Page 1

#Multimedia2 Indra De Zutter Lauren Vandenbroeck

Karen De Groof Communicatiemanagement 2COMD 2013-2014


Inhoud  Communicatie APP  Eigen APP  Instagram: #jummyinmytummy_indilau


Ikea Catalogus APP We hebben gekozen voor de Ikea Catalogus APP in het kader van onze opleiding. We leerden vorig jaar in de lessen beeldcommunicatie over augmented reality, wat hiervan een zeer goed voorbeeld is. Doordat deze APP hiervan gebruik maakt is deze zeer vernieuwend en een goed voorbeeld van een communicatie app. 


Catalogus & Family Card De meubelketen Ikea heeft deze APP gelanceerd als digitale aanvulling op de papieren catalogus die elke klant iedere maand ontvangt.

Hierdoor zijn wij ook te weten gekomen dat deze APP bestaat, aangezien wij geregistreerd staan in het klantenbestand en een IKEA FAMILY CARD hebben.


Communicatie APP?! De kans is groot dat de gebruikers van de APP de 3D-effecten in de Ikea catalogus aan anderen laten zien en gaan delen via Facebook, Twitter en instagram.

De gebruiker van de APP, de klanten gaan dus eigenlijk gratis reclame maken voor hun nieuwe catalogus en dat is wat Ikea precies wil en daarmee wil bereiken.


Hoe werkt de APP?

Met deze APP die toegankelijk is voor iOS en Android, kan je pagina’s scannen uit de catalogus om op die manier te bekijken of de meubelen van Ikea in jouw wooninterieur passen.


Eerst installeer je de Ikea catalogus APP en daarna hoef je enkel maar de Ikea catalogus neer te leggen op die plaats in je huis waar je het gekozen product graag virtueel wil zien verschijnen. De juiste afmetingen van het meubelstuk worden automatisch op je scherm getoond   Door pagina’s te scannen in de catalogus krijg je toegang tot extra foto’s en filmpjes over de montage van meubelen


Deze APP is zeer gebruiksvriendelijk. Je kan aan de hand van een schuifbalk de gehele catalogus per pagina raadplegen zonder heel de catalogus te moeten doorlopen.

Ook de prijzen,afmetingen en uitleg van de producten zijn door ĂŠĂŠn touch te raadplegen.


Je kan de pagina van de digitale catalogus APP ook gaan delen via Facebook, Twitter en E-mail met je vrienden.


De Ikea catalogus APP is ook zeer gebruiksvriendelijk door de inhoudsopgave.

Hiernaast zie je een screenshot van de dichtsbijzijnde Ikea winkels in je buurt.


Voordelen 

de ondersteuning van ‘augmented reality’.

Dit is een beeld van de werkelijkheid aangevuld door een virtueel computer beeld die ervoor zorgt dat het lijkt alsof het meubelstuk echt in je woonkamer staat .

 het effect dat gecreëerd wordt door de weergave in 3D   geen beperking op het aantal producten in de catalogus 

deze app kan je gratis installeren gebruiksvriendelijk

 

informatief


Nadelen  virtuele werkelijkheid  kleuren wijken af van de echte kleuren in de catalogus en in de winkel  niet iedereen beschikt over een smartphone of tablet die gebruik kan maken van deze APP  het duurt soms eventjes tot de catalogus geladen is  je moet in het bezit zijn van de Ikea catalogus om te APP te kunnen gebruiken


Eigen APP  We hebben onze eigen APP ‘Ikeafood’ gemaakt via APP Makr. http://www.appmakr.com We hebben gekozen voor deze software omdat het heel gebruiksvriendelijk is en alles heel goed wordt uitgelegd. Het is ook gemakkelijk omdat je iedere keer kan opslaan en nog aanpassingen kan doen achteraf. Link naar eigen APP: http://h.studentsapp.mobi/ikea


AppMakr AppMakr is een aanbieder van software die beweert dat je zonder enige knowhow en kennis van programmeren toch een mooie applicatie kunt maken. ‘Your APP is only one step away’


Werking AppMakr 1) account maken en inloggen 2) naam kiezen voor je APP


Aan de linkerzijde vindt je de App functies

App functies die je wilt gebruiken sleep je naar de virtuele smartphone


Homepage met 4 applicatiefuncties: - About Us - AppMakr - Ikea APP - Quote


Instagram


Flipboek Indra & Lauren  

Multimedia 2 Indra De Zutter & Lauren Vandenbroeck

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you