Page 1

laveudelpoble@hotmail.com informatiudecastelloli.wordpress.com

5

Març del 2012

Dia Internacional de la dona 2012 Seccions Espai entitats

Formacions polítiques

El jovent de sempre

Recomanem…

Joves.cat

… i més!

Món petit

Passatemps

Coses de casa

Vides

L’Ajuntament

La nevera

Sabies que... Les Caramelles infantils de Castellolí són el 14 de març?


Editorial

8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA “La reivindicació de millors condicions de treball i de vida, i de drets polítics i manifestacions en favor de la pau, són alguns dels temes que es troben en l’origen de la celebració del dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. En l’origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, tradicionalment s’han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857 l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911 (indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves). En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals. No fa gaires anys que a Espanya una dona, sense el permís exprés del seu marit, no podia treballar, ni cobrar salari, ni exercir el comerç, ni ocupar càrrecs, ni obrir comptes corrents, ni treure el permís de conduir, ni tan sols posseïa personalitat jurídica pròpia. Gràcies al treball d’algunes dones es va poder aconseguir una reforma del codi Civil que va anul·lar aquesta situació que relegava a les dones a un estatus legal Jurídic idèntic al dels menors i els minusvàlids psíquics i que les obligava a obeir al marit per imperatiu legal”.

Aquestes són informacions que podem trobar sobre el Dia Internacional de la Dona. Però, cal que hi hagi un dia Internacional de la dona? Hi ha el dia Internacional de l’home? Què passa aquí? Hi ha alguna cosa que grinyola.

Els fets exposats són prou importants com per celebrar el dia Internacional de la Persona. O és que la dona no és una persona i, per això, se l’ha tractat sempre diferent?

No allargarem més el tema perquè ens hi podríem fer mal. Celebrem treballant, com a bones dones que som, el nostre dia Internacional que encara ben bé no sabem de què ens serveix! (mireu si no el nombre de víctimes de violència de sexe que portem aquest any).

Bona Diada!!

La redacció.

La redacció vol publicar tot allò que arribi a les seves mans, sense fer tria. Però té molt clar que no publicarà escrits anònims ni aquells que puguin ferir sensibilitats o que utilitzin l’Informatiu per qüestions personals.

2


Espai de les entitats Activitats, experiències, anècdotes, històries…

Penya Blaugrana Castellolí 2a Caminada Popular de Penyes del Barça.

Horaris diumenge dia 25 de març:

Ja us podeu inscriure a la 2a caminada de la Penya Blaugrana de Carme del proper dia 25 de març del 2012.

• 08.00 Entrega de dorsals

ADREÇA INSCRIPCIONS: http://carme.cat/penyabg/? page_id=6 La caminada popular és oberta a tothom. El circuit estarà controlat, també tindrem dos punts de avituallaments i un punt per esmorzar (botifarra amb pa amb tomàquet, refrescs, cafè i vi ). En cas de mal temps o d’altres imprevistos, l’organització podrà plantejar un recorregut alternatiu o bé anul·lar-la o canviar la data. Els menors de 18 anys hauran de portar l’autorització dels pares o tutors. Hi haurà serveis de dutxes a la piscina de Carme. També tindrem servei de cafeteria al Restaurant Marcet des de les 7:00 matí. Tots els caminadors tindran com a obsequi una samarreta tècnica i, mitjançant el número del dorsal, podran optar per sorteig a:

• 08:30 Inici de la 2a Caminada Popular de Penyes del Barça (Es donarà un temps màxim de 5 hores per fer el recorregut) • 13:30 Començarà el sorteig de tots els regals per als caminadors Termini d’inscripció fins el 20 de març. Preus: 13 € per a tots els participants. Les inscripcions es formalitzaran de la forma següent: fent un ingrés bancari al número 2013 0829 65 0200191043 , indicant el vostre nom i cognoms. També s’ha de complimentar el formulari d’inscripció a: http://carme.cat/penyabg/?page_id=6 La inscripció no quedarà formalitzada fins que s’hagi realitzat el pagament. L’organització retornarà un correu confirmant la inscripció.

• samarreta del Barça

Vinga ànims !

• tiquets per anar a dinar als restaurants col·laboradors

També hi haurà l’avi del Barça.

• pilotes i més sorpreses del Barça

US HI ESPEREM !!

• tiquets per anar al circuit de Castellolí a córrer en karts. ... i més sorpreses que ja us anirem informant.

3


Espai de les entitats

Escola Les Passeres VISITA AL MUSEU DEL ROCK El dijous 9 de febrer la classe dels germans Roca vam anar al museu del Rock situat al centre comercial de les Arenas de Barcelona. Vam sortir a les 9 :30 del mati i vam tornar a les 4:30 de la tarda. Allà vam poder veure una exposició de fotos, quadres, discos, escultures, instruments d’artistes del Rock and Roll famosos i fins i tot una mona de xocolata de mida quasi natural del Bruce Springteen! També ens van explicar coses sobre famosos del Rock com per exemple de John Lenon, Elvis Presley i els Beetles. Al final de la visita vam poder fer d’artistes: ens vam disfressar

i ens van deixar fer playback davant d’una pantalla que representava el públic. Quan vam acabar la visita vam anar a dinar a un parc que hi havia al costat. Quan vam acabar de dinar vam jugar amb els nens de Carme una estona. I per últim vam anar a buscar l’autocar que ens va portar a Castellolí. EN RESUM ENS HO VAM PASAR MOLT BÉ! ESCRIT PER AINA I JANA DE LA CLASSE DELS GERMANS ROCA.

Comissió de Festes Des de la comissió de festes us volem fer avinent que ja estem treballant per muntar la Festa Major de Castellolí 2012. Aquest any serà els dies 11, 12 i 13 de maig. Encara falta molt, però aquestes coses s’han de preparar amb temps i amb idees noves. El temps el tenim, ja que falten més de 2 mesos i les idees… en tenim algunes en ment. Per això us animem a col·laborar. Feu-nos arribar allò que trauríeu o allò que posaríeu de les festes anteriors, el que us agrada i el que no. Si sou una associació i voleu muntar un acte, veniu i digueu-ho. També voldríem que la festa omplís tots els racons del nostre poble. Podem sortir del nucli urbà i celebrar-ho per tots els barris. 4

A Castellolí som 520 habitants i ens agradaria que tots col·laboréssiu a l’hora de proposar, a l’hora de muntar i a l’hora de gaudir de totes i cada una de les activitats que es fan. Des de la comissió de festes no treballem per un sector del nostre poble, sinó per tothom i ens agrada veure que els actes s’omplen i es gaudeixen. La data de la nostra trobada per definir la festa major serà el dijous 8 de març a les 9 del vespre a l’Ajuntament. Tothom qui vulgui col·laborar amb idees o propostes serà benvingut.

Quim Folqué i David Arana


El jovent de sempre Espai de les entitats

Consell Parroquial

5


Espai de les entitats

AMPA CEIP Les Passeres 1r Cross Escolar de CastellolĂ­

6


Espai de les entitats El diumenge 19 de febrer vam fer el 1r Cros Escolar de Castellolí , que l’organitzava l’AMPA de l’escola de les Passeres amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellolí i el Consell Esportiu de l’Anoia. Amb 170 participants d’arreu de la comarca de l’Anoia, l’esdeveniment va ser tot un èxit amb molta participació i molts corredors representant el nostre poble. Per a molts nens de

Castellolí era la primera vegada que corrien una cursa i entre el públic i els corredors es va crear un ambient immillorable i emocionant, on es veia que el poble està ple de vida i amb moltes ganes de viure-la. Esperem que l’any que ve participin molts més nens i pares del nostre poble. CASTELLOLÍ ENS MOVEM!

7


Espai de les entitats Trobades Esportives El passat dissabte de 11 de febrer l’equip Pre-Benjamí de la nostra escola Les Passeres va jugar la cinquena trobada esportiva a les Comes. En aquesta ocasió van jugar a mini handbol contra el Joan Maragall de Vilanova del Camí. Els nens van disfrutar moltíssim i, tot i que, el minihandbol és un dels esports més difícils, ho van fer molt bé, van fer molts gols, amb moltes ganes de superació per part dels nostres esportistes. L’afició de pares i mares va estar animant en tot moment el nostre equip. Ànims esportistes! Els participants són: Roger Castelltort, Jan Serra, Marc Grados, Ian Grattapain, Marçal Granadero, Alexei Saiz, Júlia Vila, Roger Arana, Oriol Arana, Pol Jaen, Albert Costa, Roc Cervera, Alba Cervera, Roc Guixà i Laia Guixà.

El jovent de sempre

TEMPS DE SEGA A cal Muntaner de Ca n’Alzina, tenen l’era davant de la casa, al costat d’un cirerer amb fruits madurs i vermells. Més enllà, tocant al camí, una figuera amb petites figues verdes i immenses fulles tapant el sol d’estiu que aixopluguen la frescor. És una era feta amb el seny dels temps, funcional, prop de casa, del pou d’aigües fresques i del menjador. Des del balcó la Maria crida en Cisco i en Jaume els seu fills, que vinguin a berenar amb la canalla del barri pa amb vi i sucre, amb llesques d’un pa de dos quilos, llargues i amples. D’aquí un ratet bufarà la llevantada i palejant el boll, separaran el gra de la palla. Feina feta, cap el sac i lligat. Juliol de 1952, la faixa, el castell encantat dels infants, el paller ben fet, quasi acabat i el Catarro pelat al fons... nostàlgies. Carles Casanovas, en Carles d'Estudi. 8

Separant el gra de la palla


Recomanem...

Espai de cinema

¡BIENVENIDO, MR. MARSHALL!

Director: Luis García Berlanga País i any: Espanya, 1953 Després de dirigir conjuntament “¡Viva los novios!”, Luis García Berlanga i Juan Antonio Bardem van iniciar les respectives carreres per separat. “¡Bienvenido, Mr. Marshall!” va ser la primera pel·lícula en solitari de Berlanga, encara que el guió el va fer conjuntament amb el mateix Bardem i amb Miguel Mihura, un prestigiós humorista madrileny, molt popular per les seves col·laboracions a “La Codorniz”. De fet, l’origen del projecte era força humil. Es tractava d’un encàrrec per fer una pel·lícula “de folklòrica”, com les que es feien a mida per a lluïment de Lola Flores, Carmen Sevilla i, més tard, de Sara Montiel. En aquest cas, l’estrella, més aviat fugissera, era Lolita Sevilla. L’encert dels tres guionistes va ser convertir aquest material tan poc engrescador en una sàtira sobre la vida quotidiana d’un poblet de Castella i el somni de felicitat que havia de proporcionar l’ajuda del “amics” americans. La idea tenia com a punt de partida el Pla Marshall, que els Estats Units van emprendre l’any 1948 per ajudar a la reconstrucció d’Europa després de la Segona Guerra Mundial. Aquest pla consistia en un conjunt de donacions i préstecs destinats a uns quants països (Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia i França), dels quals en va quedar exclosa Espanya per raons evidents: no havia participat en aquella guerra i a més s’havia decantat a favor dels derrotat bàndol feixista. En resum, tant a la realitat com a la pel·lícula el “senyor” Marshall va passar de llarg. La història que explica “¡Bienvenido, Mr. Marshall!” és senzilla però molt encertada. Els americans han d’anar al poble i, per tal quedar bé amb el visitants, tots els veïns s’ha de disfressar d’andalusos, vestint-se amb barret cordovès i faldilles de volants, alhora que aixequen falses parets de cartró-pedra que facin l’efecte de nous edificis. Amb aquesta mateixa finalitat, la gent

del poble és ensinistrada per una cantant andalusa de gira (l’esmentada Lolita Sevilla) i el seu agent (Manolo Morán). També hi participen, posant-hi tota la voluntat, les forces vives encapçalades per l’alcalde (José Isbert). A canvi del seu esforç, els americans els donaran tot el que vulguin. De seguida s’organitza una cua per deixar constància escrita de les peticions: una màquina de cosir, un parell de mules, adob per a la collita, una bicicleta... i una campana (el mossèn). Quan es fa de nit, la generositat del americans provoca somnis i malsons. L’alcalde s’imagina que és un xèrif del farwest; Juan, un pagès, veu com el Reis d’Orient li tiren un tractor amb paracaigudes; don Luis, el noble local, no cal dir que arruïnat, somia que va a la conquesta d’Amèrica (seguint el model dels cromos de Cristòfol Colom), però que, un cop allà, els indis el fiquen a la caldera. Pel que fa al capellà, és el que ho passa pitjor. Ell havia fet sermons als feligresos contra la falsa religió del americans i la seva immoralitat (un milió de divorcis l’any!), motiu pel qual es veu jutjat i condemnat per un implacable Comitè d’Activitats Antiamericanes (bromes apart, aquest comitè va existir). El poble s’engalana amb pancartes i guarniments de benvinguda, els nens fan banderetes de paper (això, els alumnes de Castellolí també ho havíem fet quan havia de passar Franco) i el més llest s’aprèn una poesia. Finalment, el Sr. Marshall i la seva comitiva de motoristes arriben al poble... i passen sense aturar-se. Tota aquella feina no ha servit de res, i a sobre els veïns han de pagar les despeses en metàl·lic o en espècies (gallines, patates, un conill, l’espasa de don Luis...). Com que es tracta d’una comèdia, tothom s’hi avé i la tranquil·litat torna a la vila. Una imatge -censurada en el seu moment- resumeix tota la peripècia: la bandera americana, bruta i esquinçada, corre arrossegada per l’aigua d’una claveguera. La pel·lícula va guanyar un premi al Festival de Canes que, segons el director, la va salvar econòmicament, ja que l’estrena havia anat malament i estaven a punt de treure-la de cartell. Després, amb els anys, s’ha convertir en un punt de referència no tan sols pels seus mèrits sinó, també, com a crònica fictícia d’un temps difícil de penalitats i mancances. Qui més qui menys, encara recorda la famosa tonada: “Americanos, os recibimos con alegría. Olé mi madre, olé mi suegra y olé mi tía.”

Rafel Miret 9


L’Ajuntament

Notícies Els plens municipals segueixen emetent-se per Internet a temps real.

L'Ajuntament de Castellolí rep el delegat territorial la Generalitat.

Des que l'Ajuntament de Castellolí va implementar la retransmissió dels plens municipals a través de la xarxa, ja s'han visualitzat més de 160 hores de vídeo en quatre mesos.

El passat 12 de gener el delegat territorial de la Catalunya central de la Generalitat de Catalunya va visitar l'Ajuntament per conèixer la situació del municipi.

L'Ajuntament de Castellolí va implementar un sistema simple, sense cost, per tal de possibilitar el seguiment dels plens municipals a través d'Internet. El sistema, a més, permet la visualització en diferit dels plens. Així, suposa una important facilitat per tal que qualsevol veí interessat pugui seguir el desenvolupament dels plens. El sistema es va provar per primera vegada el 29 de setembre de 2011, dia en el que va haver la màxima utilització del servei: més de 56 visualitzacions (d'una hora sencera) es van registrar en només 4 hores. Després del pic màxim, que va ser el dia de la implantació, les visualitzacions s'han anat mantenint, mostrant els pics de visualitzacions que, evidentment, corresponen a les dates dels plens. El gràfic il·lustra aquesta tendència.

El passat 12 de gener l'Alcalde de Castellolí va rebre en visita el delegat territorial de la Catalunya central de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Moltó, per tal d'explicar-li les preocupacions actuals que té Castellolí. La visita va servir per presentar i conèixer l'Alcalde, i poder traslladar els problemes i inquietuds més importants pel municipi. En primera instància es va destacar la situació del Pla viure al poble, però també la situació d'altres fronts com ara el POUM, la senyalització de les carreteres (bàsicament les indicacions pel Parcmotor), la cessió de l'antiga nacional (avinguda Unió), l'estat de la depuradora, i altres punts.

Dilluns 6 de febrer comencen les obres al carrer Constància. Les obres d'arranjament del carrer Constància començaran el dilluns 6 de febrer.

L'Ajuntament de Castellolí es reuneix amb la Direcció General de l'Esport. La sol·licitud de Castellolí va ser atesa i el secretari general de la DGE va atendre a l'Ajuntament de Castellolí Fa mesos que l'Ajuntament de Castellolí va demanar una reunió per comentar les diferents problemàtiques en referència al Parcmotor Castellolí. El passat dimecres 11 de gener de 2012 l'Ajuntament de Castellolí es va reunir amb el secretari general de la Direcció General de l'Esport, el sr. Ivan Tibau, per comentar diferents qüestions relatives al Parcmotor i la seva relació amb el municipi. 10

A partir del dilluns 6 de febrer començaran les obres al carrer Constància. Malgrat el termini màxim per executar les obres és de quatre mesos, la Constructora de Calaf, qui s'encarrega de les obres, té prevista la finalització en un termini de dos mesos. La principal implicació referent al trànsit serà la modificació del tram que va des de la llar d'Infants fins a l'Avinguda Unió, que serà d'una sola direcció. Així, caldrà accedir a la llar des del carrer de la Cooperativa. L'Ajuntament s'ha reunit en dues ocasions amb els veïns afectats per parlar sobre les contribucions especials. L'entesa ha estat molt bona i els veïns han mostrat la seva preferència per iniciar les obres el més aviat possible.


L’Ajuntament L'Ajuntament de Castellolí es reuneix amb Territori i Sostenibilitat.

L'Ajuntament de Castellolí sol·licita la revisió del cadastre.

La reunió, del passat dimecres, ha tractat alguns punts referents a urbanisme i competències.

L'Alcalde es reunirà el proper 17 de febrer amb la Gerència Regional de Catalunya per planificar les actuacions i els seus terminis.

L'Alcalde de Castellolí s'ha reunit el passat dimecres amb la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Mercè Tarradellas, per tractar diferents punts referents a urbanisme i competències. En la trobada, l'Alcalde va demanar als grups de l'oposició que se sumessin en les demandes i que realitzessin la trobada de manera conjunta. El grup de CiU va acceptar la invitació, no així el grup de ApC, que va ressaltar que aquest tipus de tasques no corresponen a l'oposició. L'objectiu de la trobada va ser el de transmetre informació referent al POUM del municipi, així com del pla parcial del Marino. També es va reclamar el conveni amb el director general de carreteres respecte a la cessió de l'Avinguda Unió. A més, també es va sol·licitar suport per tal d'elaborar i possibilitar la taula estratègica del Parcmotor.

El municipi de Castellolí ha estat inclòs al Pla de Treball de la Gerència Regional de Catalunya. Així, s'iniciarà el procediment de valoració col·lectiva de caràcter general, amb efectes al 2014. L'Alcalde es reunirà el proper 17 de febrer amb la Gerència per tal de planificar les actuacions que cal realitzar i els terminis de tot el procediment. Una vegada revisat el cadastre, el procediment pretén equiparar el valor dels serveis amb el valor cadastral actualitzat. L'Equip de govern va fer la sol·licitud de revisió atès que l'última revisió es va fer al 1989.

Taller de decoupage el pròxim dissabte 3 de març. L'Ajuntament de Castellolí proposa un taller de decoupage pel dissabte 3 de març al matí. Treballs en decoupage.

L'Ajuntament té un nou model per les plaques de les obres. Les plaques informatives de les llicències corresponents a les obres majors tenen nou model. Model de placa informativa de llicència d'obres S'ha dissenyat i creat un model de placa informativa per donar annexat a les llicències de les obres majors, per tal que els particulars que sol·licitin la llicència disposin la placa a les obres en qüestió.

Les inscripcions segueixen obertes pel taller de decoupage, que ha proposat l'Ajuntament de Castellolí pel pròxim dissabte dia 3 de març. El taller consta d'una única jornada intensiva al matí, de 10h a 14h. El preu del taller és de 30 euros, i inclou el material. "DECOUPAGE: Tècnica que s'utilitza per decorar objectes, mobles o altres superfícies com vidre, metall, fusta ..., d'origen francès i vol dir retallar; és molt senzilla de realitzar i un bon recurs pel reciclatge."

La iniciativa s'ha empès com a resposta a una petició reiterada per part de l'Associació de veïns de Castellolí, demanda que ha fet en torn de precs i preguntes d'un ple municipal.

11


L’Ajuntament Es programen reunions sectorials respecte el POUM de Castellolí. Durant el més de febrer es faran reunions amb diferents sectors del municipi respecte l'estat actual del POUM. Els diferents sectors del municipi estan citats a reunirse amb l'Ajuntament per comentar (tant per explicar l'estat actual com per rebre inputs) l'estat actual del POUM de Castellolí. Aquestes reunions s'han concretat en les següents dates: 14 de febrer: veïns Pinyerets - Sala La Brillante 16 de febrer: veïns Masies i disseminats - Sala La Brillante 21 febrer: veïns Ca n'Alzina - La Cooperativa 23 febrer: veïns Nucli Urbà - Sala La Brillante

Comercialització de parcel·les a Can Parera. S'anuncia la venda de parcel·les a Can Parera de Castellolí, d'acord amb l'article 169 del Text refós de la Llei d'urbanisme, la venda de parcel·les al sector d'activitats econòmiques de Can Parera a Castellolí. El document d'informació que regeix la comercialització i la documentació annexa es pot descarregar del web de l'INCASOL, recollir-lo a l'Area de Vendes (C/ Còrsega, 289, 3r pis, Barcelona), o a l'Ajuntament de Castellolí, a partir del 13 de febrer de 2012, de dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h. Les instàncies per participar-hi es poden presentar al registre de l'INCASOL o al de l'Ajuntament fins les 12:00h del dia 2 de març de 2012. Per a més informació, es pot adreçar al telèfon 93 228 60 82 o podeu consultar www.incasol.cat

28 febrer: entitats - Sala de Plens Ajuntament 1 març: Consell Assessor urbanístic - La Cooperativa

Núm. parcel·la

Diversos esdeveniments esportius d'importància a Castellolí. El 4 de març hi haurà el Bac Bike Trial, que serà la primera prova del Campionat de Catalunya de Bike Trial. Serà un esdeveniment de rellevància que acollirà Castellolí. El Bac Bike Trial està coorganitzat per Anoia Trial Academy, Moto Club Igualada i l'Ajuntament de Castellolí. En una altra disciplina, el 8 d'abril Castellolí acollirà la tercera i última etapa de la 6a edició de la cursa de BTT Volcat. Aquesta tercera etapa parteix d'igualada i acaba a Castellolí, amb un recorregut total de 36 km (1200 m de desnivell positiu i 1150 m de desnivell negatiu. Així, Castellolí serà la seu que s'encarregarà de la meta de la cursa. Un fet també de molt rellevància. La cursa Volcat està organitzada per Ocisport, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Castellolí. I per si no n'hi havia prou, la cursa de muntanya TugaTrail-Castellolí s'avançarà en les dates (respecte a la passada edició) i es farà el dia 1 de Maig a Castellolí. La Tuga és una cursa de nom que aplega molts corredors aficionats a la cursa de muntanya. Castellolí, doncs, tornarà a ser seu de la Tuga. La Tuga està coorganitzada per UEC Anoia, Tuga active wear, X-avi i l'Ajuntament de Castellolí.

12

Superfície

Potèn cia

Potència

sòl (m2)

sostre (m2)

total (kW)

en BT (kW)

Superfície Tipologia

Potència Provisional

Preu unitari

en BT (kW)

€/m² sòl)

4.1

Industria entre mitgeres

1.327,45

966,41

48,32

48,32

25

110

4.2

Industria entre mitgeres

1.323,23

963,34

48,17

48,17

25

110

4.3

Industria entre mitgeres

1.304,68

949,84

47,49

47,49

25

110

4.4

Industria entre mitgeres

1.271,58

925,74

46,29

46,29

25

110

4.5

Industria entre mitgeres

1.227,70

893,79

44,69

44,69

25

110

4.6

Industria entre mitgeres

1.180,04

859,1

42,96

42,96

25

110

4.7

Industria entre mitgeres

1.126,37

820,02

41

41

25

110

4.8

Industria entre mitgeres

1.064,26

774,8

38,74

38,74

25

110

5

Industria entre mitgeres

3.048,71

1.981,66

99,08

99,08

25

110

8.1

Industria aïllada

4.621,53

4.621,53

231,08

50

40

100

8.2

Industria aïllada

3.202,36

3.202,36

160,12

50

40

100

8.3

Industria aïllada

2.894,49

2.894,49

144,72

50

40

100

8.4

Industria aïllada

2.619,49

2.619,49

130,97

50

40

100

9

Industria aïllada

2.923,74

2.923,74

146,19

50

40

100

10

Industria aïllada

5.299,34

5.299,34

264,97

50

40

100

11

Industria aïllada

6.153,26

6.153,26

307,66

50

40

100

12

Industria aïllada

11.248,76

11.248,76

562,44

50

40

100

13

Industria aïllada

2.612,53

2.612,53

130,63

50

40

100


L’Ajuntament El Campionat d'Espanya de Trial arrenca a Parcmotor Castellolí. El diumenge 19 de febrer, Parcmotor Castellolí acollirà la primera cita de l'any del Campionat d'Espanya de Trial a l'aire lliure, que aquesta temporada retorna al sistema de puntuació tradicional, abandonant la reglamentació Openfree. Toni Bou inicia la defensa del títol que ostenta, davant dels seus rivals de sempre com Albert Cabestany, Adam Raga o Jeroni Fajardo. La prova començarà a les 09.00 h. amb l'inici de la primera volta a un recorregut de 12 zones, que celebraran les categories TR2, TR3, TR3+35, Junior i Cadet. Posteriorment iniciaran la segona volta i darrera d'ells prendran la sortida al voltant de les 12.00 h. els pilots de la màxima categoria TR1, que faran una sola volta en la que superaran dos cops cada zona. La distribució de les dotze zones es semblant a la de l'any passat, però varia l'ordre de la seva execució. De la 1 a la 5 són les més allunyades la base, situades sobre la zona de Els Soterons. Posteriorment es baixarà a la rasa de Castellolí per afrontar les 6 i 7, properes al revolt 6 del circuit d'asfalt, i a uns 200 metres es trobaran la 8, 9 i 10. Les dues últimes zones són les tradicionals de característiques "indoor" que es troben a la zona Jordi Tarrés, a sobre de la recta principal del circuit de velocitat.

Anunci d'explotació del servei de bar de La Brillante. L'explotació del servei de bar de l'edifici de La Brillante està oberta a sol·licituds. Totes les persones interessades a dur a terme l'explotació cal que ho comuniquin a l'Ajuntament de Castellolí, abans del dijous 8 de març de 2012. Les condicions de l'explotació són: Cànon que ha d'abonar l'arrendatari: 500 € mensuals (IVA inclòs), els quals inclouen les despeses de llum i gas. Durada: 1 any, prorrogable fins a 3 anys. Garantia definitiva: 3000 € Documentació que cal portar: Còpia del DNI Declaració expressa i responsable que l'empresa està al corrent dels pagaments de les quotes de la Seguretat Social i es troba al corrent de les seves obligacions tributàries. Declaració jurada de no incórrer en els supòsits d'incapacitat o d'incompatibilitat que preveuen els articles corresponents del llibre I, títol II, capítol I de la Llei 13/1995, de 18 de maig, de contractes de les administracions públiques.

L'organització, com ja ve sent habitual en edicions anteriors, posarà a disposició dels aficionats un servei d'autobusos que des del paddock del circuit de velocitat, els aproparà a las zones on es disputi la prova. Parcmotor Castellolí

L'Alcalde de Castellolí assisteix a la inauguració del Outdoor Center de l'Alta Anoia. El passat dissabte 18 de febrer es va fer la inauguació del centre a Prats de Rei. El cinc vegades campió del Tour de França Miguel Indurain va acompanyar durant tota la jornada, que va incloure una sortida de 15 km sense dificultat, per diferents punts d'interès patrimonial i un esmorzar a base de pa de pagès i botifarra de Calaf. 13


L’Ajuntament A TR-2 la victòria seria per Ivan Peydró, amb Hakon Pedersen i Ib Andersen acompanyant-lo en les places d'honor, mentre que a Junior el guanyador va ser Jaime Busto, amb Nacho Fernández 2n i Ignacio Martin 3r. Hector Gairin va imposar-se a TR-3 per davant d'Arnau López i Francesc Recio. Antoni Ramonet dominaria TR3-3+35, amb Bernard Riviere i Pere Camp com a màxims perseguidors, i Marc Riba, Cesar Dus i Adrian Villabrille serien els tres primers classificats de cadet. La segona de les sis proves puntuables pel Campionat d'Espanya es disputarà el 25 de març a Eivissa. Parcmotor Castellolí

Adam Raga es fa amb la primera prova del Campionat d'Espanya de Trial a Castellolí.

La regidoria de joventut i d'esports estrena canal de comunicació.

La primera cita del Campionat d'Espanya de Trial, disputada a Parcmotor Castellolí, va tenir en Adam Raga el seu vencedor, en una ajustada lluita amb Toni Bou, que va perdre el primer lloc per un sol punt. Albert Cabestany els acompanyaria al podi.

Joventut i Esports Castellolí és la nova pàgina del Facebook per accedir a la informació amb agilitat.

El retorn a l'especialitat del reglament clàssic va ser acollit amb satisfacció per la majoria de pilots, mentre que des d'un inici, tant Raga com Bou es distanciarien dels seus rivals embrancant-se en un gran duel que cauria del costat de Raga a les darreres zones per un sol punt, després que Bou cometés un error definitiu de cara al resultat final. Albert Cabestany completaria el podi, amb Jeroni Fajardo a la quarta plaça. Encara a TR-1, Pere Borellas seria 6è, seguit de Pol Tarrés i Francesc Moret. 14

La regidoria d'esports i de joventut de l'Ajuntament de Castellolí ha preparat una pàgina de Facebook amb l'objectiu que la informació en aquest àmbit circuli amb l'agilitat i rapidesa que necessita. Tots els joves o interessats en l'esport, podeu seguir la pàgina del Facebook per tal de no predre's-en ni una de les que passen a Castellolí.


L’Ajuntament Castellolí contra el canvi climàtic.

Campionat de Catalunya de BikeTrial a Castellolí.

L'Ajuntament de Castellolí està adherit al Pacte d'alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea (Direcció General de Transport i Energia - DGTREN) contra el canvi climàtic i a favor de l'estalvi i l'eficiència energètica. Ara s'han acabat els estudis, i el seu text final es durà al proper ple municipal.

El Campionat correspondrà a la primera prova puntuable per formar la selecció catalana.

El Pacte d'Alcaldes i alcaldesses té com a objectiu superar el compromís de la Unió Europea de rebaixar en un 20% abans de l'any 2020 les emissions de CO2 i de la resta de gasos d'efecte hivernacle (GEH) que contribueixen al canvi climàtic. Fins ara s'hi han adherit més de 3.400 municipis de més de 40 països, alguns dels qual extracomunitaris. Un dels compromisos del Pacte és la redacció d'un Pla d'acció per l'energia sostenible o PAES. L'elaboració del PAES inclou la realització d'un inventari d'emissions i la planificació d'un conjunt d'actuacions destinades a l'estalvi energètic i a la reducció d'emissions. Per redactar el PAES, l'Ajuntament ha comptat amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de l'empresa ARDA Gestió i Estudis Ambientals, que ja va col·laborar també en l'Agenda 21 local.

El pròxim 4 de març es celebrerà la primera prova del campionat de Catalunya de BikeTrial 2012 a Castellolí. En aquesta prova hi participaran aquells pilots que lluiten per aconseguir un lloc al campionat del món d'enguany, en representació de les quatre barres, la selecció catalana. El BikeTrial es situarà en una riera molt atractiva des del punt de vista del BikeTrial natural, a la vegada que l'entorn del recorregut i el poble, faran d'aquesta una prova molt especial. El recorregut de la prova consta de 5 zones, a tres voltes. La prova en si serà la primera puntuable per determinar la selecció catalana que afrontarà el Campionat d'Europa i del Món, d'enguany.

El PAES de Castellolí inclou 42 accions que impliquen diferents sectors generadors de gasos d'efecte hivernacle com l'enllumenat públic, el funcionament dels equipaments municipals, el tractament dels residus, el consum energètic de les llars i comerços i el trànsit rodat. Amb l'adhesió al Pacte d'Alcaldes i alcaldesses, l'Ajuntament de Castellolí fa seu el compromís d'acompliment dels objectius del Protocol de Kyoto per la minimització dels efectes del canvi climàtic. La implantació del PAES ha de permetre reduir en 720 tones les emissions GEH abans del 2020. La participació de la ciutadania i del personal intern de l'Ajuntament serà fonamental en l'èxit del procés.

15


...i més!

Reaccionarem? El temps ho dirà. M’he decidit a escriure aquest petit pensament després de la indignació que ha despertat en mi l’aprovació de la reforma laboral. Ens diuen que busquen una agilització dels tràmits amb l’objectiu de produir i competir millor. Intencions d’aquest tipus aplicades amb sentit comú poden ajudar a tirar endavant conjuntament treballador i empresari. Però per desgràcia jo crec que actualment no s’aplica el sentit comú en la majoria de les empreses, i com més grans pitjor. El que passarà, en realitat serà que els gestors de les empreses es dedicaran a investigar la llei amb l’únic objectiu de fer estalviar diners a les empreses sense tenir en compte els treballadors. En la majoria de casos, no és premeditat, és el sistema competitiu actual el que aboca a les empreses a comportar-se així. Ja em direu on en surt beneficiat el treballador aquí. “L’economia, fem-ho per l’economia, ens hem de sacrificar pel bé de l’economia!”, criden alguns. La realitat és que aquí fins ara no ha caigut cap banc especulador, però al treballador que el “donin” literalment. Tinc un amic a Girona, en Nando. Sempre que parlem poso molt d’interès en les seves paraules ja que és un jove economista, una jove promesa, el sol fet que ha rebut alguna de les beques més importants de l’estat per estudiar economia actua de fiança per mi. També i més important, me’l escolto perquè és sàvia nova en aquest món econòmic. Li vaig preguntar com veia el problema del famós deute dels bancs i el diner públic que es destina per salvarlos. Ell em va contestar amb dues preguntes. Per què no es deixa caure els bancs que econòmicament haurien de caure? Per què són salvats amb diner públic comprometent sèriament el nostre futur per molts anys? Segurament, hi ha molt matisos, però de l’argumentació posterior vaig interpretar diverses coses: Com és reparteix el diner públic ara mateix? On va a parar? Qui el gestiona realment? Ex: El Govern ha destinat 88.000 milions d’euros al sector bancari, és el 8,4% del PIB. És aproximadament el doble del que s’inverteix en Educació a Espanya.

16

Actualment el poder econòmic i els mercats són mes poderosos que l’estat i la democràcia. Ens governen ells. Aquesta situació, només la podem revertir la societat, només la societat. Reaccionarem? Jo crec que sí. S’ha de ser optimista. El temps ho dirà. Per acabar voldria recomanar un vídeo d’Internet. L’interès en la seva divulgació és el que m’ha portat a escriure aquesta carta. http://itineraricritic.net/ A la pàgina hi ha una entrevista a una famosa economista, Miren Etxezarreta on explica la seva opinió del capitalisme d’una manera molt planera i on proposa algunes alternatives. Són uns 30 min. Al youtube també podreu trobar infinitat d’entrevistes a aquesta economista. Vicenç Serra


...i ...I més! més!

6a Duatló d’Igualada El passat 26 de febrer es va organitzar la 6a DUATLÓ D’IGUALADA del campionat de Catalunya, organitzada pel Club Atlètic Igualada CAI. Amb un total de 475 inscrits i un recorregut de 6 Km corrent + 19 Km amb bicicleta de carretera + 3 Km corrent. L’Isidre Guixà Martí del CERR Igualada va quedar en 3a posició de la categoria Veterà 1 absoluta de Catalunya i 38 de la general. En aquesta prova participava el campió del món de duatló Roger Roca. ENHORABONA ISIDRE GUIXÀ! CASTELLOLÍ ENS MOVEM! Sandra Gallardo

JES Castellolí ens movem

Joves i no tant joves. A Castellolí ens movem i volem que que tothom que ho vulgui estigui connectat i pugui gaudir de tota la informació, al dia. Informació Jove: Activitats i comunicacions directes, amb els joves del nostre poble. Informació d'Esports: Activitats, curses i tots els esdeveniment esportius del nostre municipi.

obert de les regidories de Joventut i Esports! https://www.facebook.com/JES.Castelloli Entra i clica a m'agrada! per estar connectat. Els que no teniu facebook comenceu a pensar en ferne un! no?

Aquí teniu l'enllaç al nou Facebook, temàtic, que hem 17


...i més!

De bolets i boletaires Diuen, que quan una persona es recorda molt del passat, és que s'està fent gran, possiblement tenen raó, i he de dir que sento enyorança de moltes coses viscudes, una de tantes fa referència a un complement a l'economia familiar, ni més ni menys que anar a buscar bolets. Una de les rutes que acostumàvem a fer amb els pares, els dies festius que els podia acompanyar, era pujar a cal Jaume, continuar cap a Can Muset i al portell de cal Xaus, llavors planejant a la dreta s'arribava al portell del Maset del Tort i des d'allà surt un camí que baixant per l'obaga de la Monja et porta a la masia del mateix nom, anys enrere plena de vida, i ara un pilot de runes amb dues parets mitgeres que es resisteixen a caure. A mitjans del segle passat aquests paratges eren centre de peregrinació dels buscadors de bolets del terme i també dels habitants de la conca d'Òdena. Acostumo a fer aquest camí, al menys una vegada a l'any i em venen a la memòria, mil i un records de joventut, quan acompanyava els pares a buscar els preuats rovellons de llicorella. A casa, pagesos pobres com la majoria, havíem d'aprofitar tot el que donava el bosc, amb generositat quan les condicions d'humitat i temperatura es posaven d'acord, i com sigui que aleshores els dos factors acostumaven a coincidir amb mes freqüència que avui en dia, les temporades acostumaven a ser bones i començaven acabada la verema fins als voltants dels Reis. Els pares anaven cada dia a buscar-ne, i un bon client era el Ramon de cal Betes pel seu restaurant. La resta de collita, si havia estat generosa, la mare l'anava a vendre al mercat d'Igualada. A casa era normal parlar dels boscos, com la Monja, cal Xaus, l'Obaga llarga, la Magina, les Marelles, el Turo dels Llorers i tants i tants que al escriure aquestes ratlles em venen a la memòria. Ara quan passo per aquests paratges em sembla que del darrera d'un pi m'han de sortir el pares, la Cio de Cal Manyoses, el Peret de Cal Braços, el Serra de pagès, el Ros de la Pobla i molts d'altres que per treure's un jornal, extra es feien la competència. De petit petit, ja vaig aprendre les tàctiques i tècniques que un buscador ha de tenir, el principal era ser molt silenciós i si trobaves una rotllana de rovellons i a la vora hi havia un competidor, tenies d'anar-te'n cap un altre lloc, no fallava, l'altre et seguia i havies de despistar-lo i tornar 18

on els havies deixat. Si quan tornaves a casa amb els cistells curullats, algú et preguntava on els havies trobat, era qüestió de no dir mai la veritat. Si els havies trobat al nord, deies al sud o viceversa. Els creients que no s'escandalitzin, el pecat només es venial. Aquestes eren les regles del joc, i tots els competidors actuaven de manera similar. La Rosa de ca l'Oller, que sabia els llocs on anava la mare, a vegades li deia. Oh!!, quin ensurt que vaig passar ahir. Saps, a l'obaga del Vidal, em va sortir “el jabalí”, que dit així amb la llengua de Cervantes, sempre impressiona més. La picaresca entre competidors era molt imaginativa, és ben cert que no hi ha res que espavili tant com la misèria, i aquells temps ho eren. Els últims anys, quan l'economia havia millorat i la gent de ciutat ja tenien sis-cents, sortien mes tard de casa seva i arribaven al bosc abans que nosaltres que anàvem a peu. Per defensar-nos d'aquests intrusos i perquè perdessin temps, els posàvem rames al mig del camí i per tant no tenien mes remei que parar i apartar-les. Vaja, un altre pecat venial, però ben perdonat si tenim em compte que aquests pixa-pins, allà on trobaven un rovello, ho arrasaven. La mare tenia un sisè sentit per trobar-ne i quan al migdia tornaven a casa amb el cistell ple, li agradava passar pel mig d'aquests aficionats i veure la seva collita minsa i variada, amb totes les espècies hagudes i per haver, i si s'esqueia, ajupir-se al costat d'on estaven asseguts i agafar un rovelló solitari que es trobava al seu mateix costat. Recordar aquestes vivències passades i enyorar-les, possiblement si que demostren que ens estem fent grans, però reviure el passat és viure dues vegades.

Pere Guixà


Vides Experiències importants i inigualables

La solana de Els Ninots (II) Segona part Continuant amb el relat del mes passat , i tornant a les vinyes de la Soleia dels Ninots, els xicots que jugàvem als terrers i a la barraca que hi havíem construït, les teníem totes controlades i sabíem de cada vinya on hi havia alguna cosa per aprofitar. Així sabíem que al capdamunt dels terrers, a la vinya de casa meva, Cal Xic, hi teníem un noguers, dels quals en fèiem un bon arreplec per tenir-ne de reserva a la nostra barraca; al costat mateix, però ja a la vinya de Cal Peret hi havia unes figueres que feien unes figues molt dolces. D’ aquesta vinya també hi teníem controlades dues passades de ceps de raïm moscatell que feien uns grans gossos que en dèiem “Pepitas de Oro” que eren plantats a banda i banda de la rassa del mig de la vinya. El Màrius quasi mai arribava a collir-ne, doncs nosaltres a mig madurar ja “els consumíem” perquè no fossin “desaprofitats”. També coneixíem el dos o tres avellaners que hi havia a costat de la barraca de la vinya de Cal Gasparó, que tot i fer unes avellanes petites eren prou bones, i ja no parlem dels ametllers que era un arbre comú a totes les vinyes i no ens atreia gens de menjar-ne a no ser quan eren ametllons que llavors al ser tendres els menjàvem sencers, amb closca i tot, i eren molt refrescants. Però de tot el que coneixíem de les vinyes, el que per nosaltres era “La Joia de la Corona” era el gran cirerer que hi havia a la vinya de Cal Patxó. Sempre esperàvem que arribés el final de maig que eren les dates que maduraven les cireres per gaudir d’aquella fruita tan deliciosa. A la migdiada, abans d’entrar a les tres a l’escola, sempre acudíem en colla al cirerer com si fóssim un estol d’estornells. Dos es quedaven a vigilar i els demés pujàvem a l’arbre a fer-nos un tip i a agafar-ne pels “vigilants”. Així gairebé cada dia i el cirerer quedava sempre mig plomat abans que en Venanci hagués pogut tastar-ne cap. Suposo que en Venanci , que cada any es trobava amb el mateix problema, va acabar lligant caps de qui podia ser el pispa, perquè sempre a sota el cirerer quedava ple de pinyols, i, si durant el dia, ell estava a la vinya i

no hi veia ningú, devia arribar a la conclusió que el “fet delictiu” es produïa a la migdiada. Aquell any va decidir esbrinar el que passava i quan van començar a madurar les cireres cada dia s’apostava ben amagat a l’era que hi havia a la punta de la vinya. A la nostra primera ràtzia que varem fer cap a finals de maig ja ens va caçar. Va esperar que estiguéssim tots en plena activitat i va sortir del seu amagatall adreçant-se cap el cirerer. Els dos vigilants que teníem sota, al veure’l van cridar: ¡¡¡ que ve el Venanci !!! , i van fugir corrents. Els demés quan varem voler saltar de l’arbre ja hi teníem en Venanci a sota, i amb veu molt emprenyada ens va dir: ¡¡ Baixeu de seguida!!, però nosaltres, pocavergonyes com érem, encara varem tenir la barra de contestar-li. ¡¡ Puja tu !!. Aquesta situació d’extrema tensió va durar una mica perquè nosaltres no baixàvem i ell, com es natural no va pujar. Llavors, bastant enutjat ens va dir: ara vaig al col·legi a dir-li al Sr. Carles, i va marxar. L’avís de la seva futura denúncia va ser el que ens va desarmar més. Arribada l’hora d’anar a l’escola tots estàvem esparverats de les conseqüències de la nostra golafreria. I així va ser, ja que, tot i que no se’ns va imposar cap càstig sever, la reprimenda fou tant colossal que no hi varem tornar més...... fins l’any següent. Aquell any a Cal Patxó van poder gaudir de les “nostres” delicioses cireres. No cal donar noms dels afectats, però els que sent fills de Castellolí, visquin o no al poble i tinguin entre seixanta dos i seixanta sis anys, si llegeixen això segur que ho recordaran perfectament. Continuarà.

Adrià Guixà.

19


El suro

Busquem una persona del poble per portar el bar del karting. L' horari és de 10h. 19 h. els dissabtes, diumenges i festius amb possibilitats de ser ajudat puntualment per una altra persona. Condicions a convenir , estem oberts a estudiar qualsevol tipus d' acord. Sense cap preferencia d' edat. Interessats truqueu al 931 01 89 19. Cordialment Jaume Castells

El proper dia 17 de març la Júlia fa 2 anyets! I la seva tieta Maria la vol felicitar aquí! Doncs sí, em fa il·lusió! I tot i que és petita... a ella també n’hi farà.

8 de març dia Internacional de la Dona (m’haig de comprar alguna coseta!)

PER MOLTS ANYS, RATETA! T’ESTIMO FINS AL CEL! Tieta Maria

Direcció i redacció Rosa Mondragón García Maria Berenguer Pons Carolina Abril Lorca Carles Casanovas Palop Josefina Jové Boada

Col·laboració Ajuntament de Castellolí Eva Jorba

Informatiu 5. Març 2012  

Informatiu de Castellolí