19 minute read

τώρα +TRUCK&BUS SERVICE

τώρα +TRUCK&BUS SERVICE

Όλα τa μελλοντικά νέα είναι εδώ!

• ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ • ΝΕΕ Σ ΤΕ ΧΝΟΛΟΓΙΕ Σ • ΕΠΑΥ ΞΗΜΕΝ Η ΠΡΑΓ ΜΑΤΙΚ ΟΤΗΤΑ • ΤΕ ΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝ Η • ΚΥ ΒΕΡΝΟΧωΡΟΣ • ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ADAS • ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ • ΕΚΤΙ ΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ • ΕΚ ΘΕΣΕΙ Σ • MANAGEMENT

και πλούσια φωτορεπορτάζ

infoservice.com.gr

Η γαλλική διεθνής έκθεση για το aftermarket

Με την παρουσία περίπου 100.000 επαγγελματιών και με περισσότερους από 1.200 εκθέτες και μάρκες, το 30% των οποίων ήταν νέοι εκθέτες, κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών στο Paris Porte de Versailles η EQUIP AUTO ενίσχυσε και πάλι τη φήμη της, ως ένα διεθνές εμπορικό γεγονός της Γαλλίας για τις υπηρεσίες κινητικότητας.

Ηέκθεση που επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά το 1985 απέκτησε

μεγάλη αίγλη και μέχρι τα μέσα της

10ετίας του 2000 η equip Auto

ήταν η 2 η σε μέγεθος ευρωπαϊκή έκ

θεση μετά την Automechanika. Στην συνέχεια άρχισε να φθίνει και το 2011 συρρικνώθηκε σε δύο μόνον -από τις έξι- αίθουσες του park d’ expositions de paris-nord Villepinte. Η έκθεση άλλαξε στρατηγική και χώρο, μεταφέρθηκε στο paris expo porte de Versailles στο κέντρο του Παρισιού. Αυτή τη χρονιά, φαίνεται ότι πήγε καλύτερα αν και όπως είδαμε από τις συμμετοχές, πολλά και βαριά ονόματα του aftermarket ήταν απόντα. Άς δούμε όμως τι έγινε και τι παρουσιάστηκε στην equip Auto τον περασμένο οκτώβριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ένα βήμα για τον κλάδο

οι διοργανωτές, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το θετικό επιχειρησιακό κλίμα που επικράτησε κατά την δι

άρκεια της πενθήμερης έκθεσης, χάρη στη συμμετοχή πολλών υπευθύνων λήψης αποφάσεων και επισκεπτών, με το 60% των εκθετών που συμμετείχαν φέτος προερχόταν από άλλες χώρες. οι επαγγελματικές οργανώσεις του χώρου, επεσήμαναν επίσης την πολιτική και βιομηχανική αναγνώριση που αποκόμισε τώρα η equip Auto, που είναι το μοναδικό διεθνές γεγονός στη γαλλία, αφιερωμένο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ένα ουσιώδες παρατηρητήριο προς το μέλλον του κλάδου

Η έκθεση equip Auto, που είναι σταθερά εδραιωμένη, στο porte de Versailles, στο Παρίσι, προσέλκυσε φέτος 1.200 διεθνείς εκθέτες και μάρκες, συμπεριλαμβανομένων 30% νέων εκθετών, που αντιπροσώπευαν όλους τους τομείς δραστηριότητας οι οποίοι συνδεόταν με την αυτοκινητοβιομηχανία και τις υπηρεσίες κινητικότητας του σήμερα και μελλοντικά.

Στις προκλήσεις της αυτοκινητο

βιομηχανίας και της ελεύθερης αγοράς συμμετείχαν πολλές εταιρείες που είναι ήδη εδραιωμένες στην αγορά, αλλά και περίπου 70 νεοσύστατες επιχειρήσεις που με την συμμετοχή τους στην equip Auto 2019, ενίσχυσαν την ικανότητα της έκθεσης να αξιοποιήσει το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού στον κλάδο και να υποστηρίξει τις καινούργιες επιχειρήσεις.

Η καινοτομία, και τα βραβεία Grand prix για την Αυτοκινητοβιομηχανία, ήταν ένα διαρκές θέμα, απεικονίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον δυναμισμό του τομέα.

καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, περισσότεροι από 150 εμπειρογνώμονες και παρατηρητές της ελεύθερης αγοράς, πήραν μέρος σε ένα συνολικό πρόγραμμα συζητήσεων παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις προκλήσεις που ανακύπτουν στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η HB BOD Y και στην Equip Auto

H HB BODY για 3η συνεχόμενη χρονιά, πιστή στο ραντεβού της συμμετείχε στην Equip Auto που έλαβε χώρα στη πόλη του φωτός στο Παρίσι, σε μια από τις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις στον χώρο του αυτοκινήτου.

Ησυμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση είχε ιδιαίτερη σημασία για την HB BODY, γιατί πέρα από το brand awareness είχε σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση το Color Solutions Aqua Basecoat το νέο υδατοδιαλυτό σύστημα της εταιρείας. Εκεί, ανάμεσα σε επισκέπτες από 62 χώρες και πάνω από 1200 εκθέτες οι άνθρωποι της HB BODY είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με υπάρχοντες πελάτες της από την Ευρώπη και την Αφρική, μέχρι και την Νέα Καληδονία και να έρθουν σε επαφή με τις νέες τάσεις της αγοράς.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗς hb body ΣΤΙς ΔΙΕ ΘΝΗΣ ΕΚ ΘΕΣΕΙς

Η Equip Auto είναι ένα από τα βασικά σημεία συνάντησης μεταξύ προμηθευτών, διανομέων, κατασκευαστών στον χώρο του αυτοκινήτου και η HB BODY έδωσε για άλλη μια χρονιά το δικό της στίγμα στην βιομηχανία επαναβαφής αυτοκινήτου, ανανεώνοντας το ραντεβού της τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Automechanika της Φρανκφούρτης.

FI.TIM MASTER 5000 Ανυψωτικό για ελαφρά οχήματα

Το MASTER 5000 είναι ένα νέο ψαλιδωτό ανυψωτικό, το οποίο διαθέτει τέσσερις ανεξάρτητες και ρυθμιζόμενες βάσεις στήριξης και ανύψωσης του οχήματος, οι οποίες κινούνται κατά μήκος του πλαισίου που ανυψώνει το όχημα, χάρη στη χρήση νέων στοιχείων με ελαστικά μαξιλαράκια: το κάτω μέρος τους, ακουμπάει σε ελαστικά στηρίγματα πάνω στη βάση ανύψωσης και το πάνω μέρος τους, έρχεται σε επαφή με το όχημα μέσω ελαστικού μαξιλαριού που ρυθμίζεται σε ύψος. Προς το παρόν υπάρχουν δύο μοντέλα στοιχείων στήριξης με ελαστικά μαξιλαράκια: ένα χαμηλό για επιβατικά αυτοκίνητα και ένα υψηλό για εμπορικά, SUV και άλλα οχήματα. Τα στηρίγματα ανύψωσης μπορούν να μετακινηθούν εύκολα κατά μήκος των πλευρών της άνω πλατφόρμας, ώστε να χρησιμοποιηθούν για ανύψωση από τους τροχούς ή από τα μαρσπιέ με στοιχεία στήριξης με ελαστικά μαξιλαράκια. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα εργασίας με τους δύο τροχούς να στηρίζονται στις βάσεις και τους δύο να είναι ελεύθεροι, ενώ το πλαίσιο των μαρσπιέ του οχήματος μπορεί να στηρίζεται στα στηρίγματα ανύψωσης μέσω των ελαστικών βάσεων στήριξης. Το νέο MASTER 5000 επιτρέπει την ανύψωση από τους τροχούς σε οχήματα με μεταξόνιο έως 4400 mm και βάρος μέχρι 5000 kg. Οχήματα με το ίδιο βάρος αλλά με μεταξόνιο των 2300 mm μπορεί να ανυψωθούν με τα στοιχεία στήριξης που έχουν ελαστικά μαξιλαράκια. Αυτό παρέχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε σύγκριση με τα διπλά ψαλιδωτά ανυψωτικά με ανυψωτική ικανότητα περίπου 5000 kg που όμως μειώνεται σε περίπου 3500 kg όταν χρησιμοποιείται το πρόσθετο μικρό δεύτερο ψαλιδωτό με ελεύθερους τους τροχούς και μέγιστη απόσταση μεταξύ των ελαστικών μαξιλαριών 1800 / 2000 mm.

3M ΓΑ ΛΛΙΑ Σ Σύστημα προετοιμασίας χρωμάτων 3M PPS 2.0 Το σύστημα Spray Cup 3M 2.0 είναι ένα σύστημα της επόμενης γενιάς, υψηλής απόδοσης και οικονομίας υλικών που χρησιμοποιεί αναλώσιμα πλαστικά δοχεία ανάμιξης και προετοιμα

σίας χρωμάτων που μετά βιδώνονται απευθείας στο πιστόλι βαφής ψεκασμού αντί των μεταλλικών δοχείων. Στο πλαστικό αναλώσιμο δοχείο, αναμειγνύονται, μετριούνται, και φιλτράρονται όλα τα υλικά προετοιμασίας και στη συνέχεια το χρώμα βαφής μπορεί να ψεκάζεται με το πιστόλι βαφής σε οποιαδήποτε κατεύθυνση (περιστροφή 360°). Με αυτό το σύστημα προστατεύονται τα υλικά επιστρώσεων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Το σύστημα περιλαμβάνει τρεις διαφορετικής διαμέτρου συσκευασίες των 50 αναλώσιμων πλαστικών δοχείων με ενσωματωμένα κολάρα και φίλτρα και 50 καπακιών μιας χρήσης, 1 επαναχρησιμοποιήσιμο σκληρό κύπελλο και 32 πώματα σφράγισης. Το νέο σύστημα κλεισίματος καπακιού στροφής κλείνει το καπάκι στο δοχείο και εξαλείφει τη δημιουργία στρωμάτων βαφής και το μπέρδεμα των σπειρωμάτων. Οι επανασχεδιασμένοι προσαρμογείς παρέχουν τέσσερα σημεία σύνδεσης από το πιστόλι ψεκασμού στο καπάκι, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, ειδικά σε μεγάλες εφαρμογές. Κάθε σετ πλαστικών δοχείων και καπακιών περιλαμβάνει ένα νέο επαναχρησιμοποιούμενο σκληρό δοχείο. Οι αναλογίες ανάμειξης είναι τυπωμένες σε κάθε κύπελλο και ένα ευδιάκριτο παράθυρο επιτρέπει στους χρήστες να πιάσουν το δοχείο ενώ βγάζουν το καπάκι, καθιστώντας ευκολότερη τη βαφή/επαναπλήρωση. Τα φαρδιά πώματα σφράγισης παρέχουν σταθερή βάση για να τοποθετούνται τα κύπελλα ανάποδα, διατηρώντας τα φίλτρα νωπά κατά την προσωρινή σφράγιση και την προστασία των επιχρισμάτων που δεν χρησιμοποιούνται.

Sia Abras ives Μειώνει τον χρόνο και τα αναλώσημα

Επίτευξη τέλειων αποτελεσμάτων βαφής σε σημαντικά μικρότερο χρόνο και μικρότερο απόθεμα αναλωσίμων: με τη νέα σειρά λείανσης siapro 1958, η Sia Abrasives αυξάνει την αποτελεσματικότητα των επαγγελματικών συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων. Η απλότητα του συστήματος βοηθά επίσης στην αποφυγή σφαλμάτων κατά την εφαρμογή. Ένα βήμα λιγότερο κατά την εργασία και παρόλα αυτά ένα τέλειο και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα: Το νέο σύστημα λείανσης siapro1958 εξοικονομεί στους βαφείς αυτοκινήτων έως και το 20% του χρόνου που ξοδεύουν για το τρίψιμο κατά την επισκευή οχημάτων. Η νέα γκάμα της sia Abrasives, ενός από τους κορυφαίους προμηθευτές πρωτοποριακών

λειαντικών, επιτρέπει στους επαγγελματίες βαφείς των αυτοκινήτων να εκτελούν ένα στάδιο εργασίας λιγότερο κατά την διαδικασία της επεξεργασίας σε σύγκριση με τη συμβατική λείανση.

Η κύρια καινοτομία είναι η ειδική κατανομή των κόκκων του λειαντικού. Σε ένα παραδοσιακό λειαντικό, η καμπύλη Gauss είναι επικεντρωμένη σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος κόκκων που επιτρέπει στο λειαντικό να πληροί το πρότυπο FEP A με μια ονομασία τύπου «P». Το SiaPro είναι διαφορετικό, και έτσι προκύπτει το όνομα 100/200/300/400. Η κατανομή είναι βελτιστοποιημένη για να μειώσει τον αριθμό των σταδίων λείανσης σε 4 αντί για 5 ή ακόμα και αντί για 6 μερικές φορές. Αυτή η καινοτόμος κατανομή των κόκκων είναι αποτέλεσμα μελετών του τμήματος R & D της sia Abrasives, η οποία συνεργάζεται με μηχανικούς εφαρμογών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων στα συνεργεία επισκευής αμαξωμάτων και τη βελτίωση του κόστους επισκευής.

Η χρήση του συστήματος siapro 1958 μειώνει επίσης το μέγεθος του απαιτούμενου αποθέματος. Με αυτό το σύστημα, τα συνεργείο αυτοκινήτων χρειάζεται οκτώ προϊόντα για όλη τη διαδικασία λείανσης - περίπου 70% λιγότερα από τις συμβατικές σειρές προϊόντων. Το συμπαγές σύστημα siapro 1958 απλοποιεί επίσης τη διαδικασία παραγγελιών και αυξάνει την αποδοτικότητα της επιχείρησης. Με το 1958 siapro, όλοι οι βαφείς αυτοκινήτων σε ένα συνεργείο βαφής χρησιμοποιούν την ίδια ποιότητα λείανσης: 100, 200, 300 και 400, καθώς και τα προαιρετικά 800 και 1000 για απολέπιση. Αυτό αυξάνει την αξιοπιστία της διαδικασίας και καταλήγει αξιόπιστα στις άψογες επιφάνειες. Συνεπώς, ο μικρότερος αριθμός σφαλμάτων εφαρμογής έχει επίσης θετική επίδραση στη μείωση του ποσοστού επιστροφής των επισκευασμένων αυτοκινήτων.

Cameleon: Προσαρμόσιμο σετ επαναφοράς Το Ca m e l e o n Premium έρχεται με όλα όσα χρειάζεται για να επισκευάσει ένα χτυπημένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το σετ είναι για χρήστες που θέλουν να τα κάνουν τα πάντα σωστά με την πρώτη φορά και με ευκολία. Το Cameleon Premium είναι μια προσαρμοζόμενη λύση που περιλαμβάνει τα συνηθισμένα συρόμενα μπλοκ

μαζί με επιπλέον προσαρμογείς για οριζόντια και με πολλαπλές γωνίες επαναφορά. Πρόκειται για μια λύση για τεχνικούς υψηλού επιπέδου για την επαναφορά ενός χτυπημένου οχήματος. Προσφέρει το ίδιο εξαιρετικό επίπεδο ακρίβειας με τα εξειδικευμένα μηχανήματα, αλλά με μεγαλύτερη ευελιξία για την επισκευή μιας μεγάλης ποικιλίας οχημάτων που χρησιμοποιούν αυτό το σετ Cameleon Premium. Οι τεχνικοί είναι σε θέση να προσαρμόσουν τη δική τους λύση διαμόρφωσης του μηχανήματος επαναφοράς για τη μέτρηση και την επισκευή μέσω του λογισμικού.

ENOVC AR

Οπτική αναγέννηση φαναριών με ατμό Μέχρι σήμερα, για το ξεθάμπωμα των φαναριών που έχουν «γεράσει» από τις καιρικές συνθήκες και τις κλιματικές συνθήκες, οι επαγγελματίες έχουν δύο λύσεις, το γυάλισμα και την εφαρμογή ενός βερνικιού. Η ENO VCAR παρουσιάζει μια τρίτη, πρωτότυπη και πιο αποτελεσματική λύση με «Ατμό». Η προετοιμασία είναι πανομοιότυπη με τις άλλες λύσεις που υπάρχουν, δηλαδή απαιτεί τρίψιμο για την προετοιμασία.

Στη συνέχεια σε ένα υγρό σε ένα ειδικό ηλεκτρικό βραστήρα για 5 λεπτά. Ο ατμός βγαίνει σαν ένα δίχτυ και επικάθεται στην επιφάνεια του φαναριού από πολυανθρακικό, κάνοντάς το αμέσως διαφανές όπως και το καινούργια. Η διάρκεια της λειτουργίας για ένα φανάρι είναι ένα λεπτό με τελικό κόστος 1,80 €. Οι πρώτοι χρήστες έμειναν κατάπληκτοι από την απλότητα και την αποδοτικότητα του προϊόντος.

Ηοοκιτ – Εύκαμπτος δίσκος λείανσης από αφρώδες υλικό Οι εύκαμπτοι δίσκοι λείανσης Hookit της 3M από αφρώδες υλικό συνδυάζουν εύκαμπτα υλικά λείανσης οξειδίου του αλουμινίου με μαλακό αφρώδες υπόστρωμα για να δημιουργήσουν ένα υψηλής απόδοσης, ευέλικτο λειαντικό ανάμειξης για υγρή ή ξηρή χρήση με το χέρι ή με το μηχάνημα. Οι δίσκοι Hookit Flexible Abrasive Foam της 3M αποτελούνται από μαλακό αφρό, είναι κατάλληλοι για τις ακανόνιστες επιφάνειες και άνετοι στη χρήση με το χέ

ρι. Οι δίσκοι αυτός μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υγρό ή στεγνό τρίψιμο και με το χέρι ή το μηχάνημα. Οι δίσκοι και τα φύλλα 3M Hookit Flexible Abrasive Foam επιτρέπουν τον έλεγχο της σκόνης και του νερού χάρη στις εκατοντάδες οπές τους που έχουν γίνει με διάτρηση λέιζερ, εξασφαλίζοντας ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας χωρίς σκόνη. Αυτοί οι δίσκοι έχουν εξαιρετική κοπή και φινίρισμα.

NORM ANDIE FILTRE S

ILAT LED UV

Η συσκευή IL AT LE D UV είναι μια φορητή συσκευή λαμπτήρων UV LE D υψηλής ακρίβειας, ειδικά σχεδιασμένη για επισκευές αυτοκινήτων και βιομηχανικά φινιρίσματα. Η συσκευή, που τροφοδοτείται από μπαταρία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα τρέχοντα προϊόντα βαφής που σκληραίνουν με υπεριώδη ακτινοβολία. διαθέτει μια πλακέτα κυκλώματος UV LE D μοναδικής κατασκευής που επιτρέπει την υψηλή, ομοιόμορφη και σταθερή ακτινοβολία στην επιφάνεια σκλήρυνσης, κατά τη διάρκεια της πλήρους αυτονομίας της μπαταρίας. Η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τη λυχνία UV-A, έχει ισχύ μέχρι 200mW / cm2, και επιτρέπει την σχεδόν άμεση πλήρη σκλήρυνση χωρίς θέρμανση. Είναι πιο γρήγορη, ασφαλής και αποτελεσματικότερη από οποιαδήποτε άλλη συμβατική διαδικασία σκλήρυνσης. δεν χρειάζεται χρόνος προθέρμανσης πριν τη χρήση και δεν απαιτείται χρόνος ψύξης μεταξύ των εργασιών. Ο σχεδιασμός και η συναρμολόγηση της ΙLAT LE D UV εγγυώνται την ασφαλή χρήση, ενώ δεν δημιουργείται υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια της χρήσης και πρόωρη φθορά εξαρτημάτων, ούτε υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων.

GYS

AUTOPULSE 220-M3

Η AUTOPUL SE 220-M3 είναι μια παλμική γεννήτρια MIG / MAG με 3 ενσωματωμένες διατάξεις τροφοδοσίας σύρματος, ιδανική για επισκευαστές αμαξώματος αυτοκινήτων. Το μηχάνημα διαθέτει ψηφιακή διόρθωση PFC (Power Factor Correction), και παρέχει παλμική ποιότητα συγκόλλησης συγκρίσιμη με την ποιότητα των τριφασικών

μηχανημάτων συγκόλλησης. Η AUTOPUL SE 220-M3 είναι σχεδιασμένη για υψηλότερες επιδόσεις και διαθέτει πολλές συνεργικές καμπύλες που επιτρέπουν εξαιρετική ποιότητα τόξου. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο, μηχάνημα αφού διαθέτει 3 πιστόλια συγκόλλησης για χρήση με πολλαπλά υλικά, όπως χάλυβα, αλουμίνιο και σκληρές συγκολλήσεις (CuSi3 / CuAl8), δηλαδή χαρακτηριστικά τα οποία αυξάνουν την παραγωγικότητα για το σύγχρονο συνεργείο. Η διαισθητική διασύνδεση και η τροφοδοσία σύρματος υψηλής ακρίβειας είναι ιδανικά για εφαρμογές σε συνεργεία φονοποιείας αυτοκινήτων με εξαιρετική ποιότητα συγκόλλησης, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται λεπτά ελάσματα.

GYS

Ευέλικτο τραβηκτικό βαθουλωμάτων Μοναδική και καινοτόμα η νέα κατηγορία εξοπλισμού GYS Premium σχεδιάστηκε για εύκολη χρήση στο φανοποιείο. Οι μηχανικοί της εταιρείας GYS βελτίωσαν τον σχεδιασμό και την εργονομία του. διατηρώντας παράλληλα την ισχύ και την δύναμη έλξης της αρχικής σειράς GYS. Η νέα κατηγορία GYS Premium έχει τα οφέλη του μειωμένου βάρους και έχει επίσης επανεξεταστεί η ισορροπία της για να επιτρέψει την εύκολη λειτουργία χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι.

GYS

EXPERT 400Α. Αυτόματο και χειροκίνητο τραβηκτικό συγκόλλησης

Προορισμένο για διάφορες λειτουργίες τραβήγματος βαθουλωμάτων και επαναφοράς αμαξωμάτων, το GYSPOT EXPERT 400 είναι μια μηχανή υψηλών προδιαγραφών που μπορεί να αποδώσει ενέργεια έως και 4500Α. Το ρεύμα συγκόλλησης και η διάρκεια συγκόλλησης ρυθμίζονται ξεχωριστά για πιο ακριβή έλεγχο της επίδρασης στα γαλβανισμένα και ιδιαίτερα λεπτό ελάσματα χάλυβα. Το GYSPOT EXPERT 400 σχεδιάστηκε για να συνδεθεί με μια πηγή τροφοδοσίας 400V - 2ph με ασφάλεια αργής τήξης 16Α και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύο διαφορετικές λειτουργίες:

- MANU AL, όπου ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει ανεξάρτητα το ρεύμα συγκόλλησης και τον χρόνο συγκόλλησης ώστε να ταιριάζει στις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης εργασίας / πάχους υλικού. - SYNER GIC : Το μηχάνημα χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις που συνιστούν οι ειδικοί μηχανολόγοι της GYS. Απλά ο χειριστής επιλέγει το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει και η ισχύς ρυθμίζεται αυτόματα. Για επιπλέον έλεγχο, είναι διαθέσιμες δύο λειτουργίες συγκόλλησης. Η αυτόματη, κατά την οποία το τόξο αρχίζει όταν το εργαλείο έρχεται σε επαφή με το μεταλλικό φύλλο και η κανονική που το τόξο αρχίζει όταν το εργαλείο έρχεται σε επαφή με το μεταλλικό φύλλο και πιέζεται η σκανδάλη.

GYS GYSPOT ARC PULL 200: Συγκόλληση πλάσματος για λεπτά μεταλλικά ελάσματα

Το GYSPOT ARCPULL 200 είναι ένα μηχάνημα συγκόλλησης πλάσματος που αναπτύχθηκε ειδικά για λεπτά μεταλλικά ελάσματα αμαξώματος αυτοκινήτου. Το καινοτόμο πιστόλι του είναι εξοπλισμένο με ένα γραμμικό μοτέρ υψηλής ακρίβειας με ψηφιακό έλεγχο, το οποίο παρέχει εκλεπτυσμένες συνέργειες. Για το τράβηγμα βαθουλωμάτων σε επιφάνειες από αλουμίνιο, η συγκόλληση πλάσματος έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την τεχνολογία εκφόρτισης πυκνωτών. όπως: - Προστασία αερίων που εμποδίζει τη μόλυνση της συγκόλλησης - Ικανότητα βαθιάς επισκευής - Εφαρμογή κλειστού κλειδιού για ισχυρότερες ικανότητες έλξης - Αλλαγή στην προετοιμασία μετά την επισκευή - Εξαιρετική διαδικασία αναπαραγωγής και αξιοπιστίας - δεν επηρεάζει την πίσω πλευρά του επισκευασμένου πλαισίου.

GYS GYSPOT INVERTER BP-LG. Ηλεκτροσυγκόλληση υψηλών απαιτήσεων

Το μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για τη συναρμολόγηση σύγχρονων χαλύβδινων φύλλων υψηλής ελαστικότητας. Το GYSPOT IN VERTER BP.LG είναι ο ιδανικός συγκολλητής χώρου για να καλύψει τις απαιτήσεις των κατασκευαστών αυτοκινήτων (550 daN / 13 000 A). Εύκολο στον χει

ρισμό και με μειωμένο βάρος (6 kg), η νέα τσιμπίδα GENIU S επιτρέπει το αυτόματο μάζεμα των ηλεκτροδίων για γρήγορη πρόσβαση στην περιοχή συγκόλλησης. Η αυτόματη λειτουργία επιτρέπει τη συγκόλληση χωρίς ο χειριστής να έχει εισάγει οποιεσδήποτε παραμέτρους στο μηχάνημα (λειτουργία AUTO ).

ITALC AN Φούρνος βαφής με υπέρυθρες

Πρόκειται για έναν θάλαμο βαφής εξοπλισμένο με σύστημα εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας το οποίο είναι ενσωματωμένο στα τοιχώματα και αντί να θερμάνει έναν όγκο αέρα, στεγνώνει απευθείας τα στηρίγματα και τις βαμμένες επιφάνειες. Ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής και με οθόνη 10 ιντσών είναι πολύ διαισθητικός ώστε να ακολουθεί βήμα προς βήμα την εξέλιξη του κύκλου βαφής/ξήρανσης σε αυτόματη λειτουργία (υπάρχει πλήθος διαθέσιμων πρότυπων προγραμμάτων). Το πλήκτρο πληροφοριών επιτρέπει την παρακολούθηση του κόστους λειτουργίας της καμπίνας βαφής με ακρίβεια για κάθε κύκλο, επιτρέποντας έτσι στον επισκευαστή να γνωρίζει το ακριβές περιθώριο για κάθε πέρασμα στην καμπίνα. Οι χρόνοι στεγνώματος μειώνονται χάρη στις υπέρυθρες λάμπες και εγγυώνται το βέλτιστο στέγνωμα. Η τεχνολογία IN VERTER και το σύστημα SETTIN G επιτρέπουν στον βαφέα να μεταβάλλει την ταχύτητα ροής του αέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και επίσης να τη διαιρέσει σε 5 ζώνες, σύμφωνα με το είδος της επισκευής που πρέπει να διασφαλίσει. Είναι επίσης δυνατός ο διαχωρισμός του στεγνώματος σε 6 ζώνες για τη βελτιστοποίηση του κόστους λειτουργίας και την αύξηση της παραγωγικότητας. Έχοντας μια απομακρυσμένη σύνδεση WEB SER VER , ο κατασκευαστής CMC μπορεί στη συνέχεια να συνδέσει σε δευτερόλεπτα την καμπίνα από απόσταση και να εκτελέσει όλους τους ελέγχους και τα διαγνωστικά τεστ που καθιστούν περιττή την μετακίνηση των τεχνικών.

Η κίνηση μεταξύ του μεγάλου κλωβού εξαερισμού και των κινητήρων γίνεται χωρίς ιμάντες και επιτρέπει χαμηλή ταχύτητα περιστροφής και χαμηλό θόρυβο. Με ένα μηχάνημα ανάκτησης θερμότητας. ανακτώνται όλες οι θερμίδες που παράγονται για να αποδοθούν και πάλι στο σύστημα και να εξασφαλίσουν τη χαμηλή κατανάλωση. Ο φούρνος βαφής είναι 100% ηλεκτρικός και δεν χρειά

ζεται υγρά ή αέρια καύσιμα για την λειτουργία του. Το κανονικό ύψος εργασίας είναι 7,5 Χ 4,22Χ2,90 μέτρα, που καθιστούν δυνατή την ταυτόχρονη επεξεργασία ενός οχήματος και αποσυναρμολογημένων εξαρτημάτων. διαθέτει 4 εισόδους που κλείνουν με πεπιεσμένο αέρα για εργασίες ζώνης και είναι εξοπλισμένος με φίλτρα διπλής κάψας υψηλής ποιότητας και φίλτρα σακούλας με διπλή εσωτερική επίστρωση.

L-AERO CO SMICHROME

MASTER SYSTEM PRO: Επιμετάλλωση με το πάτημα ενός κουμπιού Το σύστημα βαφής ψεκασμού Cosmichrome χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια ανακλαστική επιφάνεια τύπου χρωμίου σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Προσφέρεται με λύσεις και προσαρμοσμένα προγράμματα υποστήριξης για πελάτες σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών αγορών.

Χάρη στην τεχνολογία Select e-Gun, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού μπορεί ο τεχνικός να προχωρήσει στην ακολουθία της επισκευής εφαρμόζοντας όλες τις απαραίτητες χημικές ουσίες. Το Cosmichrome Select e-Gun προσφέρει μια ενσωματωμένη απλή μέθοδο βήμα προς βήμα, που καθοδηγήσει τον χρήστη στη διαδικασία επιμετάλλωσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Πρόκειται για ένα πιστόλι που τα κάνει όλα, αρκεί να πατήσει ο χρήστης το κόκκινο κουμπί επιλογής, στο πίσω μέρος του πιστολιού, για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Η λυχνία LE D θα αλλάζει χρώμα κάθε φορά για να υποδείξει ένα νέο βήμα της διαδικασίας (π.χ. πράσινο = ενεργοποιητής, κόκκινο και μπλε = επίστρωση κ.ά.). Η τεχνολογία Select e-Gun παρέχει ταυτόχρονη και στιγμιαία ισορροπημένη επιμετάλλωση για ένα άψογο φινίρισμα. Το Master System Pro είναι εξοπλισμένο με ένα νέο ημιαυτόματο περιστροφικό διακόπτη για καλύτερη διασφάλιση της συντήρησης και της απόδοσης, που το καθιστά απλό, γρήγορο και αξιόπιστο.

ΟΜΙΑ FULL RE PAIR

Φούρνος για έξυπνες επισκευές Ο φούρνος αυτός προορίζεται για γρήγορες κανονικές ή πιο σύνθετες επισκευές φανοποιείας. Είναι ένας κλει

στός εξαεριζόμενος φούρνος, σαν ένα ενιαίο κέλυφος, με διπλό στρώμα μόνωσης από πετροβάμβακα και έχει εσωτερικές ωφέλιμες διαστάσεις 7Χ4.20Χ2.80m. Ο πίνακας ελέγχου διαθέτει οθόνη αφής και προσφέρει μια περιοχή πολλαπλών λειτουργιών, μονάδα εξαερισμού τύπου θαλάμου ψεκασμού, μονάδα θέρμανσης του αέρα και δίφυλλη πόρτα. διαθέτει μάνδαλους ασφάλειας, τρεις διεργασίες ξήρανσης (μεταφορά, μικροκύματα υπέρυθρων και UVA), ενώ οι προβλέψεις των προτύπων ενσωματώνονται με τη βοήθεια ενός εθνικού οργανισμού πιστοποίησης. Μπορούν να γίνουν μικρές καις μεσαίες επισκευές, σε ένα έως δύο στοιχεία με μέγεθος σελίδας Α4 ή Α3 πάνω σε ελαφρά οχήματα ή σε ξεχωριστά εξαρτήματα. διαθέτει: - ένα ισόπεδο ανυψωτικό για το κάτω μέρος του αμαξώματος και κάτω από τους τροχούς

- σύστημα λείανσης που χρησιμοποιεί αυτόματη αποσύνδεση με επιτοίχια πολυεπίπεδα τροφοδοτικά - στεγνωτήρα υπέρυθρων και UVA και ντουλάπι αποθήκευσης

- ρύθμιση δυο ταχυτήτων εξαερισμού - μισής ή πλήρους ροής (λειτουργία ψεκασμού).

CELETTE

Eagle - Μέτρηση Λέηζερ

Η Celette δημιούργησε ένα νέο πιστόλι μέτρησης με λέιζερ για γρήγορες και άμεσες μετρήσεις 3D χωρίς διαδικασία οριζοντίωσης και με ακρίβεια +/- 2mm. Αυτό το πιστόλι λέιζερ είναι ιδανικό για τη γρήγορη διάγνωση των ζημιών. Το Eagle είναι ελαφρύ (λιγότερο από 10 κιλά ή 22 λίβρες) και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αλουμίνιο, χάλυβα και επιφάνειες από ανθρακονήματα για τη μέτρηση του κάτω μέρους του οχήματος, του πλευρικού ή του ανώτερου αμαξώματος. Το Eagle συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό λογισμικό με τρισδιάστατη αλληλεπίδραση που χρησιμοποιεί αρχικά δεδομένα του κατασκευαστή του οχήματος. Με αυτό το λογισμικό εκτυπώνονται εύκολα αναφορές που αποθηκεύονται στο διαδικτυακό νέφος για βολικές δυνατότητες αναφοράς. Τέλος, είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για τη διάγνωση της βλάβης του οχήματος!

• ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ