Page 12

ACTUALITATE

PAG. 12

PDL a furat startul campaniei electorale la Vaslui Partidul Democrat Liberal a încălcat Legea electorală la Vaslui, unde candidatul Dan Marian a început campania cu o zi înainte de startul oficial. Astfel, vasluienii s-au trezit cu pliante electorale în cutiile poştale. Mai mult, în oraş au apărut afişe pe stâlpi şi s-au împărţit tricouri cu sloganul „Pregăteşte-te să joci în echipă“. „E condamnabilă această practică, dar, în acelaşi timp, suntem obişnuiţi cu maniera PDL de a proceda abuziv. Pe de altă parte, alegătorii au primit un semnal bun. I-au identificat pe cei de la PDL, i-au văzut şi de acum ştiu pe cine nu trebuie să voteze“, a declarat Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui şi candidatul din partea USL pentru aceeaşi funcţie.

Ungureanu şi-a arătat faţa pedelistă: intră în campanie cu portocaliii Fostul premier al României Mihai Răzvan Ungureanu a uitat de echidistanţa de care vorbea când era în fruntea guvernului, arătându-şi adevărata faţă: a intrat puternic în politică, susţinând PDL în campania electorală. În speranţa că va mai „spăla“ imaginea partidului, acesta a anunţat că participă la evenimentul de lansare a candidaţilor portocalii din judeţul Sălaj. „Este prima întâlnire de acest gen din seria celor 15-20 pe care Mihai Răzvan Ungureanu şi le-a proiectat în cele 28 de zile de campanie electorală. Este prima întâlnire la care participă – vor urma şi altele, din câte ştiu eu la Braşov, la Baia Mare, la Bacău, la Timişoara, în toată ţara –, întâlniri la care Mihai Răzvan Ungureanu, pe lângă sprijin pentru candidaţii noştri, doreşte să ia pulsul de aici, de la bază, de la rădăcina, de la oamenii care gândesc, simt şi acţionează în spiritul dreptei româneşti şi nu numai“, a explicat Lucian Bode, fostul ministru al economiei.

Candidatul PDL la Primăria Ştefăneşti, reţinut de DNA Şeful ISCR Argeş şi Vâlcea, Valeriu Tudor, care este candidatul PDL la primăria localităţii Ştefăneşti, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare şi dare de mită. Mai mult, alături de el a fost condus la Parchet şi un inspector de la unitatea centrală din Capitală pentru acelaşi tip de infracţiune. Potrivit anchetatorilor, candidatul PDL a luat mită 2.000 de lei de la Inspectoratul de Stat pentru controlul cazanelor, recipientelor sub presiune şi instalaţiilor de ridicat (ISCIR) Bucureşti pentru autorizarea unei firme.

Setea de putere a primarului sectorului 3 l-a făcut să uite de lege şi de bucureşteni. Încă din prima zi în care s-a dat startul campaniei electorale, Liviu Negoiţă şi-a întins afişele fără a mai ţine cont de pistele de biciclişti de pe trotuare.

A blocat pista de biciclişti

CU AFIŞE ELECTORALE Căderea bruscă în sondajele din ultima vreme l-a determinat pe Liviu Negoiţă să folosească orice armă pentru a mai beneficia de un mandat de primar al sectorului 3. Astfel, odată cu începerea campaniei electorale, pedelistul a căutat să îşi pună afişele cât mai la vedere, fără a ţine cont de locurile special destinate pentru acestea. De exemplu, pe Bulevardul Camil Ressu, în apropierea staţiei de metrou Nicolae Grigorescu, Liviu Negoiţă a pus bannerele pe trotuar, blocând pista de biciclişti.

Îşi face campanie pe banii cetăţenilor din sectorul 3 Liviu Negoiţă nu se rezumă la a ignora pistele de biciclete ale cetăţe-

nilor din sector, ci le foloseşte şi banii în scop personal. Pedelistul a împărţit carnete cu bonuri valorice de la Direcţia Socială a Primăriei Sectorului 3 pe copertele cărora a

USL doreşte vot uninominal într-un singur tur Premierul Victor Ponta le-a cerut senatorilor să voteze legea USL care prevede câştigarea mandatelor de parlamentari de cei care obţin cele mai multe voturi în colegiile în care candidează, într-un sistem uninominal majoritar. Proiectul a fost adoptat de Senat cu 77 de voturi „pentru“, 17 abţineri şi nouă voturi „împotrivă“. „Cel de pe primul loc în colegiul său uninominal trebuie să meargă direct în parlament. Alegătorii vor simţi o legătură directă cu cei care candidează şi ies pe primul loc. Guvernul actual susţine această propunere. Vă propun să fiţi de acord cu adoptarea acestei legi deoarece, din punctul de vedere al celor doi iniţiatori – eu şi sena-

torul Crin Antonescu –, în România şi în Europa mişcări politice populiste şi cu foarte puţină responsabilitate pot câştiga într-un vot proporţional o reprezentare parlamentară care va influenţa în sens negativ continuarea democratică şi deciziile politice pe care România le va adopta“, a afirmat preşedintele PSD. Coliderul USL, Crin Antonescu, a completat: „Formula din 2008 s-a dovedit a fi cea mai proastă. Transformă totul într-o loterie inacceptabilă, apar frustrări ale celor care îşi câştigă mandatul şi nu merg în parlament. (...)“. Următorul pas este trecerea de Camera Deputaţilor, unde votul final va fi dat de forul decizional.

fost pusă fotografia lui. Şi pentru a-şi ajuta şi „prietenii portocalii“, Liviu Negoiţă a decis ca beneficiarii să poată folosi tichetele valorice doar în anumite magazine. „Sunt carnete cu nouă sau 10 bonuri valorice de câte 10 lei, împărţite de Direcţia Socială a Primăriei Sectorului 3. (...) Pe banii publici, adunaţi din taxele cetăţenilor, îşi pune el faţa şi îşi face campanie electorală în sectorul 3! Nu este numai o jignire la adresa oamenilor, o bătaie de joc, ci şi o chestiune ilegală să îţi faci campanie electorală pe bani publici. (...) Se specifică faptul că aceste bonuri valorice nu pot fi folosite decât în magazinele menţionate în lista pe care o înmânează Liviu Negoiţă de la primărie. Adică în magazinele-clientelă politică, nu în cele mari, unde marfa este mai ieftină. Îi trimite să cumpere de la buticuri, unde preţurile sunt mai mari, pentru simplul motiv că fac parte din clientela politică a dumnealui. Trebuie ca DNA să ia măsuri ca aceste lucruri să se oprească în România“, a declarat Robert Sorin Negoiţă, candidatul din partea USL la Primăria Sectorului 3.

Info 3 Plus - 18 mai  

Info 3 Plus - 18 mai

Info 3 Plus - 18 mai  

Info 3 Plus - 18 mai

Advertisement