Page 9

POLITIC

PAG. 9

Liviu Voinea – secretar de stat în Ministerul Finanţelor

Liviu Voinea a devenit, oficial, secretar de stat în Ministerul Finanţelor după ce premierul Victor Ponta a semnat, în decursul zilei de astăzi, decizia de numire. Învestirea a fost prefigurată de premier într-o declaraţie în care a vorbit despre colaborarea sa cu Voinea privind programul economic al României. Liviu Voinea este economist şi profesează în mediul academic drept conferenţiar universitar la SNSPA.

Oprescu promite două noi centre universitare

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, îşi propune să construiască două noi centre universitare la marginea Capitalei în cazul în care va fi reales în funcţie. Prezent la cel de-al cincilea Congres al Studenţilor din România, acesta a afirmat că, prin realizarea acestui proiect, doreşte să le ofere studenţilor un cadru prielnic atât de studiu, cât şi de distracţie. „Nu mă refer la apă-canal, ci mă refer la transport şi la a găsi tot ceea ce trebuie să găsească un student în campus, de la distracţie până la învăţat.“

Fostul şef CNAS pune beţe în roate Guvernului Ponta

Numiri pe criterii

de competenţă

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Lucian Duţă a fost acuzat, în repetate rânduri, de premierul Victor Ponta, că ar fi încercat să creeze probleme noului Cabinet. Conform declaraţiilor acestuia, Duţă ar fi semnat facturi în valoare de 400 milioane de euro, lucru ce a generat un risc major ca România să rămână în perioada imediat următoare fără medicamente. Ponta a precizat că va cere organelor competente să verifice activitatea desfăşurată de fostul preşedinte al Casei.

modernă la Arena în Guvernul Ponta Parcare Naţională

A doua etapă a numirilor în Guvernul Ponta, desemnarea secretarilor de stat, pare să continue în linia angajamentului luat de Victor Ponta de a face selecţia pe baza experienţei, competenţei şi integrităţii. Liberalii au validat, luni, lista cu persoanele susţinute pentru ocuparea funcţiilor de secretar de stat în noul guvern. Oameni ca: Ovidiu Artopolescu, CEO al Microsoft România, Claudiu Doltu, doctor în ştiinţe economice, profesor la Academia de Studii Economice Bucureşti şi fost secretar de stat în Guvernul Tăriceanu, Denisa Pătraşcu, tehnocrat, fost secretar de stat în Guvernul Tăriceanu, sunt numiri ce au competenţa drept criteriu de eligibilitate.

La MAE rămân în funcţie doi secretari de stat Potrivit declaraţiilor premierului Victor Ponta, criteriul competenţei a fost considerat principal, înaintea celui al apartenenţei politice, motiv pentru care doi secretari de stat de la MAE,

Bogdan Aurescu şi Luminiţa Odobescu, rămân în funcţii. Din acelaşi motiv, nici noul şef al ANAF nu va fi schimbat dacă acesta îşi va îndeplini obiectivele. Ponta a precizat că vor mai rămâne în funcţii şi alţi secretari de stat din fosta guvernare. Aurescu se bucură şi de sprijinul noului ministru de externe, Andrei Marga. „Bogdan Aurescu este de departe cel mai bun jurist în relaţiile externe ale României. Din păcate, România are puţini jurişti care s-au aplecat ca şi carieră asupra detaliilor acestor relaţii. Personal, voi fi foarte încântat să lucrez cu Bogdan Aurescu“, a declarat Andrei Marga.

Plecări din structurile guvernamentale Primele decizii luate de noul Cabi-

net au vizat o reorganizare a conducerii instituţiilor, îndepărtând astfel pericolul pentru buna funcţionare a acestora, după cum a precizat Victor Ponta. „Am demis-o pe şefa de la ANRMAP, pe cei de la Cadastru, pe cei de la Inspectoratul în Construcţii, pe şeful de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fără a numi pe altcineva în loc. Dacă vă uitaţi, ştiţi la fel de bine că acei şefi aparţineau toţi unui grup ilicit de interese din zona PDL şi a liderilor PDL. Acestor oameni din prima zi le-am luat dreptul de semnătură, pentru a nu mai semna.“ Ponta l-a acuzat şi pe fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, că înainte de a-şi prezenta demisia a semnat facturi în valoare de patru milioane de euro. Ponta a anunţat că va cere organelor de stat să verifice activitatea acestuia.

Luni, 14 mai, primarul general Sorin Oprescu a verificat stadiul lucrărilor la parcarea de la Arena Naţională. Edilul-şef este mulţumit de evoluţia lucrărilor şi a anunţat că în luna iunie parcarea va putea fi dată în folosinţă: „Sunt mulţumit că în mai puţin de un an reuşim să terminăm o parcare ce se ridică la nivelul celor construite în capitalele europene. Astfel, vom pune la dispoziţia cetăţenilor 1.250 de locuri la care se adaugă 116 pentru stafful tehnic“, a precizat Sorin Oprescu. Parcarea de la Arena Naţională este structurată pe trei niveluri, are o capacitate de 1.365 de locuri şi o suprafaţă construită de 32.400 mp. În acest moment, la Arena Naţională sunt disponibile 200 de locuri în parcarea subterană şi alte 500 în curtea stadionului. Directorul Direcţiei Investiţii, Bogdan Hreapcă, a explicat că parcarea va fi dotată cu parazăpezi pentru a putea fi utilizată fără probleme pe timpul iernii, iar fini sajele exterioare vor respecta conceptul de faţadă verde. Reprezentanţii Municipalităţii i-au prezentat primarului general, Sorin Oprescu, placheta oferită de preşedintele UEFA, Michel Platini, Primăriei Capitalei. Prin această plachetă este recunoscut statutul primăriei de proprietar al Arenei Naţionale, dar şi de organizator al Finalei UEFA Europa League. Placheta este expusă în zona VIP a stadionului şi reprezintă dovada bunei organizări a Finalei UEFA Europa League.

Info 3 Plus - 18 mai  

Info 3 Plus - 18 mai

Info 3 Plus - 18 mai  

Info 3 Plus - 18 mai

Advertisement