Page 1

Springbrettet presenterer

1

OVER 70 BEDRIFTER TRAINEESTILLINGER SOMMERJOBBER DELTIDSJOBBER FULLTIDSJOBBER BACHELOR- OG MASTEROPPGAVER Karrieredagen INTERNSHIPS 2018


INNHOLD Velkommen til Karrieredagen 2018

04

Årets program 05 Årets foredragsholdere 06 Karrierebanketten 2018 09 Sammen Råd & Karriere

10

Om Springbrettet 12 Presentasjoner 19 Locationkart 20 Bedriftspresentasjoner 25

2

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

3


VELKOMMEN TIL KARRIEREDAGEN 2018

ÅRETS PROGRAM Kl. 10:00-15:00

Kl. 10:30-11:00

Kl. 11:00-11:30

Bedriftsmesse

Presentasjon m/ Tieto

Presentasjon m/ Adecco

Kl. 12:15

Kl. 12:30-13:30

Kl. 13:30-14:00

Lunsj serveres av Godt Brød

Foredrag m/ Petter Nyquist

Foredrag m/ Stine Adreassen

- Sted: Grieghallen

- Sted: Peer Gynt-salen

- Sted: Peer Gynt-salen Karrieredagsgruppen: Bak f.v.: Petter Berge (booking), Kristina Knutson (økonomi), Maren Myrseth (marked), Hanne Pedersen (logistikk), Maren Sølverud Færden (booking), Fredrik Rosendahl (location), Caroline Hodt (program), Ingrid Nordanger (marked). Foran f.v.: Amalie Anda Vangen (nestleder), Ulf Seim Kavlie (leder).

Følg oss i sosiale medier springbrettet.org /springbrettet @springbrettet @springbrettet

Springbrettet inviterer igjen til Vestlandets største tverrfaglige karrieredag i Grieghallen. Dagens arbeidsmarked er mangfoldig og i stadig utvikling. Den 2. oktober vil du få muligheten til å møte over 70 bedrifter fra et vidt spekter av sektorer. Bedriftene står klare med blant annet deltidsjobber, fulltidsjobber, interships og masteroppgaver med håp om at nettopp du er den de leter etter.

- Sted: Peer Gynt-salen

- Sted: Peer Gynt-salen

- Sted: Peer Gynt-salen

Kl. 19:00 Karrierebanketten

Eksklusive billetter deles ut av bedriftene - Sted: Foajéen

Gjør deg klar til en innholdsrik dag og skap din egen fremtid! 4

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

5


ÅRETS FOREDRAGSHOLDERE

52 dager på gaten i Oslo

Petter «Uteligger» Nyquist

Møte fremtiden som ung og lovende

Stine Andreassen, CEO i WA.Works Kl. 13:30-14:00 Peer Gynt-salen

Kl. 12:30-13:30 Peer Gynt-salen

Petter Nyquist, bedre kjent som Petter Uteligger, forlot i 2014 familien for å leve 52 dager på gaten i Oslo blant hjemløse og rusavhengige gjennom hele julehøytiden. Dette ble dokumentert og ble senere til serien Petter uteligger, som ble kåret til beste dokumentarserie under Gullruten 2016, mens Nyquist selv vant publikumsprisen. I livet til Nyquist er tilfeldigheter blitt utslagsgivende flere ganger. Han møtte polfarer Børge Ousland og ble med til Nordpolen. Siden da har jobb vært livsstil og lidenskap. Gjennom sitt timeslange foredrag tar Nyquist oss med til en side av Oslo svært få av oss kjenner til, og vi blir kjent med unike menneske og deres historier på både godt og vondt.

6

Karrieredagen 2018

Stine Andreassen svarte aldri “sykepleier” eller “lærer” slik de andre jentene i klassen da de ble spurt om hva de ville bli når de ble store. Hun visste ikke hva hun ville, men hun visste at en dag skulle hun bli “sjef”. Som nyutdannet 24-åring ved BIs «entreprenørskap og økonomi»-studier begynte hun å jobbe gratis for sin far. En idé om å digitalisere rekrutteringsprossessen gjorde at Wa.Works-gründer og daglig leder Stine Andreassen (26) fulgte barndomsdrømmen. Nå er hun sjef over sin egen far. Wa.Works er i dag en «digital møteplass» for nærmere 7000 arbeidskandidater, vekker internasjonal interesse, og er i bruk hos

storkunder som DNB, Knowit, Capgemini, Frende og NAV– knapt to år etter oppstarten. Stine sitt foredrag handler om hvordan det er å være ung gründer, men også talent, motivasjon og karriere. Hva er talent? Hvordan skal en holde motivasjonen oppe? Og hvordan skal en navigere karrierevalg i den store jungelen som er næringslivet? Hvordan skal en møte fremtiden som ung og lovende? – Det er så mange flinke folk som aldri blir anerkjent for kompetansen sin. Kanskje de ikke er så utadvendte eller er litt engstelige. Istedenfor å fokusere på personlighetstyper, bør vi la kompetansen stå i sentrum. Talent kommer i mange former.

Karrieredagen 2018

7


Det serveres lunsj fra

KARRIEREBANKETTEN 2018 Karrieredagen er ditt første møte med en potensiell drømmebedrift, og samme kveld åpner vi dørene for Karrierbanketten hvor du får en gyllen mulighet til å bli enda bedre kjent med akkurat denne bedriften! Karrierebanketten er en storslått feiring av Karrieredagen med to-retters middag, underholdning og taler. Alle bedrifter som står på stand under Karrieredagen inviteres til Karriereaften og får billetter de kan dele ut til ekstra engasjerte studenter som får sjansen til å knytte tettere bånd med en bedrift. Det som gjør Karrierebanketten til et unikt arrangement, er anledningen studentene får til å bygge nettverk og relasjoner i en avslappet og uformell atmosfære.

og Olden mineralvann fra

Til å lede oss gjennom kvelden kommer komikeren fra Fana, Christoffer Schjelderup. Denne ildsjelen av en mann har vunnet pris for beste standup-komiker, og kan ikke omtales som annet enn morsom. Nå skal han stå på scenen som konfransiér for oss under årets Karrierebankett! For å toppe det hele får vi også besøk av Bergens andre humorsønn, Hans Morten Hansen. Du kjenner han kanskje igjen som den fjollete naboen Rolf Gullestad i serien Side om side? Denne mannen er ikke bare en av landets fremste komikere, han har også verdensrekord i stand up-komedie etter å ha holdt show i 38 timer og 14 minutter. Med andre ord blir dette en kveld du ikke vil gå glipp av!

Program Kl. 19:00 Dørene åpner Kl. 20:00 Middag

Sted: Peer Gynt-salen Tidspunkt: 12:15 8

Karrieredagen 2018

Kl. 22:00 Kåring av årets bedrift Christoffer Schjelderup

Hans Morten Hansen Karrieredagen 2018

9


SKAP DIN EGEN FREMTID – I DAG Sammen Råd & Karriere skal fremme god studiemestring og lette overgangen fra studier til arbeidsliv for studenter i Bergen. Du finner oss i 3. etasje på Studentsenteret. Alle våre tilbud er gratis! Vi tilbyr: Karriereveiledning: samtaler på opptil 45 minutter hvor du kan bli mer bevisst på din egen kompetanse og dine muligheter.

Det vi kan forutsi, er at fremtidens arbeidstakere må være fleksible, endringsvillige og løsningsfokuserte – for å være i stand til å møte kravene i arbeidslivet, uansett hvilken stillingstittel du måtte ende opp med. I studietiden har du en unik mulighet til å plante noen frø i så måte, du kan allerede i dag utvikle din egen verktøykasse for fremtidige arbeidsoppgaver. Først og fremst gjennom å tilegne deg kunnskaper, men også gjennom å skaffe deg smaksprøver fra livet utenfor lesesalen.

Rådgivning om studiemestring: samtaler på opptil 45 minutter hvor du kan snakke om alt fra eksamensangst til graviditet og økonomi. Drop in: tilbys hver ukedag mellom klokken 13.00 og 14.30. 15 minutter. Kurs: vi tilbyr mange relevante kurs gjennom hele semesteret, se våre nettsider for informasjon og påmelding.

10

Karrieredagen 2018

Ingen kjenner morgendagen og hva fremtidens arbeidsliv vil kreve av den enkelte av oss. Med jevne mellomrom spås det om fremtidens jobber, der både robotpsykolog og droneoperatør gjerne er blant alternativene. Det kan være både morsom og underholdende lesning, og det er i alle fall et hint om et arbeidsmarked i stadig endring.

Derfor oppfordrer jeg deg: Tenk jobb fra dag én. Test ut arbeidslivet, ta på deg et verv, gjør frivillig arbeid. Lær deg noe nytt, utfordre deg selv. Hvorfor? Fordi du vokser på det som menneske og får selvinnsikt. Fordi du utvikler nye egenskaper hos deg selv. Fordi du får flere venner og større nettverk å spille på. Fordi du blir kjent med ulike arbeidsplasser og hvordan de grunnleggende reglene for arbeidslivet er. Slik kan du gjennom studietiden utvikle et blikk for hvem du er og hva du trives med, samtidig som du bygger kompetanse for morgendagens arbeidsoppgaver – en fin grunnmur til din egen fremtid. Sammen Råd & Karriere hjelper deg med å ta gode karrierevalg både her og nå – og i fremtiden. For mer informasjon se sammen.no/rk

For mer informasjon besøk sammen.no/rk og følg oss på Facebook @SammenRadOgKarriere.

Karrieredagen 2018

11


Springbrettet – Bergenstudentenes karriereutvalg er en tverrfaglig studentorganisasjon med visjon om å bli det viktigste bindeleddet mellom næringslivet og studentene i Bergen.

Hva gjør vi? Springbrettet arrangerer en rekke arrangementer som skal gi studentene mulighet til å knytte kontakt med fremtidige arbeidsgivere. Blant disse har vi Kvinner i Kuling som er et samarbeidsprosjekt mellom Springbrettet og Maritimt Forum, der formålet er å introdusere og rekruttere kvinner til den maritime bransjen. Arrangementet Innblikk gir studenter mulighet til å møte ulike bedrifter på deres egen arbeidsplass, og gjennom Dagsaktuelt ønsker vi å belyse aktuelle temaer, for å gi studenter på vei ut i arbeidslivet bedre kompetanse.

Godt miljø Når vi ikke arbeider med å planlegge arrangementer har vi en rekke interne arrangementer som gjør Springbrettet til en sosial og trivelig sted for alle medlemmer. Vi rekrutterer nye medlemmer hvert semester, og ser etter studenter fra alle fagfelt. Hvis du er interessert i å bli medlem vil vi gjerne høre fra deg! Gå inn på nettsidene våre for mer kontaktinformasjon. Karrieredagen Vårt største arrangement er Karrieredagen, som holdes i Grieghallen hver høst. Hit kommer tusenvis av studenter for å møte bedriftene på stand og får å knytte kontakt for videre samarbeid. Springbrettets karrieredagsgruppe har siden dag en jobbet kontinuerlig for å lage et arrangement som kan være med å bidra til at nettopp du skal få mulighet til å komme i kontakt med din utvalgte arbeidsgiver. Vi håper du benytter og gir deg selv denne muligheten til å tørre å stå fram! Flere av bedriftene er her for å se om du som person og den kompetansen du besitter er det de leter etter. Ta initiativ, vær engasjert, still spørsmål, les deg opp og kom forberedt. Lykke til! Hilsen

Kay André Dahlmann Ulvestad Leder i Springbrettet: Kay André Dahlmann Ulvestad

12

Karrieredagen 2018

Leder, Springbrettet

Karrieredagen 2018

13


Hovedpremie leveres av Eplehuset

14

Karrieredagen 2018

Hovedpremie leveres av Skydive Voss

Karrieredagen 2018

15


SPONSORER

16

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

17


PRESENTASJONER

«Business renewal meets Technology» med Tieto Tieto er Nordens største IT-service selskap og skal i dag snakke om hvordan teknologiske fremskritt påvirker næringslivet og arbeidsmarkedet. Kl. 10:30-11:00 Peer Gynt-salen

«Hvordan påvirker ‘Industri 4.0’ studenter som skal inn i arbeidsmarkedet?» med Adecco Adecco er en ledende aktør innen bemanning og rekruttering i Norge og på verdensbasis. I dag skal de snakke om hvilke endringer og utfordringer de står ovenfor med tanke på den teknologiske framgangen, og hvordan dette påvirker studenter. Kl. 11:00-11:30 Peer Gynt-salen

18

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

19


LOCATIONKART 1. etasje 11

12

13

10 9

42 41

8

39 40

14

15 16 17

7 6

38 37

5

35 36

18 19 20

4 1

2

3

21

34 33 31

22

32

23 24

Stand og CV registrering

INNGANG

INFORMASJON

30 29 28 27

20

Karrieredagen 2018

Lilla sone: Frivillige organisasjoner

Rød sone: Offentlig sektor

26

Bane NOR Bergen Kommune BIR Departementene Framtidsfylket Havforskningsinstituttet Kartverket NAV Hordaland NTNU Norges vassdrags- og energidirektorat Oslo Kommune Politiets sikkerhetstjeneste Statens Vegvesen Statistisk Sentralbyrå Teach First Norway Utenriksdepartementet

1 14 16 6 7 5 8 9 10 3 15 11 2 4 13 12

Amnesty Bergen Røde Kors Bergen Teknologioverføring FN-Sambandet Jussformidlingen Leger Uten Grenser Redningsselskapet Realfagshjelpen Samfunnsviterne Sammen Råd & Karriere Økonomiformidlingen

Svart sone: IT, teknologi & diverse 17 18 22 23 21 24 27 20 26 25 19

ABB Bergen Næringsråd Capgemini Disruptive Technologies AS Eplehuset Evry Hansa Borg Bryggeri Kaibosh Jotun Knowit Skanska Norge Sweco Thon Hotels Tieto Wide Asessment AS

41 29 37 36 30 38 31 28 32 35 33 42 34 39 40

25

Karrieredagen 2018

21


2. etasje PEER GYNT-SALEN

58

Accenture Adecco Bouvet

57 56 55 54 53 51

46 43

44

45

47

48

49

52

50 73 72

71 57 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61

22

Karrieredagen 2018

Oransje sone: Konsulent- og bemanningsbyrå

59 60

Blå sone: Industri, maritim & petroleum 61 62 63

Aibel Aker BP Aker Solution Shell ConocoPhillips Norway DNV GL Equinor Framo AS Halliburton Lyse AS Marine Harvest Multisonsult NCC Norge AS Norconsult Oceaneering Odfjell Drilling PEAB Rolls-Royce Schlumberger Sjøfartsdirektoratet Wintershall Wood

Grønn sone: Finans, økonomi & juss 43 44 45 46 47 53 54 55 56 57 58 59 60 72 64 65 66 67 68 69 70 71

Finansdepartementet Gjensidige OBOS PwC Tryg Forsikring Uni Micro

48 49 50 73 51 52

Karrieredagen 2018

23


BEDRIFTSPRESENTASJONER Offentlig sektor s. 26-33 Frivillige organisasjoner s. 34-39 IT, teknologi & diverse s. 40-47 Konsulent- og bemanningsbyrü s. 48-49 Industri, maritim & petroleum s. 50-60 Finans, økonomi & juss s. 61-64

24

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

25


DEPARTEMENTENES SIKKERHETS- OG SERVICEORGANISASJON (DSS) www.regjeringen.no

BERGEN KOMMUNE www.bergen.kommune.no

14 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb

Bergen kommune er den største arbeidsgiveren i regionen med over 17 000 ansatte. Kommunen utfører en mengde tjenester og trenger ansatte innen en rekke fagfelt, for eksempel under-visning, barnehager, tekniske tjenester, økonomi, HR og administrasjon, tjenester til utviklingshemmede, sosialtjeneste, alders- og sykehjem, integreringsarbeid, planlegging, psykisk helse, kultur, informasjon, IKT, hjemmesyke¬pleie, helsetjenester for barn og unge, ergo- og fysioterapi, eiendomsdrift, brannvesen, bibliotek og barnevernstjenester.

6

Standnummer Deltidsjobb Fulltidsjobb

Traineestilling

BIR www.bir.no

16 Standnummer Sommerjobb Traineestilling

BIR er Norges nest største renovasjonsselskap og ansvarlig for avfallshåndteringen for 350 000 innbyggere i eierkommunene. BIR tilbyr også avfallsløsninger for næringslivet. I konsernet finnes stillinger på alle nivå, og det er behov for ulik utdanningsbakgrunn og kompetanse. Ledige stillinger lyses ut på nett. BIR deltar i Trainee Vest, og samarbeider med studenter om master-og bacheloroppgaver. BIR tilbyr internships gjennom REdu.

Bacheloroppgave Masteroppgave

11 Standnummer

Karrieredagen 2018

Departementene utarbeider det faglige grunnlaget for regjeringens beslutninger. Stadig mer av arbeidet i departementene skjer på tvers av departementsgrensene. Dette gir deg god mulighet for tverrfaglig arbeid og læring både innenfor egen sektor og mellom departementene. Departementene har dessuten omfattende kontakt med underliggende etater, kommuner og fylkeskommuner samt næringsliv, organisasjoner og forskningsinstitusjoner. Dette gir deg unike muligheter for samarbeid og læring på tvers av forvaltningsnivå. I flere departementer får du i tillegg mulighet for internasjonal erfaring ved å delta på møter i internasjonale fora og hospitere i internasjonale organisasjoner eller bli ansatt som fagråd eller nasjonal ekspert. I departementene arbeider vi aktivt med mangfolds rekruttering for å styrke det inkluderende arbeidslivet i staten. Finn mer informasjon om oss og oversikt over ledige stillinger på regjeringen.no eller www.jobb.dep.no

POLITIETS SIKKERHETSTJENESTE (PST) www.pst.no

Internship

26

Departementene skal sette regjeringens politikk ut i praktisk handling, de har også ansvar for forvaltning av viktige samfunnsområder. Dette gjør at vi både er en av Norges mest sentrale arbeidsplasser, og en av de største innenfor offentlig sektor.

PSTs primære ansvar er å forebygge og etterforske straffbare handlinger mot rikets sikkerhet. Dette gjør tjenesten gjennom ulike metoder og arbeidsmåter. Sentralt står innsamling av informasjon om personer og grupper som kan utgjøre en trussel, utarbeidelse av ulike analyser og trusselvurderinger, etterforskning og andre operative tiltak, og rådgivning. Vi har et spennende, flerfaglig arbeidsmiljø og etterstreber åpenhet og tverrfaglig samarbeid. Unike faglige utfordringer og varierte arbeidsoppgaver er noe av det som kjennetegner arbeidshverdagen i PST.

Karrieredagen 2018

27


5 Standnummer Sommerjobb

HAVFORSKNINGSINSTITUTTET www.hi.no

STATENS KARTVERK www.kartverket.no

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttet i Europa med vel tusen ansatte og en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Vårt hovedkontor ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.

Kartverket har et av de ledende fagmiljøene i verden innen geografisk informasjon. Kartverket har ca 900 ansatte, hovedkontoret ligger på Hønefoss. I tillegg har vi ti fylkeskartkontorer spredd over hele landet, sjødivisjonen holder til i Stavanger og kundesenteret vårt ligger i Ullensvang i Hardanger. Vi har også et jordobservatorium i Ny-Ålesund på Svalbard. Kartverket er opptatt av å ha kompetente og engasjerte ansatte som trives i organisasjonen. Vi kan lokke med varierte arbeidsoppgaver i en etat med høy faglig kompetanse og fagområder i stor utvikling. De fleste av våre medarbeidere har bakgrunn fra fagområder som geografi, eiendom, matematikk, informatikk, geografiske informasjonssystemer (GIS), fysikk, nautikk og jus. Vi har også mange administrativt ansatte i Kartverket som arbeider innen fagfelt som økonomi, administrasjon, personal og kommunikasjon. Våre ansatte får store muligheter for karriereutvikling gjennom gode stipendordninger og satsing på etterutdanning og kurs. I tillegg tilbyr vi fleksibel arbeidstid med kortere arbeidsdager sommerstid og et svært godt og faglig sterkt arbeidsmiljø.

8

Standnummer

Deltidsjobb Fulltidsjobb Praksisplass Lærlingplass

1. januar 2018 ble HI fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Bacheloroppgave Masteroppgave Doktoroppgave

NTNU www.ntnu.no 10 Standnummer

28

Karrieredagen 2018

Ta en master! Bygg på din bachelor med en master og opplev to spennende år hvor du får jobbe med interessante fag innenfor ditt felt. Med en master spisser du din kompetanse og åpner muligheter til flere og mer utfordrende jobber. Du får et solid faglig fundament som sikrer deg valgfrihet i din videre karriere. Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, har vi rundt 80 ulike masterprogram innenfor ingeniørfag, realfag og informasjonsteknologi. NTNU er Norges mest spennende, innovative og største universitet. Her skal du bli inspirert til å tenke tanker ingen har tenkt før. Sammen skal vi sprenge grenser og skape kunnskap for en bedre verden. Les mer på ntnu.no/studier/mastermuligheter.

NAV HORDALAND www.nav.no/no/lokalt/hordaland

9

Standnummer Deltidsjobb Fulltidsjobb

NAV forvaltar ein tredjedel av statsbudsjettet gjennom ordningar som dapengar, arbeidsavklaringspengar, sjukepengar, pensjon, barnetrygd og kontantstøtte. Av dei om lag 14.000 statleg tilsette medarbeidarane i NAV er ca. 550 tilsett i NAV Hordaland. På dei 40 NAV-kontora i fylket jobbar det mellom anna rettleiarar, saksbehandlarar, økonomar, juristar, legar, psykologar, leiare og konsulentar under mottoet «Vi gir menneske moglegheiter». NAV Hordaland har også tre spesialeiningar; NAV Arbeidsrådgivining, NAV Arbeidslivssenter og NAV Markedstjenester.

Karrieredagen 2018

29


3

Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb

NORGES VASSDRAGS- OG ENERGIDIREKTORAT (NVE) www.nve.no

FRAMTIDSFYLKET www.framtidsfylket.no

En karriere i NVE kan by på alt fra turer til isbreer til arbeid i Sør-Afrika. NVE er en forvaltnings- og kunnskapsorganisasjon med et høyt, tverrfaglig kompetansenivå. Våre ansatte er med på å påvirke hvordan Norges vann- og energiressurser blir brukt i dag og i fremtiden. NVE står overfor en rekke spennende utfordringer i årene som kommer. Klimaendringene, fornybar energi, forsyningssikkerhet, flom, skred og internasjonalisering av bransje og regelverk er noe av det du kan få muligheten til å bryne deg på. Mange av de som jobber hos oss kommer rett fra skolebenken, og går inn i faglig spennende arbeidsoppgaver. Vi tilbyr samfunnsnyttige oppgaver, gode muligheter for kompetanseutvikling, godt arbeidsmiljø med et lavt sykefravær, faglige engasjerte og kunnskapsrike kollegaer, internasjonale prosjekter og utviklingssamarbeid.

Klar for nye utfordringar? Sogn og Fjordane står for mykje av verdiskapinga i landet og kan by på mange spennande karrieremoglegheiter i eit mylder av bransjar! Framtidsfylket Trainee tilbyr nyutdanna ein unik start på karrieren i ei spennande bedrift i Sogn og Fjordane. Om du er på utkikk etter jobb, kan du registrere deg på framtidsfylket.no. Då vert din kompetanse fanga opp av arbeidsgjevarar i Sogn og Fjordane. Sjekk ut framtidsfylket.no!

7

STATISTISK SENTRALBYRÅ www.ssb.no

4

OSLO KOMMUNE www.oslo.kommune.no

15 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb

30

Karrieredagen 2018

Oslo kommune er en allsidig og fremtidsrettet arbeidsplass. Med over 53.000 stillinger er kommunen en av landets størst arbeidsgivere. Vi tilbyr et bredt spekter av spennende stillinger med muligheter for faglig utvikling og et variert karriereløp. Som ansatt i Oslo kommune kan du bruke kompetansen din til meningsfylte samfunnsoppgaver, og bidra til økt livskvalitet for byen befolkning. Vi trenger dyktige ledere og nye medarbeidere innen en rekke fagfelt. Det er høy fokus på innovasjon, kreativitet og nytenkning da fremtidens oppgaver skal løses smartere. Oslo kommune ønsker en enklere og mer effektiv hverdag for innbyggerne og satser tungt på digitalisering av tjenestetilbudet. Vi etterspør derfor kompetanse innen digitalisering, tjenestedesign og webutvikling. Vi er opptatt av å møte morgendagens utfordringer ved å ha omstillingsevne og gjennomføringskraft og ta i bruk ny kunnskap og teknologi. Målet er å levere tjenester i riktig omfang, med rett kvalitet til riktig pris. Kommunens store fagmiljøer, kompetente kollegaer og mange, allsidige oppgaver gir muligheter til faglig og personlig utvikling.

Standnummer

Standnummer Fulltidsjobb Masteroppgave

SSB - Tall som forteller For å være landets fremste faktaleverandør trenger SSB medarbeidere fra mange ulike fagfelt. I SSB skal statistikk samles inn, bearbeides, analyseres og kommuniseres. Til det trenger vi medarbeidere fra ulike fagfelt. Samfunnsøkonomi, statsvitenskap, siviløkonomi, sosiologi, ressursøkonomi, ingeniørfag, IT og kommunikasjon er utdanningsretninger som vi etterspør. Bidra til en opplyst debatt Vår statistikk og forskning siteres daglig i nasjonale og lokale medier, og brukes som faktagrunnlag i offentlig debatt og som grunnlag for politiske beslutninger. Som medarbeider i SSB bidrar du til dette arbeidet. SSB er en kompetansebedrift som gir medarbeiderne faglig utfordrende arbeidsoppgaver. Å jobbe i SSB: - gir deg samfunnsmessig betydningsfulle oppgaver - gir deg faglig utfordrende oppgaver - gir deg gode utviklingsmuligheter - gir deg erfaring med samarbeid og prosjektarbeid SSB har rundt 850 medarbeidere lokalisert i Oslo og Kongsvinger i tillegg til intervjuere over hele landet.

Karrieredagen 2018

31


1

Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Traineestilling Bacheloroppgave Masteroppgave

BANE NOR www.banenor.no

UTENRIKSDEPARTEMENTET www.regjeringen.no/ud

Bane NOR - Vi skaper fremtidens jernbane. Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen. Bane NORs formål er å sørge for tilgjengelig jernbaneinfrastruktur og effektive og brukervennlige tjenester, inkludert knutepunkts- og godsterminalutvikling.

Utenriksdepartementets (UD) oppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt. Norges interesser bestemmes blant annet av vår geografiske plassering i et strategisk område, vår åpne økonomi, vår posisjon som kyststat og forvalter av store marine ressurser og omfatt-ende eksport av olje og gass. Utenrikstjenesten består av 99 utenriksstasjoner og Utenriksdepartementet i Oslo. Vi kan tilby et mangfold av faglige og administrative arbeidsoppgaver og karriereveier. Det årlige opptaket til aspirant-ordningen er vårt fremste rekrutteringsmiddel. UDs aspirantkurs er et treårig traineeprogram med sikte på fast jobb i utenrikstjenesten. Programmet er en kombinasjon av opplæring og praksis – i Norge og utlandet. Mange ambassader og delegasjoner tilbyr spennende opphold som studentpraktikant (internship).

12 Standnummer Fulltidsjobb

Bane NOR har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering. Bane NOR har om lag 4 400 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Traineestilling Internship

Dette er en ordning for norske studenter som ønsker å tilbringe et halvår ved en utenriks- stasjon i løpet av studietiden. Oppgavene vil variere og kan omfatte informasjons- og kultur- arbeid, tilrettelegging ved besøk og arrange- menter, samt bistå i politiske/økonomiske analyser og oppfølging av utviklingssamarbeid. Det er den enkelte utenriksstasjon som lyser ut, rekrutterer og administrerer disse stillingene

TEACH FIRST NORWAY www.teachfirstnorway.no 13 Standnummer

32

Karrieredagen 2018

Teach First Norway er et spesialdesignet 2-årig ledelsesutviklingsprogram for nyutdannede ledertalenter med master- eller doktorgrad innen realfag. Som Teach First-kandidat vil du jobbe fulltid som matematikk- og/eller naturfagslærer på en utfordrende ungdoms- eller videregående skole i Oslo samtidig som du følger et krevende utdannings- og utviklingsprogram; dette inkluderer intensiv opplæring i England (”Summer Institute”), formell lærerkvalifisering (PPU), kompetanseutvikling i regi av Equinor og tett oppfølging av mentorer og veiledere. Teach First Norway ble etablert i 2009 av Utdanningsetaten i Oslo og Equinor, og i samarbeid med Universitetet i Oslo og Teach First-organisasjonen i England med det formål å styrke elevresultatene i realfagene som grunnlag for økt rekruttering til høyere realfaglige studier. Samtidig retter programmet seg mot de mest utfordrende skolene i Oslo hvor du som Teach First-kandidat vil gjøre en viktig innsats som lærer og leder for de ungdommene som trenger deg aller mest. Teach First Norway handler om å gjøre en forskjell – for deg selv, for samfunnet og for dine elever.

STATENS VEGVESEN www.vegvesen.no

2

Standnummer Sommerjobb Traineestilling Bacheloroppgave

Statens vegvesen har over 150 års historie som vegetat. Vår visjon ”På veg for et bedre samfunn” forteller om rollen vår som samfunnsbygger. Vi skal utvikle gode og framtidsrettede vegsystemer som ikke fører til alvorlig skade på mennesker og miljø. Vårt hovedbudskap ”Trygt Fram Sammen” utrykker vårt løfte til trafikantene om å være en kompetanseetat med omtanke for mennesker og miljø, og som arbeider for at trafikanter skal komme trygt og effektivt fram. Vi har over 7000 ansatte fordelt over hele landet. Vi tilbyr veiledning og pengestøtte til bachelor- og masteroppgaver, samt traineeprogram.

Masteroppgave

Karrieredagen 2018

33


17 Standnummer

AMNESTY STUDENT BERGEN (ASB) www.amnesty.no

BERGEN TEKNOLOGIOVERFØRING (BTO) www.bergento.com

Amnesty Student Bergen (ASB) er Amnestys studentnettverk i Bergen. ASB består av et valgt hovedstyre, samt undergruppene Aktivistgruppen ASB og Jussgruppen ASB. ASB er det største studentnettverk i Amnesty Norge, og driver med alt fra gateaktivisme til lobbyvirksomhet og rettspolitikk. Foruten dette arrangerer ASB to store årlige arrangementer- Menneskerettighetsuken i Bergen og Skriv for Liv Bergen. Sistnevnte er det største studentdrevne arrangementet av sitt slag i verden. ASB lønner ikke sine medarbeidere, men verv i Amnesty vil for mange være et viktig springbrett til gode og relevante jobber når studieløpet er avsluttet.

Bergen Teknologioverføring (BTO) er et regionalt og operasjonelt kompetanseselskap for innovasjon og kommersialisering av forskningsresultater. Vi hjelper våre eiere og partnere med å skape innovasjon fra forskning, tilbyr inkubasjons- og akselerasjonstjenester til gründere i regionen og administrerer kliniske studier på vegne av Helse Bergen og Universitetet i Bergen. Sammen med forskningsinstitusjonene i Bergensregionen, gründere, investorer, etablert næringsliv og myndighetene jobber vi aktivt med å løse morgendagens utfordringer. Vi har en rekke tilbud til studenter, blant annet praktikantstillinger og ulike programmer og tjenester for studenter som ønsker å starte sitt eget selskap.

22 Standnummer Deltidsjobb Traineestilling Internship Bacheloroppgave Masteroppgave

BERGEN RØDE KORS www.rodekors.no/bergen 18 Standnummer Internship

34

Karrieredagen 2018

Bergen Røde Kors har drevet humanitært arbeid i Bergen i over 120 år og er den største lokalforeningen i Norges Røde Kors med over 5000 medlemmer og rundt 1100 frivillige. Bergen Røde Kors har over 30 ulike humanitære tiltak lokalt. Hos oss kan studenter gjøre en innsats for andre og samtidig få verdifull organisasjonserfaring og kursing. Blant annet kan man være flyktningguide, leksehjelper eller besøksvenn. som frivillig i Bergen Røde Kors får man en god forståelse for humanitært arbeid og humanitære utfordringer i Bergen by.

SAMMEN RÅD & KARRIERE www.sammen.no/rk 25 Standnummer

Gratis tilbud til deg som er student, drives av Studentsamskipnaden på Vestlandet. Vi jobber for å lette overgangen fra studier til jobb, og tilbyr blant annet individuell karriereveiledning, jobbsøkerkurs og intervjutrening med profesjonelle intervjuere. Ta gjerne med din CV og få tilbakemelding på vårt Karrieretorg.

Karrieredagen 2018

35


FN-SAMBANDET www.fn.no

JUSSFORMIDLINGEN www.jussformidlingen.no

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål i Norge. Målgruppene er alt fra skoleverket og mediene til publikum for øvrig. Vi har rundt 30 ansatte over hele landet, med kontor i de største byene.

Jussformidlingen ble stiftet i 1972, og vi mottar rundt 5000 henvendelser årlig med juridiske problemer av ulik art. Vi er et rettshjelpertiltak drevet av viderekomne studenter tilknyttet det juridiske fakultet ved Universitet i Bergen. Jussformidlingen tilbyr gratis rettshjelp og gratis juridisk bistand til privatpersoner, og vi gir bistand uavhengig av bosted og personlig økonomi. Jussformidlingen skal gjennom kvalitetssikret saksbehandling, samt opplysende og rådgivende virksomhet, være et seriøst og allment anerkjent rettshjelpstiltak. Gjennom dette skal Jussformidlingen yte gratis rettshjelp til enkeltindivider. Vi skal nå ut til de som har størst behov for gratis bistand og samtidig være det mest attraktive praksistilbudet for jusstudenter.

23 Standnummer Deltidsjobb Internship

Våre oppgaver er å: - informere om FN og FNs arbeid - skape interesse for, og debatt om, FN og internasjonale spørsmål - øke forståelsen for årsaker og sammenhenger i internasjonal politikk - bidra til positive holdninger til solidaritet og internasjonalt forpliktende samarbeid

21 Standnummer Fulltidsjobb

FN-sambandet arrangerer seminarer og debatter om internasjonale spørsmål over hele landet, og holder foredrag for skoler og organisasjoner. Med levende, oppdaterte nettsider bidrar vi til at Norge har et aktivt og engasjert forhold til FN og omverdenen.

Har du fullført tredje studieår og ønsker et avbrekk fra studiene? Vi tilbyr unik erfaring som garantert vil hjelpe deg i arbeidslivet. Jussformidlingen er et alternativ til valgfag, og du får ansvaret for egne saker og klienter. Det er muligheter for å møte i blant annet Forliksrådet og Husleietvistutvalget, samt møte andre jurister og advokater i forhandlinger. Andre goder: Du blir lønnet med en månedslønn på 6 000 kr. - Du får 30 studiepoeng, venner for livet og ikke minst arbeide i et uforglemmelig arbeidsmiljø. Det stilles ingen krav til karakterer for å søke hos oss. Vi vektlegger personlig egnethet og motivasjon. Vi ansetter to ganger i året, med oppstart i mars og august. For mer informasjon se vår Facebook-side, hjemmesiden vår www. jussformidlingen.no, eller send en e-post til leder@jussformidlingen.no.

REDNINGSSELSKAPET www.rs.no 27 Standnummer

Redningsselskapet er en av Norges største humanitære, frivillige medlemsorganisasjoner. Vi er en organisasjon som gjennom 126 år har bidratt til å redde tusenvis av mennesker langs den norske kysten. Vi utgjør ryggraden i norsk kystberedskap. Av Hovedredningssentralens oppdrag i 2016 stod vi for ca 80 % av alle sjørelaterte hendelser knyttet til søk og redning i året som gikk. Redningsselskapets formål er å redde liv, berge verdier og verne kystmiljøet i norske farvann og å drive opplysnings- og ulykkesforebyggende arbeid for å bedre sikkerheten for de som ferdes på sjøen.

REALFAGSHJELPEN www.realfagtrondheim.no 20 Standnummer Deltidsjobb

36

Karrieredagen 2018

Realfagshjelpen er en studentdrevet bedrift startet på NTNU, og vi tilbyr én-til-én undervisning i realfag. Etter oppstart i Trondheim for 2 år siden utvider vi nå til Bergen. Vi ser etter flinke studenter som ønsker seg en godt betalt og fleksibel deltidsjobb som også kan relateres til studiene.

Karrieredagen 2018

37


LEGER UTEN GRENSER www.legerutengrenser.no 24 Standnummer Deltidsjobb

Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Vi hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor.

Fulltidsjobb Traineestilling

SAMFUNNSVITERNE www.samfunnsviterne.no 26 Standnummer

Samfunnsviterne arbeider for å skape et framtidsrettet og trygt arbeidsliv, og bidrar til å synliggjøre våre medlemmers kompetanse. Studentmedlemskap i Samfunnsviterne gir deg blant annet tilgang til karriereveiledning, råd om hvor og hvordan du skal selge din kompetanse, 24 timers svargaranti på gjennomlesing av arbeidskontrakt, arenaer for nettverk og fellesskap samt gunstige bank- og forsikringsordninger som du har bruk for i studietiden. Vi viser vei for våre medlemmer - i studietiden og i arbeidslivet. Les mer om medlemskap i samfunnsviterne på www.samfunnsviterne.no.

ØKONOMIFORMIDLINGEN www.okonomiformidlingen.no/hvem-er-vi/ 19 Standnummer Deltidsjobb

38

Karrieredagen 2018

Økonomiformidlingen er et studentinitiativ ved Norges Handelshøyskole (NHH), som baserer seg utelukkende på frivillig engasjement. Vi er en uavhengig organisasjon som tilbyr gratis økonomisk rådgivning til alle privatpersoner. Vi har bygd opp en portefølje av foredrag som vi holder jevnlig. Vi har foredrag som retter seg mot videregående elever, studenter, studentorganisasjoner og utsatte grupper i samfunnet. Våre rådgivere må ha fullført minimum ett år med økonomistudier ved NHH. De gjennomgår kursing og står klare til å møte et bredt spekter av henvendelser. Økonomiformidlingen kan bistå med spørsmål som omhandler gjeld, forsikring, pensjon, skatt og mye mer. Vi ønsker at det skal være lav terskel for å ta kontakt med oss og hjelper derfor med både store og små spørsmål.

Karrieredagen 2018

39


ABB www.new.abb.com 41 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Traineestilling Bacheloroppgave Masteroppgave

I ABB får du ikke bare faglige og personlige utviklingsmuligheter, men du får hele verden som arbeidsplass. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 135 000 ansatte. Våre prosjekter strekker seg fra Hammerfest til Dubai og fra Houston til Shanghai. Du får anledning til å jobbe for en bærekraftig utvikling sammen med verdens største energiselskaper, industrikonsern, kraftprodusenter og netteiere. I ABB Norge tilbyr vi et bredt spekter av muligheter - oppgaver, sommerjobber, praksisplasser og et globalt traineeprogram. En bedre verden begynner med deg på abb.no/muligheter.

CAPGEMINI www.capgemini.com 37 Standnummer

Som en global leder innen konsulent- og teknologitjenester og digital transformasjon er Capgemini i forkant av innovasjon gjennom å hjelpe kundene å realisere muligheter innen skytjenester, digitalisering og plattformsløsninger. Med 50 års erfaring og dyp bransjeekspertise gjør Capgemini kundene i stand til å realisere sine ambisjoner innenfor et spekter av tjenester som spenner fra strategi til operasjonalisering. Capgemini er overbevist om at forretningsverdien av teknologi skapes av og gjennom mennesker. Capgemini er et multikulturelt selskap med 200 000 ansatte i over 40 land. Vi har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger, Fredrikstad og Trondheim. Vi tilbyr nordens beste graduateprogram, IgnITe og tar hvert år inn 60 nyutdannende til programmet. Vi tilbyr også Summer Internship over 7 uker der du får jobbe med spennende kundecaser.

BERGEN NÆRINGSRÅD www.bergen-chamber.no

29 Standnummer Traineestilling

Trainee Vest administreres av Bergen Næringsråd, som er en medlemsorganisasjon for næringslivet i Bergensregionen. I 2017/18 var det 23 traineer i programmet. For kommende 2018/17 er det hele 28 traineer. En traineestilling kan være en svært god inngang til arbeidslivet. Hele 9/10 traineer har fått tilbud om fast stilling i gjennom traineestillingen i Trainee Vest! Lurer du på noe om Trainee Vest eller hva som rører seg i Bergensregionen? Kom å ta en prat med oss!

40

Karrieredagen 2018

DISRUPTIVE TECHNOLOGIES AS www.disruptive-technologies.com

Trainee Vest er et traineeprogram for nyutdannede som utlyser flere stillinger på tvers av mange bransjer og sektorer. Traineer i programmet får full lønn hos sin arbeidsgiver og får følge et topp utviklingsprogram i et år.

36 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb Masteroppgave

Disruptive Technologies is a Norwegian company founded in 2013 by a group of industry experts with decades of experience in low-power, high-end semiconductors. Leaders in cloud computing, production and sales have since joined our team to create a true powerhouse of industry knowledge. Together we have created a tiny wireless sensor, a cloud connector and a cloud solution that merge into a complete sensing solution unmatched in size, capability and price. It is easy to use and fully scalable, making it a great fit for operations of any size. With Disruptive Technologies, the world can truly realize the potential of the Internet of Things.

Karrieredagen 2018

41


38 Standnummer

EVRY www.evry.com

HANSA BORG BRYGGERIER AS www.hansaborg.no

Vi former fremtiden – i dag

Hansa Borg Bryggerier er Norges største norskeide bryggeriselskap, vi har en lang og stolt historie! Vår visjon er å være landets mest berømte leverandør av glede, nytelse og smak. For å klare dette er vi helt avhengig av å ha de riktige menneskene på laget. Som næringsmiddelbedrift er vi svært opptatt av kvalitet i alle ledd. Vi er et engasjert og dedikert team som er stolte over jobben vi gjør og som har et sterkt fokus på å jobbe sammen mot våre felles mål.

EVRY søker hele tiden etter teknologier og løsninger som gir våre kunder forretningsmessige fortrinn. Ny teknologi gir nye muligheter, og EVRY satser både på innovasjon, kompetanse og kultur – for å utvikle nye digitale tjenester som bidrar til å forme fremtiden. EVRY er et ledende nordisk IT-selskap. Dyp teknologisk innsikt og forretningsmessig forståelse gjør selskapet til en pådriver for innovasjon og fornyelse. Gjennom lokal tilstedeværelse utvikler EVRY kundesentriske løsninger som gir digitale fortrinn, moderniserer forretningsprosesser og effektiviserer IT. Selskapet står bak en rekke innovasjoner som effektiviserer og forenkler samfunnet. Over fem millioner mennesker i Norden bruker daglig tjenester levert av EVRY. «Jeg jobber med skytjenester og samarbeider tett med internasjonale tungvektere som Google, Microsoft, Amazon Web Services og IBM. Sammen bidrar vi til å styrke innovasjonsgraden i samfunnet, og gjør ny teknologi lettere tilgjengelig.» - CECILIA ALLMÉR Junior consultant, Sales and partnerships – Sverige

JOTUN www.jotun.com

32 Standnummer

42

Karrieredagen 2018

Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 64 selskaper og 40 produksjonsanlegg over hele verden. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 100 land. Jotun hadde i 2017 en omsetning på NOK 16,4 milliarder, og har i dag over 9 800 medarbeidere. Konsernet er organisert med fire segment inndelt i syv regioner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord.

31 Standnummer Sommerjobb Internship Bacheloroppgave Masteroppgave

Du finner våre produkter over hele landet, men samtidig er vi sterkt regionalt forankret med produksjon ved våre tradisjonsrike bryggerier i Bergen, Kristiansand og Sarpsborg. Til sammen har vi flere hundre års stolt bryggerihistorie og kompetanse. Det er i spenningen mellom tradisjon og historie og moderne kunnskap og teknologi vi skaper gode og spennende produkter for våre forbrukere. Vi har et også et moderne tapperi i Olden hvor vi tapper naturlig mineralvann direkte fra Blåfjellskilden, som har ligget beskyttet dypt under isbreen i flere tusen år. Vi er også på eiersiden i Nøgne Ø, det kompromissløse bryggeri i Grimstad og Austmann Bryggeri i Trondheim. Hovedkontoret vårt finner du i Bergen, og totalt er vi om lag 350 ansatte fra Sørlandet til Trøndelag, fra Østfold til Vestlandet. Hansa, Borg, CB, Grevens Cider og Olden er selskapets viktigste egeneide merkevarer. I tillegg har vi lisens på produksjon og markedsføring av Heineken og Clausthaler. Våre verdier er Mennesker, Merkevarer og Moro. Årsaken til vår suksess er entusiastiske medarbeidere og godt håndverk - vi er stolte av våre sterke merkevarer!

Karrieredagen 2018

43


KNOWIT www.knowit.no 35 Standnummer

EPLEHUSET www.eplehuset.no

Knowit er Nordens største digitalbyrå. Vi lager er en haug med løsninger som gjør hverdagen bedre og enklere for millioner av mennesker. Du har kanskje hørt om Vipps, RuterReise og BankID? Knowit er idédrevet og oppmuntrer innovasjon, entreprenørskap og personlig engasjement. Siden 1990 har vi turt å tenke annerledes hver eneste dag, og våre 2100 entusiaster innen teknologi, design, strategi og kommunikasjon finner nye måter å gjøre ting enda bedre på.

30 Standnummer Deltidsjobb Fulltidsjobb

Vi har kontor midt i smørøyet av Bergen, i tillegg til Oslo, Stavanger og Kristiansand. Hos Knowit får du en spennende og sosial arbeidsplass – med høyt fokus på faglig utvikling – hvor kolleger heier på hverandre og deler ut highfives over en lav sko.

SKANSKA www.skanska.no 33 Standnummer

WIDE ASSESSMENTS AS www.wa.works

40 Standnummer Deltidsjobb Fulltidsjobb Traineestilling Internship Bacheloroppgave

Vi har laget en ny type CV som umiddelbart viser en IT kandidats potensiale og passion, og samtidig gjør det enkelt for bedrifter å spotte talenter utover personlighet og karakterer. Denne heter WA, for Wide Assessment, og lever på WA.works.

Eplehuset er spesialist på Apple. Vår versjon er å berike folks digitale livsstil. Med når nettbutikk og våre 22 butikker rundt om i landet skal vi srge for at du får tilgang på det beste innen Appleprodukter og tilbehør. Vi ønsker også å sikre at du får en god kundeopplevelse når du handler hos oss, uansett om du handler på vegne av deg selv eller din bedrift.

Sommerjobb Fulltidsjobb Traineestilling

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, prosjektutvikling av boliger og kommersielle lokaler, samt offentlig privat samarbeid. Det er Skanska som gjennomfører de største og mest komplekse byggeprosjektene i Norge, og vi har til enhver tid 200 pågående byggeprosjekter. Skanskas visjon er å bygge for et bedre samfunn. Vi ønsker å gjøre en forskjell. Vi vil gjøre det lettere å bo, jobbe og reise, både nå – og i fremtiden. Det er gjennom vår store portefølje av varierte prosjekter – gjennom våre innovative og bærekraftige løsninger – at vi bygger for et bedre samfunn.

På WA.works kan hvem som helst lage en WA-profil, helt anonymt og gratis. Alle går gjennom en teknisk skill assessment som er grunnlaget for den visuelle profilen. Deretter kan kandidatene poke bedriftene de kunne tenkt seg å jobbe for. En poke er som en åpen søknad, bare mye mye mye lettere. Mindre innsats, men flere muligheter!

Masteroppgave

44

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

45


42 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb

SWECO www.sweco.no

TIETO www.tieto.no

Sweco er Nord-Europas største rådgivende ingeniørselskap. Hver dag former våre 14.500 miljørådgivere, ingeniører og arkitekter fremtidens byer og samfunn. Resultatet er bærekraftige bygg, effektiv infrastruktur og tilgang til strøm og rent vann. For at vi skal lykkes, er vi avhengige av å tiltrekke oss de dyktigste fagfolkene og av at våre unge nyansatte får utnyttet sin kompetanse og videreutviklet denne.

Tieto er Nordens ledende leverandør av programvare og tjenester og skal være kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse.

39 Standnummer Fulltidsjobb Masteroppgave

Bacheloroppgave Masteroppgave

34 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb Traineestilling

46

Karrieredagen 2018

Tieto har som mål å gripe de betydelige mulighetene som oppstår i en stadig mer datadrevet verden og omdanne disse til varige verdier for mennesker, næringsliv og samfunn. Vi skal bli kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse ved å kombinere våre styrker innen programvare og tjenester med en sterk drivkraft for utvikling av økosystemer og kontinuerlig innovasjon med partnere.

OLAV THON GRUPPEN www.olavthon.no

KAIBOSH www.kaibosh.com

Olav Thon Gruppen er en samlebetegnelse for virksomheter direkte eller indirekte eiet av Olav Thon Stiftelsen. Olav Thon Gruppen driver virksomhet innen eiendomsutvikling, hotelldrift, industri og varehandel. Vi er et stort konsern som er ledende i Norge innen hotell og eiendom. Siden vi opererer innen flere ulike bransjer, trenger vi blant annet resepsjonister, hotelldirektører, regnskapsmedarbeidere, web-utviklere, kjøpesenterdirektører og markedskoordinatorer. Olav Thon Gruppen har mye å tilby nyutdannede: heltidsjobb, deltidsjobb, sommerjobb og trainee-program. Vi ser etter de som ønsker å være med på å skape noe og som har et stort engasjement for det de holder på med.

Bergensetablerte Kaibosh er et nyskapende brillekonsept som ønsker å tilføre brillebransjen mer lekenhet. Gjennom deres sterke fokus på design, og rettferdige priser ønsker Kaibosh å endre måten du bruker briller på. Kaibosh mener at vi skal ha mulighet til å ha flere par briller til ulike dager, antrekk, humør og anledninger. Vi skal ha frihet til å utrykke oss gjennom brillegarderoben. I fremtiden vil dette være like naturlig som å ha flere par sko. – Det skal være gøy å kjøpe nye briller og det skal ikke koste så mye. Målet vårt er å få folk til å se så fete ut som overhode mulig. Vi har et motto som sier «feel like a million kroner». I løpet av fire år har de etablert butikker i Bergen, Oslo, København og Århus og via netbutikken sender de egendesignede briller og solbriller over hele verden.

28 Standnummer

Karrieredagen 2018

47


61 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb Bacheloroppgave

ACCENTURE www.accenture.no

BOUVET www.bouvet.no

Accenture er et ledende globalt konsulentselskap som leverer tjenester innen strategi, rådgivning, digitalisering, teknologi og outourcing. Med erfaring, spesialisert kompetanse, globale ressurserog omfattende bransjeekspertise, jobber Accenture i sjiktet mellom business og teknologi for å hjelpe kunder øke sin prestasjonsevne og utvikle bærekraftig verdi for sine interessenter. Med rundt 373,000 ansatte i mer enn 120 land, driver Accenture innovasjon for en forenklet hverdag. For mer informasjon, besøk oss på www.accenture.no

Bouvet er et skandinavisk konsulentselskap som designer, utvikler, forvalter og gir råd om IT-løsninger og digital kommunikasjon. Bouvet er notert på Oslo Børs. Bouvet består av til sammen over 1250 ingeniører, designere, tekstforfattere, økonomer, statsvitere, psykologer, pedagoger og antropologer som bistår bedrifter og samfunnsaktører i alle bransjer. Sammen leverer vi løsninger som bidrar stabil energiforsyning, en mer effektiv offentlig sektor, sikrere banker, rikere medietilbud, bedre HMS i oljesektoren, mindre administrasjon i transportnæringen og bedre kundeopplevelser i varehandelen. Og mye mer. Bouvet leverer tjenester til en rekke viktige samfunnsaktører. Samlet medfører dette et betydelig ansvar for ansatte, kunder, eiere og samfunnet for øvrig. Måten vi håndterer samfunnsansvaret på, har også en forretningsmessig side. Et godt omdømme øker Bouvets muligheter for å tiltrekke seg nye medarbeidere og kunder. Bouvet trenger flere mennesker som er opptatt av å skape verdi for kunder og sluttbrukere. Vi tilbyr faglige utfordringer, trivelige kolleger og stor frihet. Vi vet nemlig at folk presterer best når de kan være seg selv.

ADECCO www.adecco.no 62 Standnummer

63 Standnummer Fulltidsjobb

Adecco er et av Norges ledende bemanningsselskap, og på kundelisten har vi attraktive bedrifter med oppdrag som kan passe perfekt for en student. Kort sagt – vi kan åpne dører for deg til mange flotte arbeidsplasser! Hvem er Adecco på utkikk etter? Vi er alltid på utkikk etter kandidater som viser engasjement og vilje til å gjøre en god innsats. Personer som kan bidra til at våre kunder får en enklere hverdag. Hvorfor velge Adecco? Du får prøve deg i ulike bransjer, og mulighet til å bygge et nettverk som kan bli gull verdt når du en dag kanskje kniver om drømmejobben. All arbeidserfaring er dessuten god erfaring. Bruk oss som diskusjonspartner, vi deler gjerne råd som kan sette fart på karrieren din.

48

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

49


AKER SOLUTIONS www.akersolutions.com

AIBEL www.aibel.com 43 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Traineestilling Bacheloroppgave

Aibel er et ledende serviceselskap innen oppstrøms olje- og gass- og offshore vindindustri. Vi er 4000 ansatte fordelt på seks kontorer i Norge i tillegg til Singapore, Thailand og Danmark. I Aibel er mulighetene mange og begrensningene få. Ved å bli med på vårt lag, kan du jobbe med noen av de største og mest spennende prosjektene innen olje, gass og fornybar energi. Som ny i Aibel, blir du tidlig involvert i vår virksomhet. Du får god opplæring, støtte og oppmuntring. Vi jobber for ledende olje- og gassprodusenter og vil derfor bruke dine kunnskaper og ditt talent helt fra starten av.

45 Standnummer

Aker Solutions has 14,000 employees in about 20 countries around the world that embrace innovation and collaboration in a drive to create a sustainable future. We put safety and operational excellence first. We strive for honesty and integrity in all that we do. Read more at: www.akersolutions.com

Masteroppgave

AKER BP www.akerbp.com 44 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Masteroppgave

50

Karrieredagen 2018

Aker BP is an exploration and production (E&P) company with exploration, development and production activities on the Norwegian Continental Shelf. Our vision is to create the leading independent offshore E&P company. Measured in production, Aker BP is one of the largest independent oil companies in Europe. Aker BP operates Valhall, Ula, Ivar Aasen, Alvheim and Skarv field centres. The company has a world-class project portfolio, including partnership in Johan Sverdrup. The company has major growth ambitions on the Norwegian Continental Shelf, and has identified potential within the portfolio to lift oil and gas production to 330 000 oil equivalents per day after 2023. Aker BP is targeting further opportunities for growth and value creation through exploration and merger and acquisition activities. The company has around 1400 employees distributed at our facilities offshore, the head office at Fornebu outside Oslo and branch offices in Stavanger, Trondheim, Sandnessjøen and Harstad.

Aker Solutions is built on 175 years of great ideas and doing the right thing We got our start as a small mechanical workshop on Oslo’s Aker River. Now we are a global provider of engineering, design, production systems and services to the oil and gas industry. Our expertise brings discoveries into production and maximizes recovery with a focus on sustainability and limiting the environmental impact.

CONOCOPHILLIPS www.conocophillips.com 47 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Internship Masteroppgave

ConocoPhillips er verdens største uavhengige E&P selskap basert på produksjon og påviste reserver. Selskapet, med hovedkvarter i Houston, Texas, hadde aktiviteter i 17 land, 69 milliarder dollar i eiendeler og omtrent 11 200 ansatte per 30. juni 2018. Operasjonene i Norge er styrt fra Tananger utenfor Stavanger. ConocoPhillips er operatør for feltene i Ekofisk-området og har i tillegg eierskapsandeler i feltene Heidrun, Visund, Oseberg, Grane, Troll, Alvheim og Aasta Hansteen. Vi er også inne i flere letelisenser på den norske kontinentalsokkelen og har lykkes i å tilegne oss flere attraktive lisenser i de siste lisensrundene. Vi rekrutterer masterstudenter til vårt program for nyutdannete. Vi tilbyr også sommerjobber for studenter som skal begynne på sin masteroppgave.

Karrieredagen 2018

51


46 Standnummer

SHELL www.shell.no

DNV GL www.dnvgl.no

Shell is an international energy company with operations in more than 70 countries and with 86 000 employees worldwide. Our aim is to meet the world’s growing need for more and cleaner energy solutions in ways that are economically, environmentally and socially responsible. A/S Norske Shell employs around 650 employees and we’ve been active in Norway for more than 100 years. A/S Norske Shell is operator of the oil field Draugen and the gas field Ormen Lange, in addition to Knarr. A/S Norske Shell is also partner/ co-owner of several other licenses on the Norwegian continental shelf. Our headquarter is located in Stavanger.

DNV GL is a global quality assurance and risk management company. Driven by our purpose of safeguarding life, property and the environment, we enable our customers to advance the safety and sustainability of their business. We provide classification, technical assurance, software and independent expert advisory services to the maritime, oil & gas, power and renewables industries. We also provide certification, supply chain and data management services to customers across a wide range of industries.

53 Standnummer Sommerjobb Traineestilling Fulltidsjobb Masteroppgave

Combining technical, digital and operational expertise, risk methodology and in-depth industry knowledge, we empower our customers’ decisions and actions with trust and confidence. We continuously invest in research and collaborative innovation to provide customers and society with operational and technological foresight. With origins stretching back to 1864 and operations in more than 100 countries, our experts are dedicated to helping customers make the world safer, smarter and greener.

As we develop innovative new ways to meet the world’s growing demand for energy, we’re searching for remarkable people to join us. We are interested in hiring people from a broad range of disciplines, be it in the technical, commercial or corporate functions’ space. We offer assessed internships for 4th year students and junior internships for bachelor students, which could result in a seat on our Graduate Programme after completion of your education. Please visit shell.com/careers to apply and learn more about our opportunities and the content of our tailored Graduate Programme!

FRAMO AS www.framo.com EQUINOR www.equinor.com 54 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Traineestilling Internship

Vi er Equinor, et internasjonalt energiselskap med en stolt historie. Vi, tidligere Statoil, er 20.000 engasjerte kolleger som utvikler olje, gass, vind og sol i mer enn 30 land. Equinor er den største operatøren på norsk sokkel, blant verdens største offshoreoperatører, og en stadig viktigere aktør innen fornybar energi. Med skandinavisk utforskertrang og engasjement for sikkerhet, likeverd og bærekraft, bygger vi en global virksomhet tuftet på våre verdier og framtidens energibehov.

55 Standnummer

Framo AS er en verdensledende pumpeprodusent med base i Bergen. Teknologien brukes til blant annet skip, plattformer, oljevern, forankring av vindturbiner og havbruk. Selskapet ble etablert i 1938 og har i dag 1200 ansatte fordelt på fire lokasjoner i Hordaland og 7 utekontorer fordelt på tre kontinenter. Framo AS er en del av Alfa Laval-konsernet og Bergen er hovedkontor for marine pumpesystemer. Med norsk produksjon er vi forankret lokalt, men jobber globalt og er like tett på kunden enten det er i Singapore, Hellas eller i Norge.

Masteroppgave

52

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

53


56 Standnummer Traineestilling Fulltidsjobb

HALLIBURTON www.halliburton.no

LYSE AS www.lysekonsern.no

Halliburton er et internasjonalt selskap etablert i USA i 1919. Selskapet har flere enn 50 000 ansatte i over 70 land, og leverer produkter og tjenester til oppstrømsaktører i olje- og gassindustrien på alle stadier i utvinningen av et reservoar.

Lyse leverer fornybar energi og fiberbredbånd som begge er viktige byggesteiner i det klimavennlige og velfungerende samfunnet vi jobber for. Konsernet eier strømnett-selskapet som bidrar i realiseringen av det elektrifiserte samfunnet og forsyner 140 000 kunder i 11 kommuner i Sør-Rogaland. Lyse har virksomhet over hele Norge, 1200 ansatte og omsatte for 7,7 milliarder kroner i 2017. Konsernets aksjonærer er 16 kommuner som benytter overskuddet fra virksomheten til kommunal velferdsproduksjon. Lyse har hovedkontor i Stavanger.

Vi ser etter deg som ønsker å være innovativ, målrettet, engasjert og bidrar til vekst. Hos oss vil du oppleve utfordringer, fordeler og muligheter til å jobbe for en av verdens største leverandører av produkter og tjenester til den globale energibransjen.

57 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Traineestilling

MARINE HARVEST www.marineharvest.com

MULTICONSULT www.multiconsult.no 59 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Bacheloroppgave Masteroppgave

54

Karrieredagen 2018

Multiconsult er et av Norges ledende miljøer innen prosjektering og rådgivning. Gjennom en rekke kontorer i Norge og internasjonalt benytter vi mer enn 100 års erfaring til å skape ny historie. For oss handler muliggjøring om erfaring, rett kompetanse og riktig kompetansesammensetning blant våre mer enn 2500 medarbeidere. Multiconsult er notert på Oslo Børs og opererer innenfor sju forretningsområder: Bygg & Eiendom, Industri, Samferdsel, Vann og Miljø, By & Samfunn og Fornybar Energi. I Region Vest har vi et innovativt arbeidsmiljø med ca. 300 medarbeidere. Kontoret er multifaglig og representerer de fleste fagmiljøer.

58 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb Traineestilling Internship

Marine Harvest er Norges største matprodusent og verdens største produsent av oppdrettslaks. I 2017 omsatte vi for over 36 milliarder kroner takket være våre 13 233 ansatte. Vi driver virksomhet i 24 land og i Norge har vi arbeidsplasser langs hele norskekysten. Vi dekker hele verdikjeden, fra fôrproduksjon til å drive restauranter hvor vi serverer vår egen laks. Dette gir oss rik innsikt som sikrer et trygt og kvalitetsrikt produkt. Oppdrettsnæringen er en av Norges største inntektskilder, som bidrar til trygge og spennende arbeidsplasser. Vi trenger mange typer kompetanse for å sikre utvikling innenfor alle våre forretningsområder; feed, farming og sales. Gjennom vår visjon ”Leading The Blue Revolution” har vi dedikert oss til å være en tilgjengelig arbeidsgiver for neste generasjons arbeidstakere. Hos oss finner du mulighetene i havet - rett under overflaten.

Karrieredagen 2018

55


60 Standnummer Sommerjobb Traineestilling

NCC NORGE www.ncc.no

ODFJELL DRILLING www.odfjelldrilling.com

Vår visjon er å fornye vår bransje og levere de beste bærekraftige løsningene. NCC er et av de ledende bygg- og eiendomsutviklingsselskapene i NordEuropa. Vi bygger og utvikler boliger, næringseiendom, offentlige bygg, veier og annen infrastruktur. Vi jobber for en bærekraftig utvikling - økonomisk, sosialt og miljømessig. I NCC har vi fokus på trivsel og utvikling for våre medarbeidere, og med hele Norge og Norden som arbeidsplass er NCC et spennende sted å jobbe.

Odfjell Drilling is a trusted supplier to some of the world’s leading energy companies. With 45 years of drilling industry expertise, and continual investments in the latest and best technological solutions, we are the outstanding choice for operational excellence.

65 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Traineestilling

Odfjell Drilling is committed to delivering the services and exceptional quality that our customers require. We offer three operationally and technologically advanced business units, all of which deliver genuine value and reliable results: Mobile Offshore Drilling Units, Platform Drilling and Well Services.

OCEANEERING www.oceaneering.com 64 Standnummer Fulltidsjobb Bacheloroppgave Masteroppgave

Oceaneering is Connecting What’s Needed with What’s Next™ as the subsea connection specialist for global offshore operators seeking applied engineering expertise in dynamic and unconventional environments. From ROVs, built-to-order subsea hardware, and deepwater intervention to manned diving services, integrity management, and engineering support, our advanced technologies and innovative subsea solutions solve our customers’ toughest challenges. At Oceaneering, you’ll not only be working with advanced technology, you’ll be making a great investment in your future. No matter your passion or area of interest, there’s a part of our business made just for you. Our presence in a wide variety of industries and regions enables us to match job seekers from a diverse talent pool with positions suited to their specific skills and experience.

ROLLS-ROYCE www.rolls-royce.com

67 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Internship Bacheloroppgave

Rolls-Royce er et internasjonalt konsern som utvikler, produserer og vedlikeholder integrerte kraftsystemer for luftfart, sjø og land. Vi har ca. 50 000 ansatte i 50 land, hvorav om lag 2 300 arbeider i Norge. Datterselskapet Bergen Engines har hovedkontor i Bergen, hvor alt av utviklingsarbeid, innkjøp, produksjon og service, samt administrative funksjoner, styres for kraftsystemer basert på store forbrenningsmotorer. Bli med å utvikle enda bedre kraftløsninger for fremtiden.

Masteroppgave

56

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

57


68 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Internship Bacheloroppgave

SCHLUMBERGER www.slb.com

WOOD www.woodplc.com

Schlumberger er verdens ledende leverandør av teknologi for reservoar karakterisering, boring, produksjon og prosessering til olje- og gassindustrien. Schlumberger opererer i over 85 land og har ca. 100 000 ansatte som representerer over 140 nasjonaliteter. Schlumberger tilbyr bransjens mest omfattende utvalg av produkter og tjenester, fra leting til produksjon og integrerte pore-to-pipeline løsninger for hydrokarbonutvinning som optimaliserer reservoarytelsen.

Wood er et multinasjonalt selskap med virksomheter i mer en 60 land og tilbyr et bredt spekter av tjenester til olje- og gassindustrien, også innen fornybar energi. I Norge har vi kontorer i Bergen, Stavanger, Sandefjord, Oslo og Moss, med 500+ ansatte. I Bergen retter vi oss primært mot vedlikehold og modifikasjoner av offshore-installasjoner og onshore-anlegg. Wood etterstreber å skape et miljø der ansatte føler et sterkt engasjement, der man føler seg informert og involvert slik at hver og en sin innsats bidrar til selskapets suksess og ikke minst til egen karriereutvikling.

71 Standnummer Bacheloroppgave Masteroppgave

Masteroppgave

NORCONSULT www.norconsult.no SJØFARTSDIREKTORATET www.sdir.no 69 Standnummer

Sjøfartsdirektoratet er en viktig og sentral aktør som skal ivareta og legge til rette for utvikling av maritim virksomhet. Det er 350 ansatte i Sjøfartsdirektoratet. Hovedkontoret ligger i Haugesund og har ca. 200 ansatte. I tillegg har Sjøfartsdirektoratet 7 regioner med tilhørende tilsynskontor langs norskekysten. En jobb i Sjøfartsdirektoratet kan bety så mangt. Avdelingene er mange og oppgavene er varierte. Her jobber økonomer, jurister og ingeniører sammen for at direktoratet skal nå sitt overordnete mål om å være den foretrukne maritime administrasjonen. Sjøfartsdirektoratet er arbeidsplassen for deg som ønsker utfordrende arbeidsoppgaver, og et godt og faglig sosialt arbeidsmiljø. Har du lyst til å være med på å jobbe for at Norge bevarer sin posisjon i den maritime klyngen? Bli med i arbeidet for å redde liv på sjøen, frakte passasjerer, last og fisk trygt til sjøs og å hente ut verdipotensialet havet har å tilby.

58

Karrieredagen 2018

72 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb Internship Bacheloroppgave Masteroppgave

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter i Norden, med virksomhet som spenner over fem verdensdeler. Våre tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Norconsult er engasjert i prosjekter innen bygg og eiendom, samferdsel, energi, industri, vann og avløp, olje og gass, miljø, plan, arkitektur, sikkerhet og IT. Med nyskapende og målrettede råd skal Norconsult bidra til kundenes verdiskapning og suksess - og til et bærekraftig og sunt samfunn. Vi er opptatt av at det i rådgivning og valg av løsninger vises omtanke for samfunnets sårbarhet. Vi engasjerer oss i alle deler av utviklingen, fra idéfase til overordnede planer, prosjektering og driftsstøtte. Årlig utfører vi over 20 000 oppdrag for offentlige og private oppdragsgivere i inn- og utland. En av styrkene til Norconsult er selskapets brede ressursbase som sikrer nødvendig kapasitet til å utføre de forskjellige oppdrag av varierende innhold og størrelse. Norconsult har ca. 3600 medarbeidere, og er i sin helhet eid av de ansatte. Hovedkontoret ligger i Sandvika utenfor Oslo. Vår virksomhet drives ved 56 kontorer i Norge og gjennom datterselskaper i Norge, Sverige og Danmark. I tillegg har vi datterselskaper i Afrika (Sør-Afrika og Mosambik), Sør-Øst Asia og Oseania (Filippinene, Thailand, Malaysia og New Zealand) og i Sør-Amerika (Chile og Peru).

Karrieredagen 2018

59


66 Standnummer Sommerjobb Fulltidsjobb Bacheloroppgave Masteroppgave

PEAB www.peab.no

FINANSDEPARTEMENTET www.jobbifin.dep.no

Peab er et av Nordens ledende bygg og anleggselskaper med 15000 ansatte og en omsetning på 49 milliarder kroner. Konsernet har hovedkontor i Förslöv i Sverige, og har kontorer i Sverige, Norge og Finland. I Norge har Peab 1600 medarbeidere og en årlig omsetning på 5,6 milliarder kroner. Peab er delt inn i fire forretningsområder på tvers av landegrensene: Bygg, Anlegg, Industri og Prosjektutvikling.

Finansdepartementet er et tradisjonsrikt og sentralt departement som ble opprettet i 1814. Finansdepartementet er, med hovedansvar for landets økonomiske politikk, viktig for samfunnsutviklingen og av stor betydning for den enkelte innbyggers hverdag. Hos oss jobber det 300 dyktige medarbeidere som sammen utgjør en spennende kunnskapsorganisasjon.

Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med 15 000 ansatte og en årlig omsetning på 50 milliarder kroner. I Norge har Peab 1500 medarbeidere og en omsetning på 5,6 milliarder kroner. Vi er bygg entreprenør, anleggsentreprenør, driver med eiendomsutvikling og har industrivirksomhet. Vår visjon er å være Nordens samfunnsbygger, og vår bedriftskultur bygger på respekt for mangfold og likeverd. Vi har et nært forhold til våre kjerneverdier Jordnær, Utviklende, Personlig og Pålitelig. Noe av det vi er mest opptatt av er å legge til rette for medarbeidernes utvikling. Derfor er det store karrieremuligheter internt i bedriften. Peab ble startet i Skåne i Sverige i 1959 av brødrene Erik og Mats Paulsson, som da var 16 og 14 år. De hjalp bønder i nærområdet med søppeltømming. Mats var administrerende direktør i Peab fram til 2011, og er fortsatt engasjert i selskapet.

WINTERSHALL www.wintershall.no

70 Standnummer Sommerjobb Traineestilling Masteroppgave

60

Karrieredagen 2018

Wintershall er en av de største olje- og gassprodusentene i Norge med en daglig produksjon på over 100.000 fat oljeekvivalenter. Vi er operatør for feltene Brage, Maria og Vega, og har rundt 50 lisenser på norsk sokkel. Selskapet leter aktivt etter nye funn og bygger ut disse fortløpende. Akkurat nå er vi i gang med utbyggingen av Nova-feltet i Nordsjøen som har planlagt oppstart i 2021. I løpet av de siste 12 årene har vi hatt en eventyrlig vekst og er nå rundt 500 ansatte i Stavanger, Bergen og offshore. Hos oss kan du få mulighet til å skrive masteroppgave, ha sommerjobb eller ta del i vårt internasjonale traineeprogram.

48 Standnummer Fulltidsjobb Internhip

Departementet ledes av finansministeren, som sammen med statssekretærer og politisk rådgiver utgjør den politiske ledelsen. Finansdepartementets embetsverk ledes av finansråden. I motsetning til den politiske ledelsen er embetsverket fast ansatte medarbeidere som jobber under skiftende regjeringer. Blant våre ansatte er de fleste jurister, økonomer og statsvitere. Våre arbeidsoppgaver er blant annet å: - planlegge og iverksette den økonomiske politikken - samordne arbeidet med statsbudsjettet - sørge for at det offentlige får inn skatter og avgifter - overvåke og utarbeide regler for finansmarkedene - forvalte Statens pensjonsfond Din rolle i Finansdepartementet: Som nyansatt hos oss har du en reell rolle i departementet fra første stund, og du vil få mye ansvar. Hos oss vil du kunne anvende og utvikle kunnskapen fra skolebenken på dagsaktuelle problemstillinger. Du fungerer som en selvstendig saksbehandler fra dag en, og gir råd til politisk ledelse i saker på ditt fagområde. Samtidig får du tett oppfølging av dyktige ledere og kollegaer som hører på dine synspunkter. Ditt arbeid er viktig for departementet, og du vil få en variert arbeidshverdag med høyt tempo.

Karrieredagen 2018

61


49 Standnummer Deltidsjobb Fulltidsjobb Internship

GJENSIDIGE www.gjensidige.no

PRICEWATERHOUSECOOPERS (PWC) www.pwc.no

Planlegger du å studere i Oslo neste høst? Hos oss kan du jobbe deltid ved siden av studiene gjennom et helt studieår. Vi tilrettelegger for at du som student kan skaffe deg relevant arbeidserfaring og samtidig få en unik forståelse for hva du har i vente etter endte studier - og det selvfølgelig med lønn! I år har vi interns som blant annet studerer økonomi, markedsføring, organisasjonspsykologi, teknologi og informatikk. Du finner mer informasjon på gjensidige.no/internships. Bli også med på Gjensidigedagen – et årlig arrangement der du får møte konsernsjefen, delta i workshops, høre foredrag og være med på fredagsbar med øvrige ansatte. Gjensidigedagen er en unik sjanse til å knytte nettverk. Les mer og søk på våre hjemmesider. Vi gleder oss til å møte deg på stand og svare på alle dine spørsmål!

PwC tilbyr tjenester innen revisjon, rådgivning, regnskap, skatt og avgift til offentlige og privateide virksomheter. Vårt brede kompetansemiljø bidrar til god styring og kontroll hos våre klienter, og forsterker virksomhetens evne til verdiskaping og utvikling. Hver dag går mer enn 223.000 PWC- medarbeidere i 157 land på jobb for å hjelpe våre klienter til å lykkes. I Norge er vi over 1.700 ansatte representert ved 27 kontorer. PwC sine klienter varierer fra noen av verdens mest komplekse organisasjoner, til små og mellomstore lokale virksomheter. I PwC lever vi etter følgende verdisett: Act with Integrity, Make a difference, Care, Work Together, Reimagine the Possible

73 Standnummer Fulltidsjobb

TRYG FORSIKRING www.tryg.no OBOS www.obos.no 50 Standnummer Sommerjobb Traineestilling

OBOS bygger framtidens samfunn og oppfyller boligdrømmer. Vi er landets største boligbyggelag med over 400 000 medlemmer. Vi eies av medlemmene og overskuddet beholdes i virksomheten. helt siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet det på en trygg måte. I tillegg driver vi virksomhet innen rehabilitering, vedlikehold, næringseiendom, bank og forsikring. Vi tilbyr også et omfattende medlems program til våre medlemmer. OBOS-konsernet er et komplett kompetansehus innen eiendom, med over 2500 ansatte i Norge og Sverige

51 Standnummer Sommerjobb Deltidsjobb Fulltidsjobb Traineestilling

Tryg Forsikring er det nest største skadeforsikringsselskapet i Norden med aktiviteter i Norge, Sverige og Danmark. I Danmark og Norge er vi henholdsvis den største og den tredje største aktøren. I Sverige har vi hatt aktiviteter siden 2006 og opplever rask vekst. Våre ca. 4000 medarbeidere sikrer i samspill med våre leveranser hver dag trygghet for mer enn 2,55 millioner privatpersoner og mer enn 140.000 virksomheter. Vi vil oppleves som best i bransjen på forsikring, mennesker og inntjening. Vi arbeider for at bekymringer ikke skal stå i veien for våre kunders hverdag.

Bacheloroppgave Masteroppgave

62

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

63


UNI MICRO www.unimicro.no

52 Standnummer

64

Karrieredagen 2018

Vi leverer komplette løsninger. Uni Micro er en av Norges ledende leverandører av programvare for økonomi og administrasjon. Vi leverer komplette økonomisystem til et bredt utvalg bransjer. Vårt fokus har alltid vært å lage funksjonelle løsninger som er brukervennlige og fleksible. Med vekt på innovasjon og forenkling av rutiner, benytter vi oss alltid av den nyeste teknologien, og ligger helt i forkant når det gjelder systemutvikling. Det nyter våre kunder godt av, ved alltid å ha et oppdatert og topp moderne økonomisystem, uansett størrelse eller bransje

Karrieredagen 2018

65


66

Karrieredagen 2018

Karrieredagen 2018

67


WWW.SPRINGBRETTET.ORG 68

Karrieredagen 2018

Profile for KD2018

Karrieredagen 2018  

Karrieredagen 2018  

Profile for ingridbhn
Advertisement