Page 1

07 november 2013.

Jaargang 22 nr. 11

INFO

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15  Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert   0495-539067   j.franssen@obsmolenakker.nl Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: p.vdbosch@obsmolenakker.nl

Beste ouders en kinderen Beste lezers, wekelijks ontvangen jullie geheel automatisch onze info vol met informatie over onze school en allerlei andere activiteiten gerelateerd met school in jullie mailbox. Sinds glasvezel in Weert tot de mogelijkheden behoort zijn er veel mensen van provider gewisseld. Onze lezers melden zich dan keurig aan met het nieuwe mailadres, maar vergeten zich uit te schrijven met het oude mailadres. Wij zouden het zeer op prijsstellen als jullie dit alsnog doen om ons lezersbestand up to date te houden. Bedankt alvast! Maar nu eerst: Veel leesplezier allemaal.

Overblijven 1 Beste ouders, Geef Uw kind géén blikje drank mee voor het overblijven! Voor na de boterham mag, slechts 1 koekje/snoepje of fruit. Lolly’s, chips en kauwgom zijn niet toegestaan. De overblijfcommissie

Opbrengst Kinderpostzegels Deze week maakte de tweeling Nathalie en Samantha de opbrengst van de Kinderpostzegelactie 2013 bekend. Het geweldige bedrag van 11,6 miljoen euro! Kinderpostzegels is ongelofelijk trots op de kinderen uit groep 7 en 8 die keihard hun best hebben gedaan. Een fantastisch resultaat! De opbrengst gaat naar initiatieven waarin de bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland centraal staat. Deze kinderen hebben mede dankzij de inzet van onze leerlingen kans op een betere toekomst. Bedankfilmpje: Graag willen wij jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet. Bekijk dit filmpje. Met vriendelijke groet, Stichting Kinderpostzegels Nederland, Ilja van Haaren, directeur

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Je eigen afval opruimen”


Pagina 2

INFO NR.11, 07 NOVEMBER 2013

Wij feliciteren (alvast)…. Tim Verheijen

7 november

groep 7B

Jante van Deuren

9 november

groep 8B

Isa van den Boogaert

11 november

groep 1-2B

Jip Smits

11 november

groep 1-2D

Luka Verspeek

11 november

groep 8A

Femke Caris

12 november

groep 6A

Mara Janssen

12 november

groep 5A

Lynn Lenders

12 november

groep 1-2A

Wouter Ramaekers

12 november

groep 5B

Nova Schüller

12 november

groep 1-2C

Proficiat Omdat het niet netjes is om bij dames leeftijden te gaan noemen doen we dat natuurlijk ook niet. Daarom willen we via deze weg heel discreet overblijfmoeder Lilian van de Broek van harte feliciteren met haar verjaardag. Proficiat!

Wij heten welkom……. Wij heten Beau Jacobs uit groep 1C van harte welkom. Beau, wij wensen je een fijne tijd in onze school!

Nieuw op onze site In de info vermelden we wekelijks welke nieuwe informatie er op de site geplaatst is. Kijk daarvoor (o.a. onder “informatie”) op www.obsmolenakker.nl . 

Voorstelling Munttheater

Brigadierrooster november

Notulen OR + MR

Nog actueler: onze Facebook-pagina. Inmiddels hebben we al 364 trouwe vrienden! http://www.facebook.com/pages/OBS-Molenakker/172225099503574

Of volg ons op twitter! https://twitter.com/@obsmolenakker


INFO NR.11, 07 NOVEMBER 2013

Pagina 3

De waarheid over fietsverlichting “Laat je zien in het verkeer!� Draai de rollen eens om en vraagt u zich maar eens af of u altijd wel zo goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Want fietsverlichting is er niet alleen voor uzelf maar zeker ook om gezien te worden, bijvoorbeeld door automobilisten. Het zicht van automobilisten is altijd minder dan van een fietser. Als het zicht slecht is door regen, sneeuwval of tijdens de schemering ziet een automobilist een onverlichte fietser snel over het hoofd. Jaarlijks raken tientallen fietsers min of meer ernstig gewond omdat ze gewoonweg te weinig opvallen. Goede verlichting en reflectoren op de fiets zijn dus noodzakelijk om gezien te worden door andere weggebruikers. Als u in het donker of bij slecht weer overdag fietst, moet uw fiets zijn uitgerust met een witte of gele lamp voorop en een rode aan de achterzijde. Al deze lampen moeten aan de fiets vastzitten en mogen niet knipperen. En fietst u met verlichting dan mogen ook reflectoren niet ontbreken. Aan de banden zit een reflecterende strook en aan de trappers gele reflectoren. En als laatste dan de rode reflector aan de achterkant, meestal aan de bagagedrager. Tip 1 Zorg dat alle lampen werken en zet ze ook aan zodra het nodig is. Tip 2 Stem uw kleding af op het weer. Tijdens mist en sneeuwval valt een felgekleurde jas beter op dan een lichte jas. Tip 3 In het donker of bij slecht zicht overdag is een lichtgekleurde jas veiliger. Tip 4 Dragen de kinderen een rugzak of schooltas breng dan ook hierop reflectiemateriaal aan. Zo zijn ze bij het fietsen en ook tijdens het wandelen beter zichtbaar. Tip 5 Ook door reflecterende sierbandjes op de jas ziet een automobilist u eerder.

Laaaaange teeeeeeekeniiiiiiing Sinds september zijn wij, van groep 4, al bezig met een hele lange tekening voor Sinterklaas te maken. We hebben een mail gestuurd naar www.sinterklaasjournaal. Nu maar hopen op antwoord!


Pagina 4

INFO NR.11, 07 NOVEMBER 2013

Groen! Beste kinderen en ouders,

Vorig schooljaar beleefden we met elkaar een fantastische projectweek met als thema

duurzaamheid. We willen graag bewust aandacht blijven schenken aan dit thema; daarvoor is er al enkele malen overleg geweest tussen de leden van de natuurwerkgroep op onze school en meester Jacques. We zullen in de toekomst regelmatig een tip in de info plaatsen, waardoor je bijvoorbeeld water kunt besparen, dingen opnieuw kunt gebruiken of kunt delen met elkaar. Wie zelf een goede tip heeft, kan deze sturen naar s.verspeek@obsmolenakker.nl . Het liefst vullen we de info natuurlijk met tips van jullie!

Ontwerpers gezocht!!! Ook willen we onze berichtjes duidelijk herkenbaar maken. Daarvoor hebben we een logo nodig. Iedereen die het leuk vindt hier eens mee te stoeien, kan een ontwerp insturen. We willen graag dat het in een cirkel past, dat OBS molenakker erin genoemd wordt en dat het duidelijk is dat het gaat om duurzaamheid; verder mag je je eigen creativiteit erop loslaten. Je mag natuurlijk geen bestaande logo’s gebruiken. Stuur je ontwerp naar s.verspeek@obsmolenakker.nl

Groene groeten van de natuurwerkgroep: juf Sabine, juf Truus en juf Sandra

Kralen Hallo allemaal, Ik zoek kralen om armbandjes te maken. Ik ga de armbandjes verkopen en dan aan een of meerdere goede doelen te geven, maar nu zoek ik nog kraaltjes. Heeft u nog kralen thuis liggen? Dan kunt u ze geven aan Amira uit groep 8b van juf Nelle. Alvast bedankt!!! Amira Ps wilt u een armband met uw naam of die van iemand anders dat kan! Ze kosten â‚Ź0,50 euro en u kunt nog altijd een bijdrage geven.

Groen 2 Vorige week hebben wij, de groepen 1 en 2, een echte herfstwandeling in de wijk gelopen. Jammer genoeg hebben we niet zo heel veel paddenstoelen gevonden dit jaar, maar we hebben wel veel eikels, dennenappels, verschillende soorten blaadjes, poep, mos en bomen gezien. Met onze handen konden we meten hoe dik de boom was. Bij een boom konden 8 handjes om de stam en bij een andere boom wel 16 handjes.

In de zandtafel kun je zien wat we allemaal gevonden hebben.

Info 11, Schooljaar 2013 - 2014  
Info 11, Schooljaar 2013 - 2014  

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Advertisement