Page 28

Kantoor Moermansk • Amsterdam

Stabiele factor in de ruwbouw Moermansk Bij de nieuwbouw op de kop van de Moermanskkade in de Amsterdamse Houthaven is ook Buiting Machinebouw & Staalconstructie BV uit Almelo ingeschakeld. De staalbouwer heeft de complete engineering, productie en montage gerealiseerd van het complete casco van de nieuwe kantoren Moermansk 400 en 500. “We hebben samen met hoofdaannemer Bouwbedrijf Wessels Zeist de ruwbouw omhoog getrokken”, zegt Jurgen Exterkate, projectleider bij Buiting BV. “Ook hebben we de kanaalplaatvloeren gelegd en de prefab wanden en trappen geplaatst.” Productie en montage gebeurt in eigen beheer.

Buiting is een staalconstructiebedrijf dat met name opereert in de complexe utiliteitsbouw. Voorbeelden daarvan zijn unieke elementen zoals diverse perronoverkappingen op bus- en treinstations en de prachtige imposante bollenluifel, de ‘droogloop’ tussen station Utrecht Centraal en winkelcentrum Hoog Catharijne. Ook is het bedrijf actief in de bruggenbouw, met name in de lichte verkeersklassen, zoals voetgangers- en fietsbruggen.

Constructief Maar ook in het segment van de kantorenbouw heeft Buiting de capaciteit en de mensen om dit soort werken zoals Moermansk uit te voeren. Exterkate: “We bieden totaaloplossingen aan, we ontzorgen de aannemers, doordat zij de constructieve elementen aan ons kunnen overlaten. Wij zijn dan verantwoordelijk voor de samenhang en kunnen zo beter zorgdragen voor de complete ruwbouw.”

Industriebouw • november 2018 • 28

Profile for Work4Media

Industriebouw November 2018  

Industriebouw November 2018  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded