Page 3

71_Layout 1 2012.04.26. 11:56 Page 3

ta r ta l om TOP3

Középpontban Bűzbomba

A

ki naponta ingázik tömegközlekedési eszközön, az sok mindent lát, hall, tapasztal és érez. Érezni lehet az illatot, amelyből néha a kevesebb még élvezhető is lenne, majd a szagot, amitől az ember gyomra gyakran felkavarodik. Az én szagos monológom nem hétköznapi esetből fakad. A szag Nagy Erika tud lenni elviselhető, orrfacsaró és bizony néha olyan is, hogy keresni kell az egérutat arra az esetre, ha a gyomor tűrőképessége már nem bírná tovább. Én még ilyen helyzetben soha nem voltam. Eddig. Megnyugtatott azonban, hogy nem csak én éreztem a bűzt, bár ez még nem szerzett örömöt, ezzel még semmi nem volt rendben. Sok mindennel egyet tudok érteni. Megértem, hogy nem vagyunk egyformák, hogy van, aki tisztálkodik rendesen, viszont van olyan is, aki fütyül arra, mi árad ki a testéből, ruhájából. De akkor legalább ne utazzék közösségi közlekedéssel. Vagy legalább előtte zuhanyozzon le. Imádom a kutyákat, de amikor egy zsúfolt buszon azt érzem, hogy össze vagyok zárva ápolatlan ebekkel, érzem a vizeletük szúrós szagát, az bizony elviselhetetlen. Még egy alkalommal is, nem pedig úgy, hogy naponta kell ezt átélni. Mert a mi útitársunk naponta ingázik, árulja a négylábúit és egyéb portékáit, ami nem baj, mert neki is meg kell élnie valamiből. De! Meg kellene tanulnia az emberi együttélés alapvető normáit. Érzékelni az emberek felháborodását, megrökönyödését, amit az orrfacsaró bűzzel vált ki. Nekem már többször is sikerült időben friss levegőhöz jutnom, ahol egy idő után a köhögésem is szűnni kezdett, és a gyomrom kavargása is alábbhagyott. Egyre többen vannak így azon a bizonyos járaton. Akik már a célállomás első megállójánál ugranak ki, s nem a végállomásnál szállnak le, csakhogy friss levegőt szippantsanak. Ami szintén nem teljesen normális. Vagy igen?

I MPRES S Z UM ▼

SZeMÉLYiSÉGek 8 10 12 18 21

Robert Fico Kormos Anett Fekete László Hölgye István Boros Erzsébet

4 14 22 24 26 28 29 31 32 33 34 35 36

Megyercs Győri Nemzeti Színház Diszkó-körkép Dohányzás, mint drog Bulvár Álomélet Heti horoszkóp Anyagi rászorultság Kezdd önmagadon! Jó tanácsok tavaszra Okos kutyák, szép kutyák Bűnügy Tojásmizéria

Mindennapok

sport 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

Bekerülnek a rekordok könyvébe Kyparissi Viki a döntőben Csütörtököt mondtak Futballmenetrend Az év sportolói Somorján Piroslott a magyariaknak Galántai winterliga Tavaszi kikelet Nyárasdon Werner Lorant a DAC edzője F-1: Alonso-győzelem

Fotók a címoldalon: Bodó Károly, Deutsch Attila, Bársony Bence és archív felvételek.

A hét legérdekesebb témái Hetvennég y évesen hagyta ott a katedrát, de ha tehetné, még ma is tanítana. Hölgye István tanár urat, a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium volt szlovák szakos pedagógusát otthonában látogattuk meg.

Kommandósok hatoltak be múlt kedden hajnalban a négy település tizenegy házába. Értesüléseink szerint K. Krisztiánt és több társát keresték, miközben a szükségesnél jóval durvábban viselkedtek a megriadt lakókkal.

Lapzártakor érkezett a hír: a sárga-kékek régi-új edzője Werner L o r a n t (2008/2009ben irányította a csapatot), asszisztensei az eddigi vezetőedző, Németh Krisztián, illetve Simon Gyula lesznek.

Főszerkesztő: Angyal Sándor (foszerkeszto@infocsallokoz.sk). Főszerkesztő-helyettes: Lelkes Vince (sport@infocsallokoz.sk). Főmunkatárs: Szilvássy József (riport@infocsallokoz.sk). Szerkesztők: Kiss Balázs, Szabó Csilla (hirek@infocsallokoz.sk). Fotóriporter: Bodó Károly. Grafikai előkészítés és marketingvezető: Pászti Zsolt (marketing@infocsallokoz.sk). Operatív munkatárs: Bódis Zoltán (info@infocsallokoz.sk). Szerkesztőség: InfoCsallóköz, s.r.o., Poštová 367/1, 929 01 Dunajská Streda. Regisztrációs szám: EV 4525/12. ISSN 1338-6433. ELőFIZETÉS LEHETSÉGES A SZERKESZTőSÉG CíMÉN. Nyomja: NAVI GRAF, s.r.o., Vozokany; PALATIA Nyomda és Kiadó Kft., Győr. Lapterjesztés: D. A. Czvedler Kft. - Somorja, Petit Press és más magánterjesztők. Laprendelés, hirdetésfelvétel: a szerkesztőség címén, illetve az alábbi telefonszámon: +421911/802-862. A szerkesztőség és a kiadó nem vállal felelősséget a lapban megjelent hirdetések tartalmáért és nyelvi színvonaláért. Az elhelyezett fizetett politikai hirdetések nem tükrözik a szerkesztőség vagy a kiadó véleményét. Minden szerzői jog fenntartva.

InfoCsallóköz hetilap 10. szám  

InfoCsallóköz hetilap 10. szám

Advertisement