Page 1

Af: Linda Hvidsten

Idéen til artiklen Bostedet Knagegården havde 20 års jubilæum den 1. Oktober. Derfor har jeg valgt at lave en artikel om, hvordan Knagegården startede, og hvad der sket siden.

Sådan blev Knagegården til Knagegården blev grundlagt i 1990 som opholdsted af Helle og Jørgen Knage. Det skulle være et tilbud for voksne udviklingshæmmede. Inden da havde der været familiepleje i 5 år, men efter mange opfordringer startede de så Knagegården op som et bosted for 4 voksne udviklingshæmmede. Siden da er der sket en stor udvikling. Der er nu ti beboere på Knagegården, og i 2004 overtog Susan (Knage) Møller jobbet som leder på stedet, efter at Helle og Jørgen valgte at trække sig tilbage.


Om Knagegården Knagegården er et lille opholdsted for ti udviklingshæmmede. Der er fire badeværelser; et til personalet og tre til beboerne. På Knagegården er der 18 personaler ansat, og det dækker over køkkenpersonale, pedel, vikarer, bogholder, souschef, leder og alle de andre ansatte. Der er vågen nattevagt.

Dagligdagen Knagegården er ikke kun et bosted. Det er også dagsbeskæftigelse for seks af beboerne. Her laver de, for det meste, brugskunst. Ellers er der mulighed for at gå til banko i Fangel forsamlingshus og til bowling i City Bowling. I huset har alle små opgaver, for at dagligdagen kan fungere. Der er nogen, der har maddag med opvask og andre har støvsugning og gulvvask.

Fremtiden på Knagegården Det er meningen, at der skal bygges lejligheder til 13 personer. Der vil dog stadigvæk være værelser til de beboere, der ønsker det. Lejlighederne kommer til at bestå af et køkkenalrum, en gang, et badeværelse og et soveværelse.


20års jubilæum Fredag den 1. oktober kunne Knagegården så fejre sit 20års jubilæum.

Først var der reception på Fangel Kro og Hotel med othellolagkage og boller for alle, der havde lyst til at komme og ønske tillykke. Palle Krabbe var kommet for at spille musik for os, og politikeren Merete Østerby holdt en tale for os.

Senere skulle beboere, personale, påhæng og bestyrelse fejre fødselsdag i forsamlingshuset, hvor Johnny Bystrup havde lavet maden. Som underholdning havde man lejet Svend Bendt og Gunner. De lavede så god underholdning, at man helt glemte at spise! Der var også tid til taler af både chefen og souschefen. Resten af aftenen forløb stille og roligt.

Mit forhold til Knagegåden Jeg har kun boet på Knagegåden i 1 år og 4 måneder, men jeg synes, det er det bedste sted, jeg har boet. De er gode til at uddele omsorg og er der, hvis man har behov for det. Jeg kunne ikke forstille mig at bo andre steder end på Knagegården.

Knagegården  

Linda har skrevet en artikel om sit eget bosted Knagegården i Odense Kommune

Knagegården  

Linda har skrevet en artikel om sit eget bosted Knagegården i Odense Kommune