Page 1

informatiudecastelloli@gmail.com informatiudecastelloli.wordpress.com

11

Setembre del 2012

VISCA CATALUNYA! Seccions

Sabies que...

Espai entitats

Formacions polítiques

El jovent de sempre

Recomanem…

Joves.cat

… i més!

L’Informatiu ja té

Món petit

Passatemps

Coses de casa

Vides

Facebook?

L’Ajuntament

El suro


Editorial

I RESISTIRÉ... Benvolguts lectors, Després del merescut descans estival, ja tornem a ser aquí per recomençar la nostra tasca informativa. Hem tingut un estiu calent, tant pel que fa a temperatures com a novetats polítiques arreu del país. I amb tot, no plou, manca l’aigua. Ara ja ens anuncien que, aquesta tardor, serà seca i no es faran bolets. Què bé! Seca, ja ho sabem que ho serà: apujada de l’IVA, retallades en educació i sanitat, increment de l’atur, creixement dels desnonaments, retrocés en l’economia..., però no hi haurà “bolets”, gràcies a Déu! Haurem de seguir la cançó del famós i “modern” Dúo Dinámico I Resistiré: “Resistiré, ben fort i contra tot. Em tornaré de ferro per endurir-me la pell i encara que els vents de la vida bufin sempre, sóc com un arbre que es doblega, però no es trenca i segueix dret. Resistiré, no estic cansat de viure. Suportaré els cops més durs, però mai em rendiré”. BONA DIADA. VISCA CATALUNYA!! La redacció.

La redacció vol publicar tot allò que arribi a les seves mans, sense fer tria. Però té molt clar que no publicarà escrits anònims ni aquells que puguin ferir sensibilitats o que utilitzin l’Informatiu per qüestions personals.

Espai de les entitats

el6quet Programació 3r trimestre diumenge 23 de setembre 09:00 Excursió Castell i Font del Ferro per començar la temporada. diumenge 7 d’octubre 17:50 Correllengua als Mollons diumenge 14 d’octubre 09:00 Caminada - Per determinar dissabte 20 d’octubre 17:30 Operació A.V.I. Farrés Brothers i Cia. al Kursaal de Manresa- Sala Petita diumenge 28 d’octubre 12:00 Splenda Mag Lari al Kursaal de Manresa- Sala Gran diumenge 11 de novembre 09:00 Caminada - Els Masets dissabte 24 de novembre 11:00 A Tot Vent a l’Auditori - Concerts en família temporada 12-13 diumenge 2 de desembre 09:00 Caminada - Embassament prop de Rubió dilluns 24 de desembre 18:00 TIÓ SOLIDARI + RECOLLIDA D'ALIMENTS

2


Espai de les entitats Crònica d’estiu Durant els mesos de juliol i agost el6quet hem estat actius i hem gaudit molt tan els més grans com els més petits. El diumenge 29 de juliol vam fer la ja tradicional Sortida al Laberint del Blat de Moro a Castellserà. Cada any ens sorprenen amb un objectiu nou. Aquest any, dintre del laberint a més de buscar paraules per completar una frase coneguda, també hi havia unes imatges i una pregunta relacionada amb tres possibles respostes i tots els membres del grup democràticament decidien la correcta, alguns amb més encert que d’altres. Durant força estona les plantes de blat de moro anaven semblant cada vegada més idèntiques i ja trobada la sortida vam trobar un petit vermut. Vam dinar a l’Estany d’Ivars d’Urgell a prop de l’aigua amb tots aquells ocells que tranquil·lament ens van acompanyar en el nostre àpat. Dissabte 4 d’agost el cinema als barris ens va portar a cal Quim (Clot de la Bleda). Després de sopar i molt ben acomodats en bales de palla, tots els assistents, grans i petits vam gaudir d’ “Els Barrufets”. No van faltar les crispetes i pels més grans un còctel d’estiu on l’ingredient principal era la síndria.

Dissabte 11 d’agost, la nit d’estels amb acampada va tenir lloc al Masset d’Artigues. A les 8 del vespre convocats davant de l’ajuntament els participants vam anar fins a cal Muset i d’allà caminant fins al lloc escollit. Vam muntar el campament amb les tendes i tots a sopar abans d’estirar-nos a mirar els estels. Cap a 2/4 de 12 de la nit Toni Bernaus, un astrònom d’afició vingut de Carme, ens va explicar el cel que teníem amb l’ajuda del seu telescopi, que més d’un vam poder provar . Els núvols ens van acompanyar, però ens van deixar gaudir de les Perseides o llàgrimes de Sant Llorenç. Per què tenen aquests noms? Perseides és degut a que es veuen a l’hemisferi nord molt a prop de la constel·lació de Perseus i també es fa referència a Sant Llorenç ja que se’l recordava la nit del 10 d’agost molt a prop del dia en que es poden veure al cel. En l’època medieval i el Renaixement es creia que eren les llàgrimes que li queien al sant la nit que va morir cremat a la foguera. Després acampada pels més agosarats, esmorzar de bon matí i cap a casa. el6quet

3


El jovent de sempre

La nostra piscina

Torrent d’Auguells sota l’era de Cal Garrimbes

De petits no ens hauríem pogut imaginar mai, que un dia el nostre poble tindria una piscina tan gran i per a tothom. A l’estiu, quan la calor era forta, ens banyàvem al torrent d’Auguells, a les basses on hi havia més aigua.

aigua fresca per sopar. No en teníem pas de piscina, ni televisió, només en algunes cases hi teníem unes ràdios, on els matins a EAJ-1 Ràdio Barcelona escoltàvem “Diego Valor el piloto del futuro” conquerint el planeta Venus, i a la nit en “Taxi Key, el detectiu perfecte”.

Una d’elles era sota l’era de Cal Garrimbes, tocant a les Passeres. L’aigua era tan clara, que mentre ens remullàvem hi caçàvem capgrossos amb les mans, mentre els nostres vaixells d’escorça, fulles de canya i llaunes de sardines feien regates arriscades cercant la victòria.

Temps era temps, i també ens ho passàvem molt bé.

Descalços seguíem les nostres naus, fins que els navilis naufragaven o guanyaven. Més tard cap el capvespre, anàvem a la font del poble a buscar, amb el càntirs,

4

Josefina Jové.- Ca la Coloma


El jovent de sempre

La casa gran

L’estudi era un casalot vell i ruïnós, queia per tot arreu i no tenia cap mena de serveis ni condicions per a viurehi. A la dreta per una porta amb porticons, s’entrava a la casa del mestre i a l’escola dels nens. Consistia en una sola aula, on les mestres i els mestres únics i successius, van impartir el saber que tenien, de l’època. L’escola de nenes era a l’extrem esquerre de l’edifici. Era una miqueta més gran i la casa de la mestra estava al pis de sobre. L’Ajuntament, amb una porta més gran, romania al mig, donant equilibri a tot el conjunt. El senyor Tonet de cal Freixes, va ser el secretari municipal després de la guerra, fins ben entrats els cinquanta a la seva jubilació. Era un home sempre vestit de dol, amb corbata negra i camisa blanca, una cara impassible i que poques vegades somreia. La gorra era també negra i no se la treia quasi bé mai, ni quan feia calor. Quan em veia la seva cara s’humanitzava, m’acaronava el clatell i em deia ... Carlitus ... Jo dormia a l’habitació del darrera, on hi passava el tiratge de la llar de foc. A l’hivern hi feia molt de fred, tant, que recordo que algunes vegades se m’havia gelat el got d’aigua a la tauleta de nit. M’acompanyaven sempre els cops del pèndol del gran rellotge. Tic...toc...tic...toc... segons abans de tocar hores o quarts ...toc, torontontoc...Nang ...Nang ...Nang... Al cap de dos minuts de tocar hores, tornava a recordarnos que el temps passava, que no féssim tard. La campana de dalt era la dels quarts, la de sota més grossa i més greu era la de les hores.

En Joan de ca La Coloma, agutzil del poble, era l’encarregat perpetu i honorari de posar les hores al nostre temps. Cada dia, abans de les dotze de la nit anava a donar corda al Gran Rellotge, que era una maquinària complexa amb multitud d’engranatges giratoris que en Joan s’esmerçava en engreixar amb un oli negre que tot ho tacava. Per a pujar fins la maquinària, ens havíem d’emparrar de quatre grapes, per una escala de fusta empolsinada. Quan s’arribava a dalt, els Tics, Tacs és feien més greus, majestuosos, i el seu cuidador començava a donar-li corda amb una maneta de ferro, que feia girar d’esquerra a dreta acompassadament, a poc a poc... primer el dels quarts, després el de les hores ... recquerrec.... recquerrec...fent pujar els dos contrapesos de plom, que en arribar la nit quasi havien arribat a la planta baixa. Era com una litúrgia veure en Joan arribant amb el seu pas llarg i compassat per anar a donar corda al rellotge. Mai va voler que hi pugés amb mi, ni en Pere de Cal Bonhome, ni en Josep Maria de Cal Carboner, ni ... Només un, només un i no toquis res que et podries fer mal. És treia de la butxaca un rellotge amb cadena, se’l mirava ... i rectificava, si convenia, l’hora de Castellolí. - L’he comprovat amb el “parte” de les deu. L’agutzil mai va fallar, com el seu rellotge.

Carles Casanovas i Palop, en Carles d’Estudi. 5


L’Ajuntament

Notícies

L’ADF de Castellolí col·labora en l’extinció de l’incendi de Prats de Rei

L’Ajuntament de Castellolí engega el projecte de WIFI municipal

Aquest estiu el foc va estar molt a la vora del nostre terme. Prats de Rei i municipis veïns van quedar desolats per les flames, unes 909 hectàrees de terreny cremat. L’ADF de Castellolí va ajudar en aquestes tasques d’extinció.

El desplegament WIFI suposarà pels veïns de Castellolí un accés de qualitat a Internet i a uns preus més assequibles.

Des de l’Ajuntament s’agraeix la rapidesa d’acció de l’ADF ja que és vital pel bosc l’acció ràpida i immediata en cas d’incendi.

L’Ajuntament de Castellolí tirarà endavant el projecte de cobertura WIFI als habitatges del municipi. El projecte consisteix en la instal·lació d’una primera antena WIFI que rebrà el senyal i donarà cobertura a una bona part dels habitatges de Castellolí. Cal destacar que l’impacte visual d’aquest tipus d’antenes és mínim (no es tracta d’una antena voluminosa). Posteriorment, és possible afegir més nodes (antenes) per tal de millorar la cobertura.

L’Ajuntament recorda als veïns que en cas d’incendi, sempre cal avisar en primer lloc a emergències: 112.

L’Ajuntament de Castellolí cedirà l’ús d’aquesta instal·lació, i això permetrà que qualsevol operador de telecomunicacions pugui utilitzar-la per oferir els seus serveis als veïns de Castellolí. El projecte iniciat per l’Ajuntament, corre paral·lel amb els contactes amb una operadora de nova creació, que operarà a nivell comarcal i que oferirà els seus serveis als veïns. La instal·lació de la primera antena i la possibilitat de funcionament dels serveis serà una realitat en breu.

Servei de Laborateca Comarcal, a l’Ajuntament de Castellolí Enguany es reinicia el servei d’orientació laboral que ofereix el Consell Comarcal de l’Anoia. L’objectiu d’aquest servei és facilitar mesures de reintroducció al mercat laboral de les persones en situació d’atur de la Comarca, fomentar l’autonomia en recerca activa de feina, millorar l’autoestima i habilitats personals i facilitar l’ús dels recursos al seu abast, en definitiva, donar resposta a les seves expectatives. Data d’inici : 9 de juliol Finalització: 14 de desembre El servei a Castellolí es durà a terme tots els divendres, de 9 a 12h (fins el 15 de setembre) i l’horari d’hivern serà des de 12 a 15h, fins a finals d’any.

6

Presentació de la nova pàgina web i del desplegament WIFI municipals Seguidament a la reunió del POUM, el passat dijous, 12 de juliol, a les 20.00 hores es presentà el nou web de l’Ajuntament de Castellolí i els beneficis del desplegament de la xarxa WIFI municipal. El nou web municipal, es posà en marxa gràcies al suport d’Argus.net, s’ha estructurat per donar millor resposta a les necessitats comunicatives de l’Ajuntament. La transparència i la comunicació és una de les prioritats de l’equip de govern, i el nou web, basat en el gestor de continguts de codi obert WordPress, permetrà una difusió més eficaç de la informació que es pugui generar des de l’Ajuntament, a la vegada que obrir noves vies de comunicació, fent ús de les tecnologies actuals i les xarxes socials. Per altra banda, també es presentà la instal·lació de la primera fase del desplegament WIFI municipal. Aquesta instal·lació facilitarà que els veïns de Castellolí puguin disposar de noves opcions d’accés a Internet i telefonia. Durant la presentació es van oferir unes tarifes concretes.


L’Ajuntament L’objectiu és triple: Possibilitar accés a Internet de qualitat a preus assequibles. Habilitar zones municipals amb accés a Internet. Reduir despeses municipals en comunicacions.

Castellolí és un dels primers ajuntaments de Catalunya que utilitza el gestor de continguts de codi obert WordPress, l’empresa Argus.net hi ha treballat de valent per tirar endavant aquest projecte tan engrescador per a tots i finalment és ja una realitat. Una realitat viva, una web en constant evolució i dins de les xarxes socials! Castellolí obre les portes a la participació, a tots els qui són de Castellolí, hi viuen o hi resideixen, o els qui senzillament volen conèixer el poble. Podeu entrar-hi sense renunciar a posar l’accent al nom del nostre municipi: Castellolí.cat Benvinguts al nou portal!

Sortida cultural d’el6quet L’associació castellolinenca d’el6quet, proposà pel diumenge 15 de juliol una sortida durant tot el dia. Sortiren a les 9h del matí de davant l’Ajuntament per a visitar el mNactec de Terrassa (Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya) i per la tarda visitaren la Fira de Playmobils de Sabadell afegint-se així a l’acció solidària que en promou aquesta. Fira Sabadell i l’associació catalana Somosclicks, amb la col·laboració de la cooperativa Abacus i del Zoo de Barcelona, presentaren la fira més gran realitzada a Catalunya sobre Clicks de Playmobil els 14 i 15 de juliol al recinte firal de Sabadell (c/de les Tres Creus, 202, Sabadell). Aquesta fira reuneix les condicions per posicionar-se com la més destacada del territori català per l’espai destinat a l’exposició i per les dimensions dels diorames fets amb clicks. El més gran tenia més de 80 m2 i el nostre veí i amic Alexis Andreu col·laborava en el del Far West.

Aquesta és l’eina 2.0 per generar iniciatives, activitat, participació i interacció entre els veïns/nes i l’Ajuntament. L’objectiu és interactuar amb tots vosaltres i fer-ho de manera més ràpida i directe. Els ajuntaments, normalment encotillats per formalismes i blindats per una suposada seguretat generen entorns “aparador” on els internautes sols poden llegir la informació que es volca des de la mateixa entitat.

Tots els diners que l’Associació Somosclick recapti en aquest esdeveniment es destinaran a l’associació AVAN, que tracta de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per malalties neurològiques, així com dels seus familiars i el seu entorn. Coincidint amb l’any de la neurociència, L’Univers en miniatura, a través de Somosclicks, fa arribar aquesta donació. Una altra acció solidària d’aquesta fira es proposa als visitants a través de l’activitat el click solidari, un click, un somriure. Només es tracta que les persones que vulguin portin un click amb el qual ja no juguen i el dipositin a l’urna que es trobarà en un lloc visible de la fira. Els clicks que es recolliran es lliuraran a centres benèfics. 7


L’Ajuntament Els veïns dels Pinyerets van ser qui es van ocupar d’elaborar el sopar: Amanida de Cigrons de l’Anoia, amb embotits i pa amb tomàquet. Un sopar d’estiu acompanyat d’un Cocktail i música en directe de la mà d’en Josep M. Oriol. Cal agrair la tasca d’organització a la Comissió de Festes, així com a tots els veïns dels Pinyerets que van participar molt activament en aquesta nova festa d’estiu a Castellolí. L’alcalde va felicitar a l’organització i als veïns pel sopar i va exposar que els parlaments “oficiosos”, a l’igual que per la Festa de Sant Feliu de la Vall, seran a càrrec dels veïns, cada any la responsabilitat del parlament ha de recaure en una família diferent. Va destacar que les festes són dels veïns i que són ells qui han d’exposar el parlament de cada edició. Enguany va encapçalar la llista dels parlaments dels Pinyerets, en Ramon Saló. Els veïns de l’urbanització agraeixen a tothom la col·laboració a l’hora de recollir, moltes gràcies a tots ! Agrair també a Cal Betes per sumar-hi, aportant el servei de Bar ala Festa.

Primera Festa dels Pinyerets El passat dissabte dia 14 de juliol va tenir lloc al costat de la piscina de la urbanització dels Pinyerets la primera festa dels Pinyerets, un sopar a la fresca amb ball inclòs. Tot i ser uns dies de molta activitat estiuenca per la comarca, es van aplegar sobre unes 120 persones per gaudir d’aquesta festa a la fresca, que es va allargar fins a les dues de la matinada. 8


L’Ajuntament municipal i això implicarà una gran d’accessibilitat per a vianants i bicicletes.

millora

El Sr. Centellas d’Alternativa pel Canvi (ERC) va felicitar al poble pel fet d’aconseguir modificar i canviar el POUM i alhora fer-ho amb seny. Un projecte amb una bona participació ciutadana, un POUM de tots. L’últim Ple Municipal va aprovar grans temes per Castellolí Un Ple carregat de grans punts pel poble, l’aprovació inicial del POUM sense el Polígon dels Ninots, obres de regeneració a l’Avinguda de la Unió, finançament del Pla viure a poble, entre d’altres. El punt que va generar més discussió entre els membres del Ple i després també en el torn de precs i preguntes va ser la modificació de les taxes de la llar d’infants per aquest proper curs 2012-13. L’AMPA, el Consell Escolar i l’Ajuntament no van comunicar directament als pares aquestes modificacions tot i que les taxes estaven publicades, la informació no va arribar als interessats i això va generar un llarg debat entre els membres del Ple. El punt estrella del Ple va ser sens dubte l’aprovació inicial del POUM, un dels grans pilars i objectius de l’equip de govern era tirar endavant amb la seva aprovació, eina bàsica pel desenvolupament del municipi. Inicialment estava previst un polígon terciari al sector nord del nucli urbà, el Polígon dels Ninots, però desprès d’incloure al procediment la nova participació ciutadana i els informes vinculants d’entitats superiors s’ha exclòs d’aquest projecte. La qual cosa ha donat llum a uns altres terrenys més pròxims a Parcmotor i alhora no edificables com a vivenda (per afectacions acústiques Parcmotor-Autovia) situats al Pla del Marino. Amb aquest replanteig millora la proximitat amb les instal·lacions de Parcmotor i millora l’accés des de l’Autovia, evitant el trànsit per Ca n’Alzina. La previsió d’aquest nou sector per serveis terciaris va ser el que va fer donar la conformitat al grup de l’anterior equip de govern. Tot i no ser el seu projecte va dir el Sr. Brugués del grup de Ciu, la previsió de creixement per aquests serveis vinculats a Parcmotor està resolt i inclòs en aquest projecte. Aquest nou POUM preveu també un petit nou creixement urbanístic pel barri de Ca n’Alzina, fins al moment inexistent. Les connexions entre ambdós extrems Pinyerets i Ca n’Alzina amb el nucli urbà queden també incloses en aquest projecte d’ordenació urbana

A l’hora de les votacions, tot i que ambdós grups polítics van manifestar-se a grans trets d’acord amb aquest nou replanteig del POUM, la seva conformitat no va afavorir el vot a favor, sinó que es van mantenir en la seva posició d’abstenció, tot i que el Sr. Centellas va manifestar que haurien votat a favor si hagués estat necessari per aprovar-ho. S’informa a tots els veïns que està obert el termini per la presentació d’al·legacions, el qual serà de 2 mesos des de la data d’aquesta aprovació inicial, termini que legalment s’inicia l’endemà de la seva publicació al butlletí oficial. L’alcalde va manifestar el seu desig com a equip de govern: que el projecte del POUM hauria d’estar recolzat per tots els grups polítics i ja que inicialment no ha estat possible el seu vot favorable, sí que, els va demanar a tots el vot positiu per la seva aprovació definitiva. Un altre gran tema va ser l’aprovació del projecte per la Regeneració de l’Avinguda de la Unió, (tot el tram urbà) el projecte d’obra pública del carrer principal del municipi va esdevenir un dels pocs punts de l’ordre del dia on tots els grups polítics van donar el seu vot positiu. El tràmit d’informació pública per tal que els interessats puguin presentar les seves al·legacions és de 2 mesos. Per acabar la sessió, l’alcalde va informar que finalment i després de llargues negociacions amb entitats bancàries i possibles finançadors per tirar endavant el Pla Viure a Poble,la Diputació de Barcelona finançarà la inversió a un 0 % d’interès, la subvenció que ens arribarà d’Europa (FEDER) una vegada justificada l’obra, ara ens serà finançada per la Diputació de Barcelona. L’anterior projecte de la Regeneració de l’Avinguda Unió està inclòs en aquest projecte, per la qual cosa esperem que ben aviat, es puguin iniciar les obres. Per acabar, al torn de precs i preguntes es va donar veu tan a regidors com al públic assistent, així com als qui seguien el Ple “On Line” des de casa i aquests també van poder intervenir-hi via xat. Si voleu més informació, podeu veure el Ple en diferit a la web: castellolí.cat 9


L’Ajuntament Multitudinària assistència a la Festa Jove 2012 La festa jove d’enguany va ser tan o més participada que la de l’any passat. Hi van assistir unes 400 persones. Una nit per seguir la festa dels joves! Durant la festa tothom va gaudir d’un bon ambient i bona música, per arrencar motors el grup de música Rock, Disfuntional brain va estar a l’alçada donant bona música i una bona animació a la festa, més tard el DjCenti va acabar d’omplir la pista de ball. Per una banda es va gaudir molt de la festa, però per l’altra caldrà reparar algunes instal·lacions municipals per actes vandàlics. Col·lateralment a la festa, durant la mateixa matinada es va produir també un robatori a un vehicle estacionat a la via pública. Dins del mateix poliesportiu el Consell Comarcal va aportar una carpa mòbil del servei GPS (Grup de Promoció de la Salut) Anoia Jove, un nou servei gratuït pels ajuntaments. L’objectiu és la promoció d’hàbits saludables i conductes responsables i segures entre el col·lectiu juvenil. Un tècnic de Joventut els informava sobre prevenció de les drogodependències, de riscos en les relacions sexuals, consum d’alcohol i conducció segura.

L’Ajuntament retalla personal i de moment, no substitueix el lloc del càrrec de confiança. L’equip de Govern va decidir el passat mes de juliol no renovar el contracte de serveis professionals a la Srta Roser Vilanova, tot i ser una decisió molt difícil i gens grata, som responsables de les nostres determinacions i conscients també de les seves conseqüències. Estem també segurs que els veïns de Castellolí convindran amb nosaltres, que mantenir dos tècnics municipals a l’Ajuntament és excessiu i donada la crisi en que tots estem immersos, un tècnic municipal és suficient per desenvolupar les tasques que actualment es porten a terme. La principal causa ha estat sens dubte la necessitat de retallar despeses, per això l’augment de responsabilitats i càrrega de treball per a l’arquitecte, amb major titulació i amb més experiència laboral, no suposarà cap increment en les despeses de l’Ajuntament. Pel que fa al lloc de treball del Sr. Guillem Carles (càrrec de confiança), en aquests moments vacant, l’intentarem cobrir una vegada passada l’època de vacances, amb una nova persona idònia per desenvolupar les tasques de comunicació i organització del nostre equip de Govern. L’Ajuntament vol expressar a ambdós el seu agraïment per la tasca desenvolupada durant tot el temps que han estat treballant en els respectius llocs de treball i els desitja molts èxits en el seu futur professional.

Important: Moderació del consum d’aigua Es demana als abonats al servei de subministrament públic d’abastament d’aigua, la moderació del consum d’aquesta degut a les condicions actuals de sequera.

10


L’Ajuntament Nova Aprovació Inicial del POUM El passat mes de juliol es va tornar a aprovar inicialment el POUM de Castellolí, deixant sense efecte l´aprovat anteriorment per l´antic equip de govern. Inicialment estava previst un polígon terciari al sector nord del nucli urbà, el Polígon dels Ninots, però desprès d’incloure al procediment la nova participació ciutadana i els informes vinculants d’entitats superiors s’ha exclòs d’aquest projecte. La qual cosa ha donat llum a uns altres terrenys més pròxims a Parcmotor i alhora no edificables com a habitatge (per afectacions acústiques Parcmotor-Autovia) situats al Pla del Marino. Amb aquest replanteig millora la proximitat amb les instal·lacions de Parcmotor, amb accés directe al circuit evitant el trànsit per Ca n’Alzina.

CLAU 6b.3 CONSERVACIÓ CASES AÏLLADES PARÀMETRES OBSERVACIONS SUPERFÍCIE MÍNIMA DE PARCEL·LA 600 m² Les parcel·les inferiors a 600 m² existents abans de l’aprovació d’aquest POUM són acceptades. FAÇANA MÍNIMA 12 m EDIFICABILITAT NETA 0,4 m2sostre/m2 de sòl Edificabilitat màxima en tots els usos admissibles en aquesta clau. OCUPACIÓ DE PARCEL·LA 40% ALINEACIÓ DE L'EDIFICACIÓ 3m i mínim protecció

Aquest nou POUM preveu també un petit nou creixement urbanístic pel barri de Ca n’Alzina, fins al moment inexistent. Les connexions entre ambdós extrems dels Pinyerets i Ca n’Alzina amb el nucli urbà queden també incloses en aquest projecte d’ordenació urbana municipal i això implicarà una gran millora d’accessibilitat per a vianants, tant a peu com amb bicicleta.

carreteres grafiat en el plànol

Actualment el POUM, aprovat inicialment, està a exposició pública fins el proper 6 d’octubre de 2012

N. HABITATGES/PARCEL·LA 1 habitatge/parcel·la

Tota la informació pot ser consultada a través de la Web municipal de forma digital durant les 24h del dia, i a l´Ajuntament en horari d’obertura. Per a qualsevol consulta particular relativa al POUM, es pot demanar hora a l´Ajuntament amb l´arquitecte municipal, per tal de ser resolta.

RESUM PRINCIPALS CANVIS RESPECTE EL POUM INICIAL ANTERIOR:

SÒL URBÀ CONSOLIDAT: 1. Instal·lació de Gasolinera (Naus Vidal) - Serveis tècnics privats Av. de Montserrat (Naus Vidal). Es qualifica de viari i serveis tècnics privats lligats al conveni amb el propietari. Usos: Gasolinera i aparcament. 2. Ca l’Alzina La clau de Ca l’Alzina queda definida de la següent manera:

SEPARACIÓ LLINDES 3 m N. MÀXIM DE PLANTES PB+1 ALÇADA REGULADORA MÀXIMA PB: 3,85m PB+1: 7,5m

3. Polígon Can Parera: a) S’ha afegit la modificació puntual aprovada per la comissió d’urbanisme pendent de publicació per part de la Generalitat. b) 7c1, 7b2: S’afegeixen nous usos : Hoteler, docent, Assitencial-sanitari i es diu que els usos que no són industrials han de ser compatibles amb aquesta, però no és necessari que estiguin vinculats, com estava actualment. 4. PE 1: Façana nord (Naus Vidal): S’afegeix a la clau 7b una nova regulació sobre els colors d’acabat de les façanes . 5. Ampliació sòl urbà est (Nau C. Guixà): s’amplia el sòl urbà amb clau 5b.1. segons conveni amb el propietari. 6. Ronda Sud + carrer sud: Es canvia el traçat oest de la ronda sud per simplificar-lo i mantenir el traçat de les NNSS. Es realitza la connexió entre el carrer del horts i el carrer amistat.

11


L’Ajuntament SÒL URBÀ NO CONSOLIDAT 1. PMU 1. Serveis tècnics privats Av. de la Unió (Cal Pareja). Es treu el PMU-1 de l’ inicial anterior i es qualifica de serveis tècnics privats, aparcament públic i zona verda, lligat al conveni amb els propietaris actuals. Usos: Gasolinera i hotel.

SÒL URBANITZABLE 1. SUD 1. Pla del Marino. S’amplia el sector i es canvia el seu ús a terciari enlloc de residencial. Usos: Hoteler, Restauració, comercial, oficines i serveis, Docent, Assistencial -Sanitari, Socio-cultural. 2. SUD 2. Pinyerets: Es redueix l’àmbit per concentrar la zona residencial i s’ubiquen la zona verda i els equipaments al turó de l’església. 3. SUD 3 Ca l’Alzina. Nou sector residencial a Ca l’Alzina. 4. SUD 3 Pla dels Ninots. Es treu el sector.

SÒL NO URBANITZABLE + GRANS INFRAESTRUCTURES: 1. Es treu la variant de l’autovia i es deixa només el que surt reservat al PTPCC. 2. Es treu la qualificació de la cantera com a serveis del SNU. 3. Es dibuixaran els camins públics separats dels privats.

o Divisions: Totes les Masies poden dividir en un màxim de 3 propietats diferenciades per motius justificats, a raó de 250 m2 el primer habitatge i de150m2 els següents. o Hi ha 4 grups de Masies: Aquests grups son descriptius i determinen unes recomanacions del catàleg: A. Masies que per la seva antiguitat, dimensió, història i conservació es creu convenient potenciar per tal d’activar el territori. B. Masies que estructuren el territori i consoliden l’activitat. D: Els Massets: Edificacions que per la seva situació, composició o dimensió es considera que és prioritari el seu manteniment i conservació. C: Edificacions en runes que es poden reconstruir. o Canvis d’ús: Totes les Masies poden fer els usos definits en la normativa del catàleg. Per els usos hotelers i de restauració hauran de seguir els criteris establerts en els reglaments sectorials d’aquest usos i hauran de tenir un accés en bon estat des d’un camí públic. o Totes les Masies quan demanin llicència per tal d’ampliar, dividir o fer un canvi d’ús o una rehabilitació integral hauran de presentar un projecte on s’especifiquin les millores compositives, medioambientals, d’accessibilitat, etc....

2. Es tindran en compte les al·legacions de l’anterior inicial, els informes dels diferents organismes a l’anterior aprovacó inicial, i les memòries de la participación ciutada realitzada per el nou equip de govern durant el 2012. Es recollirà el canvi del límit municipal.

ALTRES: 1. Catàleg de Masies o Ampliacions: Totes les Masies poden ampliar un 20% de la seva superfície (edificació principal) des de 40m2 a un màxim de 200m2. Justificat per habitabilitat, nous usos, accessibilitat, nous serveis, etc.

12


L’Ajuntament

13


L’Ajuntament

14


L’Ajuntament

* Si entreu al blog o al Facebook de l’Informatiu veureu els plànols en colors.

Cap de setmana de la bicicleta a Castellolí 15 i 16 de setembre 2012

Durant tot el cap de setmana estarà oberta la piscina. Dissabte 15: 11:00h Push Bike Trial i Push Bike F1 (Pista de la zona esportiva de Castellolí) Activitat per nens i nenes de 2 a 5 anys amb bicicletes sense pedals Premis per tots els nens i nenes participants 12:00h Salts a la piscina amb bicicleta (piscina de Castellolí) Rampa per experts i rampa per principiants. Obsequi per a tots els participants. 18:00h Campionat infantil Anoia Trial Academy (Zona esportiva de Castellolí i bike parc) Campionat per nens i nenes de biketrial. Obsequi per tots els participants.

20:00 Presentació Biketrial Academy de l'Anoia, i coca amb xocolata per tots els assistents. Presentació equip tècnic Presentació calendari 2012/13

Dimenge 16: 10:00h Copa Catalana Btt (Zona esportiva de Caste llolí) Sortida Fèmines, Cadets, Juniors i Masters 12:00h. Copa Catalana Btt (Zona esportiva de Caste llolí) Sortida Elit,Senior, Sots 23 i Sots 21 14:00h. Entrega de premis (Zona esportiva de Caste llolí) 15


L’Ajuntament

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA Programació 11 de setembre 10:00h Concentració a la plaça de les Escoles Velles, pujada en cercavila amb la Fal·lera i els tabals i gralles L’Alzina Gran fins a L'Església Vella. 10:30h Lectura del manifest per part de totes les forces polítiques. 11:00h Cercavila de baixada cap a la pista esportiva. 11:30h Pica-pica popular. 12:00h Festa de l´Escuma 15:30h Sortida autocar cap a Barcelona a la manifestació de l’11 de setembre. La piscina tindrà entrada gratuïta tot el dia.

Sardinada de Sant Feliu Aquest dissabte dia 1 s’ha celebrat la Festa Major de Sant Feliu la Vall, va començar a les nou del vespre amb la missa oficiada pel rector de Castellolí mossèn Antoni Maria Bausili i com ja és tradició cantada per la Coral D’Aulí. En sortir de l’Ermita s’oloraven les sardines que estaven preparant un grup de veïns, tot seguit es va començar a repartir entre les 300 persones assistents. Vam menjar les sardines al vell mig de la vall de Sant Feliu en una nit una mica fresca com acostuma a fer moltes vegades. A les 11 van començar la cantada d’havaneres amb el grup L’Espingari, mentre alguns encara es menjaven les postres de santfeliuets. A la mitja part de les havaneres hi havia rom cremat per a tothom, com sempre preparat per la família Brugués i tot seguit es va acabar de vendre els últims números per la gran panera de Sant Feliu. Després es va fer el sorteig de la panera on els més petits hi van col·laborar cantant els números. El numero premiat va ser el 1510 i l’afortunat va ser el senyor Antoni Pallarès, conegut com el “Tonet del sindicat”. Tot seguit es van fer els parlaments dels veïns i de l’alcalde i es va seguir amb les havaneres per tancar la festa. Els veïns de Sant Feliu, organitzadors de la festa, volen agrair a tots els veïns i empreses que van col·labora en la gran panera. Empreses col·laboradores: Agro Igualada cooperativa, Peixateria J.Vila Massana, Paellador- grup Meritem-, Cal Toralla « Ribelles, Lleida », Restaurant nou Urbisol, El racó del Parcmotor, Dillepasa – Musfi’s, Forn Jaume 16

i Vicenç, Calvet de Maians, Madesa « Cervera », Espumosos el Noya, Cal Forner Castellolí, L’art de la llum, Forn Alemany, Fruiteria la Collita, Restaurant H. Parada «la Panadella », Bar Carpi, Oli Saba, B-grup. Veïns col·laboradors: Cal Bep, Cal Estrada, Cal Quim, Cal Monjo, Cal Francolí, Cal Jusip, Cal Jorba, Mas d’en Pont, Joan Bisbal i Armenter Alsina. També agrair la col·laboració de tothom que ha fet possible la festa treballant des de bon matí perquè tot sortís bé. Una altra cosa que tothom que era allà ho va agrair molt, va ser la millora que s’ha fet al camí d’accés a l´Ermita gràcies a l’empresa Excavacions Anoia. Res més i fins l’any que bé.


Recomanem...

Literatura infantil Títol: “El cazo de Lorenzo” Isabel le Carrier. Editorial Juventud. També es pot trobar en català: “El cassó del Gerard” És un conte fascinant, tendre i senzill , però amb un missatge molt profund. L’autora recrea el dia a dia d’un nen “diferent”: les dificultats i obstacles que es troba, amb un final que commou i alhora ens fa sospirar i pensar: “Sort que existeixen persones extraordinàries!!”

Títol: La casa del árbol. Marije Tolman i Ronald Tolman. Ed. Adriana Hidalgo Editora, 2010. Va rebre el Primer PRemi Bologna Ragazzi 2010 (Fira de Bologna) i el Gouden Penseel 2010 (Holanda) Des de la portada seguim un ós polar que navega damunt d’una balena blava; més tard arriba a una casa dalt d’un arbre que creix enmig del mar. Hi arribarà, també, un ós bru, i sobre un mateix paisatge, s’aniran succeint els personatges, el pas de les estacions i la vida de la parella d’ossos, amb una història d’amistat i d’amor, de solitud i d’alegria. Un llibre d’aquells que es diu “val més una imatge que mil paraules i, certament és així, si mirem detingudament podrem descobrir i imaginar mil històries que neixen en les branques d’aquest arbre. I per acabar…”La casa del árbol” és una metàfora sobre la alegria i l’amistat dedicada a tots els éssers extraordinaris i inoblidables que formen part de la nostra vida.

I més...

Bretolada Voldríem aprofitar aquest espai que ens deixa l’Informatiu per posar un punt negatiu a la celebració del Sant Joan d’enguany. Voldríem exposar el nostre sentiment de preocupació envers la bretolada duta a terme per tres nois del poble envers la bústia propietat de l’Ampa (propietat de tots els pares i mares de l’escola). Resulta que durant la revetlla tres brètols van fer volar pels aires una bústia penjada a la reixa de l’escola fent-la completament malbé. Estem completament a favor de les celebracions responsables però actes com aquest embruten el significat de la nostra festa. Per sort, sabem de qui es tracta i només estem esperant que ens vinguin a demanar disculpes i reparin el dany econòmic causat sinó haurem de parlar amb els pares directament. Si s’és prou adult per utilitzar petards tant potent com per trinxar una bústia metàl·lica s’ha de ser prou adult per admetre els errors i donar la cara. La Junta. AMPA CEIP Castellolí 17


...i més!

Pinyerets El passat dia 14 de juliol es va celebrar el primer sopar a la fresca a l’urbanització dels Pinyerets.Va ser una festa oberta a tothom i s’hi van reunir cap un centenar de persones que van poder gaudir de la música del J.M.Oriol i d'un sopar d’amanida de cigronets de l'Alta Anoia, pa amb tomàquet , embotits amb degustació de còctel de cava. Esperem poderlo continuar els propers anys. Ramon Saló

Cura de la pell i maquillatge El dissabte 30 de juny a la Cooperativa es va realitzar el curs de cura de la pell i maquillatge amb molt d’èxit. Totes les assistents van aprendre a cuidar la pell del rostre, llavis i mans i van practicar en sí mateixes els tractaments i les tècniques de maquillatge d'estiu. L'ambient va ser distès i molt agradable gràcies a l'interès i la fabulosa actitud de les alumnes, que van sortir relaxades, amb una imatge natural i una pell molt cuidada. Com a consultora de bellesa i empresària executiva elit de MaryKay la meva tasca se centra en apujar l'autoestima de les dones gràcies al coneixement de la seva imatge i a formar professionals de la bellesa. Actualment lidero l'equip n.1 en vendes de MaryKay de tot Europa entre més de 10.000, un equip professional que basa la seva tasca en un gran producte i un gran servei al client. Per mi va ser un veritable plaer atendre

les alumnes del taller al qual sens dubte donarem continuïtat. Per a més informació podeu consultar la web www.marykay.es/olgajiménez Olga Jiménez

Els abanderats de Castellolí El passat 8 i 9 de juliol es va celebrar a Igualada el Campionat del Món de Bike Trial amb la presència de 16 països d’arreu del món. Amb gran èxit de participants i espectadors, en la cerimònia d’obertura d’aquesta prova, en Roc Guixà Gallardo, la Clàudia Costa Guixà i la Laia Guixà Gallardo van ser un dels 16 abanderats, representant un país. La Clàudia i el Roc van representar a l’equip de Bèlgica. La Laia Guixà va representar a l’equip de Xina. Tots tres anàvem d’hereu i pubilles donant un toc representatiu de la cultura catalana juntament amb diables, dansaires, moixiganguers, etc. Sandra Gallardo 18


...i més!

Un Record, un Temps, un Amic. Adéu Jordi De la casa de Cal Garrimbes van sorgir iniciatives socials i culturals que van generar història pel poble, des d’aquella petita habitació del Jordi atapeïda d’aparells de so, amb els cassetes, LP de l’època i una petita emissora de ràdio, es van emetre els primers programes musicals per a tot el poble!!! Allà va néixer Castellolí Ràdio. El Jordi Planell, conegut al poble pel “Garri”, va arrencar aquesta activitat que més tard es va traslladar i ampliar a l’antic edifici de l’Ajuntament. Les emissions de ràdio de tots els caps de setmana, es van perllongar durant molts anys al poble i va ser molta també la gent que hi va participar. Es van fer programes de tota mena, des d’informatius a ràdio novel·les. Un projecte que durant un temps va ser molt positiu per la vida social de Castellolí.

d’avui, passant d’unes mans a altres i per diferents persones, grups i etapes, però finalment s’ha consolidat i millorat ! Persones amb tanta iniciativa i ganes de tirar endavant projectes no n’hi ha massa i el Jordi era un capdavanter en generar activitats aglutinant gent per tirar endavant projectes engrescadors. Era una persona molt alegre, activa, generosa i amb una actitud encomiable a qui malauradament la vida va encaminar cap a un altre territori. Una fatal malaltia se’l va endur el passat mes de juliol a l’edat de 57 anys. Amb aquestes quatre ratlles extretes del meu record he volgut plasmar el fruit de la seva acció a Castellolí durant molts anys i que segur que van deixar empremta en molts de nosaltres.

L’informatiu que coneixem avui també és el resultat de la seva iniciativa, que va arrencar amb una petita publicació setmanal amb la informació local.

Totes els teus amics et tindrem sempre present en el nostre record i estima

Contràriament a desaparèixer, com va passar amb l’emissora, l’informatiu sí que ha arribat fins a dia

Teresa Guixà i Seuba

Torneig de tennis Comte d’Aulí Torneig de tennis Comte d’Aulí de Castellolí 2012 a les pistes de tennis dels Pinyerets. Dies 8,9 i 22 de setembre. Per acabar la temporada de tennis 2012, un cop finalitzada les lliguetes de primera i segona divisió i tenint en compte el resultat d’elles, s’ha configurat un torneig de tennis eliminatori amb l’objectiu de trobar el campió absolut d’aquesta temporada. Enguany és la tercera edició i veient que està arrelant hem decidit posar-li un nom al torneig: Comte d’Aulí.

L a classificació de la lliga, la qual s'ha de mirar per saber qui juga amb qui, es pot consultar a la web de l’Ajuntament al següent enllaç: http:// www.castelloli.cat/lliga-tenis/ (s'ha de mirar: Segona fase). Us esperem a tots.

Els dies 8 i 9 de setembre es disputaran tots els partits. Només quedarà per jugar-se la gran final que es disputarà el dissabte 22 de setembre a les 17:00h. Esteu tots convidats a seguir el torneig. Adjuntem quadre de dates i horaris. És important recordar a l’aficionat que estigui seguint un partit de tennis que ha d’intentar parlar amb un tot baix per evitar desconcentrar als jugadors de tennis en excés. 19


El suro

Es ven remolc “comanche” per 250 €. Interessats truqueu al: 93 808 40 07

Tens mal d’esquena? Alguna contractura? Necessites una quiromassatgista? Aquí a Castellolí n’hi ha una Noemí Alcaide Telf. 653 13 96 04

Lloguer de places de pàrquing per a qualsevol tipus de vehicle (cotxe, moto, furgoneta...) al Passatge del Sol s/n de Castellolí. Rosana Vidal Telf. 650838005

FUNERALS L'11 se setembre no aniré a la manifestació, aniré a funerals. Funeral per entregar a la Moncloa les Caixes d'Estalvi de Catalunya amb tots els nostres diners dins. Funeral perquè aquests darrers quinze anys, la casta política ha polititzat aquestes Caixes i les ha dut a la ruïna. Funeral perquè als catalans no ens queda més remei que treure els diners dels bancs, que ja són espanyols, portar-los fora i no engreixar amb els nostres diners l'Administració que ens expolia. Funeral perquè han permès el robatori dels diners i el futur de la classe més feble, els avis, que els han pres els estalvis de tota la vida amb les preferents i amb el vist-i-plau de les autoritats polítiques, i que molts ja no recuperaran mai més. Funeral pel nostre poder adquisitiu empobrit dia a dia per les distribuïdores d'energia venudes pels polítics corruptes i entregades a mans estrangeres. Funeral per l'Estatut perquè ha sigut aniquilat. Funeral per les petites i mitjanes empreses que les han anat sacrificant inútilment en favor dels grans monopolis estrangers. Funeral per al futur professional dels nostres fills vilment arruïnat pels polítics i banquers. Funeral per l'enorme riquesa i fortuna de jovent, molt ben preparat, que es perd sense feina. Funeral perquè els governants de Catalunya no s'estimem la nostra terra i es venen l'ànima per ells viure bé aquí, acceptant ser els masovers de Madrid. Funeral per... A partir d'aquí, RIP Catalunya!! Jordi Pelegrí

Direcció i redacció Rosa Mondragón García Maria Berenguer Pons Carolina Abril Lorca Eva Jorba Franquesa Carles Casanovas Palop Josefina Jové Boada

Col·laboració Ajuntament de Castellolí

Informatiu 11. setembre  

Informatiu de Castellolí