Page 1

nº 36

Època IV

nformatiu jove

abril 2006

Butlletí mensual de l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya

EDITORIAL

El passat 18 de març a la nostra seu, vam celebrar la VIII Assemblea General Ordinària. Una assemblea caracteritzada pel consens, ja que totes les propostes presentades, van ser aprovades per unanimitat. I és que, actualment la federació viu un bon moment, situació que s'ha pogut comprovar amb la lectura sobre l'actual estat federatiu feta amb la memòria del 2005, com amb els projectes que ens plantegem realitzar al llarg d'aquest 2006. Les principals novetats per aquest 2006 són, a part de les millores i creixement dels àmbits actuals, la remodelació de les àrees de suport a les entitats federades i el territorial. En quant a aquesta última línia de treball, aquest 2006, volem fer una gran aposta pel creixement del número

d'entitats membres i la seva representació territorial. A més, es proposa la creació de tres àmbits nous, el d'activitats culturals, el de salut i el d'ensenyament secundari. Aquests tres àmbits (com la resta dels ja existents) treballaran sobre la base d'oferir recursos a les entitats per tal de poder realitzar projectes i activitats relacionades amb la seva temàtica. Com es pot comprovar, una assemblea caracteritzada pel moment tan positiu pel que passa la federació, i quina millor manera de celebrar aquest moment que un dinar en el que tothom que va participar de l'assemblea va estar convidat.

Queda un mes per la celebració de l'1 de maig, i “ACTUA”, la plataforma jove per l'1 de maig, continua treballant en la preparació dels diferents actes previstos. Properament estarà en servei el centre de recursos amb xerrades, exposicions, tallers, cinefòrums i dinàmiques per treballar temes relacionats amb l'emancipació juvenil, tant en general com en els diferents aspectes que la facilitarien o la impedeixen i que tenen a veure amb l'ocupació, l'ensenyament i l'habitatge. Aquest centre de recursos el podreu fer servir a través de la web de la plataforma, www.primerdemaig.org, on també trobareu informació sobre les activitats descentralitzades que es realitzaran arreu del territori. Totes aquelles entitats que vulguin organitzar activitats relacionades amb l'emancipació juvenil, la precarietat o altres temes laborals, podran accedir lliurement a aquest centre de recursos. L'acte central de la plataforma és la participació amb un bloc jove unitari a la manifestació unitària que es realitzarà l'1 de maig a les 12 a Barcelona i que tindrà com a punt de convocatòria a la Ronda Sant Pere.

www.primerdemaig.org

,W

Info TIC’s ¿Coneixeu els ajuts pel lloguer i la compra, les borses d'habitatge i les pro-mocions d'habitage protegit del teu Ajuntament, Comunitat Autònoma i del Govern Central? Aquesta informació i tota la relacionada l’ofereix a Keli Finder, de forma gratuïta i en un llenguatge comprensible el Consejo de la Juventud de España (CJE). Què és i què no és Keli Finder? ÉS: - El primer portal que recull i tracta totes les convocatòries i ajuts en matèria d'accés a l'habitatge i anuncis oficials sobre futurs habitatges. - Un portal dirigit als i a les joves. Està pensat per a que qualsevol jove pugui accedir fàcilment a la informació que necessita. - Un recurs amb el que interacturar que et permet trobar tota la informació consultant les distintes bases de dades. - Un servei d'avisos que t'envia al teu correu electrònic o mòbil la informació que necessiteu. NO ÉS: - Un servei d'intermediació entre propietaris i inquilins i entre comprador i venedor d'habitatge. - Un registre públic per a la presentació de documentació administrativa.

- Un fòrum de debat sobre la situació de l'habitatge. - Un òrgan que pugui convocar i concedir ajuts.

Molt s'està parlant d'aquesta campanya de publicitat. Com amb tota campanya, K e l i F i n d e r, n o e s t à l l i u r e d e controversies; algunes planes web com per exemple: www.panolifinder.com; o, www.antikelifinder.com , s'oposen frontalment a la campanya desenvolupada pel CJE y el Ministerio de Vivienda. Sigui com sigui, si més no, han aconseguit en primer lloc el que tota campanya publicitària ha d'aconseguir: que es parli d'ella; i en segon lloc, que aquells a qui està adreçada arribessin a col·lapsar la plana web.

us encamina

En aquestes últimes setmanes, s'ha intentat contraposar l'actitud dels joves francesos (amb les seves mobilitzacions en contra de la precarització del seu mercat laboral) amb la dels joves espanyols que sembla que només pensem en fer botellón. Només faltava que es riguin dels joves d'aquesta manera. I no estem defensant la convocatòria del botellón, és més, pensem que emborratxar-se al carrer no és una cosa del que un hagi d'estar tan orgullós com per batre un record. Una altra cosa és la llibertat de les persones per fer el que vulguin al carrer sense que això signifiqui coartar la llibertat dels demés i la repressiva ordenança de l'Ajuntament de Barcelona, que més que civisme, es podria anomenar cinisme. I sobretot, el que més emprenya, és que una altre vegada es torna a criminalitzar als joves, i si més no, es torna a donar una imatge denigrant de totes les persones entre 14 i 30 anys. I és que segons els mitjans de comunicació, sembla que els joves siguem tots uns borratxos, uns passotes, uns violents, uns camicaces al volant, uns vividors, uns drogoaddictes.... És més fàcil parlar dels joves en qüestions de criminalització (dient que no tenen valors, que només pensen en sortir de festa, etc) que parlar de la taxa d'accidents laborals (el 37% d'aquests tenen com a víctimes a joves), de la taxa d'atur juvenil (molt per sobre de la resta d'edats), de la taxa de temporalitat en els contractes (el 65% dels contractes a treballadors joves són temporals), de l'edat d'emancipació dels joves (només el 15% dels joves menors de 30 anys s'ha emancipat) i per tant de les dificultats per marxar de casa, etc. En definitiva de lo magre que ho tenim els joves per simplement viure. I no és una qüestió de començar una batalla entre els joves i els adults, però com que els mitjans de comunicació i de decisió estan en mans d'aquests últims, i per tant són els responsables tant de la situació de la joventut com de la imatge que es dóna d'ella, és més fàcil esquivar els problemes reals, que afrontar que l'actual model social ha fracassat. I és que el principal problema dels joves no és que fumen porros, el principal problema és que tenen un treball que no els dóna per viure i per això no poden marxar de casa. Algú afrontarà amb seriositat algun dia els problemes reals dels ciutadans joves?

Tu també pots participar ! Envia’ns la teva informació a:

infojove@casaldejoves.org

L’informatiu jove és el butlletí de l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, i és gratuït. Aquest paperot no té ni IBSN ni depòsit legal, per tant no té cap dret reservat, podeu reproduir-lo (ens agradaria molt!), totalment o parcialment. Si no et fer cap servei no l’agafis, potser pot ser útil a una persona.


nformatiu jove

nº 36 Època IV abril 2006

de l’Associació de Grups i Casals de Joves de Catalunya

Nosaltres som:

Calendari abril:

Comissió Trancada (12h)

Curs Linux (10h a 14h)

Curs Linux (10h a 14h)

Curs Linux (10h a 14h)

Manifestació antinuclear

Curs Linux Comissió (10h a 14h) circuit música (20.30h) Grup Treball TIC (20.30h)

Ds 1 TORNEIG de FUTBOL de carrer; de 10h a 14h (CJ El Lokal) Dm 2 Amanga: CICLE de CINEMA manga, 18h (CJ El Crit ) Dl 3 19.30h Presentació Exposició i col.loqui “ DIVERSITAT SEXUAL “ (Associació Acord); i LA WEB DEL MES “Nou Barris”(CJ Guineueta) Dc 5 Taller de GUITARRA a partir de 17.30h a 22h. Cada dilluns i dimecres. (CJ Casablanca ) Dj 6 CONCERT GRATUÏT “ Natxo’s Friends” 21h. (CJ Les Corts) Dv 7 jornada “Recuperando nuestra historia: MUJER Y REPÚBLICA” . Exposició fotogràfica i xerrada: “El papel de la mujer en la IIª República” (CJ El Lokal)

DIVENDRES JOVE actuació Gong show amb cia la banda teatre Clown. (CJ Guineueta) CICLE MONÓLOGOS de humor. Deu divendres seguits de 20h a 22h.. (CJ Casablanca) Ds 8 1ª JORNADA SKATE DONKEYS. Taller , dinar popular i gravació de vídeo. DISCOMÒBIL per a adolescents de 17h a 22h. (CJ El Crit) Dg 9 MÚSICA i SOLIDARITAT. Cafè, música i comerç just. A partir de les 18h. (CJ El Crit) Dl 10 LLIGUETA de PING PONG. A partir de les 17h. (CJ Kaja) Dm 11 TALLER de PERCUSSIÓ,21h a 22h (CJ Kaja)

El Consell d'Europa i la Comissió Europea ofereixen 6 mòduls de formació sobre Ciutadania Europea que tindran lloc del maig al novembre 2006 en diferents països de la UE. Els mòduls són:

- desenvolupar la motivació i els coneixements dels participants sobre els programes europeus de joventut i la possibilitat de suport al treball amb joves en l'àmbit de la ciutadania europea.

Mòdul 1: Institutions and Politics. 29 maig - 4 juny.Budapest, Hongria.

Perfil dels participants:

Mòdul 2: Visions and Concepts of Europe. 27 maig -2 juny. Bonn, Alemanya.

Treballadors juvenils i líders juvenils que: - tinguin entre 18 i 30 anys; - tinguin experiència de mínim 2 anys en treball amb joves (voluntari o remunerat); - hagin organitzat o col·laborat en la realització de mínim un projecte juvenil internacional; - tinguin experiència en el desenvolupament i la gestió de projectes amb i per joves; - estiguin directament implicats en activitats amb joves; - vulguin orientar a temes relacionats amb la Ciutadania Europea les seves activitats amb els joves.

Mòdul 3: Citizenship. 4 -10 setembre. Bern, Suïssa. Mòdul 4: Intercultural Learning. 25 setembre - 1 octubre. Cardiff, Anglaterra. Mòdul 5: Human Rights. 23 - 29 octubre Eisenborn, Luxemburg. Mòdul 6: Role of Youth Work in Participation. 23 -29 octubre. Roma, Itàlia I M P O R TA N T : N O M É S E S P O T PARTICIPAR A 1 DELS 6 MÒDULS!

Dc 12 TALLER de GUITARRA. Els dilluns i dimecres a partir de les 19.45h . (CJ Kaja) Dv 14 TALLER de d' INICIACIÓ al ROL. Els divendres a partir de les 18.30h (CJ Kaja) Dm18 XERRADA sobre RESTAURACIÓ D'OBJECTES s 19.45h.(CJ Kaja) Dc 19 TALLER OBERT ” Monta't el teu propi viatge “. (CJ Guineueta) Dj 20 JORNADA per la Diada de ST. JORDI. Pica pica, entrega de premis del concurs Punt Omnia, i exposició dels treballs (JIS) CONCERT FOLK amb “La Mata Negra” a les 21h (CJ Les Corts) Dv 21 CONCERT DE ROCK amb “Aurorea” i “Siempre hay una historia”.22h (CJ Les Corts) Ds 22 PC. PARTY/ PSP Jocs en xarxa. Trobada campionat playstation portàtil de 16h a 4h. (CJ El Crit) FESTA MEDIEVAL a Can Canyadó. Taller de pocions i jocs gegants tot el dia. (CJ Kaja) Dg23 DIADA SANTA JORDINA. Contes alternatius i altres històries. De 17h a 18h i de 20h a 21h. CICLE de CINEMA manga. Amanga. . A partir de les 18h. (CJ El Crit) VENTA de LLIBRES SOLIDARIS de bòsnia durant tot el dia. (CJ La Rotllana) Dm 25 DIADA del 7è ART. ( CJ Kaja) VIDEOS J-POP “L’Arc en ciel : Live en USA” a les 19h. (CJ Les Corts) Dj27 PROMOCIÓ del VOLUNTARIAT INTERNACIONAL. A partir d'aquesta data tots els dijous s'obre aquest punt d'informació ( CJ Kaja ) Dv 28 CONCERT a càrrec del grup “ 7 p.m” Pop flamenc. 21.30h (CJ El Lokal) Ds 29 JJ's (Jocs Joves) Jornada de rol, warhamer, risk, etc. de 18h a 20h. (CJ El Crit) Dm 30 MÚSICA i SOLIDARITAT. Cafè, música i comerç just. 18h (CJ El Crit)

c/Avinyó 44, 3er 2a. 08002 BCN.

CJ CASABLANCA Passatge del Solsonès, s/n. 08830 93 654 17 14 casablanca@casaldejoves.org CJ CIUTAT COOPERATIVA Pau Casals 7. 08830 93 654 48 54 cdjcoope@terra.es Badalona: AJ LA ROTLLANA Don Pelai, 18. 08914 93 397 05 85 larotllana@menta.net CJ DEMASIATS CV Can Canyadó Pompeu Fabra s/n. 08911 93 464 18 57 cj.demasiats@terra.es CJ EL LOKAL Pl. Illa dels Músics, local 3. 08917 93 460 73 92 ellokal@eresmas.com GJ PRIMER DISTRICTE Edifici Sant Jordi, bloc 11. 08911 93 384 26 36 K.A.J.A. GRIPAU BLAU Prat de la Riba, 93. 08915 93 395 67 38 kaja@casaldejoves.org Barcelona: AJ TEB Salvadors,6. 08001 93 442 58 67 Tteb@ravalnet.org CJ GUINEUETA Plaça Ca n’Ensenya, 4.. 08042 93 359 40 00 guineueta@casaldejoves.org CJ LES CORTS Masferrer 33 - 35. 08028 93 291 64 99 Llescorts@casaldejoves.org CJ XIROC Ribes, 35 baixos. 08013 93 245 46 80 xiroc@casaldejoves.org L’Hospitalet del Llobregat: JIS Rda. de la Torrassa 105, 3r. 08903 93 421 93 10 info@joves.org Barberà del Vallès: CJ OBRIU PAS Pere Sanfeliu 24-26. 08210 93 718 30 35 obriupas@casaldejoves.org

Sense quota d'inscripció.

Objectius de les formacions: - donar suport al desenvolupament professional de treballadors juvenils i líders juvenils amb la dotació de competències en l’àmbit de la ciutadania europea i amb el suport del seu paper de multiplicadors amb els joves. - proporcionar informació i coneixement als participants sobre la funció de les institucions europees i els conceptes de ciutadania europea. - reflexionar sobre la identitat i la ciutadania europea amb els seus valors de DD HH, participació democràtica i respecte per la diversitat cultural

Sant Boi de Llobregat:

L’Ametlla del Vallès: CJ EL CRIT Torregassa 35-37. 08480 93 843 14 50 elcrit@casaldejoves.org

Límit d'inscripció: Mòduls 1 i 2: 31de març. Mòduls 3, 4, 5 i 6: 31 de maig.

Amb la col·laboració de:

Per més informació i inscripcions contacteu amb l'Annalisa al 936011616, o internacional@casaldejoves.org

Telf: 93 601 16 16 Fax: 93 601 16 48

casaldejoves@casaldejoves.org

www.casaldejoves.org

infojove36  

¿Coneixeu els ajuts pel lloguer i la compra, les borses d'habitatge i les pro-mocions d'habitage protegit del teu Ajuntament, Comunitat Autò...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you