Page 75

Skuespilleren Amrita Acharia snakker ut om verdenssuksessen Game of Thrones, en ­stadig lengsel etter ­Norge og en dramatisk død … Tekst: Ida Grundström Nyberg Du er født i Nepal og oppvokst i Ukraina. Hvordan kom det seg at du flyttet til Norge?

«Jeg flyttet hit sammen med f­ amilien min når jeg da var i ten­ årene. Det var jobben til foreldrene mine som førte oss hit.»

Du bor til daglig i London, hva slags relasjon har du til Norge i dag?

«Det er mitt hjem og jeg r­ egner meg helt klart som norsk mer enn noe annet! Jeg liker menneske her og hvordan de lever livene sine, og ­særlig den norske humoren. I dag pendler jeg mye mellom Norge og London.»

Hva i din karriere har vært ­vanskeligst til nå?

«Det er en veldig usikker bransje … Du blir tøffere med årene.»

amrita ­acharia

Alder: 26 år Bor: London, LA og Norge Karriere: Skuespillere Uanet talent: Flink til

å «rokkeringe». Resirkulerer du: Ja Hva er det beste du gjort for miljøet:

Kjører ikke bil.

Går det engang å forutse en slik suksess som Game of ­Thrones har blitt?

«Jeg ble kjempeglad for det å hatt mulighet å være med i serien så tidlig i karrieren min. Det føles helt fantas­ tisk at den er blitt så godt mottatt og har fått så mange fans i hele verden.» Din karakter Irri i Game of ­Thrones dør, hvordan hadde du forlatt ­serien hvis du fått bestemme selv?

«Det er noe jeg overlater til

75

manus­forfatterne. Jeg syns de valgte en bra slutt, en dramatisk død er ­alltid morsom.»

Har du og din karakter Irri noe ­felles, og noen forskjeller?

«Vi er begge sta og lojale men hun er nok mer naiv enn meg.»

Du har laget noen smalere ­filmer i Norge i det siste. Hvordan var det å gå fra en svær HBO-­produksjon til en mye mindre?

«I am yours var en fin og i­ntim innspilling med en utfordrende rolle­karakter. Og tross at det var en ­mindre produksjon er den blitt godt i mottatt. Filmen er Norge bidrag til Beste utenlandske film ved ­Torontos Internasjonale Filmfestival, det f­ øles fantastisk. Jeg er stolt av filmen, og månedene som kommer blir spen­ nende da den går opp i USA. Stør­ relsen på produksjonen spiller ikke noen rolle når jeg kan relatere til ­historien og den har kvalitet.» Du snakker flere forskjellige språk (ukrainsk, russisk, norsk og ­engelsk), er det noen sjanser for at vi for eksempel får se deg i en ­russisk film snart?

«Det får tiden vise men hvis det dykker opp en god rolle er jeg ­absolutt interessert!» l

Infinitum Magasin #1  
Infinitum Magasin #1  
Advertisement