Page 4

DEZV~LUIRI

PAG. 4

Primarul Liviu Negoiţă a

dintr-un salariu de 1. Are un salariu cu mult peste media unui cetăţean din sectorul 3, dar averea sa nu se justifică nici dacă ar fi fost primar 10 vieţi. Ziarul „Click!“ dezvăluie că Liviu Negoiţă, deşi câştigă circa 4.000 de lei pe lună, este proprietarul câtorva palate luxoase, iar rudele sale locuiesc tot în locuinţe de vis. Pentru locuitori a cumpărat doar... panseluţe la suprapreţ.

Potrivit presei, primarul sectorului 3, pedelistul Liviu Negoiţă, deţine „o vilă la Baloteşti, pe malul lacului, estimată la un milion de euro. Încă una în Paradisul Verde de la Corbeanca, unde locuieşte în prezent. Şi asta nu e totul! Prima soţie şi fiul vitreg locuiesc şi ei «regeşte», iar mama şi fraţii primarului au vile demne de cataloage într-un sat din Brăila. Majoritatea construite din 2004 încoace, de când el este şef peste sectorul 3 al Capitalei“ .

La Baloteşti – imperiu de peste un milion de euro „Chiar pe malul lacului, la Baloteşti, Liviu Negoiţă deţine o locuinţă cu două etaje şi mansardă ce se întinde pe o suprafaţă de 385 de metri pătraţi şi e evaluată de experţi la peste un milion de euro. E o adevărată fortăreaţă, supravegheată de camere video, pentru securitatea primarului, iar întregul domeniu are 4.000 de metri pătraţi. La Corbeanca, în Pa-

Liviu Negoiţă, vecin cu Berlusconi De altfel, potrivit presei centrale, „primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, ar fi achiziţionat, în 2008, un palat de peste două milioane de euro în staţiunea Pianello del Lario, din provincia Como, una dintre zonele exclusiviste din Italia“. Astfel, brăileanul Liviu Negoiţă a devenit vecin cu George Clooney, Silvio Berlusconi, celebrul antrenor Jose Mourinho, magnatul rus Arkady Nevinok şi alte personalităţi mondiale din diverse domenii. Acest aflux de vedete în zonă a dus la creşterea substanţială a preţurilor terenurilor, acestea sărind, în câţiva ani, de la 1.000 de euro pe metru pătrat la 10.000 de euro. Se pare că, deşi iniţial ar fi fost cumpărată pe numele familiei Negoiţă, vila de pe malul lacului Como din Italia figurează în acest moment pe un offshore. „Construit pe o stâncă, «palazzo» are 1.200 de metri pătraţi, trei etaje, piscină şi lift. Iar poziţia lui oferă o fantastică panoramă asupra lacului Como. Când vila nu este locuită, ferestrele sunt protejate de obloane grele de lemn. De întreţinerea clădirii se ocupau italianul Monteleone (considerat «omul de casă» al primarului) şi soţia acestuia. În curtea vilei se ajunge cu maşina, pe un drum tăiat în stâncă, asfaltat“, relatează cancan.ro.

radisul Verde, primarul care îşi doreşte încă un mandat la sectorul 3 şi se pregăteşte acum de alegeri se relaxează într-o altă vilă cochetă, al cărei preţ se apropie lejer de 400.000 de euro“, potrivit click.ro.

Şef peste sector din 2004 Liviu Negoiţă este un brăilean de 50 de ani, licenţiat în Drept. În 1996 a intrat în politică, întâi ca deputat, mandat deţinut până în 2004 pe listele Partidului Democrat. Din 2004 este primar al sectorului 3. Până acum a bifat două portofolii de edil şi îl vrea şi pe al treilea, pe care luptă să-l câştige la alegerile locale de pe 10 iunie 2012. Pe 6 noiembrie 2009, Negoiţă a fost desemnat premier al României de preşedintele Traian Băsescu, dar pentru că nu a reuşit să alcătuiască majoritatea în parlament, a demisionat. În 2005 s-a căsătorit cu Carmen Negoiţă, fost procuror. Cei doi nu au copii.

Prima soţie, vilă în inima Capitalei „Prima soţie a primarului este şi ea «proprietar» de lux. Christiana Mariana Negoiţă deţine o casă impunătoare într-o zonă de lux a Capitalei, pe strada Alexandru Philippide. Casa a fost achiziţionată în 2007, cu 500.000 de euro, de la un controversat om de

Info 3 Plus - 18 mai  

Info 3 Plus - 18 mai

Info 3 Plus - 18 mai  

Info 3 Plus - 18 mai

Advertisement