Page 1

05 december 2013.

Jaargang 22 nr. 15

INFO

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15  Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert   0495-539067   j.franssen@obsmolenakker.nl Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: p.vdbosch@obsmolenakker.nl

Beste ouders en kinderen 5 december, de dag waar veel kinderen al een tijdje van dromen. De Sint komt naar school! Samen met de Sint en zijn Pieten maken we er een ouderwets gezellige OBS Molenakker-projectdag van. In deze info: Lego-nieuws, basketbalnieuws, jarige jobjes en …….... Kerstnieuws! Voor nu wensen we iedereen weer veel leesplezier!

Geheime zak….

Welkom sinterklaas

Al jaren is de geheime zak/doos een vaste taalactiviteit bij de kleuters.

Vandaag, vijf december, bezoekt natuurlijk ook dit jaar weer de Sint OBS Molenakker.

Nu hebben kinderen van de groepen 1-2 een speciale/officiële geheime zak gekregen.

Tegen 09.00 uur zal de sint met zijn pieten aankomen bij Molenakker 1. Natuurlijk zijn ook ouders welkom bij deze feestelijke aankomst. Zorgen jullie er dan wel voor dat onze kinderen het beste zicht hebben op de sint? Alle kinderen van de groepen 1 t/m 5 gaan vervolgens op bezoek bij de sint en de groepen 6 t/m 8 gaan nieuwsgierig hun prachtige surprises uitpakken.

Iedere maandag mogen ze thuis iets bijzonders in de zak stoppen. Door de juiste vragen te stellen en tips te geven kunnen klasgenootjes er achter komen wat er in de zak zit. Wat zou Jelle er vandaag in gestopt hebben?

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Vrolijk kerstfeest”


Pagina 2

INFO NR.15, 5 DECEMBER 2013

Wij feliciteren (alvast)…. Youri van den Boogaert

7 december

groep 1-2D

Maud Sniekers

7 december

groep 4B

Frederique Rubingh

9 december

groep 1-2C

Max Emans

10 december

groep 3B

Quin Coolen

11 december

groep 6B

Esmeé Koppen

11 december

groep 8A

Proficiat allemaal!

LET OP:GEEN MAILVERKEER!! Beste ouders en kinderen, Komende maandag en dinsdag wordt er aan ons netwerk gewerkt. We gaan over op een nieuw systeem. Voor ons op school betekent dit dat we deze 2 dagen niet of maar zeer beperkt gebruik kunnen maken van de computers.

Ook kunnen we deze twee dagen geen gebruik maken van de mail en zullen dan ook geen mail kunnen ontvangen!!! Woensdag zijn we als het goed is weer volledig bereikbaar en up to date!

Herhaalde oproep: peanut scholen toernooi Op zaterdag 21 december wordt er in Weert een peanut scholen toernooi georganiseerd door Basketbal Promotie Limburg voor de deelnemende scholen aan het Be a star project van BPL, die gestart is met de clinics van Henk Pieterse op 22 en 23 augustus. We beginnen op zaterdag 21 december om 09.00 uur en het duurt tot ongeveer 12.30 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 kinderen, meisjes en jongens door elkaar. We vragen een ouder/ begeleider per team om het team te begeleiden bij de wedstrijden. Kennis van de basketbal is hiervoor niet nodig. Er zijn 2 poules, namelijk kinderen uit de groepen 5/6 en kinderen uit groep 7/8. De nadruk bij dit toernooi ligt niet bij winnen, maar bij het plezier voor alle kinderen. Inschrijven kan tot uiterlijk 12 december: peanutsbplimburg@gmail.com

Nieuw op onze site In de info vermelden we wekelijks welke nieuwe informatie er op de site geplaatst is. Kijk daarvoor op onze vernieuwde homepage: www.obsmolenakker.nl . 

Nog actueler: onze Facebook-pagina. Inmiddels hebben we al 373 trouwe vrienden! http://www.facebook.com/pages/OBS-Molenakker/172225099503574

Of volg ons op twitter! https://twitter.com/@obsmolenakker


INFO NR.15, 5 DECEMBER 2013

Pagina 3

First Lego League Hoi allemaal, Afgelopen zaterdag hebben wij, de Blue Builders, meegedaan aan de regiofinale van de First Lego League. Het was een heel leuke en drukke dag. Er was vanalles te doen, er waren veel robots, mad Science was er en je kon een digitale dobbelsteen solderen. We vertrokken ’s morgens om 8.30 uur en waren rond 9.00 uur in Helmond. Daar maakten eerst onze tafel klaar en gingen even rond kijken. Toen moesten we al heel snel naar de projectjury. Daar hebben we ons toneelstuk gedaan en ons drijvende huis laten zien en moesten we allerlei vragen beantwoorden. Toen moesten we meteen door naar de technische jury. Daar werd onze robot beoordeeld en moesten we vertellen wat en hoe we alles gedaan hebben. Weer een kwartier later kwam een jury aan onze tafel. Zij kwamen kijken hoe ons teamwork was. We moesten zonder te praten op volgorde gaan staan, van jong naar oud. We hebben ook verteld hoe we de afgelopen weken gewerkt hebben. Daarna hebben we nog 4x een robotwedstrijd gehad. Bas en Tycho stonden aan de wedstrijdtafel en de rest moedigde hevig aan. Onze hoogste score was 98 punten. Niet slecht! Soms lukt een missie in de wedstrijd niet meteen maar we bleven proberen en uiteindelijke lukt het. De jury vond ons een echt “doorzetters” team en daarom hebben we een nieuwe Mind Storms Robot EV3 gewonnen. Zodat we goed kunnen oefenen voor volgend jaar. Op de foto overhandigen we onze welverdiende prijs aan meester Jacques. Tot volgend jaar. De Blue Builders, Tijn, Tycho, Bas, Michael, Guy en Quin

First Lego League 2 OBS Molenakker hield zich afgelopen weken bezig met de lego league. Dat is met lego een robot bouwen en dan programmeren. Dat doe je met lego mindstorm. Onze school heeft twee teams: de Blue Builders en de Roborakkers. Het was een geweldige middag in Helmond. We moesten een project verzinnen tegen natuurrampen (wij kozen voor bosbranden). We hadden tien weken om de robot te programmeren en om het project voor te bereiden. We moesten 4 wedstrijden spelen en een toneelstuk over ons project maken. Uiteindelijk hebben de Blue Builders een nieuwe e.v.3. gewonnen! Dat is de nieuwste lego mindstorm robot!!! Groetjes, Joep, Luc, Revi, Stan, Tim, Dion, Luuk en Loes. Team Roborakkers


INFO NR.15, 5 DECEMBER 2013

Pagina 4

Eindejaarsviering 2013 De Eindejaarsviering vindt plaats op donderdag 19 december in de vorm van een kerstbuffet in de klas van uw kind. Molenakker 1:

Molenakker 2:

Inloop

17.15 uur

Kerstdiner

17.30 -19.00 uur

Inloop

17.30 uur

Kerstdiner

17.45 - 19.15 uur

De kinderen hebben deze donderdagmiddag vanaf 12.00 uur vrij!

Het Kerstdiner Vanaf volgende week hangt op de deur van de klas een kerstboom met kerstballen waar vraagtekens opstaan. U mag een kerstbal van de boom halen en met de leerkracht overleggen wat u gaat maken. Er zijn kerstballen om iets hartigs of iets zoets te maken. Als u weet wat u gaat maken schrijf dit aub op het menu ,zodat andere ouders weten wat ze niet meer kunnen maken. Gelieve genoeg te maken voor ieder kind.

Bord, bestek en beker. We willen iedereen vragen om uiterlijk woensdag 18 december een bord , bestek en beker voorzien van naam mee te nemen naar school. Deze mag in een plastic tas aan de kapstok van uw kind worden gehangen.

Goed doel Stichting Eduki: education for kids in Gambia Ook dit jaar wil de school weer meedoen aan een goed doel. Tijdens de inloopmomenten in de week van het kerstdiner kunt u het werkstukje van uw kind tegen een vrijwillige bijdrage meenemen. De opbrengst gaat dan naar Stichting Eduki.

Namens de OR eindejaarsviering werkgroep wensen wij u allen een gezellig kerstbuffet toe.

Info 15, Schooljaar 2013 - 2014  
Info 15, Schooljaar 2013 - 2014  

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Advertisement