Page 144

_144

A F G H A N I S TA N - K A M P E N O M D E M O K R AT I E T

AFGHANISTAN – KAMPEN OM DEMOKRATIET

Ole Jessen og Malene Fenger-Grøndahl I 2014 trækker Danmark, USA og en række allierede lande de sidste kampsoldater ud af Afghanistan. Herefter skal afghanerne selv overtage ansvaret for deres fattige land og forsvare det mod Talibanoprørere, kriminelle krigsherrer og korrupte politikere.

 Undervisningsbogen Afghanistan – Kampen for demokratiet fortæller landets omtumlede historie fra Djengis Khan og frem til i dag. Den beskriver den vanskelige demokratiske, økonomiske og sociale genopbygning, som lige nu er i gang og diskuterer nogle af de voldsomme dilemmaer, som Afghanistan står over for. Bogen fortæller også om almindelige afghaneres kamp for en bedre fremtid for sig selv og deres familie.

 Afghanistan – Kampen for demokratiet udkommer i bogserien VerdenNu.


 OLE JESSEN (f. 1952) er prisbelønnet journalist (DJ). Han har i mange år skrevet i dagspressen om integration, udsatte boligområder, religionsmøder og racisme. Derudover har han rejst en del i Mellemøsten og i Afghanistan, hvor han har boet hos en afghansk familie og har beskæftiget sig med konflikterne i landet i flere årtier.

 MALENE FENGER-GRØNDAHL (f. 1976) er journalist (DJ), forfatter og foredragsholder med speciale i etniske minoriteter, integration, religion og Mellemøsten. Hun har skrevet og bidraget til en række faglitterære bøger om disse og beslægtede emner og har bidraget med flere bøger til VerdenNu-serien.

Afghanistan – Kampen om demokratiet  

I 2014 trækker Danmark, USA og en række allierede lande de sidste kampsoldater ud af Afghanistan. Herefter skal afghanerne selv overtage ans...

Advertisement