Page 1

27 februari 2014.

Jaargang 22 nr. 25

INFO

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15  Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert   0495-539067   j.franssen@obsmolenakker.nl Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: p.vdbosch@obsmolenakker.nl

Beste ouders en kinderen “De gekke tieëd es aangebroeëke, hupfaldera”. Dit zijn de eerste woorden van een oud Weerter vastenavondliedje. En inderdaad, de dolle dagen van “vastelaovendj” staan weer voor de deur. Voor velen een moment waar ze elk jaar weer naar uit kijken. De “pêkskes” hangen al lange tijd glad gestreken in de kast en de afgelopen tijd is er al regelmatig een €tje opzij gelegd voor een natje en een droogje tijdens die feestdagen. (Proost!). In elk geval wensen wij iedereen een geweldige, gezellige, (en voor de skiërs) witte vakantie toe!! Voor nu veel leesplezier met deze extra volle info!

Laespromosie — Leespromotie Dieës twieë menkes uut groep 4A waere ridder met de vastelaovendj!

Nein huuër,…….. ze wille gewoeën gaer vul laeze en de ridder complieët hebbe! Weem neet?!

Waat wurdj d’r toch weer vul gelaeze op oeës schoeël!

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Een bijzonder feest”


Pagina 2

INFO NR.25, 27 FEBRUARI 2014

Passend Onderwijs…. X 3 Passend Onderwijs 1 Vanaf 1 augustus 2014 treedt de wet Passend Onderwijs in werking. Op onze website (over ons -> Passend Onderwijs) hebben we een ouderbrochure geplaatst waarin u kunt lezen wat Passend Onderwijs voor uw kind betekent. Daarnaast bevat de gids de laatste informatie over de wetgeving rond Passend Onderwijs en een handig stappenplan voor het zoeken naar passend onderwijs voor een kind.

Passend Onderwijs 2 Maar we willen alle ouders ook persoonlijk(er) informeren. Dat doen we tijdens een gezamenlijke informatieavond voor alle Eduquaatscholen op 26 maart a.s. (van 19.30-21.00 uur) in Markeent. Noteer alvast deze datum. Een uitnodiging volgt na de vakantie.

Passend onderwijs 3 Vanzelfsprekend kunnen jullie met vragen nu al op school terecht. De juffen Gemma, Ellen en Noortje en meester Jacques staan jullie hierover graag te woord. Ouders van kinderen met een rugzakje (LGF-leerlingen) worden door juffrouw Noortje ook persoonlijk geïnformeerd.

Wij heten welkom…. Wij heten Fiene Evers en Lieke Jacobs in groep 1E van harte welkom. Fiene en Lieke, wij wensen jullie een fijne tijd in onze school!

Wij feliciteren (alvast)…. Juf Claudia

28 februari

Demi Beerens

3 maart

5B

Jill Daemen

3 maart

5B

Lins Segers

3 maart

1-2C

Steef Smolenaers

4 maarrt

4A

Aidan Wacanno

5 maart

1-2C

Lieke Walravens

5 maart

8B

Ümit Ekmen

6 maart

4B

Lisa Adriaens

8 maart

1-2D

Elysha Smeets

10 maart

5A

Britt Ras

11 maart

5B

Daan Ras

11 maart

3B

Mare Wolfs

11 maart

1-2A

Robin van den Boogaert

12 maart

4A

Chayenna Dekker

12 maart

1-2D

Faya Tulfer

12 maart

3B


Pagina 3

INFO NR.25, 27 FEBRUARI 2014

Veldeke Declamatiewedstrijd Dit jaar hopen we voor het vierde jaar op rij als school mee te kunnen doen aan de Veldeke declamatiewedstrijd. Wat houdt dat in? De Vereniging Veldeke Limburg organiseert elk jaar een wedstrijd in het voordragen van een gedichtje in het Wieërts. Je kunt meedoen als je in groep 5-6-7 of 8 zit. De kinderen van de groepen 5 en 6 doen mee in een andere categorie dan die uit de groepen 7 en 8. Hoe doe je mee? Je meester of juf heeft een overzicht van alle gedichtjes waaruit je kunt kiezen. Je kiest een gedichtje dat bij jou past of dat je grappig vindt en leert dat van buiten. In de klas is er een voorronde waarin je samen met je klasgenootjes de winnaar van jullie klas kiest. Uiteindelijk houden we op school een wedstrijd tussen de klassenwinnaars, want uiteindelijk mogen er maximaal 6 kinderen van onze school deelnemen. De wedstrijd is op zaterdag 12 april in zaal Don Bosco op Boshoven in Weert. Je geeft je toch zeker ook op voor deze activiteit? Gewoon doen, het is leuk! Wat dacht je van dit gedichtje?:

Jojowe Jao huuër, ’t es alweer zoeë wiêt ’t Waas ’n kwestie van tiêd Aldaag weer greunvoor vuuër mien naas Komkommer, temate en slaaj, helaas

Apenuuétjes, snuiîk of e stökske sesies Sjoklaat en drop, ineins vingtj ze alles vies Redieskes, moeëre en komkommer Grrrrr…… kân ’t nog stommer?

De waog di-j heet gesproeëke És nog net neet doeërgebroeoëke Oos mam és weer ’s te zwaor En vao moote dan bloje, werklijk waor

Vae liêke waal knien as vae zitte te aete ‘nen dikke friet kân ich vuuërluîpig vergaete En ich hoof geîne mét greun belagdje boeëterham Ich heb leever ’n gezellige dikke mam! Lijsbeth Schroijen-Moonen

Nieuwe schooljaar……info! Nieuwe schooljaar – nieuwe ouders – nieuwe kinderen Als school zijn we al weer bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Zo zal op 11 maart vanaf 19.30 uur een informatieavond / inloopavond plaatsvinden voor nieuwe ouders. Voor ouders die hun kind(eren) voor onze school willen aanmelden verzorgen wij een persoonlijke rondleiding of een rondgang in kleine groepjes door onze school (en Kinderopvang). In de plaatselijke pers wordt dit ook bekendgemaakt (zie persbericht op onze website).

Nieuwe schooljaar – “oude” ouders – nieuwe kinderen Onze “oude” ouders, ouders die al kinderen op onze school hebben, vragen we broertje of zusje direct aan te melden / in te schrijven. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij de balie (bij Bram). Je kunt ook inschrijven middels het inschrijfformulier dat te vinden is op onze website. I.v.m. de organisatie van het nieuwe schooljaar hebben we graag snel duidelijk hoeveel nieuwe leerlingen we in schooljaar 2014-2015 mogen verwelkom. Broertjes of zusjes die in 2014 of 2015 vier jaar dus graag direct inschrijven.


INFO NR.25, 27 FEBRUARI 2014

Pagina 4

5 nieuwe brigadiers voor OBS Molenakker Maandag 10 februari was het dan eindelijk zo ver. Een 4-tal ouders (allemaal van het vrouwelijk geslacht) en zelfs 1 grootouder (ook vrouwelijk) had zich opgegeven voor de instructieles van de politie om opgeleid te worden tot brigadier. De instructieles vond plaats op OBS Molenakker 2 en duurde slechts een uur. De 5 dames volgden met interesse de les die door Jacqueline van de Heuvel (politie Weert) vol verve gegeven werd. Na afloop was er nog voldoende gelegenheid om vragen te beantwoorden en gaven de dames ook nog aan mij enige tips die erg waardevol waren. Op dit moment liggen de aanstellingsbrieven bij de burgemeester om door hem ondertekend te worden. Zodra de aanstellingsbrieven getekend retour komen kunnen de 5 nieuwe brigadiers ook daadwerkelijk ingezet worden. Wij feliciteren de dames van Dooren, Figaroa, Janssen, Koppen en Vanderfeesten hartelijk met hun aanstelling en bedanken hen namens alle leerlingen van OBS Molenakker voor hun inzet. Indien ook u zich aangesproken voelt schroom dan niet en stuur even een mailtje. en Wellicht kunnen we dan binnenkort wederom een aantal nieuwe brigadiers opleiden. Indien de pool van brigadiers groot genoeg is hoeft iedereen maar een beperkt aantal keren te brigadieren. Wij zijn blij met elke vorm van inzet. Met vriendelijke groet, Nms. de werkgroep Verkeer Hanny Doensen (h.doensen@obsmolenakker.nl) Coรถrdinator Brigadieren

Workshop carroousel Toon Hermans Huis


Pagina 5

INFO NR.25, 27 FEBRUARI 2014

Opstelling optocht & motto’s Nr.

Groep

Motto

Juf - Meester

1

prins/prinses 2014

Open wagen

-

2

1-2 E

Groeëte moêl…klein hèrtje.

Sandra/Truus

3

1-2 B

Met de preens gaon vae los, in ut sprookjesbos.

Bea/Yvonne C

4

1-2 C

Waat zeen vae toch netjes!

Claudia/Martje

5

1-2 A

Van greuntewinkel: Vae verzamele greun aafval.

Marij

6

3A

Vae gaeve uch un hieël deur kedoo!

Floor/Yvonne A

7

1-2 D

Vae haoje ‘t druuëg

Sonja

8

3B

Sotsji maakdje ôs blee-j, mer de echte sterre staon hee-j.

Karin/Linda

9

5A

Boeiend ongerwies op de Meuleakker

Wil

10

Kapel

Kêpel vör ein daag

-

11

5B

Vae zeen ze vlege. Gae auch?

Patrick

12

4A

Vae bêngelkes legge oes juf inne watte

Saskia

13

6B

banAAN of banUUT?

Peter

14

4B

Vae zeen hêldj op zök

Sabine

15

6/7A

Met dieës daag zitte vae vul op feestbook!

Roy

16

Bruidspaar

Open wagen + muziek

17

8A

Boorin zeuktj boorekinkel

Kitty

18

8B

Bee-j os luiptj ’t op rölkes.

Nelle

19

7B

Vae drei-je de rolle um

Louis

20

Beesterbolle

Beesterbolle Fieëst!

-

Mailen naar de OR

Kampioenen

Op school worden door het jaar heen regelmatig project- en themadagen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het sinterklaasfeest, kerst, carnaval, de projectweek en het schoolreisje. Deze dagen worden, in overleg met het schoolteam georganiseerd door de ouderraad.

De F1 van SV Laar is afgelopen zaterdag districtskampioen Zuid 2 geworden met zaalvoetbal!! Hierin spelen 7 spelers van OBS Molenakker! Floris van Dooren, Luc lambrichts, Justin Figaroa uit groep 5A, Dean de Geus uit groep 5B, Pieter Hengeveld, Kai van Heugten en Jordi Springer uit groep 4B. En Daan Steijvers en Karsten Vink van andere scholen.

De ouderraad wordt gevormd door: 

het dagelijkse bestuur: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester

een aantal ouders die de projecten organiseren

twee teamleden (leerkrachten van school)

Voor vragen of opmerkingen kunt u de ouderraad bereiken op e-mailadres: OR@obsmolenakker.nl


Pagina 6

INFO NR.25, 27 FEBRUARI 2014

Efkes vuuërstelle…... Heej bin ich dan, Preenses Britt (Koppen) van OBS Muuëlenakker 2014

Hee-j bin ich dan: Preens Floris (van Tuel) van OBS Muuëlenakker 2014

Laeftiêd

5 jaor en 4 maondj

Laeftiêd

Ich bin vieëf jaor aod

Ich woeën op

Muuëlenakker, oppe Penbalk 21, woeë det bord inne hoeëf stieët.

Ich woeën op

oppe Hieërenstraot in Wieërt, woeë det bord inne hoeëf stieët.

Saame met

mieën pap Frans, mam Sandra en breurke Pim (8)

Mien mam werriktj bee-j

busbedrieëf VDL

Mien pap ki-jae messchieën van

Wieërt tillevies want dae werriktj dao.

Saame met

Mieën pap Eric en mam Milika en mieën klein zusje Liv (= auch mieën beste vriendinnetje!)

Mien mam es van

Zuuëmere en un dochter van opa Hennie en oma Annie

Mien pap es van

Wieërt en unne zoeën van opa Pierre en oma Maria

Mien hobbies zeen

Vul spuuële, aafspraeke met vriendinnetjes, knutsele en teikene

Vastelaovendj ving ich

Waat ich nog gaer kwieët wil es

Hieël leuk en dit kieër hieël spannendj Det ich hieël gruuëts en verieërdj bin um preenses te mooge zeen en ich hoeëp det vae vul lol en plezeeer make dieëse vastelaovendj. Neteurlik ônger os devies: “Vastelaovendj weurtj dit jaor ’n hit, met FLORIS en BRITT”

Mien hobbies zeen

spuuële en ravotte met mieën breurke en kammeräöj, kuite met os pap, kompjoetere, hockeye en zwûmme.

Vastelaovendj ving ich

geweldjig, want verklèi-je doon ich mèr wat gaer

Waat ich nog gaer kwieët wil es

Saame met mien preenses Britt maâke vae d'r dit jaor vast en zieëker unne schoeëne vastelaovendj van oppe Muuëlenakker ônger os devies: “Vastelaovendj weurtj dit jaor ’n hit, met FLORIS en BRITT”


Pagina 7

INFO NR.25, 27 FEBRUARI 2014

Vastelaovendj op OBS Muuëlenakker Niet vergeten!!!!!!

Optochtroute 2014

De groeëte OBS Muuëlenakker schoeël-optocht Vertrek schoeël: 09.45 oore Gae staotj tog zieëker auch langs de kant????

Boorebroeëdspaar 2014 Wie worden het?? Wie zijn dit jaar de gelukkigen die voor 1 dag in de onecht worden verbonden?? Wie mogen dit jaar saampjes de optocht in?? Nog 1 nachtje slapen / wakker liggen en we weten het. Morgen, zo rond 8.45 uur zal in de hal van Molenakker 2 de huwelijksceremonie plaats gaan vinden. Dan zullen de boer en boerin 2014 bekend gemaakt worden en in de onecht verbonden worden. We zijn benieuwd!!!!!

Vae weense eederein unne gooje Vastelaovendj en ‘n fein verkansie tôw. Preenses Britt en Preens Floris weense vae unne onvergaetelikke optocht en daag tow mêrrige!

Team OBS Muuëlenakker

Even serieus!!! Hoofdluis!! Na de carnavalsvakantie is het weer tijd voor een algehele hoofdluiscontrole. Om het voor iedereen wat gemakkelijker te maken laten we de strikjes, vlechtjes, spikes, gel etc. thuis. Alvast bedankt voor jullie medewerking. ‘t Luizencomité

Info 25, Schooljaar 2013 - 2014  

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you