Page 1

ZALAEGERSZEG

Aktuális  2. oldal Menüajánló  3. oldal Városi hírek  4. oldal Életmód  7. oldal Apróhirdetések  8-9. oldal Sport, Program  11. oldal

2 013 . f e b r u á r 21. , XX/8.

Kondex Kupa a futófolyosón

Szombatón jó eredmények születtek az Ifjúsági és Sportcentrumban megrendezett Kondex Kupa atlétikai versenyen. Tudósításunk a 11. oldalon. Fotó: Farsang Lajos

Minden kedvenced

féláron 2013. február 28-án a zalaegerszegi, soproni és keszthelyi McDonald’s-ban!

A Te McDonald’s éttermeid: 8360 Keszthely, Tapolcai út 57., 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 1., 9400 Sopron, Lackner K. u. 60. Az ajánlat a készlet erejéig érvényes 2013. február 28-án, 10:30 után és más kedvezménnyel nem összevonható. Az 1+1, McDouble™, McDouble™ bacon és ezek menüváltozataira, a Párszázas termékekre, a Sajtburger menüre, valamint a reggeli kínálatra nem vonatkozik. Kizárólag helyben fogyasztás esetén érvényes.

M_789 Torkos csutortok hirdetes 79x66 KesztZalaSopron.indd 1

2013.02.15. 12:08


2

2013. február 21.

Aktuális

Heti kérdésünk: Javulhat az idén a foglalkoztatási helyzet?

Major Tamás - 59 éves munkanélküli

- Számomra aligha. Évek óta reménykedek, hogy sikerül elhelyezkednem. Jó lenne hinni, hogy ebben a sok munkahelyteremtő programban, amiről beszélnek, az idősebbekről se feledkeznének el!

Akár fél óra alatt...

Zalaegerszegen is székely zászló

Elektronikus jelentkezés egyetemre, főiskolára

Először Fe l s őr ajk csatlakozott a szolidaritási mozga lom hoz Zala megyében, s múlt péntektől a zalaegerszegi városházán is ott lobog a székely zászló, amelynek kitűzését több további település is tervezi. A zalaegerszegi önkormányzat ezzel a gesztussal szol ida r it ását k ívá nja kifejezni testvérvárosa, Marosvásárhely iránt. A román hatóságok előzőleg megtiltották a székely szimbólumok használatát, erre válaszul Erdélyben

Az év elejétől március 1-jéig a A leendő főiskolások és egyetemisták Kormányablakban ügyfélkapun keresztül közül egyre többen veszik igénybe az bármely továbbtanulni szándékozó elektronikus jelentkezést. Egyszerű, beadhatja jelentkezését a felsőoktatási kényelmes, gyors és kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek. Az online jelentkezéshez ügyfélkapu regisztráció szükséges, amelyet a kormányablakokban lehet igényelni. Az ügyintézők ezen túlmenően is részletes tájékoztatást, s azonnali segítséget nyújtanak az űrlap kitöltésében, az előírt dokumentumok feltöltésében, valamint a jelentkezés ügyfélkapun keresztül történő hitelesítésében is. Így akár fél óra alatt elintézhető a felvételi jelentkezés, melyet az Országos Felsőoktatási Információs Központ azonnal fogad. A kor m á nyh ivat a lok i nte g rá lt ügyfélszolgálati irodái, a Kormányablakok intézményekbe - értesültünk róla a ügyfélbarát nyitva tartással, munkanapokon Kormányhivataltól. Az egész országban reggel 8 óra és 20 óra között várják az 29 helyszínen munkanapokon reggel 8-tól ügyeiket intézni kívánó állampolgárokat. este 8-ig várják az ügyintézők mindazokat, akik élni szeretnének az online jelentkezés -flehetőségével.

A SZUPERINFÓ KÖRKÉRDÉSE

Jónak tartja az 1% felajánlásának lehetőségét? Birinyi Éva: -Fel szoktam ajánlani az egy százalékot, minden évben annak az általános iskolának az alapítványa részére, ahova a lányom járt. Nagyon jó ez a lehetőség, így biztosan olyan célra használják fel azt a pénzt, amivel én is egyetértek.

Hancz Márton: -Igen, véleményem szerint nagyon jó lehetőség. Jó néhány év óta fel szoktam ajánlani mindkét egy százalékot, mind a civil, mind az egyházi lehetőséggel élek. Hogy milyen célra? Változó, például gyermek-egészségügy és állatvédelem támogatására is tettem már felajánlást.

Tóth Györgyné: -Feltétlenül jónak tartom és minden egyes esetben élek is a lehetőséggel. A gyerekeket részesítem előnyben. Volt már óvoda és iskola is, de egyházi jellegű, gyereket segítő karitatív szervezet is, amelynek felajánlottam az egy százalékot.

és Székelyföldön is több önkormányzati épületre kitűzték a székely zászlót. A meg mozdu láshoz Magyarországon egyre több város csatlakozik. A polgármester i hivatal előtt megtartott zászlóbontó ünnepségen a magyar és a székely himnusz is felcsendült, majd Gyutai Csaba polgármester és Balaicz Zoltán alpolgármester szólt az Erdéllyel való összetartozás fontosságáról. A zászlókat a jelentős létszámot képviselő ZalaegerszegMarosvásárhely Baráti Társaság vezetői t a rtot tá k. Vé gül a lobogók egymás mellett a polgármesteri hivatal homlokzatán kaptak helyet.-f-

KKV foglalkoztatási pályázatok A tavalyinál könnyebb feltételek Az idén már kezdő vállalkozások is pályázhatnak a KKV-k (mikro-, kis- és középvállalkozások) munkahelyteremtő beruházásaihoz kínált támogatásokra, s több egyéb vonatkozásban is egyszerűsödött a program - tudtuk meg Borsos Józseftől, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatójától a hétfőn megtartott sajtótájékoztatóján. A pályázatok elkészítéséhez nincs szükség pályázatírókra, mert annyival könnyebbé vált a szükséges dokumentáció elkészítése. A meg yében a z el mú lt évben 16 fog la l koz t ató va lósítot t meg munkahelyteremtő beruházást a program segítségével. Az előírt határidőig, november végéig valamennyien elszámoltak, s a pályázaton elnyert forrást - összesen 146,5 millió forint támogatást - december 31-ig ki fizettek számukra. Így a pályázó vállalkozások 87 új munkahelyet teremtettek. A létrejött munkahelyekre február végéig kell végrehajtani a dolgozók felvételét. A munkahelyteremtő pályázat tehát sikeres, s az idén várhatóan még

többen veszik igénybe. A rendelkezésre álló forrás is jelentősen emelkedett, az idén országosan 10 milliárd forint a támogatási keretösszeg, amellyel 5200 új munkahely létrehozásához járulhat hozzá az Nemzetgazdasági Minisztérium. Az idei pályázatok február 14-től április 5-ig nyújthatók be a munkaügyi központhoz s azokat május 31-ig elbírálják. A beruházásokat november 30-ig kell megvalósítani. A vállalkozások a részletekről a Munkaügyi központban érdeklődhetnek. A hivatal munkatársai ezen fórumokon is tájékoztatjuk a vállalkozásokat. 

F.L.


3

2012. február 21.

Gasztro

Heti kérdésünk: Mi kell a tavaszi fáradtság ellen?

Nélkülözhetetlen vitaminjaink Zsírban oldódó vitaminok: A-vitamin: Hiánya a korai szakaszában farkasvakságot, látászavarokat okozhat. Túladagolását sárgás bőrszín, hajhullás jelzi. Tartalmazza: máj, vese, szív, tojássárgája, tengeri halak, narancsfélék. Provitaminok: sárgarépában, parajban, kajszibarackban, kelkáposztában, sárgadinnyében, sütőtökben, paradicsomban, pirospaprikában. D-vitamin: Hiánya gyermekekben angolkórt, felnőttekben csontlágyulást okozhat. Tartalmazzák: halmájolajok, tengeri halak, máj, virágpor, méz, tojás, tej. A bőrben napfény hatására képződik. E-vitamin: Antioxidáns hatást fejt ki, többek közt rákmegelőző hatása is van. Hiánya vérszegénységet, meddőséget, izomsorvadást okozhat. Tartalmazzák: növényi olajok, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a zöld növények, a hús, a máj, tojás. Vízben oldódó vitaminok: B-vitamin csoport: A hiányuk többek közt idegrendszeri tüneteket, étvágytalanságot s több egyéb tünetet okozhatnak, például fáradtságérzet, depresszió, bélrendszeri problémák. A B1-B12 sorban a különböző vitaminok élettani hatása eltérő. Tartalmazzák: máj, hús, a teljes kiőrlésű liszt, hüvelyesek, élesztő. Részben az ember bélflórája is megtermeli. C-vitamin: Egészséges étrend esetén hiánybetegség (pl skorbut) nem lép fel. Ellenben a stresszhatások, a dohányzás, lázas állapot, műtéti beavatkozások növelik a szükséges adag mértékét, s a járványos időszak előtt a szervezet védekezőképességének erősítésére javasolható. Tartalmazzák: zöldpaprika, paradicsom, fejes saláta, és a káposztafélék, gyümölcsök, „hideg” eljárással készült teák, szörpök, (áfonya, som, szeder, ribizli, csipkebogyó).-f-

Reszneki Miklós - 46 éves gazdálkodó

-Főtt sonka jófajta ecetes tormával! Vagy tökmagolajjal meghintett hordós káposzta, rácson sült krumplival, kolozsvári szalonnával. Ezektől biztos nem leszel fáradt! A torma még a náthádat is kiveszi!

Elterjedőben a bio – joggal!

A valódi bioélelmiszerek ellenőrzött körülmények között termelt ételek, melyeket nem kezeltek semmilyen szintetikus anyaggal, műtrágyával, mérgező permetszerrel, génmanipulált szaporítóanyagokkal, tartósítószerekkel, adalékanyagokkal. A növényvédő szerek egészségkárosító hatásaikról is ismertek. Ilyenek lehetnek a daganatos megbetegedések, az immunrendszer és az idegrendszer rendellenességei. A biote r mé ke k e lőnye i k öz é tartozik, hogy a biozöldségek, biogyümölcsök vitamintartalma magasabb. A kóstolási próbákon általában a bioélelmiszereket találták ízletesebbnek. Egyes vizsgálatok szerint a biotermékekkel táplálkozó anyák tejében magasabb volt az omega-3 zsírsavak és a telítetlen zsírsavak mennyisége. A nitrátok elsősorban a műtrágyázásnak köszönhetően halmozódnak fel az élelmiszerekben, és legtöbbször tartósítóként alkalmazzák azokat, E251 néven. Egyes ételekben te r mé sz e te s úton i s előfordulnak.


4

2013. február 21.

Városi hírek

Energetikai korszerűsítés és közlekedésfejlesztés pályázattal A zalaegerszegi Városházán rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők többek közt a közösségi közlekedés, épületek energetikai, valamint a közvilágítás fejlesztéséről is. A közel 5 milliárd forintos fejlesztések pályázatok révén valósulhatnak meg. Ma Zalaegerszegen mintegy 8000 kandeláber világítja a köztereket s korántsem mindenütt energiatakarékosan. A fényforrások működése évente 160 millió forintba kerül a városnak, emellett karbantartásra további közel 25 millió forintot költ az önkormányzat. A képviselő-testület ezeken a költségeken szeretne csökkenteni. A rendkívüli közgyűlésen ezért arról döntöttek, hogy két pályázatot is beadnak, amelyek keretében összesen közel 7000 világítótestet lehetne korszerű led-es technológiára cserélni. A pályázatok egyenként 580 millió forint értékűek, amelyekhez 87-88 milliós önrészt biztosítana a város. A fejlesztés 3 év alatt megtérül, ugyanis évente akár 30 - 50 százalék közti megtakarítást is el lehet érni. További pályázatok oktatási és nevelési intézményekben biztosíthatnának forrást energetikai

korszerűsítésekhez. Az egyik projekt során amelyhez 43 milliós önrészt biztosít a város összesen 288 millió forintból megújulhat az Ady és Liszt iskola falszigetelése és a nyílászárói. Egy 419 milliós fejlesztésből pedig több óvoda és a Kölcsey Gimnázium korszerűsödik megújuló energiák segítségével. Ehhez 62 milliós önrészt ad a megyeszékhely. -f-

Utastájékoztatási rendszer uniós forrásból Tájék A zalaegerszegi városi közösségi közlekedés megérett egy új utastájékoztatási rendszer kiépítésére. A várakozások szerint most uniós pályázati forrásból erre is lehetőség nyílik. Néhány éven belül az új rendszer kiépítése révén már több megállóban nem kell számolgatni, mikor is jön a busz. A kiemelt buszmegállókban kijelzők mutatják majd, melyik járat mikor érkezik. Ez a terv csak az egyik része annak a pályázatnak, amelyre a győri megyeszékhellyel és a Vasi Volánnal közösen pályázott Zalaegerszeg. A várakozások szerint az eligazodást megkönnyítő utastájékoztatási rendszer kialakítására is sor kerül a járatokon. Mindezeken túl a helyközi buszpályaudvaron a vizesblokk akadálymentesítésére is sor kerülhet. A pályázatok sikere esetén a beruházások már ebben az évben elindulnak és legkésőbb 2014 decemberéig befejeződnek. -f-

Mit kell tudni az 1%-ról?

Immár hosszú ideje lehetőségünkben áll, hogy az adónk 1%-át évről-évre felajánljuk civil szervezeteknek és egyházaknak. Mindössze nyilatkoznunk kell a kedvezményezett kilétét illetően az adóbevallásunk elkészítése során. A felajánlás az adózónak nem jelent többletköltséget, de néhány egyszerű feltételnek meg kell felelnünk. Bárki rendelkezhet az adója 1%-áról, aki személyi jövedelemadóbevallást, adónyilatkozatot, vagy egyszerűsített bevallást ad, illetve adókötelezettségét munkáltatói adómegállapítással teljesíti. A személyi jövedelemadóról szóló törvény (1995. évi CXVII. törvény) értelmében így tehát nem csak a magánszemélyek, hanem az egyéni vállalkozók és az őstermelők is jogosultak rendelkezni adójuk 1+1%-áról. Az említett személyek közül azok rendelkezhetnek a kétszer 1%-ról, akik adóznak az úgynevezett összevont jövedelemadó-alapjuk után, és jövedelemadójukat határidőre, maradéktalanul befizetik, vagy halasztási engedélyük van az NAV-tól. A 2012. évi adóbevallás elkészítésének határideje 2013. május 31. Az 1% felajánlását papír alapú bevallás beadása, illetve annak elektronikus kitöltése, majd kinyomtatása esetén az EGYSZA elnevezésű formanyomtatványon tehetjük meg. A nyomtatványt egy lezárt, az adóazonosító jelünket tartalmazó borítékba helyezve személyesen vagy postai úton juttathatjuk el a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Ezen kívül elektronikus űrlapként, elektronikus úton is elküldhetjük. A formanyomtatványra rá kell írnunk a kedvezményezett egyház, illetve civil szervezet technikai, illetve adószámát. -f-


Medicina klinikán bejáratott üzlethelység az eddigi optika KIADÓ.

albadent99@t-online.hu

00 36 20/338 1517 ZALA MEGYE

2013. február 21., XXIII/8.

Hévíz, Ady Endre utca 5. www.medicinaklinika.hu

Dr. Bertus Mihály

plasztikai sebész, sebész, traumatológus főorvos

8380 Hévíz, Petõfi u. 7.

Tel./Fax: 83/340-864, +36 30/9274-256

FOGÁSZAT HÉTVÉGÉN IS Szombat (9-15-ig)

Februárban és márciusban A PORCELÁN ÉS CIRKON KERÁMIA KORONÁK

FÉLÁRON! (2013. 02. 01 - 03. 31-ig)

Hévíz - Nagyparkoló Relax ház

+36 30 565 0469

Teljes körû ellátás, fogágysorvadás kezelése, szájsebészet, implantátum fogpótlással akár 1 hét alatt is.

Éves Tófürdő + wellness bérlet Az új Festetics Bérlet a hévízi Tófürdő és a Festetics Fürdőház wellness részlegének szolgáltatásaira vehető igénybe. A csodálatos gyógytóban való fürdőzésen túl a bérlettel igénybe vehető wellness szolgáltatások: finn szauna 㺃 infraszauna 㺃 merülőmedence 㺃 gőzfürdő jégbarlang 㺃 sókamra 㺃 jakuzzi A 365 napra érvényes Festetics Bérlet bevezető áron 153 000 Ft!

A bérlet 2013. december 31-ig váltható meg a Fedett Fürdő és Terápiás Centrum fürdőirodájában, a vásárlástól számított egy évig érvényes, naponta egy belépésre és 4 órás tartózkodásra jogosít.

www.spaheviz.hu

• INTIMPLASZTIKA • Mellkorrekció, hasplasztika, zsírleszívás, botox kezelés • Fül-, orr-, szemhéj-, arcplasztika • Anyajegyek, bõrdaganatok, hegek kimetszése • Szemölcs, benõtt köröm lézeres eltávolítása • Ráncfeltöltés

RENDELÉSEK: Hévíz, Petõfi u. 7. hétfõ 10-15, kedd: 10-12, szerda: 10-12, péntek: 10-17-ig Zalaegerszeg, Tompa u. 5., szerda: 17-19-ig Nagykanizsa, Erzsébet tér 20., csütörtök: 17-19-ig Nagykanizsa, Csengery u. 13., Csütörtök: 15-17 óráig bmlaser@t-online.hu • www.plasztikabertus.hu

A

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Hotel**** felvételre keres:

- SZAKÁCSOT - FELSZOLGÁLÓT - FIZIOTERÁPIÁS ASSZISZTENST. Önéletrajzokat a Kehida Termál Kft. 8784 Kehidakustány, Kossuth L. u. 62. vagy az info@kehidatermal.hu e-mail címre várjuk.

Zala megyében 2 helyen:

keszthely, Kossuth u. 10. zalaegerszeg, Munkácsy u. 14. (a piac mellett)

50%-os AKCIÓ

a TEXTILMÁNIA Diszkont Méteráruban (Kossuth L.u.10.) 2013.01.21-től

(Hétfő), 2013.03.02-ig (Szombat), vagy a készlet erejéig! Az AKCIÓ egyes téli szövetekre, vastag kötöttekre, és más anyagokra terjed ki. AZ AKCIÓT követően az árak 250 Ft/m, 350 Ft/m, 450 Ft/m.

Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. 8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1. Az árak megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

NE HAGYD KI EZT A LEHETŐSÉGET! Várunk sok szeretettel minden kedves érdeklődőt, és vásárlót.


6

2013. februรกr 21.


7

2012. február 21.

Életmód

Heti kérdésünk: A kismamának sokat kell enni

Kocsis Szilárd - 17 éves tanuló

-Nem tudom, nem voltam még kismama. De azt hallottam, hogy a régi népi tanács, hogy kettő helyett kell neki enni, az butaság.

Megelőzés és gyógyítás Bemer terápiával Nagyon sokan köszönhetik gyógyulásukat dr. Kopeczky Ildikónak, aki most egy új gyógymódot mutat be. Az egyetem elvégzése után gyermekgyógyász szakvizsgát szereztem, majd később gyermek tüdőgyógyászatot, s 22 év kórházi munka után a járóbeteg ellátásban dolgozom- mondja bevezetőül a doktornő.-Erre az új eljárásra, 2002ben, saját betegségem kapcsán figyeltem fel, két gerincműtét után... A jobb lábam le volt bénulva, a Bemer terápia hatására az állapotom egyre jobb lett. Ma jól érzem magam, nincs panaszom! –  Mi a Bemer terápia és milyen kórképek esetén alkalmazható? A Bemer a lapkutatásokat a Berlin i Mikrocirkulációs Intézet végzi dr. Rainer

Klopp, az intézet igazgatója vezetésével. Egy specifikus jelkonfigurációt kis intenzitású váltakozó elektromágneses mező juttatja a szervezetbe, amivel a zavart mikrokeringés hatásos stimulálását lehet elérni. Mikrokeringés alatt, ami az emberi keringés legnagyobb részét adja, a szervezet hajszálér hálózatában zajló véráramlást értjük, ami lehetővé teszi a szövetek és a vér közötti anyagcserét. A kor előrehaladtával, betegségek esetén és stressz hatására károsodik a mikrocirkuláció. A Bemer kezelés lassítja az öregedési folyamatot, fokozható a szervezet ellenállása, javítható az anyagcsere és az immunrendszer állapota. Több betegség kiegészítő kezelésében vannak klinikai bizonyítékai a Bemer kezelés hatásosságának, így a mozgásszervi betegségekben, traumatológiában, keringési, vérellátási zavarok esetén (fekélyek) diabeteszes neuropathiában, egyes bőrbetegségekben, sclerosis multiplex, f ülzúgás esetén, stresszoldásban, alvászavarok kezelésében... Mindenki számára hasznos életkortól függetlenül, ez alól csak a frissen transplantált beteg jelent kivételt. A Nemzetközi Palmenwald (IPO) Konszenzus (Freudenstadt, 2010. 10. 02.) 5. pontja kijelenti, hogy nagymértékben tudatosítani szükséges a Bemer terápia megelőzési és terápiás előnyeit a

közvélemény előtt, beleértve annak egyértelmű bizonyított tényét is, hogy ez a kezelés biztonságos és nem jár mellékhatással. -  Volt emlékezetes sikerélménye? –  Számos szép példát említhetnék. Egyik legemlékezetesebb esetem az volt, amikor egy csecsemő, aki egy orvos kolléga révén került hozzám, bénult felsővégtag problémával. A kezelés harmadik hetében elkezdte mozgatni az ujjacskáit, később az egész végtag mozgása rendeződött. A másik egy lábamputáció jelölt, aki elkerülte a műtétet.(x)

Ingyenes információs előadások Tájékoztató kezelésekről, bérlési és vásárlási lehetőségekről TESZÖV SZÉKHÁZ Zalaegerszeg, Ady u. 45-47. Minden hónap első hétfőjén (kivétel május 6.) Jelentkezés: 06-30/9862-044 Az előadások után további konzultációs lehetőség

Kismamákat fenyegető visszér ■ A várandósság

hetnek gáttáji és kismedencei vénatágulatok is. Ezek szerencsés esetben viszszafejlődnek a szülés után. Ugyanakkor a látható, kékes A terhességi hormonok- visszereken kívül más tünenak, az ösztradiolnak és a tekkel is számolhatnak az progeszteronnal köszönhetően a várandósság első időMéregtelenítő szakában lassul a keringés, talpmasszázs csökken a visszerek tónusa, A talp masszírozásával nem- a vénákban lévő nyomás pecsak szerveink energiaszintdig megnő, aminek eredméjét fokozhatjuk, javítja az idegrendszer, a hormonrend- nyeként a véna kitágul. Ezt a vénás pangást fokozszer és az immunrendszer működését, kiegyensúlyozza za a második és a harmaaz energiaáramlást, a vér- és dik trimeszterben a növekvő nyirokkeringést is. magzat azáltal, hogy leszorítja a könnyen összenyomHarisnya éjszakára? ható kismedencei vénákat, A kompressziós harisnya viígy akadályozva a vénás selése a visszérbetegség kevér visszaáramlását. Éppen zelésének fontos eszköze, ezért nem csak az alsó végazonban a legújabb kimutatások szerint tagokon lehet jellemző az hatásos lehet ún. visszeresség, ugyanbizonyos alvásis megjelenzavar, az úgynevezett alvási apnoe enyhítésében is.

alatt jóval nagyobb eséllyel néznek szembe a nők a visszeresség kockázatával.

érintett kismamák, mint a láb feszülése, dagadása, fájdalma, a nehézláb-érzés, illetve súlyosabb esetekben a felületes visszérgyulladás. A visszerek elleni harc két fontos eszköze a táplálkozás és a mozgás. Ez utóbbi több szempontból is kedvező. A séta, kismamatorna általában nem okoz gondot, de nagyobb erőfeszítéseket igénylő sportok esetén kérjük nőgyógyász tan á csát.

Miért fáj a sarkam? Az emberi lábfejet 26 csont építi fel, közülük a sarokcsont a legnagyobb. A sarok feladata, hogy biztosítsa a támasztékot a test súlyának. A szakértők szerint járáskor a testsúly 1,25-szöröse, futáskor a 2,75-szöröse nehezedik a lábunkra. Éppen ezért ez a terület sérülékenyebb, és fájdalma jelentősen befolyásolja az állapotunkat. A fájdalmak nagy része mechanikai okok miatt következik be, de meghúzódhat a háttérben arthritis, fertőzések, autoimmun és neurológiai problémák, trauma, csontritkulás és más csontbetegségek, illetve több szervrendszert érintő betegségek is. A legtöbb sarokfájdalom a talpon átívelő vastag kötőszöveti szalag betegsége. Ez a szerkezeti betegség abból ered, hogy ennek a szalagnak fontos szerepe van a talp izmainak és inainak, valamint a láb boltozatának a fenntartásában.


8

2013. február 21.

Francia nyelvtanárt keresek Zalaegerszegen, egyéni órákra. Ajánlatokat az advocatus006@gmail.com e-mail címre várom.

Apró Z ALA M EG Y E I A P R Ó K

Wir suchen für unser gemütliches Almrestaurant-Hotel und junges Team ab.Mai.2013 Kellner/in mit Inkasso! Gute deutschkenntnisse und min.2 Jahre Praxis sind erforderlich!Moti vation,Erfahrung und Freundlichkeit sind uns sehr wichtig! Kost und Logie frei!Lohn nach Vereinbarung! Arbeitsort:Land Salzburg/ Bezirk Zell am See/Terminvereinbarung mit Fr.Komann: 10.00-18.00 Uhr:0043-664-9736-304 Legmagasabb áron vásárolok aranyat, ezüstöt, régi pénzt és egyéb régiséget! Hana Gold Ékszerüzlet Telefon: +36-30/264-7468 Nagykanizsána belvárosban a buszpályaudvarral szemben 40m2-es helység üzlet, iroda céjára eladó vagy nagykanizsai lakásra cserélhető. Tel.: 06-30/650-0622 Nagykanizsán a belváros szívében az Erzsébet tér sarkán 3 szobás egyedi fűtésű lakás eladó, értékegyeztetés-

sel keszthelyi lakásra cserélhető. Tel.: 06-30/3028-691 Ford mikrobusz 12+3 személyes nemzetközi műszaki vizsgával eladó. 3 MFt+Áfa. Info: 06-30/929-4559 Volkswagen mikrobusz 16+3 személyes, nemzetközi műszaki vizsgával eladó. 5 MFt + Áfa. Info: 06-30/929-4559 Vonyarcvashegyi fogászati klinikára olaszul, németül folyékonyan beszélő talpraesett, megbízható kollegát keresünk recepciósi munkakörbe! Érd.: a +36-30/520-5242 telefonszámon. Vállalkozók figyelem! Nagykanizsán, a belvárosban iskola közeli Pizzéria felette lévő lakással együtt eladó vagy kiadó. Kisebb ingatlanokat beszámítok. Az ingatlan vásárlásához pályázat vehető igénybe. Tel: 06-20/322-9923 Lazító masszázs! +36-20/9986-424 Nemzetközibe keresünk „C+E” kategóriával és érvényes GKI-val sofőröket. Tapasztalat és nyelvtudás nem szükséges. Érd.: +36-30/722-2900 Vas megye: Szombathely-Sárvár vonzáskörzetében szántóföldet vásárolnék, illetve bérelnék 1 hektár felett. Tel.: +36-30/961-7178, e-mail:

amazone0212@gmail.com Ingatlanközvetítő munkatársat keres fő-, illetve mellékállásban (alapbér + jutalék). +36-30/5354-328 Balatonmáriai, vízközeli ingatlan eldó. +36-30/9278-479 Győri partnercégeinkhez keresünk önállóan, rajz alapján programozni tudó marósokat, esztergályosokat egyedi, illetve kis szériák gyártására. Vezérlők: Fanuc, Mazak, Heidenhein, Siemens v. Hurco. Keresünk tömb szikra, huzal szikra forgácsolókat is. Érd.: +36-70/426-2672 Marcali központjában 51 m2-es, újszerű lakás eladó. +36-30/92 78-479 Otthoni telefonos munkára komoly hozzáállású munkavállalókat keresünk magas jövedelemmel! hollviktoria@gmail.com Kehidakustányban újszerű, társasházi lakás a fürdő közelében eladó. +36-30/9278-479 Telek

Zalaegerszeg-Csácsban 2282 négyzetméteres szántó gyümölcsfákkal, vezetékes vízzel eladó. Tel.: +36-70-510-6005 Zalaegerszegen építési telek, 823

infozeg.hu

nm, az Egerszeghegyi út 10. szám alatt eladó. Irányár: 2,85 millió Ft, elvi engedély van. E-mail: zalahaz@ freemail.hu; vagy a +36-30/4024222 telefonszámon. Ingatlan

Zalaegerszegen és 30 km-es körzetben családi házat, lakást, ipari-kereskedelmi ingatlant keresek. Fábián +36-20/213-0953 26-260 négyzetméterig üzlethelyiségek eladók Zalaegerszeg Tüttőssy utcában. Állami támogatás igényelhető! Telefon: +36-70/451-4900 Épületek energia-tanusítványának elkészítéséhez szükséges hőkamera eladó. Fluke Tir USA tipus irányár: 1.1 M Ft+ÁFA ( bruttó: 1.397.000.Ft.) Tel: +36-92-33-11-33 vagy SMS +36-30/402-4222 Családi ház

Bocföldén 10 éves, 100 négyzetméteres családi ház eladó. Tel.: +36-30/531-9770 Zalaszentivánon, Ságvári u.12. Szám alatti társasházban, 45 négyzetméteres lakás kerttel, és pincével eladó. Tel.: +36-30/294-1436 Lakás

Zalaegerszeg belvárosában nyu-

godt, rendezett környezetben, kényelmes, 46 négyzetméteres, társasházi lakás, zárt udvari beállóval eladó! Tel.: +36-30/383-1450 Zalaegerszegen, Honvéd úton, sorházi lakás /83 négyzetméter/ garázzsal, tulajdonostól eladó. Tel.: +36-30/388-3011 Új építésű energiatakarékos lakások, családi házak eladók Zalaegerszegen. Tel.: +36-30/237-9245., +36-30/254-4385 Zalaegerszegen 56 négyzetméteres, felújított egyedi fűtéses lakás 6.190.000.-Ft-ért magánszemélytől sürgősen eladó. Tel.: +36-30/944-1109 Zalaegerszegen 50 négyzetméteres, cirkofűtéses lakás 7.490.000.-Ft-ért eladó. Tel.: +36-20/298-1142 Zalaegerszegen, Berzsenyi úton egyszobás, X.emeleti alacsony rezsijű lakás 4,8 M Ft-ért eladó. Tel.: +36-20/224-9005 Zalaegerszegen 55 négyzetméteres újszerű, cirkófűtéses lakás alacsony rezsivel eladó. Tel.: +36-20/886-1611 Háromszobás lakás jó adottságokkal Landorhegyen tulajdonostól sürgősen eladó. Tel.: +36-30/401-4246


9

2012. február 21.

MESTERTÁR

MESTERTÁR ROVATUNKRÓL BŐVEBB FELVILÁGOSÍTÁST KAPHAT ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON ILL. A 92/331-053-AS TELEFONSZÁMON

Állás

A Külügyminisztérium felhívja a külföldi munkára jelentkezők figyelmét, hogy saját érdekeik védelmében minden esetben előzetesen ellenőrizzék a hirdetések valós tartalmát, a munkaügyi központoknál tájékozódjanak, hogy bejegyzett magánmunkaközvetítőről van-e szó, a munkaközvetítőnek ne adjanak pénzt, és a munkaszerződést csak akkor írják alá, ha a tartalmát megértették és elfogadják! Referenciával rendelkező megbízható hölgy takarítást vállal. Tel.: +36-30/430-4632 Nemzetközibe keresünk C+E kategóriával és érvényes GKI-val sofőröket. Tapasztalat és nyelvtudás nem szükséges. Tel.: +36-30/722-2900 Azonnali kezdéssel bolti őrzésre keresünk fiatal, megbízható vagyonőri vizsgával rendelkező vagyonőröket. Tel.: +36-30/560-6656

Gellénházán társasházban lakás eladó, 2 db. garázzsal, kerttel. Irányár: 8,3 M Ft. Tel.: +36-30/621-0058 Landorhegyen, újszerű állapotban lévő, I. emeleti, műanyag nyílászárós, 1,5 szobás, hőszigetelt lakás tulajdonostól eladó. Tel.: +36-30/364-8776 Zalaegerszeg Göcsej-Pataki u. 1ben, III. emeleti, felújított 63 m2-es 2 + 1 félszobás saját tulajdonú lakás, most leszállított áron, 8,99 millió Ftos irányáron eladó! E-mail: : zalahaz@ freemail.hu   Tel.: +36-30/402-4222 Ausztriában, Karinthiában 30-90 nm-ig lakások eladók, visszabérlési lehetőséggel! Tel.: +43/6763608053 Rákóczi u. 1-3. szám alatt, IV. emeleti, 21 négyzetméteres lakás 3,89 M Ft., valamint a Landorhegyi út 30. szám alatt, X. emeleti, kétszobás lakás 5.99 M Ft akciós áron., Landorhegyi úton 2.emeleti, 58 négyzetméteres lakás, 4,9 milllió valamint Tüttössy utcában liftes 5.emeleti 62 négyzetnéteres lakás 5,9 millió Ft -ért eladó.( Mindegyik lakás saját tulajdonú) E-mail: zalahaz@freemail. hu Tel.: +36-30/402-4222 Ki a d - bér e l

Zalaegerszeg Tüttőssy utcában 49 négyzetméteres üzlethelyiség bérbeadó. Tel.: +36-70/451-4900 Zalaegerszeg-Ságod ipartelepen 180 négyzetméteres épület műhelynek-raktárnak kiadó. Tel.: +36-30/200-7805

Raktárak Zalaegerszeg, Hock János úton kiadók-eladók, 377 négyzetméter, (osztható) Bérleti díja: 600.-Ft+ÁFA/négyzetméter/hó Tel.: +36-30/537-8536 A l bér l e t

Zalaegerszegen belvárosban bútorozott, cirkofűtéses lakás kiadó. Tel.: +36-70/397-8117 Zalaegerszegen, bútorozatlan, kétszobás, gázfűtésű szigetelt lakás kaucióval kiadó. Tel.: +36-30/388-6460 Zalaegerszegen, Berzsenyi úton félig bútorozott másfélszobás, felszerelt lakás kiadó. +36-30/687-3968 Kétszobás, erkélyes, bútorozatlan lakás hosszabb időre kiadó igényes bérlőnek. Tel.: +36-30/855-4062 Zalaegerszeg-csácsi városrészben bútorozott, gázas, különbejáratő egyszobás lakrész /max 2 főnek / kiadó. Tel.: +36-30/368-3712., este +36-92/321-416 Kis házat bérelnék Zalaegerszegen, lakhatót, vizzel, villannyal, fürdővel olcsón, hosszútávra. Tel.: +36-30/266-3582 Háromszobás, bútorozott Zalaegerszegi lakásba bérlőtársat keresek. Tel.: +36-20/260-1509 Garázs

Zalaegerszegen belvárosban, teremgarázsban kocsibeálló eladó vagy kiadó. Tel.: +36-20/265-3532 Széchenyi Szakközépiskola mellet-

ti garázssoron, garázs eladó. Tel.: +36-30/7373-831 Oktatás

Francia nyelvtanárt keresek Zalaegerszegen egyéni órákra. Ajánlatokat az advocatus006@gmail.com e-mail címre várom. Társastánc tanfolyam indul Zalaegerszegen, február 24-én 16 órakor /Helikon Táncklub/ Tel.: +36-30/340-0860 Német korrepetálás, vizsgára, külföldi munkára felkészítés olcsón a belvárosban. Tel.: +36-30/616-5794 Zalaegerszegen alsótagozatos tanulók korrepetálását, fejlesztését vállalom. Tel.: +36-30/511-7373 Angol nyelvtanítás, korrepetálás, nyelvvizsgára felkészítés középiskolai tanárnál. Tel.: +36-30/480-6391 Szo l g á l t a t á s

Tűzifa akció 2013. március 31-ig vegyes kemény, 9200.-Ft/köbmétertől, nagyobb tételtől ingyenes szállítással. Tel.: +36-20/312-4690 Búzafű lé: felnőttek részére frissen préselt, fagyasztott; gyerekek részére szirup változatban. Ingyenes kiszállítás. Viszonteladók jelentkezésit is várjuk. www.buzafule.ewk.hu., Tel.:+36-30/210-7594 Lazító, frissítő, sport masszázs. Tel.: +36-30/606-8295 Függönyvarrást és gobelin varrást vállalok. Tel.: +36-30/430-4632

Jóslás! Tel.: +36-20/9986-424 Darabáras használt ruhák 690.-Fttól valamint kézimunka fonalak kaphatók Zalaegerszegen, Tüttőssy u.7. Kavalkád Használtruha üzlet /Szuperinfó mellett/ Gerincproblémák, mozgásszervi megbetegedések kezelése, csont-ízületek helyreigazítása, YUMEIHO terápiával! Gyógymasszázs! Időpont egyeztetés telefonon: +36-20/354-6387 Lazító masszázs! +36-20/99-86-424 Redőnyjavítás! Új redőnyök és egyéb árnyékolástechnikai eszközök szerelése, javítása. +36-70/553-9384., 92/814-206 Takarítást, atkátlanítást, Lux gépekkel vállalok. Tel.: +36-30/497-6442 E g yéb

Eladó 2 db. megkímélt, masszív, téglaszínű fotel- vagy 1 db. egyszemélyes, ágyneműtartós heverőre cserélhető, a szállítás megoldható, Zalaegerszeg, Tel.: +36-30/9698-911 Szekrénysorok, heverők, fotelok, ülőgarnitúrák eladók. Tel.: +36-30/237-7105 Ganoderma (pecsétviasz gomba) jótékony hatása a kor emberére. Tudjon meg többet erről a termékről. www.emokekave.dxn.hu +36-20/240-2632 Raypath vegyszer nélkül használható tisztítóeszközök, áron alul, sürgősen eladók. Tel.: +36-20/240-2632

12 éves gyermekem mellé gyermek centrikus személyt keresek délután illetve éjszakára, havi pár napra. Gyermekem átlagos, szeret játszani, de tanulni is kell vele. Csak nem dohányzók hívjanak! Tel: +36-30/656-6242 Hegesztőket keresünk. Érdeklődni 19 óra után Tel.: +36-20/9780988., +36-30/978-0988 Állatgondozói munkalehetőségek dániai tehenészetekben, sertéshizlaldákban, angol nyelvtudással. www.andreasagro.hu Jelentkezés: cv.@andreasagro.com Pénzügyi értékesítő munkatársat keresünk lakás-takarékpénztári és banki hiteltermékek értékesítésére, csoportvezetőt betanítási-üzemeltetési feladatra. Felsőfokú pénzügyi szakirányú végzettség előny! Zalaegerszegi-keszthelyi irodával. Tel.: +36-30/737-3831

Használt kerti fa játékot (hintacsúszda-mászóka) vásárolnék. Ajánlatokat ármegjelöléssel-fotóval az alábbi e-mail címre kérem :tollar. peter@szuperinfo.hu J á rm ű

VW Golf IV, 1,9 TDI Kombi 2000-es évjáratú eladó. Ár megegyezés szerint. Tel.: +36-30/962-9919 1997-es évjáratú 1,9 tdi Renault Senic külföldi okmányokkal eladó. Ár megegyezés szerint. Tel.: +3630/962-9919., +36-30/656-3802 Készpénzért autóját, teherautóját, megvásároljuk, állapottól függetlenül. Házhoz megyünk! Tel.: +36-30/729-6112 Társkereső

Egy ötvenes, de közelebb a hatvan évhez korú, hölgy szeretne megismerkedni, egy sportos alkatú, nem utolsó sorban őszinte Úrral. „Tartós kapcsolat” jeligére leveleket a Szuperinfó Szerkesztőségébe kérem. 165/65/57 éves legényember megismerkedjen független hölggyel, aki hozzám költözne. Zalaegerszeg, Tel.: +36-30/427-3005 62 éves, özvegy, nyugdíjas férfi vagyok józanéletű, intelligens társam keresem. Boldog évek, együtt könnyebb. Tel.: +36-20/539-3610

www.szuperinfo.hu


10

2013. február 21.

Kikapcsoló Tavaszra hangoló, télűző ötletek Szép dolog volt a téli ünnepkör, de részint már olyan rég volt, és a téli fénytelen, hideg napokból már sokan vágyunk melegebb éghajlatra, legalábbis kellemesebb időjárásra. A téli depresszió visszaveti a munkakedvet, konfliktusokat okozhat munka-kapcsolatokban, a családi életben, gyengítheti az immunrendszert, tehát le a téli depivel! Adunk is hamar pár tippet, mit tegyünk borongós kedvünk ellen. Sportolj! A mozgás, a sport néhány edzés után már nemcsak izomlázat idéz elő, hanem emeli az örömhormon- szintet, és örömforrássá válhat. Fontos a fokozatosság, tehát ne próbáld ki mindjárt elsőre, mennyit bírsz. Idősebbeknek, lábadozóknak egy kis séta is sportteljesítménynek számít és meghozza a pozitív a hatást. Óvakodj a negatív kisugárzású emberektől! Gondolj örömteli dolgokra, keresd a pozitív beállítottságú emberek társaságát. Óvakodj az „energiavámpíroktól”, akik mások energiáit szívják ki. Ha emberek közt jársz, vedd elő a rejtett mosolyodat! Meglátod, mennyivel kedvesebb emberek vesznek majd körül... Látogass meg régi ismerősöket! Mikor beszéltél utoljára a régi iskolatársaiddal? Keresd meg őket. Biztosan nagyokat nevettek majd, ha előkerülnek a régi történetek. Hallgass zenét minél gyakrabban! Biztosan van olyan dal, amelyet mindig felhangosítasz. Ne sajnáld megvenni, így annyiszor hallgathatod, ahányszor csak akarod. Kezdj el tanulni! Bármit, például nyelvet. De a rendszeres rejtvényfejtés is segít a szellemi frisseség karbantartásában és a sikerélmény mindig örömmel tölt el! Végül: Ha csak teheted, menj szabad levegőre! Ne csak jó időben, jót tesz az ellenállóképességednek egy kis hűvös szél, egy kis csapadék. Annál jobban becsülöd majd, ha végre megérkezik a derűs tavaszi napsütés!-luis-

n Horoszkóp 09.

JÁTÉKSAROK

A hét vicce: A medve épp meg akarja verni a nyuszikát, amikor megjelenik egy fekete álruhás, fekete kalapos idegen álarcban, egy karddal. Elkergeti a medvét, de mielőtt távozik, egy Z betűt beleír egy fába a kardjával. Mire nyuszika: - Köszönöm, Zuperman.

Ezen a héten a dolgok egy kicsit irányíthatatlannak tűnhetnek. Vigyázzon, mert megpróbálják rávenni olyan dologra, ami a jóhiszeműség határait súrolja. Ezen a héten a csillagok arra figyelmeztetnek, hogy legyen türelmes, csendben végezze a munkáit, mert olyannak tűnhet, mintha minden lépését tesztelnék. Sok izgalmat hoznak az ön számára ebben az időszakban a csillagok állásai. Szerencsére ezek olyanok lesznek, melyeket szívesen fogad. Fokozottan figyeljen azokra a személyekre, akik sok jót tettek eddig önért, és ma is örömmel egyengetik sikerei útját. Ne kerülje el az ő társaságukat! Boldog lesz a héten, mert akik most körülveszik, azokban megbízhat, és azokban is, akikkel ezen a héten bármilyen nemű üzletet köt. Ezen a héten olyan kozmikus hatások érik, melyek segítségével lélektanilag szokatlanul magas szinten lehet. Sokaknak tud segíteni a másképp gondolkodásban. Ezen a héten fokozottan ügyelnie kell az objektivitására, és arra, hogy különbséget tegyen a dolgok között. A hétnek több pontban is vannak nehezítő befolyásai. A jelenlegi bolygóállások egy lényegi változást indítanak el élete több területén is. Ennek hatását legfőképpen a környezetében élőkkel kapcsolatban érezheti. Ezen a héten tegyen eleget minden felkérésnek. Most mutassa ki elszántságát a munkájában és az elképzelései mellet. Legyen fokozottan megfontolt. A hét első napjaiban a környezetében fokozott feszültség érezhető. A közúti forgalomban is érezni lehet ennek hatását. Vezessen fokozott körültekintéssel, feltűnően sok türelmetlen autóssal találkozhat. Ezen a héten úgy érezheti, hogy a karrierjén és a munkáján kívül semmit sem tud komolyan venni. Ezt az időszakot jól tudja kamatoztatni. A hét első napjaiban egy kicsit nehezen tud szót érteni egy közelálló személlyel. Kívülről nézve már-már viccesnek tűnhet az értetlenkedésük. Jobb, ha abbahagyják a téma feszegetését.


11

2012. február 21.

Programajánló Kézművesek Háza 8900 Zalaegerszeg, Gébárti-tó Telefon/Fax: 92/312-744 Mobil: 20/556-8086, 20/260-1429 E-mail: kezmuveshaz@kereszturyamk.hu Felvételt hirdetünk az összes már működő kézműves szakkörünkbe! Bővebb felvilágosítás kapható a következő telefonszámokon: 92/312-744, 06 20/556-8086, 06 20/260-1429 Zalaegerszegi Hímző Stúdió Foglalkozások helye: Keresztury Dezső VMK (Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21.) Ideje: szerda, 16.30-19.00 Részvételi díj: 1.000 Ft/hó + anyagköltség

Éjszakai orvosi ügyelet Zalaegerszeg város és városkörnyék központi (felnőtt és gyermek) ügyelet helye: Zalaegerszeg, Botfy u. 1. (Mentőállomás mellett) Telefon: 92/321-000 Mentőszolgálat/mentési hívószám: 104 Ügyeleti idő: Hétköznapokon 16.00 órától, másnap reggel 8.00 óráig. Munkaszüneti és ünnepnapokon: az utolsó munkanap 16.00 órától az első munkanap 08.00 óráig Fogorvosi ügyelet

Kézművesek Háza Csipkekészítő Köre (CSIK-kör) (kezdőknek) Foglalkozások helye: Keresztury Dezső VMK (Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21.) Ideje: csütörtök, 17.00-19.00 Részvételi díj: 2.500 Ft/hó + anyagköltség

Dr. Tihanyi Tünde, Ola u. 16/D. fsz 1. Tel: 36 92/ 315-602 Forrás: http://www.zalaegerszeg.hu/tart/ farticle/71/719/1

Fazekas Szakkör Foglalkozások helye: Kézművesek Háza (Zalaegerszeg, Gébárti-tó) Ideje: szombat, 9.00-13.00 és 14.00-18.00 Részvételi díj: 3.000 Ft/alkalom (oktatást, anyagköltséget tartalmazza)

Az épp nyitva tartó ügyeletes gyógyszertárak megtalálhatók itt: http://patikavilag.hu/ zalaegerszeg

Gyöngyékszer készítő szakkör Foglalkozások helye: Keresztury Dezső VMK (Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21.) Ideje: szerda 17.30-19.30 Részvételi díj: 600 Ft/alkalom + anyagköltség Új szakkör indítását tervezzük! Komplex szakkör anyukáknak, lányoknak! Foglalkozások helye: Kézművesek Háza (Zalaegerszeg, Gébárti-tó)

Sport

Gyógyszertári ügyelet

További programok: infozeg.hu

A ZALASZÁM-ZAC nyerte a KONDEX Kupát A téli felkészülés során minden évben jó versenyalkalmat nyújt az atléták számára a Kondex Kupa nyílt Zalaegerszeg bajnokság, amelyet idén, az elmúlt szombaton már nyolcadik alkalommal rendezett meg a Zalaszám ZAC. Az Ifjúsági és Sportcentrumban, megtartott atlétaversenyen a sprinterek és ugrók a futófolyosón, míg a dobóatléták már a szabadtéren mérték össze felkészültségüket, sőt, a 200 m-es sprintszámra is szabad ég alatt kerülhetett sor. A jelesebb eredmények: Női: 60m felnőtt 1. Domiter Eszter Zalaszám-ZAC 7,9, Ifjúsági 1.Ferenczi Melinda Zalaszám-ZAC 7,5. 200m ifjúsági 1. Ferenczi Melinda Zalaszám-ZAC 25,4, 60m gát ifjúsági 1. Szili Szabina Zalaszám-ZAC 8,6. Távolugrás junior 1. Kustán Réka Zalaszám-ZAC 523. Férfi: 60m junior 1. Aranyics Bence KVDSE 6,8, 60m ifjúsági 1. Köcse Richárd ZalaszámZAC 6,9. 200m junior 1. Aranyics Bence KVDSE 21,7, 200m ifjúsági 1. Rákosa Bálint Zalaszám-ZAC 22,4. 60m gát junior 1. Szűcs Valdó Zalaszám-ZAC 7,7. Diszkoszvetés ifjúsági 1. Aczél Norbert Zalaszám-ZAC 42,78, Diszkoszvetés felnőtt 1. Bognár Szabolcs Zalaszám-ZAC 48,90. Súlylökés ifjúsági Aczél Norbert Zalaszám-ZAC 12,71. Súlylökés felnőtt 1. Bognár Szabolcs Zalaszám-ZAC 14,33. A klub egyik alapítójáról, a magyar atlétikai élet volt kiváló alakjáról elnevezett Kauzli József díjat Szűcs Valdó kapta a 60 méteres gátfutásban elért eredményéért. A Kondex Kupát a legeredményesebb sportegyesület, a Zalaszám-ZAC nyerte el. luis

Simon Szilárd - 26 éves pályázatíró

Heti kérdésünk: Mit tenne a sportrendezvények rendbontóival?

- Ha tehetném, én kitiltanám őket örökre a pályákról meg a sportcsarnokokból. Az ilyen alakokkal nem lehet máshogy beszélni. Ha tudnák, mi munka van egy akárcsak közepes sporttelejsítmányben, nagyon elszégyellnék magukat azért amit tettek.

Botrány a kosármeccsen

Megérdemelt győzelem a Pécs ellen

Dulakodók ellen indult eljárás Nagykanizsán PINKK Pécs - ZTE NKK 50-52 Aggályos egy sportrendezvény jó híre, ha a tudósítás a rendőrség honlapján olvasható. Ez történt a hétvégén, Nagykanizsán megrendezett Murafém-Kanizsa KKSE - Zalaegerszeg KK NB II. osztályú kosárlabda mérkőzésen történt rendbontás következtében. A mérkőzést a játékvezető az I. negyed 9. percében félbeszakította, mert több nagykanizsai szurkoló berohant a játéktérre, ahol lökdösődtek, dulakodtak a zalaegerszegi csapat játékosaival. A nagykanizsai járőrök példás gyorsasággal, 5 percen belül a helyszínre érkeztek, azonban addigra a rendbontók a helyszínt elhagyták. A városi televízió felvételeket készített a mérkőzésről, amelynek alapján rövid időn belül sikerült azonosítani és elfogni a rendbontókat. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 30 éves S. Fridolin Lajos, a 32 éves N. Csaba valamint a 32 éves L. András ellen, akit őrizetbe is vettek. A rendkívüli körülmények közt félbeszakadt mérkőzést a Zalaegerszeg KKnak ítélték. luis

A női élvonalbeli kosárlabda bajnokság középszakaszának alsóházában rangadót vívott idegenben a ZTE NKK vasárnap este. Az egerszegi csapat és a PINKK Pécs azonos pontszámmal álltak a 3. forduló előtt a tabella élén. - Győzni megyünk, de tudni kell, hogy kemény ellenfél a Pécs - ezt Gáll Tamás vezető edző nyilatkozta az elmúlt héten. Nos, az ígéretet megtartotta a csapat. Hullámzó játékkal, ugyanakkor nagyon kiélezett mérkőzésen a ZTE NKK 52-50-re nyert Komlón a Pécs ellen. A vezetés hol a hazaiaknál, hol a vendégcsapatnál volt, míg a végén döntött a ZTE. Az egerszegi csapatból ezúttal ponterősségével leginkább Szélesy Judit, valamint Czank Tímea és Szalay Virág bizonyította játéktudását. Gáll Tamás: „Rengeteg hibával tarkított mérkőzés volt. Viszont a jó védekezésünkkel megalapoztuk a győzelem lehetőségét. A mérkőzés vége már a szerencséről is szólt... Nyerhetett volna a PINKK is, de úgy gondolom, tettünk annyit a sikerért, hogy úgy érezhessük: megérdemelten nyertük meg a találkozót.” luis


12

2013. februรกr 21.

infozeg.hu

2013. februar 21.  

Zalaegerszeg Szuperinfo

Advertisement