Page 1

SPORT 2011 LĂŚs de gode sportsartikler der er skrevet i 2011


Af: Jens Vest Berntsen

Onsdag kl. 18.00

Silkeborg er eneste ubesejrede mandskab i foråret, og den gode stime kan sagtens fortsætte når SønderjyskE kommer på besøg. SønderjyskE har indtil videre hentet 2 sejre i foråret, og selvom Silkeborg i denne sæson har haft taget på Haderslev-klubben kan den vel godt drille spillerne fra Søhøjlandet. Onsdag kl. 20.00

Det er en vigtig kamp for begge mandskaber. Både for AaB og Randers FC. Med sejren i Brøndby har hjemmeholdet fået selvtilliden tilbage og derfor kunne det også godt ligne en ny sejr når Randers der på det seneste ikke har spillet prangende kommer forbi. Kronjyderne har dog skabt forholdsvis grobund til bundpladserne. Torsdag kl. 14.00

Fynboerne kunne have lagt yderligere afstand til Brøndby hvis de havde holdt føringen mod FC Midtjylland. Men det ville Danny Olsen der udlignede ikke være med til. Nordsjælland skal tage nedrykningen meget alvorligt hvis de taber i Odense. OB kan samtidig holde Brøndby solidt på afstand med 3 point.


Torsdag kl. 16.00

Lyngby har ikke slået FC København siden 2000 så det ville i tilfælde af Lyngby-sejr være den første af slagsen i 11 år. Måske skal dette være dagen det sker. FC København har været meget ramt af snak om salg og tv-aftaler de sidste par dage og det kan måske godt smitte af på spillet. Men vinder de er de danske mestre for niende gang. Torsdag kl. 16.00

FC Midtjylland har siden forårspremieren mod FC København ikke prøvet at smage sejrens sødme, så skal midtjyderne tale med om andenpladsen skal denne kamp altså bare vindes. AC Horsens er ligaens mindst scorende mandskab med blot 21 mål i indeværende sæson. Og Herning er ikke et sted man bare lige vinder. Torsdag kl. 18.00

Brøndby tager skærtorsdag i mod endnu et bundhold, og de blå-gule har ikke råd til en ny svipser. Det ville simpelthen ikke være til at bære for den hæderkronede klub der går efter sølvmedaljerne. Esbjerg plejer at yde fin modstand når de gæster Brøndby. Spiller de som i de seneste fire kampe er det ikke umuligt, og Brøndby er uden Mikael Krohn-Dehli og Mikael Nilsson og må dermed betegnes som svækket.


Af Jens Vest Berntsen:

Skidt OB-optakt før CL-brag mod Villarreal: AaB-OB 2-1 (0-0) OB havde et fremragende tag på AaB i sidste sæson men i lørdags virkede fynboerne møre og ugidelige imod nordjyderne der fortjent vandt med 2-1. I første halvleg stod der totalt AaB på matchen men først i anden halvleg fik hjemmeholdet noget ud af det store pres og de mange chancer. Således vandt AaB 2-1 og tilføjede OB sæsonens første nederlag. AaB ligger lige i haserne af førerholdet FC København.

FCK fandt rytmen i anden halvleg mod FCM i sen lørdagskamp: FC København-FC Midtjylland 2-0 (0-0) FC Midtjylland har ikke fået den mest opløftende start på den nye superligasæson. Kun bundholdende Lyngby og HB Køge er blevet besejret og på trods af en jævnt fin indsats lørdag mod FC København tabte midtjyderne fortjent med 0-2. Hjemmeholdet gik amok i det sidste kvarter hvor de scorede de to mål der var med til at de kunne


tilbageerobre den førsteplads som AaB ellers havde overtaget ved at slå OB.

Hjemmeholdet mandede sig op efter pausen: Lyngby-AC Horsens 1-1 (0-1) Lyngby har bestemt ikke fået nogen ønskestart på sæsonen og der var ikke meget der indikerede at de på en skidt 1. halvleg skulle have point mod et Horsens-hold der kom foran ved Gilberto Macena og i det hele taget spillede hjemmeholdet ud af egen hule med mange flotte detaljer. Lyngby havde ikke meget i porten men efter pausen fik de alligevel udlignet da unge Jonas Henriksen forsøgte sig med et febrilsk langskud. Jochumsen prisgivet og Lyngby tilbage i opgøret. Meget mere skete der ikke og begge hold virkede i bund og grund tilfredse med det uafgjorte resultat.

Sønderjyder fightede sig flot i Brøndby til udebanepoint: Brøndby IF-SønderjyskE 2-2 (2-1) SønderjyskE er en irriterende modstander at spille imod. De fighter altid en hvis legemsdel ud af bukserne og lidt samme stil brugte de mod Brøndby søndag eftermiddag hvor de hentede 2-2. Brøndby burde have lukket kampen men manglede lige den sidste skarphed foran


mål i anden halvleg. Det udnyttede sønderjyderne til at skrabe et enkelt point sammen til den kommende rundes kamp imod AaB.

FC Nordsjælland-HB Køge 2-0 (0-0) Det ser ikke ud til at HB Køge er part i superligaen i næste sæson. 5 runder er en tidlig evaluering men med 0 point på kontoen og et begrænset spillerbudget er der ikke meget der tyder på det. I går spillede de som sådan en meget god kamp på udebane mod FC Nordsjælland, men det var ikke nok til at undgå et nyt nederlag. Målscoren til 1-0 for FCN var Andreas Granskov. 2-0 målet blev sat ind af Nicolai Stokholm på et straffespark.

Kommende kampe: I dag: Silkeborg-AGF

19.00

20/8 OB-Lyngby

17.00

20/8 AC Horsens-FCK

19.00

21/8 FCM-FCN

14.00

21/8 HB Køge-Silkeborg

16.00

21/8 AGF-Brøndby IF

18.00

22/8 SønderjyskE-AaB

19.00

Topscorer: Søren Berg AGF, 4 mål


Jens Vest Berntsens odds:

Montenegro-England 2: Englænderne kan selv afgøre affæren, og mon ikke det lykkes for dem i udekampen mod Montenegro som startede pænt, men virker til at være gået en smule i stå.

Finland-Sverige X: Det er et ærkefjendeopgør der finder sted fredag aften mellem Finland og Sverige. Finland har aldrig deltaget ved en slutrunde, men de bør være stærke nok til at tage et point her.

Cypern-Danmark 2: Det danske landshold drager til Cypern og håber at tage derfra med 3 point, hvilket også virker ganske sandsynligt.

Portugal-Island 1: Island har aldrig været noget godt udebanehold, så de får heller ikke noget forærende her. Desværre. Sikkert 1-tal.


Liverpool færdige:

Nederlaget på 0-1 i Braga sidste torsdag betød, at Liverpool var tvunget til at vinde gårsdagens returkamp på hjemmebane. Det formåede de ikke, så nu er Agger og co. færdige med europæisk fodbold for denne sæson. Også Ajax er ude:

Ajax Amsterdam, med kometen Christian Eriksen på holdet, var i knæ efter at have tabt den første kvartfinale mod Spartak Moskva 0-1 på hjemmebane. Moskvakampen blev endnu en sort skamplet på Ajax-tøjet. Hollænderne blev sendt hjem med et 0-3 nederlag og følger hermed Liverpool ud af årets Europa League.


Af: Rasmus Svendstrup Inden for Formel 1 findes der nogle levende legender, og nogle som døde af deres sport. En af de største døde legender hedder Ayrton Senna. Ham vil jeg her lave et portræt af. Fakta om Ayrton Senna Ayrton Senna Da Silva var en brasiliansk racerkører. Han blev født d. 21. marts 1960 og døde 1. maj 1994, på Imola banen i Italien, som det år var San Marinos grand prix. Ayrton Senna er begravet udenfor Interlagos banen i Brasilien, hvor der også køres formel 1. Ayrtons succes Ayrton Senna har kørt formel 1 siden 1983, i de 11 år nåede han at køre 162 løb, hvor de 41 af dem blev sejre. Han vandt 3 verdensmesterskaber, i 1988, 1990 og 1991. Han nåede også at


starte 65 gange fra Pole Position, som er førstepladsen i startrækkefølgen. Sennas største rival Ayrton Sennas største rival var Alain Prost fra Frankrig, efter de dueller mellem Senna og Prost som jeg har set, har der været kamp mellem de to herrer. Sennas Død Ayrton Senna døde den 1. maj 1994. Før sæsonstarten 1994 skiftede Ayrton til Williams. Senna døde dagen efter østrigeren Roland Ratzenberger. Da Sennas Williams kom til Tamburello svinget på en omgang, kørte Sennas bil ligeud i stedet for at køre til højre, som svinget er. Jeg har læst at det formentlig er tandstangen i Sennas bil som knækkede over, Senna selv var ikke skyld i ulykken. Verdensmesteren fra 1994 var Michael Schumacher, som dengang kørte for Benneton, dette var for øvrigt Michael Schumachers første VM titel.


Ved sæsonafslutningen sagde han på engelsk, oversat til dansk: ”Jeg vil dedikere denne titel til Ayrton fordi han ikke har været til stede i resten af sæsonen. Hvad der skete efter Sennas uheld Efter Sennas død ændrede man Tamburello kurven, sådan at det i dag er en chikane, hvor man drejer både til højre og til venstre, i stedet for kun den ene vej som det var før 1994. Ayrton Senna var den sidste Formel 1 kører, som blev dræbt under løb. Mit syn på Ayrton Senna Jeg synes at Ayrton Senna er en af de største Formel 1 kørere i historien. Med hensyn til kørernes sikkerhed synes jeg også at det er godt, at man har lavet det mere sikkert at køre formel 1 uden at blive dræbt. Jeg ser så mange formel 1 løb, som jeg kan komme til. I Danmark bliver formel 1 sendt på TV3 Puls.


Bayern banket af Inter:

Efter en 1-0 sejr I den første af to 1/8 finaler mod Inter I Milano skulle man mene at Bayern München havde skabt sig et fint udgangspunkt inden returmødet tirsdag aften. Bayern spillede også flot i returkampens 1. halvleg, men efter pausen mistede tyskerne momentum og det blev straffet nådesløst af de forsvarende vindere der vandt 3-2 og derfor gik videre på reglen om flest scorede udebanemål.

De er videre i CL: Inter, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Manchester United, FC Barcelona, Schalke 04, Chelsea og Tottenham.

Lodtrækningen til kvartfinalerne finder sted i dag.


Af: Jens Vest Berntsen

Japan truet af udslip: Fredagens jordskælv var det værste Japan havde oplevet i over 100 år, og dødstallet kan stige yderligere efter en atomreaktor er i fare for at nedsmelte. Flere 1000 mennesker er allerede evakueret, og får dessiner om at skulle holde sig inden døre. Natten mellem mandag og tirsdag gennemgik den anden bygning en voldsom eksplosion. Katastrofens omfang er på højde med den som fandt sted i Ukraine i 1986.

Lyngby ville, men kunne ikke: Mandagens superligakamp mellem OB og Lyngby blev en spændende og højdramatisk kamp med tænding på, specielt efter pausen. Lyngby havde ligesom i forårspremieren ikke meget at byde på, og denne gang havde de heller ikke heldet med sig. Bedste forsøg stod Kim Aabech for, da han forsøgte sig med et langskud. OB har en ung komet. Han bærer navnet Rasmus Falk. I går debuterede han på førsteholdet og fik en superdebut med to mål. Rune Pedersen havde dog en finger med i spillet ved Falks ene scoring. OB vandt 2-0 og overtager andenpladsen i ligaen.


Af: Jens Berntsen

I 2009/10 sæsonen trådte den nyeste TV-aftale i kraft. Den nye Canal 9 fik lov til at vise to ugentlige kampe om søndagen på tv. Kl. 14.00 og kl. 16.00. Dermed kunne TV2 Sport også vise den anden kl. 16.00 kamp direkte som de ikke kunne før. 3+ har mistet lørdagskampen som de havde glæde af at have i små 7 år. TV2 Sport viser således lørdagskampen nu. 3+ har derfor kun rettigheder til at vise den sene kamp søndag, hvor de altid udvælger den bedste af slagsen i spillerunden. Dermed bliver der satset hårdt på fodbolden på 3+ der også viser live-programmet Onside hver søndag aften. I 2007 blev TV2 sport efter en masse skænderi godkendt, og det var der mange som var temmelig utilfredse med. Det gjorde runden meget spredt og medførte til at man brød en god gammel dansk tradition med at spille søndag kl. 15.00. Specielt mandagskampene var man skeptisk overfor. Tidligere havde man mandagskampe men der blev


de aldrig nogen stor succes for tilskuere. Men helt ærligt. Det er sku heller ikke ret mange der kan komme fra København til Aalborg på en mandag hvor arbejdet kalder igen tirsdag morgen. Men mandagskampe er ikke en sjældenhed. Også i England, Norge og Sverige spiller man med det. Og nu er det også blevet indført i Spanien. Er det ikke for pengenes skyld havde det været uforsvarligt. Fredagskampe kunne måske være en mulighed fra sæsonen 2012/13 hvor en ny aftale træder i kraft. DR1 vil muligvis få rettighederne og overtage 3+´s nuværende live dækning søndag aften.


Af: Jens Vest Berntsen

Onsdag kl. 18.00

Silkeborg er eneste ubesejrede mandskab i foråret, og den gode stime kan sagtens fortsætte når SønderjyskE kommer på besøg. SønderjyskE har indtil videre hentet 2 sejre i foråret, og selvom Silkeborg i denne sæson har haft taget på Haderslev-klubben kan den vel godt drille spillerne fra Søhøjlandet. Onsdag kl. 20.00

Det er en vigtig kamp for begge mandskaber. Både for AaB og Randers FC. Med sejren i Brøndby har hjemmeholdet fået selvtilliden tilbage og derfor kunne det også godt ligne en ny sejr når Randers der på det seneste ikke har spillet prangende kommer forbi. Kronjyderne har dog skabt forholdsvis grobund til bundpladserne. Torsdag kl. 14.00

Fynboerne kunne have lagt yderligere afstand til Brøndby hvis de havde holdt føringen mod FC Midtjylland. Men det ville Danny Olsen der udlignede ikke være med til. Nordsjælland skal tage nedrykningen meget alvorligt hvis de taber i Odense. OB kan samtidig holde Brøndby solidt på afstand med 3 point.


Torsdag kl. 16.00

Lyngby har ikke slået FC København siden 2000 så det ville i tilfælde af Lyngby-sejr være den første af slagsen i 11 år. Måske skal dette være dagen det sker. FC København har været meget ramt af snak om salg og tv-aftaler de sidste par dage og det kan måske godt smitte af på spillet. Men vinder de er de danske mestre for niende gang. Torsdag kl. 16.00

FC Midtjylland har siden forårspremieren mod FC København ikke prøvet at smage sejrens sødme, så skal midtjyderne tale med om andenpladsen skal denne kamp altså bare vindes. AC Horsens er ligaens mindst scorende mandskab med blot 21 mål i indeværende sæson. Og Herning er ikke et sted man bare lige vinder. Torsdag kl. 18.00

Brøndby tager skærtorsdag i mod endnu et bundhold, og de blå-gule har ikke råd til en ny svipser. Det ville simpelthen ikke være til at bære for den hæderkronede klub der går efter sølvmedaljerne. Esbjerg plejer at yde fin modstand når de gæster Brøndby. Spiller de som i de seneste fire kampe er det ikke umuligt, og Brøndby er uden Mikael Krohn-Dehli og Mikael Nilsson og må dermed betegnes som svækket.


1. FC København 2. OB 3. Brøndby 4. FC Midtjylland 5. Silkeborg 6. AaB 7. AC Horsens 8. FC Nordsjælland 9. Randers FC 10. Lyngby Nedrykkerne bliver SønderjyskE og Esbjerg fB

Fakta: AC Horsens: AC Horsens formåede senest at tage point i Brøndby og når man kan gøre det på én af Danmarks vanskeligste udebaner Brøndby Stadion er man nødvendigvis berettiget til endnu en sæson blandt landets 12 bedste klubber. Horsens har også 2 gange besejret OB på Casa Arena. Det siger noget om råstyrke. Målene er stadig for få. Men jeg vurderer klubben stærk nok til en syvendeplads.


Fakta: Brøndby IF: Brøndby har fået stabiliseret defensiven der ikke har lukket mål ind de seneste 3 kampe og offensivt viste lovende takter i Randers 2. påskedag. Men hvis man vil tale sølvmedaljer og Champions League SKAL man kunne slå Horsens i egen hule. Det formåede de blå-gule ikke og der venter dem et meget vanskeligt opgør mod bysbørnene fra FC København i deres kommende kamp medens OB har hjemmekamp mod tarmløse Esbjerg på TRE-FOR park mandag aften. Brøndby kan dog heldigvis for dem drage fordel af hjemmebane. Men som jeg ser det må de nøjes med en tredjeplads og Europa League deltagelse i den kommende sæson.

Fakta: Esbjerg fB: Missionen er ikke umulig for vestjyderne men det begynder at se meget svært ud hvis de taber til OB mandag aften. 2-1 sejren i onsdagens pokalkamp mod FC Midtjylland kan selvfølgelig have givet fornyet gejst til de (striwede) vestjyder, men i mine øjne har de ikke været gode nok til at lukke kampene og jeg regner ikke med at de spiller superliga efter sommerferien.


Fakta: FC København: FC København er allerede danske mestre så deres placering er eneste (sikre) af slagsen. Der er ikke så meget at sige. FCK er Danmarks klart bedste hold lige nu.

Fakta: FC Midtjylland: FC Midtjylland har mange spændende unge talenter på holdet, men de svinger meget. I foråret har jeg ikke været synderligt imponeret af dem, og eneste lyspunkt var vel 2-0 sejren over FC København i forårspremieren d. 6 marts. Jeg ser dog ikke deres fjerdeplads komme i fare. Selvom de måske burde gå efter noget mere. Men sådan bliver det ikke i år.

Fakta: FC Nordsjælland: Med en dårlig økonomi er man naturligvis nødt til at satse på egen avl og hvis der er nogen der kan finde ud af det så er det Nordsjælland der de senere år har været leverandør af flere topscorere til større klubber. Nordsjælland kommer til at skulle kæmpe hårdt for at sikre superligaeksistensen men tror det lykkedes for dem at holde nedrykningen på afstand og sikre sig en ottendeplads.


Fakta: Lyngby Boldklub: Lyngby var nok på forhånd dømt til nedrykning af de fleste eksperter men jeg ser dem ikke som nedrykker. De får altid smøget ærmerne op når det virkelig brænder på og søndagens 1-0 sejr over lokalrivalen FC Nordsjælland bringer dem faktisk op på en syvendeplads. Den placering har de dog næppe efter de sidste 5 spillerunder. En plads lige over de 2 nedrykkere er det mest realistiske bud fra mig.

Fakta: Odense Boldklub: OB har de seneste 2 år fået sølv og som jeg ser det bliver det også resultatet efter denne sæsons superliga. De har fået smag for det, fynboerne. Og Brøndby og FC Midtjylland har ikke imponeret

Fakta: Randers FC: Randrusianerne har haft et elendigt forår og selvom Peter Elstrups tropper søndag fik vendt det der lignede et nyt nederlag søndag i Silkeborg er der ikke selvtillid i den kronjyske trup. Men de har kvaliteterne og spillerne til at kunne spille med i Superligaen. Derfor bliver de. Med en niendeplads til følge.


Fakta: Silkeborg IF: Den nuværende femteplads burde Silkeborg kunne holde. Konkurrenterne er ikke bedre og Silkeborg har formået at spille rimelig stabilt i foråret selvom det var bittert for dem at de ikke vandt mod Randers.

Fakta: SønderjyskE: SønderjyskE har ikke spillet som noget superligahold i de sidste par kampe og det har nu blandet dem helt ind i nedrykningsgarnet hvor de sidste 5 runder bliver svære og seje. I mine øjne ligner de en nedrykker.

Fakta: AaB: Et vissent og trist AaB-mandskab kunne se sig selv overvintre på rækkens sidsteplads efter en nedsabling på 0-6 til OB i Odense. Siden er der kommet større profiler til klubben der nu omsider har brudt den negative spiral. Lørdagens 2-0 sejr over FC Midtjylland kan få kolossal betydning for nordjyderne. Jeg tror faktisk de ender på sjettepladsen.


Af: Jens Vest Berntsen

Semifinale: Tirsdag d. 3. maj 2011 Barcelona-Real Madrid kl. 20.45. Presset ligger på Reals skuldre efter nederlaget hjemme på Bernabeu i onsdags. Det kræver en noget bedre indstilling end sidst, men Barcelona tabte jo i weekenden. Så måske kan gæsterne lukrere lidt på det.

Jens´ Champions League odds:

Mester: FC Barcelona

Nr. 2. Manchester United

Fakta: FC Barcelona: Barcelona er i mine øjne verdens bedste klubhold og jeg tror ikke der er nogen der kan standse dem i år. De har et skræmmende stærkt angreb med David Villa og Lionel Messi (verdens bedste fodboldspiller 2010). Jeg føler mig ganske overbevist om, at de i 2011 vil stå med trofæet igen efter et års pause.


Fakta: Manchester United: De smider ikke en 2-0 føring væk på eget græs mod et hold der i realiteten stadig kan rykke ud af Bundesligaen på hjemmebane. Så United går med næsten 100 % sikkerhed i finalen. Men de må nøjes med rollen som sorteper mod Barcelona.

Fakta: Real Madrid: Camp Nou er ikke et sted man bare lige tager hen og vinder, så der venter dem en ikke umulig, men næsten umulig opgave når de gæster Barcelona tirsdag aften. Derfor tror jeg ikke så meget på dem længere.

Fakta: Schalke 04: Nok den største overraskelse i dette års Champions League. De overbeviste i den grad i kvartfinalerne mod Inter, som blev slået samlet med 7-3. Derfor kunne man måske tro, at de også kunne være i stand til at drille selveste Manchester United, men med et 02 nederlag hjemme i Gelsenkirchen i første kamp, er der ikke meget der tyder på, at Schalke når i finalen.


Af Linda Hvidsten

Mandag den 9. maj 2011 skete der et tragisk dødsfald under cykelløbet Giro d'Italia du kan læse mere om det længere nede i min artikel. Om Wouter Weylandts Wouter Weylandts var en Belgisk cykelrytter som blev født i 1984. Igennem 6 år kørte han for det Belgiske cykel hold Quick Step Davitsmon. Da det nye hold fra Luxembourg Leopard Trek startede valgte Wouter Weylandts at skifte. Han var kæreste med Sophie de havde sammen et barn og ventede endnu et til efteråret. Det tragiske dødsfald Den sidste dag for Wouter Weylandts blev den 9 maj 2011. Her døde han efter et voldsomt styrt ned af Passo del Bocco og døde heldigvis hvis man kan sige det sådan så døde han på stedet og har ikke mærket noget. Men allerede inden løbet havde han været nervøs, før denne etape havde han skrevet en sms til sin manager om at han var nervøs for ruten. Ærede ham den 10 maj. Dagen efter dødsfaldet besluttede man at køre en stille og rolig etape for at mindes Wouter Weylandts. Hans hold Leopard Trek kørte alle over målstregen samlet i Livorno. Efter denne etape valgte Leopard Trek holdet at forlade løbet.


Af: Tine Larsen

Da jeg hvert år med interesse følger cykelløbet Tour de France har jeg valgt at skrive en artikel om løbet. Tour de France er verdens største og hårdeste cykelløb som afvikles over 3 uger med start i enten Frankrig eller et af de omkringliggende lande. I år startede løbet d 2 juli hvor rytterne skulle ud på en 191 kilometer lang rute, hvilket ikke er udsædvanligt, men man havde i år valgt ikke at køre prolog, hvilket man ellers plejer at starte løbet med. Den 3. juli gjaldt det så holdtidskørsel, hvilket vil sige at hvert hold bliver sendt af sted på en rute som så skal gennemkøres så hurtigt som muligt. Denne rute var i år på 23 kilometer. 3 etape som var på 198 kilometer blev vundet af, Tyler Farar, en amerikansk rytter, hvilket var godt idet d. 4. juli er Amerikas uafhængigsdag.


Løbet føres i øjeblikket af Thor Hushovd men det kan jo hurtigt ændre sig, når løbet når frem til bjergene. I øjeblikket kører de i det område som hedder Bretagne. Der er 5 danskere med i løbet, nemlig Chris Anker Sørensen som bærer trøje nr. 6. Nicki Sørensen med trøje nr. 7 og Brian Vandborg bærer trøje nr. 9. De kører alle 3 for Saxo Bank, hvor holdejeren hedder Bjarne Riis. Jacob Fuglsang kører for Leopard. Han har trøje. nr. 13. Lars Bak, som er debutant i Tour de France, kører for HTC – Highroad.

Sport 2011 med forside  

Sport 2011 nu med forside