Page 1

36ste jaargang November 2011

Scoutsblad St. Tarcitius Geel

Verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus


KALENDER Hieronder vinden jullie interessante data voor de maand november die jullie zeker in jullie agenda moeten noteren: 5-6/11 Vorige maand stonden deze er niet door omstandigheden, maar deze maand zijn ze terug te vinden aan ons scoutslokaal: De papiercontainers. Wie thuis teveel papier of karton heeft liggen, mag dit altijd in onze containers komen droppen. 13/11 UNIFORMBEURS: Die dag kunnen jullie hemden, broeken, scouts t-shirten, truien,...samengevat: alle scoutskledij, bestellen na de activiteit in de grote zaal van het nieuwe lokaal! Het is dan onze traditionele uniformbeurs. 25-26/11 WIJNAVONDEN: Dit weekend organiseren wij 2 wijnavonden. Drink je graag wijn, wil verschillende wijnen proeven en dan pas beslissen welke je wil kopen, wil je graag een gezellig avondje stappen, wil je graag de scouts een hart onder de riem steken,... Kom dan zeker l! Lekkere wijn, degustaties, gezellig samen zijn,...wat wil je nog meer? Meer info volgt nog in een flyer!


Maandprogramma KAPOENEN Het scoutsjaar draait al op volle toeren. Ook deze maand hebben we 4 knotsgekke activiteiten op het programma staan! Lees hieronder voor meer informatie. Zondag 6/11: 14u - 17u

EEN TEGEN ALLEN

We hebben een aantal plezante en minder plezante opdrachten die jullie vandaag moeten vervullen binnen 3 uur. Wanneer jullie erin slagen om alle opdrachten te doen, dan mogen jullie een opdracht verzinnen die de leiding voor jullie moet doen! Bv. Pannenkoeken bakken op de volgende activiteit… Zondag 13/11: 14u - 17u

STRATEGO

We gaan één van de bekendere gezelschapsspelen omzetten in een echt spel. We voeren een veldslag als verkenner, mineur, sergeant, luitenant, kapitein, majoor, kolonel, generaal, maarschalk of spion. Pas op voor bommen en probeer de vlag van de tegenpartij te veroveren! Na de activiteit houden we uniformbeurs in ons lokaal, dit wil zeggen dat jullie scoutskledij kunnen passen en eventueel bestellen voor jullie zoonlief.


Zaterdag 19/11: 18u - 21u

GRIEZELTOCHT

Omdat we op griezeltocht gaan, gaat de activiteit door op zaterdagavond. Jullie worden aan het lokaal verwacht en dit liefst verkleed als spook, skelet, vampier of een ander angstaanjagend schepsel! Zaklampen verboden. Luiers toegestaan. Zondag 27/11: 14u - 17u

GEZELSCHAPSSPELEN

Omdat het als iets kouder wordt in deze tijden van het jaar spelen we vandaag in ons lokaal enkele supertoffe gezelschapsspelen! Dus breng allemaal jullie favoriete gezelschapsspel mee.

Natte groeten uit het frisse BelgiĂŤ, Pief, poef & paf


Maandprogramma WELPEN Zondag 6/11: 14-17 uur

BLOEM-SUIKER-ZOUT-TOCHT

Het scoutsjaar is alweer even bezig, hoog tijd dat we onze eerste echte tocht gaan maken. De eerste tocht van het jaar is dan ook geen gewone tocht, maar de bloem-suiker-zout-tocht, waar onze tong serieus op de proef gesteld zal worden. Voor de nieuwe leden die dit concept nog niet kennen, zeker afkomen! Vergeet ook geen fatsoenlijke schoenen mee te nemen zodat we onze eerste tocht zonder bleintjes kunnen afsluiten.

Zondag 13/11: 14-17 uur

STRATEGO

Alweer een klassieker en tevens de favoriet van vele welpen, STRATEGO!!! Meer hoeven wij niet te zeggen over deze geweldige activiteit, alleen zeker komen! Een bericht aan de ouders: vandaag is het uniformbeurs op het lokaal. Heeft je lieve zoon een nieuw hemd, sjaaltje, short of kenteken nodig kom dan zeker na de activiteit een kijkje nemen in het lokaal.


Zondag 20/11: 10-13 uur

WOUDLOPERSKEUKEN

Alweer een geweldige en deze keer ook lekkere scoutsactiviteit: Woudloperskeuken! Kook je graag of zit je gewoon graag rond een vuurtje om dingen op te warmen, dan is dit de ideale activiteit. Opgepast het is van 10u tot 13u vandaag!! Hierbij willen wij extra reclame maken voor onze jaarlijkse WIJNAVOND. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november bent u van harte welkom op onze lokalen om bij een gezellig muziekje enkele (of veel) wijntjes te komen drinken. Moet u nog wijn aanschaffen voor de feestdagen kan dit op onze wijnavond tegen democratische prijzen.

Zondag 27/11: 14-17

GEZELSCHAPSSPELLETJES

Na de voor de leiding en (misschien ook voor enkele ouders ď Š) vermoeiende wijnavonden is het tijd voor een rustige activiteit. Vandaag gaan we gezelschapsspelletjes spelen. Wie wordt vandaag multimiljonair of wie veroverd de wereld? We zullen het vandaag zien. Heb je thuis een spelletje dat je absoluut met je scoutsvrienden wil spelen, zeker meenemen!

Scouteske groeten en een stevige linker, jullie leiding: Nielio, Bernardo, Arno en Musto


Maandprogramma JONGVERKENNERS Zaterdag 05/11: 19u – 22u

GRIEZELTOCHT

Deze zaterdag is het griezeltijd!!! Bereid je alvast voor op de beste griezeltocht ooit. Dit jaar helaas zonder de gidsen, dus we gaan jullie zeker niet sparen! De broekschijters onder ons kunnen misschien best een pamper meenemen! Afspraak op het lokaal. Let er wel op dat het vandaag van 19u tot 22u is.

Zondag 13/11: 14u-17u

STADSSPEL

Aangezien we Geel toch al kennen, gaan we deze keer op verplaatsing. Dit doen we natuurlijk met onze fiets!! Naar waar we gaan en wat we gaan spelen, is nog een verrassing. Tot zondag! Zeker jullie fiets niet vergeten!

Zondag 20/11: 14u-17u

SAUNA

Na vorige week een vermoeiende, maar plezante fietstocht achter de rug te hebben, is het vandaag dan maar eens tijd voor wat wellness. En wat is er meer ontspannend als een zelfgemaakte sauna? Niets, lijkt ons! Neem dus allemaal maar een handdoek en zwemshort mee.


Zondag 27/11: 14u-17u

PISQUIZ

Deze zondag gaan we jullie kennis testen in de vorm van een quiz! Quiz??? Nee, het zal niet zomaar een quiz zijn maar een pisquiz! Dus bereid jullie er alvast op voor om heel hard en snel te moeten drinken!! Allen paraat!!! Stevige linker, Dikke, Stesco, Jo, en Jeroen!


Maandprogramma VERKENNERS Zondag 06/11: 10.00-17.00 uur

RECHTDOORTOCHT

We starten de maand met onze eerste tocht van het jaar, de rechtdoortocht! Geen veld, berg, bos of rivier zal ons in de weg staan! Waar de verkenners marcheren, zal alles moeten wijken! Wees paraat! Meebrengen: -

drankje boterhammen stevige stapschoenen reservekleding

Zondag 13/11: 14.00-17.00 uur

WOUDLOPERSKEUKEN

We leven in een tijdperk waarin kookboeken en kookprogramma’s ons massaal om de oren worden geslagen. De scouts kan natuurlijk niet achterblijven. Daarom doen we vandaag onze eerste kookactiviteit! Maar de verkenners zouden de verkenners natuurlijk niet zijn mochten we geen kleine aanpassing aan onze kookkunsten meegeven. Benieuwd? U weet waar te zijn! Zaterdag 19/11: 19.00-21.00 uur

GRIEZELTOCHT

Jullie zijn op een leeftijd gekomen waarin de meeste onder jullie het horrorgenre wel kunnen appreciĂŤren. Tot ge het zelf


meemaakt! Bereid u voor op de meest angstaanjagende ervaring van uw leven. P.S.: ondergescheten broeken worden niet gedekt door de scoutsverzekering moehahaha Zondag 27/11: 14.00-17.00 uur

SAUNA

Na een stevige tocht en een lekkere maaltijd gaan we vandaag naar de wellness. Of wat voor scoutsnormen voor een wellness kan doorgaan. Heerlijk het vuil uit uw poriĂŤn zweten! Is lekker chillen en niks doen uw ding? Wij dachten van wel ja! Zondag dus 14 verkenners piekfijn in uniform op post! Meebrengen: - zwembroek - handdoek

Scouteske groeten van jullie immer verzorgde leiding, Jozef en Koenraad

P.S.: Zaterdag 12 november doet jullie leiding de stam open op het lokaal vanaf 20.00 uur. Jullie zijn allemaal welkom om gezellig iets te komen drinken. Ook vrienden, lieven, ouders en andere sympathisanten zijn van harte welkom!!!


WINKEL VOOR EN DOOR DE JEUGDBEWEGING


November 2011  
November 2011  

Het maandprogramma van november 2011

Advertisement