Page 1

NOVEMBRE 2008 NÚM 1

NOVEMBRE 2008 2,05€ (CATALUNYA) (Illes Balears 2,25€)

SUBS CR A LA IUT-TE INCL REVISTA! OU G GOR RA Q RATIS UIKS EXCL ILVER USIV A PE R LES 50 PR IMER ES!! pàgin

TRIBUS URBANES ELS DIFERENTS ESTILS DE LA NOVA TENDÈNCIA

a 11

EL BOMBÓ DEL MES

EL MILLOR PASTÍS TE’N XIVEM LA RECEPTA

RICHARD EL NOI “BO” DE LA TELENOVELA

MOTO vs. BICI tots els pros i contres dels dos vehicles

1 MES AL TEU QUIOSC I A LA WEB WWW.REVISTAMOU-TE.CAT CADA


no passa res Tampax Compak. El seu suau aplicador de plàstic llisca fàcilment, aconseguint que el tampó es col·loqui correctament. És petit i retràctil: estira desde la part final de l’aplicador fins que faci “click”. És fàcil i còmode. Vols saber més, aconseguir mostres gratuïtes...? Entra a www.tampax.com

2


NÚMERO 1

NOVEMBRE 2008 NÚM 1

+++++++++++++++++++++++NOVEMBRE 2008 ******************************************** mou-te mou-te mou-te INTRO LA TEVA NOVA REVISTA ES PRESENTA

04

ESTRENES EN CINEMA,TEATRE,TELEVISIÓ...

05

mou-te per la ciutat BICI VS. MOTO TOTS ELS PROS I CONTRES

06

mou-te amb el bombó del mes PABLO VILA COM A RICHARD MOLT PERSONAL

10

mou-te amb estil TRIBUS URBANES LES NOVES TENDÈNCIES

12

COSTUMS QUELCOM EXTRANYS DELS FAMOSOS

13

mou-te a la cuina LA RECEPTA DEL PA DE PESSIC

18

mou-te, no et quedis enrera, pren nota RECOMANATS ÚLTIMS EN MÚSICA, ESPORTS...

20

subscriu-te I EMPORTA’T UNA GORRA QUIKSILVER DE REGAL

Foto: Maria Ricart Estilisme: Inés Tarradellas Maquillatge i Perruqueria: Marta Cirera Roba: Adidas, Pepe Jeans, Accessorize, Converse, Red Tab i Fornarina

3

11


intro Abans de res... prova de contestar a aquestes preguntes: Estàs farta de llegir “cotilleos” cutres i falsos sobre famoses cursis? T’avorreixen els articles que t’ensenyen a “trobar nòvio” o a “estar més prima en una setmana”? T’agradaria llegir sobre l’actualitat lligada als teus interessos? Si les teves respostes són afirmatives, mou-te és la revista que estaves buscant! T’oferim una visió diferent del món que t’envolta, amb coses que t’interessin de debò, com per exemple: oci, esport, altres realitats diferents a la teva, noves tecnologies, notícies sobre famosos, música... i tot això barrejat amb dosis de moda i estilisme (que a totes ens interessa), les previsions del teu horòscop... i sorpreses diferents a cada número! Si estàs avorrida d’estar asseguda al sofà, mirant programes absurds, acosta’t al teu quiosc habitual i aconsegueix l’útim número de mou-te. És lleugera i fàcil de portar al bolso, a la motxilla, a la carpeta... per tenir-la sempre a mà i poder comentar-la amb les teves amigues en qualsevol moment del dia! I com que volem que sigui la revista que s’apropi més a tu, has de saber que mou-te millorarà cada dia donan-te la possibilitat d’enviar-nos sempre que vulguis qualssevol comentaris, suggeriments que tinguis. Anima’t i mou-te!

ENVIA ELS TEUS SUGGERIMENTS I PROPOSTES A REDACCIOMOU-TE@MOUTEMAGAZINE.CAT

música novetats esports televisió menjar tendències horòscop

4


NÚM11 NOVEMBRE NOVEMBRE 2008 2008 NÚM

CINEMA, TEATRE, TELEVISIÓ...

ine artat c t a l’ap u-te.ca a veure-la a o m ta r evis per ana www.r cara! entra a ueix entrades lunya... per la ta g a e s C i acon mes de ts cine diferen

Per sèries espanyoles n’hi ha per tots els gustos. Les que s’ho curren i troben noves fórmules, com està sent El internado en la seva 3ª temporada amb un rollo de pel·li de por que t’hi cagues (lol), i les que ja no saben què fer per seguir captant espectadors, com és el cas de Física o Química, sèrie que des del primer capítol ja va destacar per guions banals i repetitius, ben lluny de la realitat que intenten recrear.

Festivals de Catalunya a internet. Sí sí, el que sents. Uns quants joves s’han unit per crear aquest portal, en el que podràs trobar allò que el seu nom indica: els festivals més importants que se celebren a casa nostra durant tot l’any. Una oportunitat perquè no et perdis esdeveniments plens d’art.

A banda de mirar pel te l que tu pu u compte guis aw com, cada mes podràs ww.festivalsdecatalun ya. trobar en els festivals aquesta se que més t’ cció interessaran . Ja veuràs!

Un conjunt d’actors catalans (alguns força reconeguts) formen Els nois d’història, l’obra teatral més esperada de l’any dirigida per Josep Mª Pou. Una comèdia molt divertida sobre el valor i el sentit de l’educació.

Del 24 de setembre fins al 31 de març de 2009 al Teatre Goya de Barcelona. I després, gira per tot el país!

Arriba l’estrena més esperada per mig món adolescent: High School Musical 3; com els altres cops amb bones dosis musicals. T’ho perdràs?

5

Sens dubte l’estrena més sonada és el musical Què. Cinc joves delinqüents que se superen a sí mateixos... Riuràs, t’emocionaràs, i et vindran ganes de ballar! Com bé diu l’eslogan comercial, NO T’HO POTS PERDRE!

Entra a la pàgina web que s’han curra t i flipa! Trobaràs des d’una galeria amb fotografies, fins a la fitxa dels protagonistes passant per les lletres de totes les cançons. D’aquesta manera podràs anar a veure “el nou musical” i saber-te-les de memòria! www.quemusical.com


per la ciutat

BICI vs. Qui diu per la ciutat, diu pel poble; ja que hi ha vehicles de tot tipus adaptats a qualsevol terreny. Si ets de les que li agrada no dependre de res ni ningú, la qüestió és: bicicleta o moto? Algunes de vosaltres ho tindreu claríssim, però la veritat és que cada cosa

6


NOVEMBRE NOVEMBRE2008 2008 NÚM 11

MOTO té els seus inconvenients i els seus aventatges. En les pàgines que vénen a continuació trobaràs tots els pros i contres d’engegar motors o donar-li fort al pedal. Pren nota del que et diem i disfruta de moure’t amb tota la llibertat!

Abans de comp rar te moto una o una bici a què e nalitz t conv a é més de so ... està r t! Se s gueix llegint decid eix el i millor per a tu!

7


per la ciutat

ous et m com i s olt t o Tan mot mb m les b a ic am i, ves b veh ta i ic m b dre a b am mpte ira a re! o p M c . de nants a sem r r a i i v sque e

LES 3 COSES OK 1

No desprèn fums contamintants, és un producte 100% natural!

2

Pots escollir entre tenir una bici pròpia i llogar-ne una del tipus bicing.

3

Cada vegada que agafes la bici, poses en moviment 350 músculs! Segueix donant-li al pedal...

LES 3 COSES KO 1

L’escassa velocitat a la que arriba pot arribar a ser un factor negatiu en moments de pressa.

2

Si et toquen llocs de molta pujada pot ser les teves cames patiran!

3

Hi ha menys espais adaptats a la bicicleta i sovint vianants o cotxes et posaràn problemes....

BICICLETA//BICIKLETA//BICYCLE Hi ha moltes maneres de cridar l’atenció quan vas en bicicleta: pots fer-ho amb els antics timbre-bocina (que ara estàn molt de moda) o amb els mítics ring-ring de metall. Personalitza el teu propi timbre!

Quan portis pantalons acampanats, fixa’t-hi una pinça al turmell dret perquè no se t’enredi amb el pedal... evita desgràcies!

La llum és un element que has de tenir en compte de portar sempre en bon estat! Des del moment que es pon el sol, preocupa’t que estigui encesa. I si ho pots combinar amb reflectants, encara millor! La qüestió és ser vista pels altres vehicles o vianants.

8


NÚM11 NOVEMBRE NOVEMBRE 2008 2008 NÚM

LES 3 COSES OK 1

En cinc minuts ets a tot arreu... el màxim benefici és la immediatesa

2

No tindràs problemes en fortes pendens: el motor ho fa tot!

3

Qui té el volant té el poder. A més de còmode, quedaràs com una reina si acompanyes algú.

LES 3 COSES KO 1

Has de saber que és tot el contrari a allò ecològic: residus, contaminació...

2

El fet d’anar amb moto resulta força car: entre el vehicle, la gasolina, i les reparacions, la teva butxaca patirà!

3

La comoditat et pot malacostumar i hi ha el risc que acabis anant a comprar el pa amb moto. Evita-ho!

MOTOCICLETA//MOTOZICLETA//MOTORBIKE No t’oblidis dels guants! A l’hivern la raó per portarlos bàsicament és el fred, però la veritat és que en cas de caiguda uns bons guants et salvarien la pell!

9

Tot i que ja sabem que la moto és un vehicle contaminant com qualsevol altre de motor, hi ha models que emeten menys gasos que d’altres. Informa-te’n bé al teu mecànic!

Últimament han sortit al mercat cascs de tot tipus amb dibuixos serigrafiats i dissenys especials. Ara bé, has de saber que els més aconsellables són els integrals; garantia de seguretat!

la neu -te per eru o m ... ió v mero adic

ú tr at im n rnit SNOW pròx mode vs. l s Í e u U s En ESQ


mou-te amb...

EL BOMMMBÓ DEL MES

RICHARD

Imatges del primer capítol de la sèrie, en què Pablo Vila interpreta un dels papers més importants dins la trama: el fill modèlic. ...per menjar-se’l!

Qui s’amaga darrera el nen bo del nou Nissaga de Poder? Esbrinem les coses més personals de la nova promesa de la televisió, Pablo Vila en la pell de RICHARD. Hi ha cap noia que es pugui resistir a la mirada de Richard??

Nom complert: Pablo Vila Nieto Data naixement: 23 de setembre de 1989 Estudis: actualment està cursant 2n a l’Institut del Teatre de Barcelona Aficions/hobbies: el pim-pom, jugar al pócker i tots els esports de risc Una passió que mai et confessarà: escriure poemes (es veu que ho fa des de petit... ohh) No suporta: que li diguin què ha de fer Objecte de desig: la seva xupa de cuir Una mania: no pot sortir de casa sense endreçar les seves bambes (fa col·lecció!) El defecte ocult: és molt competitiu Regal perfecte: unes entrades per un autèntic concert de rock El millor de ser actor: els rodatges... es veu que té bon rotllo amb tothom! Els inconvenients: no pot anar pel carrer sense que la gent el reconegui Menjar preferit: les croquetes de la seva àvia Una frase: “Viu cada dia com si fos l’últim” vista entre m i n uai e noi g ... t s l e e m ! C r3 el >> RO bSúpe mbó d a u o v l b i C s m del exclu pròxi

10


SI ET SUBSCRIUS A

NOVEMBRE 2008 NÚM 1

a r r o g a t s e u q a s à r * a ! l t a r g o e p r m e e ’e d t exclusiva

DURANT

S O R E M Ú N 2 1 12 MESOS 5 $ per només 2

11

ix a través te a m ra a te u ri c s Sub web a in g à p a tr s o n la de to u-te.cato o m ta is v e .r w w w 31 32 trucant al 902 30

*OFERTA úNICA PER LES 50 PRIMERES SUBSCRIPCIONS


amb estil

S U B I R T S E N A B UR

I Qu DEA! tard eda un a au am igue nes q u s ant i int vos es e ving la rob rcanv ieua co ui d eg m pot ser ust.Qu us des is el t eu n cobre ap, ixes ou l ook !

llo hippie, a lo ro l e d ix te s e v t n ; eda clar si la ge u q o n a quedat enrere t h n l e ti s m e a l o s n u Últim e e rat. Encasellar-s ti n la p us urbanes, qu n e ib s é tr s m e v o n pijo, o s le t trobes amb e i r re r a ends com poden c tr l e s p e v s o n n e ara va ix e a ersos. Així, sorg iv d ls ti eohippy. A mid s e N n la e o in l e b re comb k n ewrapperr,, la Pu N la , a roba que més li ij la lp i o l o ti C s e u e s ser la l e va descobrint t, n e ix re de ser i de fer. c a ra v e a n n a m a v que u e s n entona amb la s é m e u l moment i aprè q e i d ix n io re sh fa s afavo é m ències urbanes d n te s le identificada? s ix é re m b o ts n e s Desc t e ura! Amb quin lt o s b m a ’t re u a mo

12


NOVEMBRE2008 2008 NÚM NÚM11 NOVEMBRE

Marques habituals COOPIJA: Ralph Lauren, Lacoste, DKNY, Friday’s Project, Levi’s, Mustang, Calvin Klein, Burberries... el més important és que tot estigui nou de trinca.

COOLPIJA NOM VULGARIS: fashionetis GENERALITATS: catalogades dins el gènere burgeses modernes, es caracteritzen pel seu (real o aparent)alt nivell econòmic. Tenen el seu propi llenguatge i les seves frases sempre acaben amb un “sas?” Viuen i es mouen en grupets reduïts, es consideren espècies protegides i normalment van agafades per sota el braç. Un tret característic: quan surten de festa, fan migracions al WC de dues en dues, i en èpoques de zel aguditzen la seva astúcia per pescar preses de la seva espècie. TIPUS DE PELATJE: Roba de marca i look impecable. Accessoris, important que estiguin conjuntats amb les peces de roba.. Cal ressaltar la seva melena llarga i llisa de perruqueria. HÀBITAT NATURAL: Zones nobles de la ciutat i els locals més cools -amb seguretat inclosa, of course-.

13

BOTES MUSTANG (52€) combína-les amb unes mitges llises i amb una faldilla o uns pantalons pirata... ben planxats.


amb estil SUADERA F&M (52€) la típica negra amb caputxa però amb un original dibuix enmig que remet als inicis de la música hiphop...interessant.

Marques habituals NEWRAPPER: Quicksilver, O’Neil, Adidas, Nikita, Bershka, NYCity... i a les botigues de segona mà, pots trobar les mítiques jaquetes vuitenteres!

NEWRAPPER NOM VULGARIS: esqueiterguels GENERALITATS: aquesta espècie es podria dir que és la més sana de totes les que hi ha: la majoria d’elles practica algun tipus d’esport (des de l’skate fins a esports d’equip tipus bàsquet, handbol...). També té la característica que li agrada molt la música, en especial el hiphop. A vegades creen batalletes al carrer entre crews enemigues per decidir quina és la millor. Són impulsives i còmiques, quan volen. TIPUS DE PELATJE: Roba essencialment còmode: pantalons baixos, bambes amples, samarretes curtes que deixen veure el melic... De normal sempre porten o algun pentinat o algun complement al cap que les amaga del món exterior que ratlla catxo HÀBITAT NATURAL: Terrenys asfaltats en els quals poden moure’s amb soltesa. Alhora també tenen espais reservats pels seus, com per exemple murs, rampes, escales...

14


NOVEMBRE2008 2008 NÚM NÚM11 NOVEMBRE

Marques habituals REBELPUNK: Nike, Stunkfunk, H&M, Killah, Pull&Bear, Miss Sixty... i segurament peces de roba trobades al lloc més insospitat!

REBELPUNK NOM VULGARIS: punquis raveras GENERALITATS: gènere molt al seu rotllo però a la vegada obert a tot tipus de moviments rebels. És una espècie autòctona en constant moviment, els encanta viatjar i conèixer altres realitats. Solen estar la major part de la seva existència a fora de casa, en contacte amb altres de la seva mateixa espècie; no poden passarse més d’una hora tancades entre quatre parets. Són independents i amb instint de supervivència. TIPUS DE PELATJE: La roba vella passa per les seves mans i la converteixen en noves peces al seu gust. Solen portar moltes arracades i el calçat poden ser bambes de diversos tipus, però principalment han de ser còmodes. És la tribu que experimenta més amb el seu cabell a l’hora de fer talls arriscats i provar nous colors. HÀBITAT NATURAL: Manifestacions, concerts de grups variats, festivals organitzats...

15

CAPUTXERA LA QK (26€) ideal per portar tot el dia a sobre de la típica samarreta de tirants mig trencada.


VESTIT H&M (39€) perfecte per ocasions especials com festes d’aniversari, celebracions familiars...

Marques habituals NEOHIPPY: PiuBel·lo, Stradivarius, Natura, Fornarina... i tots els mercadillos possibles!

NEOHIPPY NOM VULGARIS: bonrolletis GENERALITATS: es tracta d’un gènere obert al món, molt compromès amb els problemes del planeta relacionats amb la pobresa i amb la natura. El seu cant és pacífic al 100%. De fet tant elles com ells són persones força tranquil·les i generalment amb molta iniciativa. Solen juntar-se amb gent del seu mateix tipus, però no fan el lleig a les altres espècies. Són gent d’escoltar els clàssics de la música pop, rock... actualment ja no de moda. TIPUS DE PELATJE: Per extrany que pugui semblar, les neohippies tenen un punt molt elegant a la seva vestimenta. Samarretes estampades, foulards de colors i complements de tot tipus són molt portats en els ambients neohippies. HÀBITAT NATURAL: Petits bars amb o sense música, festes a l’aire lliure... també solen rondar molt per esplais i caus diversos.

16


NOVEMBRE 2008 NÚM 1 Només cal obrir una revista del cor per qualsevol pàgina, que de ben segur no trigaràs a flipar amb el que arriben a fer avui en dia els famosos. Qui sap si ho fan per cridar latenció, o perquè són realment així. Sigui com sigui, tant les seves maneres de vestir com els seus costums, ens resulten quelcom extrany!

MODA I COSTUMS DE LES FAMOSES Només una pregunta: realment cal tant de wonderbra pel model que porta? O millor dit: és necessària tanta intervenció de quiròfan? Tractant-se de Victoria Adams (ara coneguda com Victoria Beckham), la qual des que va començar a ser coneguda, no somriu a les fotos perquè no li apareguin arrugues facials... ehemm llavors potser sí.

Amy Whinehouse sembla que no es decidirà mai a deixar definitivament el món de les drogues. Mentrestant, segueix tatuant-se els braços, i l'alçada del seu tupé/monyo no para de créixer. La pregunta és: Hi haurà vida alla dins?

17

Vosaltres creieu que és normal presentar-se a una festa d'aniversari vestida només amb roba interior, bolso de mà i unes orelles de conill com si fossin una diadema? Sembla que a la Paris Hilton li senta d'allò més natural.... Se g u r qu per e na inte vega mitj rnet o p nt sorp ans tro er altre bes ren s de la ents so coses bre fam que el m vulg a. Env ón i revi uis a pr a'ns el stam opo st ou-t e.ca es@ t

Fa poc la cantant Kate Perry va publicar aquesta foto on apareix ella amb una navalla a la mà. La veritat, molt bon rotllo no fa. Però es veu que hi ha hagut molta polèmica; han arribat a dir que la foto incitava a autolesionar-se... Creus que hi ha per tant?


a la cuina

padepessic!

Sí, sí; sembla que tothom sàpiga fer un pastís normal i corrent, però a l’hora de la veritat sempre l’acaba fent o l’àvia o bé la mare. Aquí et donem els ingredients perquè aprenguis la senzilla recepta del pa de pessic i deixis K.O. a tothom que el provi!

18


una alla n t e bu a! R cre Ide lla am -hi su ns i t te a n s pla e i po Ara ja r . g a sitj sat bre mis er so tar, de lici . ss p gla om fe sor t.. c

NOVEMBRE 2008 NÚM 1

LA RECEPTA vol.1 Consells, trucs... tot el que cal saber per fer el pastís més deliciós. La gent es lleparà els dits. Literalment! Estris Recipient (capacitat 2litres) Cullera de fusta Pal d’acer especial per pastissos Espàtula de plàstic

VARIANT: prova de canviar el got de llet per un iogur natural. Com t’agrada més? CONSELL: és cert que la massa crua està bona però no et passis de la ratlla que és indigesta! TRUC: actualment existeixen motllos meravellosos... no cal que els untis amb olis ni res... perquè no s’enganxen!

19

Ingredients 1gotet de llet (mida got de vi) 1 gotet d’oli de girasol 2 gotets de sucre 3 gotets de farina 3 ous (o només 2, a gust del consumidor) el suc de mitja llimona (o ratlladures de la pell de llimona) 1 sobre de llevat Elaboració Vessa el got de llet dins el recipient. A continuació omple’l d’oli de girasol i vessa’l. Fes el mateix amb el sucre i amb la farina. Remena després de cada pas amb la cullera de fusta, que quedi una massa homogènia. Neteja els tres ous, i afegeix-los al recipient. Exprimeix el suc de mitja llimona i per últim posa-hi una cullerada de llevat. Unta la superfície interior del motlle amb mantega o unes gotes d’oli i després escampahi sucre per sobre. Encén el forn a uns 100º. Aboca la massa sobre el motlle (ajuda’t amb l’espàtula de plàstic) i posa’l al forn. Espera uns 25 minuts. A la meitat, fes la prova de foc: punxa’l amb un pal d’acer. Si al treure’l, està sec, apaga el forn. Llestos! I compte que no se’t cremiiii

TRUC: si passes la batedora al final de tot, la massa quedarà més fina i el pastís tindrà una textura irresistible!

bitació eva ha HUI t la a moute NG S ... 1 FE onia mero vol.

ú im n

òx l pr En e

CONSELL: revisa la data de caducitat dels ous; no sigui que acabi tothom amb mal de panxa...

rm NT n ha es e l b o M

ORIE


mou-te, no et quedis enrera, pren nota!

ELS ÚLTIMS

Ripstik! L’Última novetat en el món skate. Es veu que no té res a veure amb el patinar clàssic... ho proves?

EN TECNOLOGIA, DISSENY, ESPORTS, CULTURA... Basic House. Projecte del dissenyador Martin Ruiz de Azua que consisteix en una casa portàtil! Tan fàcil com treure-te-la de la butxaca i s,infla sola. Increïble! De moment no es comercialitza a les botigues normals... si es fes, ja tavisarem!

Els teixits intel.ligents aterren amb força en el mercat global. Aquesta foto mostra una jaqueta que incorpora mp3 a la màniga, perquè no perdis l,aparell i mai deixis d,escoltar la teva mÚsica!

Ja ha arribat l,hivern i amb ell el fred, els encostipats... Segurament tu no seras cap excepcio i cauras en el tipic refredat... Aquí et presentem el producte estrella, que et protegirà la zona del nas i al mateix temps dels llavis! Pots comprar LetiBalm a qualssevol farmàcies. Esc ull l´envàs que sadapti més a tu!

Nou establiment de Sandwich & Friends. Per si no ho saps, es tracta dun restaurant poc corrent, mes que res perque els entrapans tenen noms de persones. Timagines? Et demanes un Roger, et menges un Joan... C⁄L'Hospital 104 (Rambla del Raval) Tel. 93 329 82 77

Ja ha sortit a la venda el DVD + Llibre del programa de Toni Soler i els seus. Si vols fer un regal perquè no parin de riure ja saps...!

20

mou-te  

Revista per adolescents catalanes

mou-te  

Revista per adolescents catalanes

Advertisement