Page 24

24

INFRA-LEHTI

VALTA VAIHTUI

Ministeri Anne Berner

NYT ON INFRAN AIKA Uusi ministeri, uudet tuulet. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner näkee mahdollisuudet huonoon kuntoon päässeen infran kunnostamiseksi valoisina. Suunta voi olla oikeastaan vain ylöspäin. Ainakin tahtotilaa riittää.

TEKSTI: SARI OKKO, KUVAT: VALTIONEUVOSTO

ANNE BERNERILLÄ on kesälomien jälkeinen minuuttiaikataulu. Toukokuun alussa startanneelle Sipilän hallitukselle on ehtinyt kertyä vajaan kolmen kuukauden kokemus, mutta Berner näyttää aurinkoisen rauhalliselta ja on läsnä hetkessä. ”Nyt alkaa olla levollinen fiilis ja tunne siitä, että hommat ovat hallussa. Joka päivä opin jotain uutta. Uskon, että tällä kaudella ehditään tehdä asioita, joilla on merkitystä”, Berner sanoo hymyillen. Liikenne- ja viestintäministerin salkku on Bernerille mieluisa. ”Työhön lähtiessäni en ihan ymmärtänytkään, miten lähellä olemme elinkeinoelämää, mikä taas on itselleni aiemmista tehtävistä tuttua. Tuttuus ja osaaminen säästävät aikaa ja lisäävät vaikuttavuutta.”

Aito ammattilainen Anne Berner tunnetaan suomalaisena yritysjohtajana ja hallitusammattilaisena. Berner on sukunsa yrityksen Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja. Toimitusjohtaja hänestä tuli jo 25-vuotiaana isänsä Rudolf Bernerin jälkeen. Oman yrityksen lisäksi Anne Berner toimii ja on toi-

minut useiden yritysten ja organisaatioiden hallituksissa. Moni muistaa Bernerin myös uusia liikeideoita arvioivana sijoittajana vuoden 2013 Leijonan luola -televisio-ohjelmasta. Berner on palkittu niin suomalaisena liikenaisena, vuoden liikemiehenä, Stadin Friiduna kuin Espoon Ellana. Vuonna 2014 hän sai tasavallan presidentin myöntämän Suomen Leijonan komentajamerkin. Nä­­ kemystä ja kokemusta siis löytyy.

Mahdollisuus muutokseen Vuonna 2015 Anne Berner otti uuden askeleen lähtemällä mukaan eduskuntavaaliehdokkaaksi. Ehdokas tuli valituksi yhtenä keskustan äänikuningattarena, jonka jälkeen tie vei suoraan Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministeriksi. Nimenomaan yhdistelmäsalkku on Berneristä mielenkiintoinen. ”Viestintäpuolella on tehty viime vuosina paljon, mutta liikennepuoli on jäänyt konservatiivisempaan asemaan. Valtakunnan verisuonisto on päässyt huonoon kuntoon, mutta nyt meillä on mahdollisuus tehdä asiaan muutos.”

Valtakunnan verisuonisto on päässyt huonoon kuntoon, mutta nyt meillä on mahdollisuus tehdä asiaan muutos.”

>>

Profile for Infra-lehti

Infra 3/2015  

Infra 3/2015