Page 1

36ste jaargang Februari 2012

Scoutsblad St. Tarcitiusscouts Geel

Verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus


KALENDER 15 – 16 – 17 februari Tarciaanse feesten: Zoals elk jaar zullen de Tarciaanse Feesten ook dit jaar weer doorgaan tijdens het laatste weekend van de krokusvakantie, dit jaar dus op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 februari!

Vrijdagavond: Zwaarbierenavond Zaterdagnamiddag: Spelcafé Zaterdagavond: Quiz


Zondag: Mosseldag Zondag staat er een mosseldag op het programma van 11u30 tot 15u en van 16u tot 19u die door zal gaan in de parochiezaal van Geel St.-Amands. Ons aanbod bestaat uit kleine en grote porties mosselen, ballen in tomatensaus, vol-au-vent, curryworst of kaaskroketten met frietjes of brood. Er is ook een uitgebreid dessertenbuffet. Het is aangeraden om hiervoor in te schrijven zodat we jou een portie kunnen verzekeren (want op = op), dit doe je door een mailtje met je naam en bestelling te sturen naar mosseldag@tarcitius.be of het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

OPROEP: We kunnen altijd enkele vrijwilligers gebruiken die zich geroepen voelen om ons te komen helpen tijdens onze mosseldag. Vele handen maken licht werk. Meer info: sympathisanten@tarcitius.be

GEZOCHT: De scouts is ook opzoek naar 2 ijzeren archiefkasten om ons poetsgerief voor de zaal in op te bergen. contactadres: groepsleiding@tarcitius.be


Maandprogramma KAPOENEN Zondag 3/2: 14u - 17u

BINNENSPEELTUIN

Hoewel buiten spelen ongelofelijk plezant is en het ook één van de moto’s van elke scouts is, is het van tijd tot tijd ook wel eens gezellig om binnen te spelen. Ik spreek hier natuurlijk niet over gezelschapspelletjes of spelconsoles zoals de WII of een Nintendo, maar over een heuse binnenspeeltuin! Rustig stil zitten zal er vandaag dus weeral niet in zitten, snap je hem ;)! Ben je benieuwd welke speeltuin het zal worden? Zeker afkomen dan!! Opgelet: - Wij vragen aan alle leden om vandaag zeker hun sjaaltje aan te doen zodat we iedereen direct herkennen! - We zijn nog op zoek naar enkele ouders die ons met de auto naar de binnenspeeltuin willen brengen. - Ook vragen wij om 3 euro/kind mee te geven. De rest alsook een drankje ter plaatse zal door de takkas worden betaald.


Zondag 10/2: 14u – 17u

STADSSPEL

Vandaag gaan we op een plezante manier onze eigen stad wat beter leren kennen en dit doen we door middel van een stadsspel. Allen paraat om 14u in de Eikevelden… Zondag 17/2:

TARCIAANSE FEESTEN

Deze zondag is het geen activiteit. De scouts houdt namelijk zijn legendarische Tarciaanse feesten. Van zware bieren avond tot een uitdagende quiz. Uiteraard zijn alle leden en ouders hier meer dan welkom! Alle info vind je op www.tarciaansefeesten.be .

Zondag 24/2 14u – 17u:

LEGERTJE

Duizend bommen en granaten… Deze zondag zullen we ons een lekker mannelijk gedragen door legertje te spelen. Niks zo stoer als een echte militair! Trek je camouflagekledij maar aan en schilder je gezicht maar bruin dan kunnen we met zen allen naar leider Stef kijken hoe het echt moet!

Stevige linker Stef, Rik, Vincent en Anton


Maandprogramma WELPEN Het is jaar is nog maar net begonnen en er komt weeral een leuke 2de maand vol met toffe activiteiten aan!! Kei leuk, niet? Verwacht je maar aan een maand vol actie, spanning en kei super leuke toffe megafantastische activiteiten! Zondag 3/2: 10u – 17u WINTERSE TOCHT Het is en blijft een toffe scoutsactiviteit, namelijk een tocht. Maar dit is net zomaar een tocht, dit is een tocht waarbij je het koud winterweer trotseert. Kleed je toch best maar warm aan dat je niet ziek wordt. En vergeet zeker geen vleesje voor op het vuur ‘smiddags. Wees paraat!

Zondag 10/2: 14u – 17u WOUDLOPERSKEUKEN Vandaag gaan we jullie leren koken, en niet zomaar koken, koken als een echte scout!! De standaard recepten zullen zeker aanwezig zijn zoals gekarameliseerde appel, eitjes koken in de appelsien/melk brik, enz… Zeker de moeite om eens te komen kijken!!


Weekend 15 – 16 – 17 /2: TARCIAANSE FEESTEN Dit weekend zal er geen activiteit plaats vinden omdat de Tarcitiusscouts zijn beroemde ‘Tarciaanse Feesten’ houdt. Voor meer info: www.tarciaansefeesten.be

Zondag 24/2: 18u – 20u ÉÉN-TEGEN-ALLEN Lukt het jou om al de opdrachten uit te voeren voor dat de tijd om is? Denk jij dat je met de andere welpen samen kan werken om het doel te bereiken en de leiding te verslaan? Dan is dit dé activiteit voor jou. Kom zeker af en ga de uitdaging aan!!

Scouteske groeten van je leiding Teen, Lrne, Atijn, Soon


Maandprogramma JONGVERKENNERS

Zondag 03/02 10u-13u KOKEN Als echte chef-koks maken we vandaag een ovenheerlijk gerecht waar de leiders achteraf van kunnen smullen. Ook jullie mogen een hapje mee-eten. Slijp dus jullie messen en breng een keukenshort mee.

Zondag 10/02 14u – 17u SCHAATSEN Vandaag gaan we ons op glad ijs begeven. LETTERLIJK! Door onze wafelverkoop, hebben we genoeg centjes verdient om jullie te trakteren op een schaatsbeurt. Kleed je maar lekker warm aan en vergeet je wandjes voor je handjes niet. Dit moet zeker lukken want jullie hebben deze winter al genoeg kunnen oefenen.

Weekend van 15, 16 en 17 februari TARCIAANSE FEESTEN Dit weekend is het tijd voor de Tarciaanse feesten. Geen activiteit dus want jullie leiding zal de handen uit de mouwen moeten steken om geld voor de scouts te verdienen, maar laat niets jullie tegenhouden om je teergeliefde jeugdvereniging te komen steunen en kom gerust een hapje eten en een slokje drinken!


Zondag 24/02 14u-17u

LOKAAL INRICHTEN

Jullie hebben vast al opgemerkt dat er al hard gewerkt is aan ons jongverkennerlokaal. Het werk is nog steeds niet afgelopen en nu is het aan jullie om te brainstorm over leuke ideeĂŤn. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets moois van!

Contactgegevens van de leiding: Jo Lommelen Dries Peters Joris Lievens Mario pattiselano

Kusjes van jullie leiding, Dries, Jo, Joris en Mario!

0498/758211 0494/586320 0499/604932 0483/622847


Maandprogramma VERKENNERS Zondag 3/2 14u -17u GROTE VALSPEELSPEL Wat moet je hier nog bij vertellen. Sommige komen lachend en rijk terug en sommige naakt en huilend. Ik kijk er al naar uit wie er hier afgeript gaat worden. Vergeet ook zeker u fiets niet zodat we zonder veel tijd verlies in Bel kunnen geraken.

Zondag 10/2 9u50 – 17u IJSBEREN Een van DÉ activiteiten die een echte scout toch gehad moet hebben, een koude plons in een frisse zee. Zeker een aanrader en al enkele jaren een traditie van de scouts. Allen paraat om 10 voor 10 aan het station van Geel. Meebrengen: - zwembroek - handdoeken - 5 EURO en misschien een klein beetje zakgeld - genoeg warme kledij - voor degene die het hebben: treinpas


Zondag 17/2 10u – …u HELPEN MOSSELDAG Het is weer zover! Het zijn de tarciaanse feesten en zo als elk jaar komen de leiding enkele handen tekort. Daarom willen we aan jullie vragen of jullie in de loop van de dag niet enkele handjes willen toessteken. Jullie zijn ook altijd welkom om met het gezin te komen genieten van een potje lekkere mosselen.

Zaterdag 23/2 19u – …u STAM Elke maand krijgt een tak een stamavond toegewezen om hun kas te spijzen en deze maand is het aan ons. De leiding bedenkt nog een mega super thema zodat we eens goed kunnen feesten en uit elke man dat binnen wandelt het meeste geld kunnen slagen. Nodig ook zeker al je vrienden uit en maak genoeg reclame!! Het is in je eigen voordeel!

Stevige linker, De verkennerleiding Rob, Nick, Musti en Nie


Maandprogramma Februari 2013  

Maandprogramma Februari 2013.