uur. Gasten kunnen gratis parkeren in de Q-Park parkeergarage, ingang Kazernestraat.

Filmtip The Amazing Spider-Man 2

Vanaf 24 april draait The Amazing Spider-Man 2 bij ons in de bioscoop. Een ijzersterke film met veel actie en geweldige effecten. Echt een mannenmovie! Natuurlijk gaat het over Peter Parker. Hij moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Al heeft Peter de vader van Gwen een belofte gedaan: hij zou uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. en Peter ontdekt nieuwe inforHet leven van Peter verandert matie over zijn verleden… wanneer hij tegenover de schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug

Galerie de Boreel aanwinst voor het winkelcentrum

Sinds januari delen de Deventer schilder Walter van Oel en de inmiddels overleden kunstsmid Willem Jonkers een expositieruimte in de Boreelkazerne. Henk Hoeve is het brein achter Galerie de Boreel. Marlou Hollink is de art manager. Beiden kijken met een heel goed gevoel terug op de afgelopen periode. • Foto: Frank Wassink Op 335 m2 worden in vier zalen de schilderijen van Walter van Oel geëxposeerd. Sinds 2006 woont Van Oel op Bali. Voor zijn emigratie heeft hij jaren in zijn atelier aan de Appelstraat in Deventer gewerkt. Zijn doeken worden ‘abstract expressionistisch’ genoemd. Ze zijn imposant, felgekleurd, met grote, glanzende vlakken, veel bladgoud en -zilver. Willem Jonkers had jarenlang zijn smederij in de Raambuurt. Later verkaste hij naar de silo in de Havenarm. Hij overleed in 2009. Henk Hoeve vatte het idee op om beide Deventer kunstenaars samen te brengen in de Boreelkazerne. Hij kreeg het voor elkaar, en het werd een succes. Marlou: “We hebben

Speciale avonden

veel bezoekers mogen verwelkomen. Kunstliefhebbers. Mensen die de kunstenaars van vroeger kennen. Maar ook mensen die het gewoon leuk vinden de sfeer te proeven en de werken te bekijken. Sommigen willen enkel de Boreelkazerne een keer van zien.” Galerie de Boreel is een aanwinst voor het winkelcentrum gebleken. “Niet alleen de bezoekers zijn enthousiast”, zegt Marlou. “Omwonenden vinden het ook geweldig. Ze genieten van het uitzicht. En de winkeliers zijn blij: we trekken immers ook een ander publiek naar de Boreel.” Officieel zou de expositie Walter van Oel ontmoet Willem Jonkers duren tot 31 maart 2014. De kans is echter groot dat vanwege alle positieve reacties de expositie tot de zomer wordt verlengd.

Er worden regelmatig speciale avonden georganiseerd in de galerie. Vorig weekend nog vond er een evenement plaats waar mode, wijnen en kunst werden gecombineerd. Eerder kwamen onder meer de dames van de Deventer Kultclub een avond langs. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen zij een lezing van Marlou over Van Oel en Jonkers.


DE BOREEL EETQUIZ

Wat weet jij over eten? Beantwoord de vragen en noteer welke groenten en fruit je ziet. Je antwoorden passen precies op de stippellijntjes. De letter die je in het rondje plaatst, zet je ook neer, in de juiste volgorde, bij ‘de oplossing’. De oplossing bestaat uit drie woorden.

Filmtip Pim & Pom

Vanaf 9 april op het witte doek: de animatiefilm Pim & Pom, bedoeld voor wat jongere kinderen. Gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de katten Pim en Pom, die worden ontvoerd door de stoute nichtjes van hun bazin. De nichtjes willen de twee katten meenemen naar hun nieuwe huis. Pim en Pom zien dat helemaal niet zitten. Lukt het hen te ontspannen aan de snode plannen van de nichtjes…?

Stuur jouw oplossing voor 20 april 2014 naar prijsvraag@ bijzonderboreel.nl of sms boreel (spatie) de oplossing naar 3010. Onder de goede inzenders worden twee kaartjes voor een kinderfilm naar keuze in de JT Bioscoop op de Boreel verloot.


DE SMAAK VAN DEVENTER

R E C L A M E B U R E A U W W W. O N G E W O O N . N L

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, Twitter, Facebook of mail naar info@desmaakvandeventer.nl.

O N G E W O O N

Twee dagen lang zullen lokale en regionale restaurants in de kazernetuin van De Boreel zich van hun beste culinaire kant laten zien.

R E A L I S AT I E

17 & 18 MEI 2014

E N

CULINAIR EVENEMENT

O N T W E R P

KOM PROEVEN

JURK 34.95

CULI CU ULI LIN LINA NA AIR AIR R

MET ‘N KORRELTJE ZOUT

WWW. DE SMAAK VAN DEVENTER . NL SHOEBY.NL

WINKELCENTRUM BOREEL, HOUTMARKT 14, DEVENTER

Omdat leer geen luxe

hoeft te zijn.

vanharen.nl

echt

leer

29. 39.90

90

1145617 - 1145615 - 1145616 ook in zwart 1141605 36 t/m 41

WT_57101721_adv Boreelkrant_C_266x190mm.indd 1

18-03-14- wk12 15:39


10 vragen aan Deniz Türüc – het vervolg

‘Ik wil de baas zijn op het veld’ Als kind voetbalde hij elke dag op straat. Nu steelt Deniz Türüc de show op het gras in de Adelaarshorst. “Het zou leuk zijn als mijn zoontje later ook prof kan worden.”

Bonte was

2. Heb je van het pleintjesvoetbal nu profijt op het veld?

“Zeker, op straat telde maar een ding: winnen. Die mentaliteit heb ik nog steeds. Ik wil de baas zijn op het veld. Qua techniek heb ik er ook voordeel van. De sleepbeweging – net doen of je schiet en dan de bal met binnenkantvoet langs je tegenstander slepen - gebruikte ik vroeger op het plein en nu op het veld.”

dan ik. Als er voetbal op de televi- jaar bij Go Ahead weer tegenkwam, sie is en hij wil het graag afkijken, was hij echt een professional gedan zal ik zeggen: ‘Vooruit.’ Maar worden.” “Heel belangrijk. Mijn vriendin en dan zegt Shauna: ‘Nee, je gaat naar ik wonen in Enschede, net als mijn bed.’ Dat zie ik wel voor me.” 9. Zie jij jezelf ooit in het familie. Ik zie mijn vader en moeNederlands elftal spelen? der, broertjes en zus, opa en oma 7. Hoop je dat Ayden in “Ik heb voor jeugdelftallen van Turbijna elke dag. Eén keer in de vier jouw voetsporen treedt als kije gespeeld. Nu voetbal ik voor dagen eten we met z’n allen bij mijn voetballer? Jong Oranje. Ik vind het leuk om oma thuis.” “Als hij vier wordt, gaat-ie op voet- met de beste voetballers van mijn bal. Plezier in het spel is het belang- leeftijd te spelen en te kijken: waar 4. Sta jij dan in de keuken? rijkste, maar het zou leuk zijn als sta ik ten opzichte van hen? Ik denk “Ha! Nee, de vrouwen koken, de hij prof kan worden. Mijn broertje dat ik goed bezig ben. De laatste mannen kletsen. Ik ben niet zo’n speelt nu bij FC Twente. Als Ayden twee jaar ben ik me blijven ontwikkok. Al kan ik wel Hollandse pot later voetballer wordt, hebben we kelen. Als ik ooit moet kiezen voor maken: aardappels en groente. Mijn een mooie voetbalfamilie.” het grote Oranje of de Turkse navriendin kan gelukkig veel lekkertionale ploeg, dan zal ik met mijn der koken.” 8. Quincy Promes, vorig familie overleggen. De keuze maak jaar nog je teamgenoot bij ik op basis van gevoel en verstand: 5. Wat is je favoriete GA Eagles, maakte tegen waar zie ik het meeste perspectief? gerecht? Frankrijk zijn debuut in Maar zover is het nog niet. Eerst de “De Dolma’s van mijn oma. Pa- Oranje. Hoe heb jij dat focus op Go Ahead.” prika’s gevuld met rijst, een Turks beleefd? recept.” “Het was geweldig om hem te zien 10. Gaan jullie je spelen op dat niveau. Via een om- rechtstreeks handhaven? 6. Je hebt een zoontje, weg heeft hij toch de top gehaald. “Daar gaan we zeker vanuit. Het zit Ayden. Wat voor vader ben Iedereen wist al jaren dat hij het nog dichtbij elkaar, maar we zijn het jij voor hem? talent had. Alleen twijfelden som- hele seizoen niet in de buurt van de “Een lieve vader. Ik wil zoveel mo- migen aan zijn instelling. Ik heb degradatiestreep geweest. Laten we gelijk tijd met hem doorbrengen. vrienden die net zo goed zijn als ik, dat zo houden. Dan kunnen we weer Ayden is nu vijf maanden. Ik denk maar het gaat om het totaalplaatje: een feestje vieren op de Brink.” dat mijn vriendin, als hij straks wat hoe ben je op school? Wat voor jonouder is, strenger voor hem zal zijn gen ben je? Toen ik Quincy vorig • Foto: Johan Wolff

3. Hoe belangrijk is je familie voor jou?

Dat Xander Houtkoop na een zinderend debuutseizoen op het hoogste niveau zijn aflopende contract bij GA Eagles niet wil verlengen, dat snap ik nou niet. De flankspeler is ‘toe aan een nieuwe uitdaging’, wordt er gezegd. Maar wat, in hemelsnaam wát, ís dan een grotere uitdaging dan met het nietige GA Eagles overeind blijven in het miljoenenspel dat Eredivisie heet? En dan al die amateurvoetballers die, in navolging van hun professionele vakbroeder, al sinds de winterstop hun kop er niet bij hebben. Omdat ze tot net vóór de sluiting van de overschrijvingstermijn, straks in mei, hun vertrek naar een andere amateurclub ‘geheim’ willen houden. Oké, dat je volgend seizoen op de zaterdag wilt gaan voetballen bij FC RDC, omdat je op zondagmiddag liever op de thee gaat (moet?) bij de oma van je kersverse scharreltje dat je onlangs bij Boode of Dieka hebt gescoord, vooruit. Als hobbyvoetballer pik je dan tenminste gelijk nog een enigszins acceptabel niveau mee; volgend seizoen gewoon eerste klasse! De crème de la crème van het Deventer voetbal… Zou dát dan misschien iets voor Xander Houtkoop zijn? Maar dat je als amateurvoetballer, als doorsnee verdediger die niet eens normaal een bal met rechts kan trappen, overweegt om bijvoorbeeld van IJsselstreek naar Go Ahead te verkassen? Van een vierdeklasser, die volgens de eigen voorzitter geen

bestaansrecht heeft, naar een vijfdeklasser die er zelfs in de kelder van het amateurvoetbal niets van bakt? Waarom zou je dat willen? Waarom? Omdat het roodgeel gemakkelijk in de bonte was mee kan? En het shirt van de tricolores zelfs op 60 graden mét Robijn niet wit wast? Nee, hooguit omdat hun nieuwe trainer, met wie je bij je vorige club toevallig zo goed kon, je met weet-ik-veel-wat heeft overgehaald om hem te volgen. Bij een club als Schalkhaar zou je wellicht betere omstandigheden kunnen treffen dan bij je huidige club. Qua accommodatie en organisatie. Al schijnt het achter de keurig verzorgde etalage van sportpark De Horsterhoek soms ook best een rommeltje te zijn. Nee, je clubliefde eraan geven vanwege een favoriete trainer, een betere accommodatie of een paar gratis voetbalschoenen… Dat past eenvoudig niet! Dat kersverse vriendinnetje uit Boode of Dieka ruil je toch ook niet zomaar in als je d’r toevallig eentje met een leukere vader, een mooier huis of grotere cupmaat tegenkomt?

Als hoofdredacteur van de website deventervoetbal.nl en daarvoor als sportverslaggever van dagblad De Stentor volgt Rudy Brouwer het (amateur-)voetbal in Deventer al ruim vijftien seizoenen op de voet. Daarnaast schrijft hij voor weekblad Deventer Post en is hij een van de oprichters van huis aan huis krant ‘InSchalkhaar’.

‘De Olympische Spelen in 2020, dat zou mooi zijn’ Op welke leeftijd ben je begonnen met hardlopen?

In de rubriek B a Sporter gaat de Boreelkrant op zoek naar sporters in Deventer die vol passie hun sport beleven. Waar halen zij hun voldoening uit: de beweging, de in- of ontspanning of de winst? Deze keer: Patty den Ouden (22), ambitieuze hardloopster met grote dromen.

ke afstanden mij het beste liggen. Afwisseling is leuk, maar op termijn wil ik me specialiseren. Op verschillende afstanden hoor ik nu bij de beste tien van Nederland. De wereldtop halen is mijn doel. Of dat realistisch is? Volgens mijn trainer en een bewegingswetenschapper heb ik er het lijf en de mentaliteit voor. In 2016 een EK en in 2020 de Olympische Spelen, dat zou mooi zijn.”

“Als kind heb ik geturnd, gebadmintond en trampoline gesprongen. Tijdens gymlessen gaven mensen me complimenten over mijn loopstijl, weet ik nog. Toch ben ik pas op mijn achttiende voor het eerst bij atletiek gaan kijken. Ik was iets te enthousiast. Raakte door een te snelle opbouw geblesseerd. Door mijn studie Bedrijfskunde kwam het hardlopen vervolgens op een laag Droom je ervan om daar in Tokyo pitje te staan. Maar sinds september ga ik de prestatie van Ellen van Langen vol voor mijn sport en ben ik projectassis- in 1992 in Barcelona te evenaren? tent bij het organisatieontwikkelingsbureau “Eerlijk gezegd ken ik haar niet. Mijn drijfGrip op succes.” veer om te beginnen met hardlopen was plezier, idolen had ik niet. Won ze goud op Is het een nadeel ten opzichte van de Spelen? Ja, dat is natuurlijk de ultieme je concurrentes dat je op latere droom.”

leeftijd bent begonnen?

“Voor mannen wel. Bij vrouwen hoeft het niet nadelig te zijn. Het lichaam van een vrouw kan tussen haar 18e en 20ste nog flink veranderen. Eigenlijk kun je pas daarna zeggen of je een lijf hebt dat geschikt is voor deze sport.”

Wat maakt hardlopen zo’n gave sport?

“Ik ben lid van AV Daventria, al train ik tegenwoordig bij Team SOTRA in Apeldoorn. Daar biedt Johan Voogd professionele begeleiding. Het is ontzettend leuk om in een groep te trainen. Elkaar beter te maWelke doelen stel jij jezelf? ken. Plezier staat voorop, zo blijf je gemoti“Momenteel ben ik nog zoekende naar wel- veerd. Tijdens wedstrijden geniet ik van de

positieve sfeer, van de mensen langs de kant en natuurlijk van het hardlopen zelf. Ik haal ontspanning uit de inspanning.”

Kom jij onderweg nooit de man met de hamer tegen?

“Jawel hoor, zeker op het laatst in wedstrijden. Maar ik heb mezelf geleerd niet bang voor hem te zijn. Ik verwelkom hem als een vriend, niet als een vijand. Door mensen in te halen op het eind van de wedstrijd verdwijnt die hamer naar de achtergrond.”

Vorig jaar liep je tijdens de IJsselloop een parcoursrecord op de 5 km. Wat mogen we dit jaar van jou verwachten tijdens deze wedstrijd in je eigen stad?

“De IJsselloop is een geweldig evenement. Mensen zijn zo enthousiast. De toeschouwers en de deelnemers brengen samen zoveel positieve energie teweeg. Ik loop met het bedrijventeam Grip op succes. Mijn tijd van vorig jaar, 17.52, wil ik in ieder geval verbeteren. Als ik me fit voel op de dag zelf, loop ik misschien na de 5 km ook de 10 km nog.”


Zoek de 8 verschillen Hoeveel verschillen heb jij gevonden? Mail het aantal voor 20 april 2014 naar prijsvraag@bijzonderboreel.nl of sms boreel (spatie) verschillen (spatie) het aantal naar 3010. Win een Shoeby Gift Card

Onder de goede inzenders wordt een Shoeby Gift Card verloot ter waarde van € 25, -. Deze Gift Card kun je inleveren wanneer je een aankoop doet bij Shoeby, gevestigd aan de Houtmarkt.

Prijswinnaars

De 6-jarige Bram Jansen vond alle woorden die we zochten in de woordzoeker op de B a Kid-pagina in de vorige Boreelkrant. Hij stuurde zijn oplossing (Go Ahead Eagles) in en werd uit alle goede inzendingen als winnaar geloot. Samen met zijn moeder Cindy meldde hij zich bij Jumbo op de Boreel om een mooi en lekker pakket in ontvangst te nemen. Mevrouw Krijt – Hanekamp uit Diepenveen loste de Boreel-rebus op. De winkel die we zochten was Bristol. Mevrouw Krijt was niet de enige die het goede antwoord wist en instuurde, maar het lot was haar goed gezind. Ze mocht zich melden bij Ecco op de Boreel om een paar schoenen uit te zoeken met een maximale waarde van € 150,-. Ze koos uiteindelijk voor een paar mooie zomerse sandalen.

B a Tennisser groot succes


Boreel 2014 02 drukproef  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you