Page 1

Portræt af Sir Sean Connery Af: Rasmus Svendstrup.

Jeg har en del film med James Bond hjemme hos mig selv. Den skuespiller som er mest kendt for at spille Bond, er Sean Connery. Han er blevet 80 år her i 2010, og derfor synes jeg, det kunne være sjovt at skrive et portræt af ham. Fakta om Sir Sean Connery Sean Connery blev oprindelig døbt Thomas Sean Connery, men er mest kendt uden Thomas. Han er født d. 25. februar 1930 i Edinburgh i Skotland. Han blev adlet i 1999, hvilket giver ham ret til at kalde sig Sir foran sit navn. Sir Sean Connery.

Rollen som James Bond Sean Connerys gennembrud på film blev i 1962 som agent 007, James Bond. Her indspillede han filmen ”Dr. No,”. Senere fulgte seks andre film plus hans comeback i filmen “Never say never again”. I en af de øvrige roller i denne sidste film ses den engelske skuespiller Rowan Sean Connery som James Bond

Atkinson, som senere blev kendt som Mr. Bean. Efter Sean Connery var det blandt andet

Roger Moore, som også spillede Bond.


Efter James Bond I 1986 spillede han Franciskanermunken William af Baskerville i filmen Rosens Navn. I 1987 havde Sean en rolle i filmen ”De uovervindelige”, hvor han spillede Mike Malone. Han fik en Oscar for bedste birolle i den film, Sean Connery er også en af dem hvis underskrift og håndaftryk, man kan se i Hollywood, USA.

plus han vandt en Golden Globe, også for bedste birolle i filmen. I 1989 spillede han Indiana Jones’ far

i ”Indiana Jones og det sidste korstog”. Sidenhen har Sean blandt andet spillet overfor Cathrine Zeta Jones i filmen ”Lokkeduen”, her spiller han spion. Den kendte Hollywood instruktør Steven Spielberg har sagt følgende om Sean Connery: ”There are seven genuine movie stars in the world today, and Sean is one of them”. Oversat til dansk: ”Der er syv ægte filmstjerner i dag, og Sean er en af dem.”

Sean Connery og Harrison Ford som far og søn i ”Indiana Jones og det sidste Korstog” fra 1989.


Mit syn på Sean Connery Jeg synes selv, at Sean Connery var en af de bedste til at spille James Bond. Som jeg skrev i min indledning, har jeg en del film med Sean Connery som Bond. Jeg har blandt andet ”Goldfinger” fra 1964 og ”Diamonds are forever” fra Artiklens forfatter med en Papfigur af Sean Connery som

1971. Den engelske skuespiller Roger

James Bond. Til højre kan man

Moore, som også spillede Bond, lagde

se en Aston Martin DB5 som der

lidt mere engelsk humor ind i rollen. Der

blev brugt i filmen ”Goldfinger”. Både figuren og bilen kan ses på

er for eksempel en scene hvor han skal

Strøjersamlingen i Vedstaarup

sige farvel til en dame, i filmen ”The Spy

udenfor Assens.

who loved me” fra 1977, hvor damen

siger: ”James, I need you”. Hertil svarer James: ”So does England”. På dansk siger damen: ”James, jeg har brug for dig”, hvortil James svarer: ”Det har England også”.

Sir Sean Connery  
Sir Sean Connery  

Rasmus har skrevet et portræt af skuespilleren Sean Conney