Page 1

setembre

info

Estem a la recta final, falta molt poc pel pistoletazo de sortida. Arriba la Trobada de Joves 07. Si algú encara no s'ha enterat, tot i ser raro pel bombardeig d'informació trobalera, en aquest article intentarem explicar de que va aquest sarao. La Trobada de Joves serà una mostra del que són i del què fan els joves de les entitats juvenils de Casals de Joves de Catalunya. Totes les activitats que els diferents Casals han organitzat durant l'últim any, es tornaran a fer durant els tres dies de la trobada.

‘07 número 51 època V

una prova d'un joc sobre drogues, la memòria virtual d'Hostalets, partides de rol, ludoteca, videomaton.... Es crearan Espais Temàtics per agrupar les diverses activitats. Cadascun d'aquests espais temàtics s'ubicaran en un espai físic independent i realitzaran la seva pròpia programació de forma simultània. Els Espais Temàtics de la trobada seran 8: Artístic, Esportiu, Musical, de Simulació, de Cultura Popular, de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, d'Acció social i de Trobada Casalera.

Hem convidat als casaleros, però també hi participaran joves d'altres col·lectius juvenils Tant la gent de JOENAC (l'entitat federada propers, de la resta de l'estat espanyol i fins i d'Hostalets), com els membres de les diferents comissions que s'encarreguen de tot aquest tot d'altres entitats juvenils europees. tinglado, treballem al mil per cent per ultimar La Trobada es fa a Hostalets de Balenyà els preparatius de la Trobada. Disposem d'un (Osona) aquest mes d'octubre, aprofitant el programa d'activitats tancat al 90% (sempre pont del 12, 13 i 14. Com es pot comprovar, a la surten imprevistos) i d'un poble que s'ha bolcat volta de l'esquina. A la gent que estem amb aquesta proposta. Durant els tres dies de organitzant aquest sarao ens donarà un atac la Trobada, posen a la nostra disposició el de cor, o per la pressió del compte enrere o per camp de futbol per que planteu les tendes de l'estrès que ens donarà l'organització de les campanya, el menjador escolar per repostar més de 80 activitats que tenim previstes: 5 forces engollint fantàstics àpats, el bar de les concerts, 15 xerrades, 20 tallers, 9 activitats piscines per descansar de tant activisme, esportives, 6 cicles de cine o videofòrums, 5 prenent un cafè o fent una partideta al futboín, exhibicions artístiques i una vintena d'activitats a més de disposar de tots els equipament del més com un parell de concursos, exposicions, poble per gaudir de les deferents activitats.

La trobada de Joves 07 arriba i envaeix tot el que es troba per davant. És el punt fort dels ordres del dia de les reunions de la federació i del molts Casals, l'assunto dels correus electrònics i la protagonista d'aquest número de l'informatiu jove, dedicat quasi en exclusivitat al que segur que és l'aconteixement de l'any. Esperem que us engresqueu tant com nosaltres i que us animeu a participar.

CONSULTA LA WEB DE LA TROBADA

http://trobada.casaldejoves.org Us recordem que l’horari és de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00

L’oficina federativa torna a estar oberta.

Q tal t’ha anat l’estiu?

www.opinaki.org


SETEMBRE 2007 NÚMERO 51, ÈPOCA V

editorial Aquest és un inici de curs marcat per l'arrancada de la política municipal, a més de les eleccions estatals i molts d'altres temes. Però ens volem centrar en l'àmbit municipal, aprofitant que després de les eleccions del maig en molts municipis ha canviat la persona que ocupa el càrrec de regidor de joventut.

02 la federació ELS ÀMBITS

ELS SERVEIS

Suport a les entitats

Oficina de subvencions

Responsable: Marta López mail:casaldejoves@casaldejoves.org

Us oferim informació sobre les convocatòries de subvencions que us poden interessar, subvencions per a organitzar activitats, contractar personal o dotar a les associacions dels medis. A més us ajudem amb la paperassa, si ho necessiteu.

NOVETATS A L’OFICINA !

Us volem animar a que reivindiqueu unes vertaderes polítiques socials. Prou de polítiques de joventut d'entreteniment barato dels joves. Prou de regidories de joventut que es dediquen a gestionar un punt d'informació, a fer tallers i quatre concerts pels joves. I és que la joventut, amb les especificitats que marquen les actuals condicions socials i econòmiques, necessita d'una intervenció específica de l'administració que faciliti l'accés a la plena ciutadania.

Internacional i cooperació

Els joves no som ciutadans de primera perquè patim una greu precarietat laboral, perquè no podem independitzar-nos, perquè cobrem salaris més baixos que la resta, perquè se'ns exclou dels espais de decisió... I quina és la resposta de l'administració? Oferir-nos descomptes en tendes, tallers de hip hop i sortides a la neu. Ens tracten com si fóssim tontos.

Responsables: Fidel González Marta López mail: casaldejoves@casaldejoves.org

És per això que cal reivindicar una regidoria amb capacitat de portar a terme polítiques capaces de transformar aquesta realitat, regidories que executin programes de construcció d'habitatge de Protecció Oficial, majoritàriament de lloguer, a uns preus raonables i destinada als joves, borses d'habitatge, plans per fomentar l'ocupació, la creació de transport públic de petits desplaçaments que permeti la mobilitat entre els municipis propers, i com no pot ser d'una altra manera, polítiques decidides de suport i promoció de la participació, implicant als joves en la gestió dels afers comuns, com el suport a l'associacionisme juvenil o el suport a la creació de Consells de Joventut.

Tecnologies de la Assegurança Informació i la Comunicació És molt necessària i obligatòria tenir

I el suport a l'associacionisme no significa donar una subvenció de 1.000 euros (si arriba) per la que has de realitzar tanta burocràcia que de vegades trigues més temps a omplir-la que en fer les activitats per a les que has demanat l'ajut. Quan ens referim al suport, estem parlant d'equipaments d'us exclusiu o compartit per les entitats, que en alguns casos es poden fins i tot cedir la titularitat. Ens referim a la signatura de convenis plulrianuals no vinculats a un programa d'activitats, si no de suport a l'estructura associativa, a més del suport puntual per projectes específics. I sobretot, ser conscients i aplicar un principi bàsic de l'administració, els polítics i tècnics estan al servei de les persones i no al revés, cosa que poques vegades passa.

Comunicació

I que no us venguin motos de suport a través de concursos públics o gestió de serveis. L'associacionisme no està en venta. El suport a la participació ha de ser directe, les altres formules no són més que estratègies disuasories que amaguen la vertadera voluntat de passotisme cap a la societat civil organitzada. I el Casal de Joves és una fantàstica eina per generar discurs, per reivindicar aquest tipus de polítiques i per realitzar projectes que promoguin la implicació de més joves a espais de participació. És per això que des d'aquí trenquem una llança a favor vostre, no podia ser d'una altra manera, però és que a més ens ho creiem. I per això, la federació té com a un dels principals objectius el suport a l'acció associativa i la defensa pública de la seva existència.

Responsable: Xavi Cabrera Tècnica: Annalisa Terrizzi mail: internacional@casaldejoves.org

Oficina comptable Secundària i adolescents Responsable: Fidel González Tècnica: Beatriz Main mail: secundaria@casaldejoves.org

Pedagògic

Projectes culturals Responsable: Guillem Gabarnet Tècnica: Àgata Casas mail: activitats@casaldejoves.org

Responsable: Fidel González Tècnic: Josan Minguela mail: etics@casaldejoves.org

Acció social Responsable: Xavi Cabrera mail: casaldejoves@casaldejoves.org

Salut Responsable: Fidel González Tècnica: Mercè Roure mail: salut@casaldejoves.org

Responsable: Xavi Cabrera Tècnica: María Bermejo mail: gerencia@casaldejoves.org

Informació mail: casaldejoves@casaldejoves.org

Si portar la comptabilitat de la associació us dóna problemes, aquí et podem ajudar amb informació, assessorament per portala al dia d'una manera ràpida i senzilla. Si el que us dóna problemes és fer pressupostos o portar el control econòmic, també podeu demanar assessorament o formació..

Des d’aquest mes de setembre, tenim una nova persona treballant a l’oficina. Es diu Josep Aguilera, és de Barberà del Vallès, i treballa amb nosaltres fent d’administratiu comptable. D’aquesta manera, l’equip d’administració de la federació torna a estar operatiu al cent per cent. Tant des del Secretariat, com des de la Secretaria Tècnica de la federació, li donem la benvinguda i l'hi desitgem una estada a casa nostra el més agradable possible. Segur que ho serà.

Oficina fiscal Si tot el tema dels impostos i liquidacions et semblen un embarbussament, nosaltres podem ajudar-te a aclarir les idees i a emplenar els formularis: liquidacions de IVA trimestrals i anuals, impost de societats,... i processos de regularització de comptes. Animeu-vos, amb ajuda és més fàcil!!

l'assegurança de responsabilitat civil i accidents per a l'associació i és més econòmic i fàcil de tramitar. Aquesta assegurança inclou gairebé totes les activitats del Casal i el perjudicis que es puguin causar a terceres persones. La Federació tenim conveni amb asseguradores i ens fan preus bastant bons, i ens fem càrrec nosaltres de la paperassa. També podem tramitar l'assegurança per activitats especials; sortides a l'estranger, concerts grans, esports de risc,... la majoria de tots els altres esdeveniments entren per l'assegurança de responsabilitat civil

Banc de recursos La Federació fomenta l'ús compartit dels recursos de la federació i l'intercanvi de recursos entre associacions, ajudant també a la recerca d'infrastructures, materials i contactes. A més deixem els recursos de la Federació, el projector, la plastificadora...

Casals de Joves de Catalunya c/ Avinyó, 44, 3r 08002 Barcelona 93 601 16 16 www.casaldejoves.org casaldejoves@casaldejoves.org

l’agenda federativa setembre 11 Diada nacional 17 Taula dinamitzadors TIC 24 Festes de la Mercè octubre 9 al 15 Seminari internacional DIY 12, 13 i 14 TROBADA DE JOVES 07 19 al 21 ExCom Meeting ECYC Romania 23 o 24 Reunió de Responsables 25 Taula dinamitzadors IES 27 Jornada casalera sobre el foment de la participació als IES

nosaltres som: Ametlla del Vallès:

Barcelona:

Hospitalet del Llobregat:

CJ EL CRIT Torregassa 35-37. 08480 93 843 14 50 elcrit@casaldejoves.org

ASSOCIACIÓ PER A JOVES TEB Salvadors,6. 08001 93 442 58 67 teb@ravalnet.org

AJ LA ROTLLANA Don Pelai, 18. 08914 93 397 05 85 larotllana@menta.net

CJ GUINEUETA Plaça Ca n’Ensenya, 4.. 08042 93 359 40 00 guineueta@casaldejoves.org

K.A.J.A. GRIPAU BLAU Prat de la Riba, 93. 08915 93 395 67 38 kaja@casaldejoves.org

CJ XIROC Ribes, 35 baixos. 08013 93 245 46 80 xiroc@casaldejoves.org

CJ EL LOKAL Pl. Illa dels Músics, local 3. 08917 93 460 73 92 ellokal@casaldejoves.org Barberà del Vallès: CJ OBRIU PAS Pere Sanfeliu 24-26. 08210 93 718 30 35 obriupas@casaldejoves.org

RACÓ DEL CEL C/ Joan Gamper, 48, 2on. 08014 racodelcel@gmail.com

Badalona:

Cardedeu CJ DE CARDEDEU C/ Llinars, 340. 08440 casaldejovescardedeu@yahoo.es

JIS Rda. de la Torrassa 105, 3r. 08903 93 421 93 10 info@joves.org Hostalets de Balenyà JOVES EN ACCIÓ Joan Miró, 25. 08550 jovenacc@gmail.com Palau de Plegamans MOVIMENT JUVENIL DE PALAU http://palaujove.blog.com/ palaujove@gmail.com Sant Boi de Llobregat: CJ CASABLANCA Passatge del Solsonès, s/n. 08830 93 654 17 14 casablanca@casaldejoves.org CJ CIUTAT COOPERATIVA Pau Casals 7. 08830 93 654 48 54 cdjcoope@terra.es

hi col.laboren:

Que tingueu un bon curs!

L’info jove és el butlletí de l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, i és gratuït. Aquest paperot no té ni IBSN ni depòsit legal, per tant no té cap dret reservat, podeu reproduir-lo (ens agradaria molt!), totalment o parcialment. Si no et fer cap servei no l’agafis, potser pot ser útil a una persona.


SETEMBRE 2007 NÚMERO 51, ÈPOCA V

03 info Trobada de Joves 2007

CONCURS TROBALERO

contrasenya. No cal confirmació, pel que podràs començar a jugar a l'instant. Això ens permetrà portar el compte de les preguntes encertades. Cada cinc dies aproximadament es publicarà una targeta amb 5 Tens una segona oportunitat per guanyar una inscripció gratix preguntes, respon totes les que sàpigues. per la trobada. Conscients que el concurs que vam fer al juny era massa difícil, reeditem el concurs de la Trobada. D'aquesta Has de respondre a, b o c, depenent de la lletra que correspongui manera, hem volgut donar una segona oportunitat, aquesta a la resposta correcta. Escull bé la resposta, ja que només tens vegada molt més fàcil. Aquesta vegada, tot i fer les mateixes una oportunitat per a cada pregunta. I sobretot, no t'oblidis de preguntes, donem tres possibles respostes, evitant els guardar els resultats quan acabis de contestar cada targeta. problemes que donava l'anterior versió a l'hora d'escriure exactament la resposta tal i com el programa la té insertada. El dos concursants que més respostes hagi encertat, guanyaran el premi (una inscripció gratuïta a la Trobada). En cas d'empat, Només has d'entrar a la web de la trobada i clicar l'apartat del es sortejarà els dos premis entre les persones empatades. concurs. Recorda que t'hauràs d'inscriure, creant un usuari amb

NITS PLENES DE FESTA! Les nits de la trobada estan plenes de festeta. El divendres 12 d'octubre comencem amb una multisessió de la 2a edició del SONAT, el circuit de música de Casals de Joves. A partir de les quatre, fins que aguantem, actuaran grups de música vinculats als diferents Casals de Joves, com els Koartada, Silversuck, De parias, 4 años sin nombre, Kapiche clú, D'Espacios, Okoñak, Mr. Shure o els Arakiri. També tindrem l'actuació dels DJ's SGDj's has, P. Fresco, Sr. Galera i Ivan&Soke. Acabarem la festa veient les vostres dots d'artista amb el sing star. Pel dissabte 13 d'octubre hem preparat una nit força apretada. Començarem just després de sopar amb un correfoc amb tres colles, els Bufons del foc, del CJ KAJA, la Cabrònica del Nord, del CJ Xiroc i els diables de la Guineueta, del CJ Guineueta, de que ens portaran des del menjador al pavelló. A l'arribada, just abans que comenci el concert, actuarà PIRART amb un espectacle de malabars i foc. Sobre la mitja nit, començarà el concert, amb un cartell força fiestero. Tocarà Pirats Sound Sistema, Les Tietes Queque i La Pegatina.

Pirat's Sound Sistema és una formació de caire jamaicà que ha destacat per la seva prolífica carrera, publicant dos àlbums i realitzant més de 200 concerts al llarg de la seva trajectòria iniciada l'any 2001. La formació barcelonina sempre ha estat estretament vinculada als moviments socials de la ciutat i han mimetitzat la seva trajectòria amb la solidaritat cap a tot tipus de lluites. No tenen pèls a la llengua, i mai han tingut cap problema a l'hora d'emprar el català en la seva faceta artística i de militància musical. Sempre posant el dit a la nafra, amb mala bava, però amb grans dosis de realisme, proximitat al jovent del carrer i humor desenmascarador. D'entre els més de 200 concerts realitzats des de l'any 2002, Pirat's Sound Sistema han recorregut molt de món, actuant a festivals de volada com el Senglar Rock, festivals de música reggae com el Reggus (Reus) o el Fino Reggae (Leida), sales com l'Apolo (BCN) o Kafe Antzoki (Bilbo) i simultanejant les festes majors d'arreu del país, a més de guanyar un premi Enderrock a l'artista revelació l'any 2005. En aquest concert, ens presentaran el seu últim disc, publicat aquest any.

Les Tietes Queques va néixer a principis del 2003 com a resposta a l'inexistent moviment musical femení de la comarca d'Osona amb el propòsit de realitzar un únic bolo. A causa del bon resultat i acceptació d'aquest primer concert, Les Tietes Queques, han continuat tocant fins ara. La música de Les Tietes Queques és, a diferència de moltes altres bandes, definible i emmarcable: el repertori es basa en versions funky-disco dels anys 80 incloent, també, el que en aquella època es va denominar "sonido de philadelphia". Un directe divertit i amb sorpreses on la música esdevé el transport cap a un temps immemorable!

Nits de festa amb Pirat’s Sound Sistema, les Tietes Queques i La Pegatina La Pegatina és un grup amb vocació de directe. Un estil sense pretensions, enfocat directament al públic que tenen davant. Grup fonamentalment urbà, alguns dels seus millors concerts no han sigut en sales ni pavellons sinó en places, carrers, trens de rodalies o autobusos, demostrant molt poca vergonya a l'hora d'incitar a coneguts i estranys a ballar i cantar amb ells.

I què toquen? Doncs rumba! Rumba d'aquella que t'enganxa i et fa remoure tant que n'acabes demanant més fins que explotes de cansament. Són autèntics addictes al xou, amb tornades senzilles i directes que acaben corejant la majoria dels que els escolten. Dies després del concert et sorprens taral·lejant alguna rumbeta o repetint alguna estrofa particularment ben trobada. I, malgrat aquesta aparent simplicitat, les seves cançons no deixen de contenir missatges reivindicatius a favor dels drets humans, del respecte i en contra de la mentida o la injustícia, utilitzant normalment exemples propers per il·lustrar aquests valors universals.


SETEMBRE 2007 NÚMERO 51, ÈPOCA V

04

programació d’activitats de la Trobada de Joves 07

ESPAI MUSICAL En aquest espai trobarem representades totes les activitats relacionades amb la música que es realitzen en les entitats juvenils, des de tallers instrumentals fins a concerts musicals. Es realitzarà a l'auditori de l'Ajuntament, i al Pavelló municipal

divendres 12 d’octubre 16.00 a 2ª edició del Circuit de Música SONAT (actuacions a 20.00 h càrrec de grups musicals juvenils i amateurs) 22.00 a 03.00 h

2ª edició del Circuit de Música SONAT (actuacions a càrrec de grups musicals juvenils i amateurs)

03.00 a 05.00 h

DJ's i Karaoke

dissabte 13 d’octubre 12.00 a Espai de DJ's 14.00 h 16.00 a Jam session 18.00 h 17.00 a Xerrada sobre llicències i drets d'autor amb membres 18.30 h de l'SGAE, Música lliure i Copyleft 18.00 a Taller de Djembé 20.00 h 23.30 a Concert: Pirat's Sound Sistema, Les Tietes 05.00 h Queques i La pegatina diumenge 14 d’octubre 12.00 a 14.00 h

Taller de cajón flamenc

ESPAI TIC lAquest espai oferirà recursos i activitats relacionades amb les TIC, com connexió a Internet, xerrades sobre programari lliure GNU/ Linux, per jugar en xarxa...

divendres 12 d’octubre 17.00 a 20.00 h

Memòries d'Hostalets

Les activitats es realitzaran al Punt d'Informació Juvenil. Activitats estables (12, 13 i 14 d'octubre) 11.00 a Connexió permanent a Internet 14.00 h + Concurs fotogràfic de la trobada (a on la gent podrà 16.00 a penjar les seves fotos a la web de la Trobada de Joves 20.00 h 2007 i també podrà fer les seves votacions on-line.) To t e l Vídeo- mató dia 22.00 a Messenger de la trobada ..

dissabte 13 d’octubre 12.00 a Presentació Jornades Joomla 13.30 h 16.00 a Taller pràctic de Joomla 20.00 h diumenge 14 d’octubre 12.00 a Xerrada sobre EyeOs 14.00 h

ESPAI DE CULTURA POPULAR lMoltes de les entitats de Casals de Joves integren a col·lectius juvenils relacionats amb la pràctica de diverses manifestacions de caràcter popular i tradicional com les colles de diables, grups de percussió per a cercaviles... Aquests col·lectius tindran la seva representació en aquest espai a on es realitzaran tot tipus d'activitats relacionats amb aquesta temàtica. Les activitats es realitzaran davant l'esplanada del Punt d'Informació Juvenil Flik Flak.

dissabte 13 d’octubre 11.00 a Taller de Batoners 14.00 h 16.30 a Taller de diables 18.30 h 22.00 a Correfoc 23.00 h 23.00 a Espectacle PIRART 23:30 h diumenge 14 d’octubre 11.00 a 14.00 h

ESPAI D ACCIO SOCIAL

lEn aquest espai es realitzaran xerrades, debats, videofòrums sobre diversos temes que afecten i importen als joves, com ara: la participació democràtica, els drets laborals, l'emancipació de la dona, l'habitatge digne.... Les activitats es realitzaran al Teatre Municipal i a la Sala Caixa Manlleu)

divendres 12 d’octubre 16.00 a Passi Videos Actius (1ª part) 20.00 h 16.00 a Xerrada sobre Mesures ecològiques a les entitats 19.00 h juvenils 16.00 a Xerrada sobre Habitatge 17.30 h 18.00 a Xerrada sobre Consumisme i Consum responsable 19.30 h

ACTIVITATS CENTRALS divendres 12 d’octubre 15.30 h Inauguració 22.00 a 2ª edició del Circuit de Música SONAT (actuacions a 05.00 h càrrec de grups musicals juvenils i amateurs)

Taller de Castells

dissabte 13 d’octubre 12.00 a 14.00 h 12.00 a 14.00 h 16.00 a 17.30h 18.00 a 20.00 h 18.00 a 20.00 h

Passi de Videos Actius (2ª part) Xerrada sobre Drets laborals Xerrada sobre la situació Penitenciària Videofòrum"L'infern de les dones. Ravensburg" amb la presència d'una de les seves protagonistes, Neus Català

Xerrada sobre la MAT, una problemàtica que afecta

diumenge 14 d’octubre 11.00 a Passi de Videos Actius (3ª part) 14.00 h 12.00 a Jornada temàtica sobre Palestina (exposició i 14.00h xerrada)

dissabte 13 d’octubre 22.00 a 23.00 h 23.00 23.30 a 05.00 h

Correfoc Espectacle PIRART Concert: Pirat's Sound Sistema, Les Tietes Queques

diumenge 14 d’octubre 14.00 h Dinar cloenda 15.30 h Cloenda


SETEMBRE 2007 NÚMERO 51, ÈPOCA V

05

ESPAI ESPORTIU

Aquest espai serà una mostra de l'ampli ventall de les activitats de les modalitats esportives que es practiquen en les entitats. En aquest ventall podrem trobar des d'un torneig de futbol fins diverses activitats de muntanya. Les activitats es realitzaran a les pistes de les escoles i als voltants del municipi.

divendres 12 d’octubre 16.00 a Via ferrada 19.30 h 16.00 a Campionat de Futbol 20.00 h

dissabte 13 d’octubre 11.00 a Ruta en bici 14.00 h 12.00 a Jugar a matar 14.00 h 16.00 a Torneig de llençament de meló 17.00 h 16.00 a Torneig de Petanca 20.00 h 16.00 a Campionat de Futbol 20.00 h diumenge 14 d’octubre 11.00 a Taller d'Escalada 14.00 h 11.00 a Taller d'Skate + freestyle 14.00 h 12.00 a Final Campionat de Futbol 14.00 h

ESPAI DE SIMULACIO En aquest espai s'agruparan les activitats realitzades per col·lectius de rol i de manga. Podrem trobar entre moltes altres coses: la pràctica de jocs en xarxa de diversos jocs de rol, passis de cinema Ànime (animació japonesa). I sobretot, no us podeu perdre el rol en viu en el que tots els inscrits a la Trobada, tindran un paper. Les activitats d'aquest espai es realitzaran al Casal parroquial.

divendres 12 d’octubre 16.00 a Partides de Rol (diversos nivells) 20.00 h 17.00 a Xerrada sobre el Món del Rol 19.00 h

ESPAI ARTISTIC En aquest espai trobarem activitats relacionades amb diverses disciplines artístiques (excloent la musical, que té un espai propi dins de la trobada). Dansa, Grafitti o Teatre tindran cabuda en aquest espai... Les activitats d'aquest espai es realitzaran a la Sala polivalent i pistes de les escoles.

divendres 12 d’octubre 16.00 a Taller de Graffitti 17.30 h 17.30 a Taller de Capoeira 20.00 h

ESPAI DE TROBADA Aquest espai serà un punt d'informació sobre les entitats de Casals de Joves de Catalunya i altres entitats i organismes vinculats. També hi haurà un Espai de Salut a on s'oferirà informació tot tipus d'informació sobre salut per als joves i es faran activitats i tallers relacionats. A més, també hi haurà un espai de formació sobre entitats juvenils, associacionisme i participació. Aquest espai estarà situat a l'antic bar de les piscines.

Activitats estables (12, 13 i 14 d'octubre) 11.00 a Servei de cafeteria 14.00 h + Ludoteca: jocs de taula, ping pong, futbolins... i de + Punt Info Salut 16.00 a 20.00 h + Exposició sobre la situació de Palestina

dissabte 13 d’octubre 12.00 a 14.00 h 16.00 a 20.00 h 17.00 a 20.00 a

Partides de Rol (diversos nivells) Partides de Rol (diversos nivells) Cicle de cinema d'Anime Japonès

diumenge 14 d’octubre 11.00 a Partides de Wargames 14.00 h

dissabte 13 d’octubre 11.30 a Espai de Circ 14.00 h 12.00 a Taller de Dansa del ventre 14.00 h 16.30 a Taller de Ball Flamenc 18.30 h 18.30 a Taller de Relaxació 20.00 h diumenge 14 d’octubre 11.00 a Taller de Taixí 14.00 h 12.00 a Taller d'Expressió Corporal 14.00 h

divendres 12 d’octubre 16.00 a Joc gegant sobre la Bulímia 17.30 h 16.00 a Fés el teu Túpper sex! 18.00 h 18.00 a Taller d'eròtica 20.00 h dissabte 13 d’octubre 12.00 a Presentació del Dossier sobre Participació Juvenil a 13.30 h Europa. 16.30 a Taula rodona sobre "Participació juvenil a nivell 18.00h Europeu". 18.00 a Formació sobre "Com fer la teva entitat més 20.00 h democràtica" 18.00 a Prova Pilot sobre "El Joc de Drogues" (de Casals de 20.00 h Joves de Catalunya) diumenge 14 d’octubre 12.00 a Formació sobre "Projectes Internacionals" 14.00 h 12.30 a Performance sobre l'ús del preservatiu 14.00 h

NOTA: Aquesta programació està sotmesa a possibles canvis.


SETEMBRE 2007 NÚMERO 51, ÈPOCA V

06

secundària secundària

COM ANAR A LA TROBADA?

Com anar a la Trobada? Doncs com vulguis, amb pantalons curts, llargs, amb faldilles o pareo. Si encara no has guardat els trastos de les vacances, esperat una mica més, els necessitaràs. Agafa tots els bartulos que creguis necessaris per viure durant tres dies i vine a Hostalets. Estem adequant el camp de futbol del poble per instal·lar un terreny d'acampada. Només hauràs de portar la teva tenda, l'esterilla i el sac de dormir i plantar-te allà. Abans però, recorda que has de fer la inscripció, amb la que tindràs dret, a més d'entrar a totes les activitats, als diferents serveis que l'organització posa a la teva disposició, com les dutxes, la zona d'acampada, el menjador (amb esmorzars, dinars i sopars) i al fantàstic kit trobalero. I és que per participar a la Trobada de Joves 07, cal estar acreditat (inscrit), això et permetrà participar de manera lliure a totes les activitats i poder acampar i menjar de forma gratuïta (evidentment després d'haver pagar quota de la inscripció). Fer la inscripció és molt senzill, només has d'entrar a la web, cliclar l'apartat d'inscripcions i seguir les instruccions que et facilitem. A la web omplireu el formulari, però després haureu de pagar la quota de 50 euros fent un ingrés al número de compte 2100-3000-182201743096 de la Caixa. No us oblideu d'indicar el vostre nom en el rebut i portar el comprovant de pagament a la Trobada, ja que no acceptarem inscripcions sense comprovant de pagament. El termini d'inscripcions finalitza el 28 de setembre, i després t'hauràs d'esperar a acreditar-te el mateix dia de la trobada, això sí, amb un cost de 60€. Així que no siguis calamar!!! Per aquells que no vulgueu/pugueu participar de tota la trobada, hi ha activitats obertes al públic en general, algunes amb accés gratuït i d'altres mitjançant una quota. Consulteu el programa a la web. I ara, una vegada t'has apuntat i pagat, amb la motxilla plena de trapitos, carregat amb la tenda de campanya i llumí, descarrega el fogonet, (recorda que dels àpats ens encarreguem nosaltres) fes via cap a Hostalets. Per fer-ho, et recomanem que facis servir el transport públic, és més ecològic i pots fer molts més amics. Si vens amb la RENFE, no cal que pateixis, relaxat i gaudeix del trajecte, en principi no té per que anar amb retard (això és el que diuen les autoritats encarregades) però com que ja sabem com van les coses, pensa que aquesta línia passa per uns paratges molt macos. La línia és la 3, la que va a Vic, l'estació es diu "Balenyà-Els Hostalets", no et confonguis amb la de Balenyà Tona Seva”. Des de Barcelona surt un tren aproximadament cada hora i el trajecte costa uns 3 euros. Si no hi ha més remei, pots venir en cotxe. Agafeu la C-17, Hostalets de Balenyà es troba entre Centelles i Tona. Si acabes escollint aquesta opció, et recomanem que ocupis al màxim el vehicle, per estalviar cotxes innecessaris, recorda que els petits canvis són poderosos.

ALLIBERA T

Trenca amb les cadenes que et retenen a l'apatia! sigues lliure! Desperta! Aquests podrien ser subtítols del titular d'aquest article, però lluny d'això, el tema va de currar. I com deia un senyor, el treball dignifica, per tant... I tot i que no estiguem molt d'acord, aquesta frase va bé per fer-la servir en moments com aquest. Això d'alliberar-se va en referència a que si havies pensat anar a la Trobada de Joves 2007, i ets una persona compromesa, t'alliberis de les obligacions del participant (com assistir a totes les activitats, pagar la quota...). I a canvi d'això, has d'ajudar a l'organització a fer possible aquest sarao. Una pedaso d'activitat com aquesta, necessita molts esforços. Quasi 30 persones, porten sis mesos treballant per fer-ho possible. Hi ha una comissió general, 8 subcomissions, una per cada espai de la trobada, a més dels membres de JOENAC i del Secretariat i de la Secretaria Tècnica de la federació. Tot i això, qualsevol que hagi organitzat una activitat sap que el dia de portar-la a terme, cal més gent per currar. I és precisament el que estem buscant. Busquem gent que ens ajudi els tres dies de la Trobada a fer tasques com currar als diferents bars que muntarem, a fer de taxista pels talleristes i ponents que vindran, de furgonetero, de brigada de neteja, de servei de vigilància i control d'accés, etc. Us volem animar a què ens donis un cop de mà. Així doncs, si vols col·laborar d'aquesta manera amb nosaltres, fes-te alliberat/da! Evidentment la teva inscripció serà gratuïta. Només has d'entrar a la web i seguir les instruccions de l'apartat de “vols col·laborar”. Una vegada hagis omplert la butlleta de la web, ens posarem en contacte amb tu per convocar-te a una reunió i a una costellada / parrillada de verdures que farem al mateix Hostalets el diumenge 30 de setembre.


SETEMBRE 2007 NÚMERO 51, ÈPOCA V

07 internacional A la trobada també hi ha una activitats internacionals. A part del taller sobre com organitzar activitats internacionals, el Seminari Internacional DIY (Do It Yourself) està integrat dins la Trobada. Si un dels objectius de la Trobada és l'intercanvi entre joves de diferents organitzacions juvenils, que millor que disposar de l'oportunitat de conèixer altres realitats com les d'organitzacions d'altres països. I com patim un activisme internacional delirant, hem convidat a diferents amics de la resta d'Europa a compartir les seves experiències amb nosaltres. El DIY, és un seminari internacional sobre el paper de les organitzacions juvenils en la promoció de la participació juvenil. Aquesta activitat començarà uns dies abans de la

Trobada de Joves. Això donarà els participants del seminari un espai per debatre i compartir experiències de “bones pràctiques” de promoció de la participació juvenil a nivell local en diferents països europeus. Així mateix, els participants del seminari tindran l'oportunitat de posar la teoria a la pràctica amb la seva participació activa a la Trobada de Joves el cap de setmana després del seminari, participant dels diferents espais oberts de la Trobada i amb varies activitats. Del 9 al 15 d' octubre, 30 joves d'organitzacions d'Itàlia, Bèlgica, Suècia, França, Eslovenia, Regne Unit, Hongria, Portugal, Xipre, Armènia, Finlàndia, ECYC (la federació dels Casals de Joves

Europeus) i Catalunya. Durant aquests dies es faran tallers i xerrades sobre el concepte de participació, sobre el context social de la participació juvenil a Europa, es visitaran organitzacions juvenils, aprendrem metodologies de promoció de participació, a més de participar dels espais de la Trobada de Joves. Al final del seminari, s'editarà un document amb idees per a la promoció de la participació a traves de les organitzacions juvenils. Per aquells que llegint l'article us hagi interessat el tema, encara sou a temps d'apuntar-vos com a participants. No ho dubteu, truqueu a la federació (93 601 16 16) i pregunteu per l'Annalisa, o e n v i e u - l i u n m a i l a internacional@casaldejoves.org.

Reunió de responsables moment. Es va demanar als casals la seva implicació, a més de participant, aportant alliberats a l'organització de la Trobada. Es va fer un repàs de l'acció realitzada a la plataforma Actua, la plataforma jove per l'1 de maig. També es va explicar la proposta de campanya que es vol fer durant la primera setmana de desembre consistent en reclamar el dret a vot de les persones immigrades. Es va aprovar l'adhesió de a la campanya “40 anys de resistència palestina contra l'ocupació militar israeliana”. El passat dimecres 27 de juny es va celebar al Casal de Joves Guineueta la segona Reunió de Responsables dels Casals de Joves d'aquest any. Hi van assistir representants del CJ Xiroc, CJ Guineueta, KAJA, JOVENACC, CJ Obriu Pas i del CJ Cardedeu, a més dels membres del Secretariat. Com a primer punt de l'ordre del dia, com no podia ser d'una altra manera, es va explicar la situació de la Trobada de Joves'07 i la feina feta fins al

També es va analitzar la nostra relació amb la cooperativa Entorn, concloent amb un descontent tant dels serveis que ofereixen com d'alguns aspectes de funcionament i estratègics.

any i mig van explicar que fan i com funcionen. Després de debatre i incorporar algunes aportacions, es va aprovar la proposta realitzada pel Secretariat de modificació de criteris per la distribució del conveni de funcionament ordinari de les entitats federades que atorga la Secretaria de Joventut de la Generalitat a traves de la federació. Per finalitzar la reunió, vam fer un petit repàs a d'altres temes com el projecte opinaki (que es pot consultar a www.opinaki.org), es va animar a participar al torneig federatiu de futbol i els casals Obriu Pas i Cardedeu van anunciar les activitats d'estiu que tenen preparades. La propera reunió es realitzarà al setembre. El Casal acollidor serà el CJ Xiroc.

Com que el CJ Cardedeu era la primera vegada que participava en un espai federatiu, els dos representants d'aquesta associació creada fa un

L’enquesta

QUE ESPERES DE LA TROBADA?

Agata Casas Tècnica de la Trobada

Jero JOENACC (Hostalets de Balenyà)

Alba Milla CJ Guineueta

Uri Garcia Membre de la comissió organitzadora

Que espero de la trobada?..... Sobreviure, i que no ens caigui la del pulpo. Que em convidin a unes quantes birres i em facin massatges per les nits (m'ho he currat, no?) i trobar novio, a veure si lligo.

Mmmmm.....espero que a la torbada hi hagi força participació, sobretot de gent de la comarca. Que vingui molta gent, i així coneguin el poble. La Trobada també servirà per que hi hagi moviment a Hostalets durant el cap de setmana, que esta apagat i poc actiu. I com no, espero que la gent s'ho pugui passar molt bé, que li agradi les activitats que s'han proposat i així, tornin la propera vegada.

Que surtin molts alliberats i que sigui un punt de trobada entre tots els casaleros de Catalunya i part de la Xina. Que la Pilar faci que no plogui. I com tothom, que sigui un espai on coneguem molta gent, que ens ho passem bé i que donem tots un cop de ma, però sense currar molt.

Que sigui un lloc on passar-m'ho molt bé, conèixer molta gent d'altres Casal i aprendre moltes coses. La Trobada ens donarà la possibilitat de compartir experiències amb d'altres casals i fer molts amics i amigues (ja, ja, ja, ja). I com organitzador servirà per veure com hem sigut capaços d'organitzat això. Espero que surti bé, que la gent s'ho passi bé i que sigui una experiència, que ens feliciten als organitzadors, i agafar experiència per muntar la següent.

Ara en serio, espero que vingui molta gent, que s'ho passin molt bé i que sigui un punt de partida per que es facin moltes coses a la comarca. I sobretot, que no plogui.


INFOJOVE51  

Trobada de Joves 07 L’oficina federativa torna a estar oberta. n 51è V úmero poca Us recordem que l’horari és de dilluns a divendres de 10:0...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you