Page 1

A TianDe Ökogömbök gyökeresen megváltoztatják a mosásról kialakult felfogását


Evolúció a mosásban

1. Mechanikai eljárás.

2. Vegyi eljárás.

3. Fizikai eljárás.


Mosás mechanikai eljárással „Maguk ott a szekérről két kézzel hordták a ruhákat az éjszínű vízbe, és sebesen vetekedve taposták lent a gödörben.” Homérosz: Odüsszeia

Az ókori Görögországban ily módon is mosták a fehérneműt: az agyagos talajban kisebb gödröket ástak és vizet öntöttek beléjük. Ezek a gödrök helyettesítették a teknőt és a lavórt. A fehérneműt beledobálták a gödrökbe, majd, maguk is beleugorva oda, elkezdték azt lábukkal taposni.


A mosódeszkát 1797-ben találták fel. Az első mosógép Európában 1900-ban jelent meg: egy német cég egy olajütő, egy kézi hajtással forgatott lapátokkal ellátott fadézsa szerkezetét tette alkalmassá a mosásra. Oroszországba a XX. Század elején vittek be egy tétel német mosógépet, amelyeket pillanatok alatt szétkapkodtak: az élelmes oroszok ezeket olajütőként használták. A fehérneműt pedig továbbra is a folyóban mosták.


Mosás vegyi eljárással Az első nátriumszilikát és szóda alapú mosópor képletét a német Fritz Henkel alkotta meg 1876ban. A ma használatos mosószerek több komponensét (a klórt, a kéndioxidot, a foszfátokat) az I. és a II. világháború idején vegyi fegyverek gyártásához használták fel.


Az oroszok évente mintegy

1 millió tonna mosóport használnak el. A mosópor a legelterjedtebb háztartási vegyszer.


A mosópor alapvető összetevői – az anionos felületaktív anyagok (A-detergensek) és a foszfátok. A-detergensek – a legolcsóbb és a legagresszívebb felületaktív anyagok. Minél jobban habzik a mosópor, annál magasabb benne az anionos detergensek koncentrációja.


A lefolyócsöveken keresztül az A-detergensek kikerülnek a természetes vizekbe. Egy kis történelem: a múlt század 60-as éveiben a mosószergyártók reklámháborút vívtak egymással annak bizonyítására, hogy melyikük által gyártott mosópornak a legdúsabb a habja. A hab pedig kezdett megjelenni a folyókban, a tavakban, de még a Niagaravízesésben is.


Az anionos detergensek felerősítik az üvegházhatást, csökkentve a világóceán képességét az emberi civilizáció által termelt széndioxid (CO2) elnyelésére. Ez globális klímaváltozást eredményez – áradásokat, szárazságot, hurrikánokat, az ivóvíztartalékok csökkenését, élő szervezetek kipusztulását…


Az ivóvíz egyelőre nem habzik, de… …Az anionos detergensek átszüremkednek a tisztítóberendezéseken és az ivóvízzel csaknem ugyanolyan koncentrációban térnek vissza lakásunkba, ahogy a lefolyóba öntöttük azokat. Az anionos detergensek szervezetünkbe kerülésének ennél is rövidebb útja – a ruházat. Az anionos detergensek még tíz öblítéssel sem távolíthatók el a fehérneműből.


1 cm2-nyi ruházat = 0,000004 g detergens Egy felnőtt ember bőrének összterülete átlagosan 2 m2 = 20 000 cm2 20 000 * 0,000004 = 0,08 g detergens

1 év alatt 0,08 g * 365 nap = 29,2 g detergens 20 év alatt 0,08 g * 7 300 = 584 g detergens 30 év alatt 0,08 g * 10 950 = 876 g detergens Nyugdíjas korunkra szervezetünkbe csak a mosóporok miatt mintegy 2 kg detergens kerül!


A bőrre kerülő A-detergensek teljes mennyiségéből a szervezetben felhalmozódó mennyiség.

0,6 % a májban 1,9 % az agyban Az anionos detergensek ugyanúgy hatnak, mint a mérgek: megváltoztatják a vér biokémiai jellemzőit; rongálják a sejtek épségét; végzetesen hatnak az idegi ingerek továbbításának folyamatára.


Tudományosan igazolt tény:

100 g A-detergens 24 óra leforgása alatt elpusztít egy 300 kg súlyú lovat.


XX. sz. – „a piszkos kéz betegségei”

XXI. sz. – „a tiszta kéz betegségei”

vérhas

bélfertőzés

dermatitisz

szalmonellózis

gilisztásság

asztma

allergiás nátha ekcéma


Vegyi eredetű immunhiány A Multiple Chemical Sensitivity, vagy MCS-szindróma (többszörös kémiai túlérzékenység ) – egy olyan szerzett krónikus betegség, melynek során a már az alacsony koncentrációban jelenlévő vegyi anyagok is a legkülönfélébb allergiás reakciókat képesek kiváltani.


A WHO adatai szerint Oroszországban az utóbbi 10 év alatt az allergiás emberek száma 20 %-kal megnőtt. Az orosz szövetségi Immunológiai Intézet előrejelzései szerint 2015-re az orosz emberek fele fog szenvedni valamilyen allergiás betegségben.


A foszfátok (vagy foszfonátok) – az anionos detergensek hű harcostársai, elősegítik azok erőteljesebb behatolását a szervezetbe az emberi bőrön keresztül.


A foszfátok megkötik a kalciumionokat és okozói lehetnek a csontszövetek roncsolódásának és az oszteoporózis kialakulásának. Az oszteoporózist „a csontok nyájas tolvajának” is nevezik. A WHO adatai szerint az oszteoporózis a nem fertőző betegségek között a negyedik helyett foglalja el a szív- és érrendszeri megbetegedések, a daganatos betegségek és a cukorbetegség után.


Az oszteoporózis a nők körében jóval gyakoribb halálozási és rokkantsági okként jelentkezik, mint az emlőrák. Az oszteoporózis gyógyítására leggyakrabban felírt szerek egyikével végzett terápia a csontszövetek tömörségét 3 év alatt mindössze 8,8%-kal képes növelni és a gerinctörések kockázatát 50 %-kal csökkenti. A készítmény ára – dobozonként kb. 10.000 forint.


1 g foszfát 5-10 kg mérgező kék-zöld alga (cianobaktérium) képződését idézi elő. A kék-zöld alga bomlástermékei (az ammónia és a kén-hidrogén) elpusztítják a vízi ökoszisztéma élővilágát. Egy kis történelem: feljegyezték, hogy 1940 és 1970 között a városi szennyvizekben fellelhető foszfátok mennyisége évi 20.000 tonnáról 150.000 tonnára nőtt.


Vizsgálatokkal kimutatták: a kék-zöld algákkal szennyezett vizet használó emberek között a rákbetegség által a halálozások aránya ötször magasabb.


TianDe Ökogömbök: tisztaság más áron!

Az ökogömbök összetételében nincsenek detergensek, foszfátok és más szintetikus anyagok. 100 százalékban természetes összetevőkből állnak – turmalin- granulátumból, zeolitokból és ritkaföldfémekből készülnek.


A víz a mosási folyamat alapvető összetevő eleme. Ahhoz, hogy a piszkos foltokat kimoshassuk, a víz hígító tulajdonságát felületi feszültségének csökkentésével növelni kell.


Принцип действия ПАВ

A detergens-molekula olyan alakzatot képez, amelynek egyik pólusa – hidrofób (a zsírokkal egyesül), a másik – hidrofil (a vízmolekulákkal lép reakcióba). A detergens-részecske egyik végével a zsírrészecskéhez kapcsolódik, a másikkal pedig – a vízrészecskékhez.


Az ökogömbök megváltoztatják a víz felületi feszültségét, amelyre a turmalin mozgása révén keletkező, gyenge változó elektromágneses mezőkkel fejtik ki hatásukat.


A zeolitok pórusos felépítésűek. A pórusok a szivacshoz hasonló módon molekulányi méretűek, a vízből képesek elnyelni a sókat, ily módon lágyítják azt.


A ritkaföldfémek, erősítvén a víz elektromosságvezető képességét, javítják a mosás minőségét.


A kék ökogömb összetételében ezüst található, amely antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik.


Az ökogömbökkel végzett mosás során a szövet fonalszerkezete és a festékanyagok sértetlenek maradnak.

A szövet felületén lévő sórétegek felhígítása révén: • a színek ismét élénken ragyogóak lesznek, • a szövet puhábbá és rugalmasabbá válik, • feleslegessé válik az öblítő használata.


Ökogömbökkel mosni többszörösen olcsóbb! Az ökogömb szett 1 200 mosásra alkalmas Egy mosóporral és öblítővel végzett mosás átlagos költsége – 55 Ft és 170 Ft között mozog. 1 200 mosóporral végzett mosás költsége: 55*1 200 mosás = minimum 66 000 Ft.

170*1 200 mosás = maximum 204 000 Ft. 1 200 ökogömbökkel végzett mosás költsége = 13 200 Ft (11 Ft/mosás)


A Földön a tűlevelű fafajták termelik az oxigén nagy részét! Az ökogömb szett megvásárlásával egy tűlevelű fa ültetéséhez járul hozzá.


Valaha az erdők Európa teljes területét elfoglalták, ma – teljes kiterjedésének nem több mint 1/3-át borítják. Bolygónk felszínéről minden egyes másodpercben egy futballpálya méretű erdő tűnik el!


Egy személygépkocsi motorja két órányi működése alatt annyi oxigént nyel el, amennyit egy fa átlagosan két év alatt állít elő. Saját érdekünk, hogy több erdőt ültessünk!


Az ÖKOGÖMBÖK megvédik egészségét. Az ÖKOGÖMBÖK pénzt takarítanak meg Önnek. Az ÖKOGÖMBÖK védik környezetünket.

Tiande mosógömbök  
Tiande mosógömbök  

Rendelhető: Márkus Zsuzsanna 20-2926170 skype:individum.24 individum24@gmail.com

Advertisement