Page 17

SOM FODBOLDSPILLER SKAL MAN TÆNKE PÅ SIG SELV - MATHIAS TAUBER

SOM FODBOLDSPILLER SKAL MAN TÆNKE PÅ SIG SELV

Mathias Tauber har ikke meget tilovers for måden, hans sidste tid i Lyngby forløb på, men han er stolt af, hvordan han håndterede den bizarre situation, der ledte til et brud med den klub, hvor de bedste år af hans fodboldkarriere udspillede sig. AF CAMILLA JAUCH

- Jeg var pisse sur. Egentlig ikke ked af det. Fejlen var ikke min. Men jeg var hamrende skuffet, følte mig svigtet, og ja, så var jeg pisse sur… Han behøver ikke engang tænke sig om, før han svarer på spørgsmålet om, hvilke følelser der fór igennem ham, da han blev bedt om at pakke sine ting og forlade klubben. En klub han har kæmpet for – både på og udenfor banen – gennem otte år.

HVAD FANDEN SKER DER? Uden varsel, og kun ganske få minutter inden startfløjtet i træningskampen mod FC Roskilde lød, blev Mathias Tauber foran resten af truppen frataget det anførerbind, han gennem seks år havde båret for Lyngby. En situation, der endte med at blive én blandt flere, hvori Tauber følte sig respektløst behandlet af trænerteamet i klubben. - Vi er inde i videorummet til taktikmøde, hvor hele truppen sidder. Der er fem minutter til vi skal ind på banen og spille kamp, da jeg foran alle får beskeden om, at jeg ikke skal være anfører. Der var ingen, der vidste noget om det – ikke engang Martin Ørnskov, som blev udnævnt til ny anfører. Det var heller ikke en særlig fed situation for ham, fortæller Tauber, der ikke var alene om at være overrasket over udmeldingen.

- Efter videorummet går vi ind i omklædningen for at tage vores støvler på. Der kommer folk jo over og siger ’hvad fanden sker der – vidste du noget om det?’. Folk var ærlig talt lidt chokerede. Der var virkelig en mærkelig stemning.

var dén besked, Tauber fik, da han meddelte trænerteamet, at han var skuffet over måden, hans anførerexit var blevet håndteret på. Et valg, der ikke var svært for den rutinerede forsvarsspiller; men heller ikke et ultimatum, han fandt retfærdigt at blive stillet overfor.

- Jeg var selvfølgelig rasende og indebrændt, inden vi skulle på banen. Men i sådan en situation kan man vælge mellem to scenarier. Man kan enten fokusere på dét, der skete inde i videorummet, eller man kan koncentrere sig om at spille en pisse god kamp og modbevise dem. Vise dem, at det ikke handler om anførerbindet, men om måden det blev håndteret på. Jeg synes, at jeg valgte det sidste.

- Jeg takkede nej til at være en del af den nye anførergruppe, fordi man – hvis man skal være en del af sådan en gruppe – i mine øjne er trænerens forlængede arm og truppens talerør. I så fald skal der være gensidig respekt mellem både anførergruppen, truppen og trænergruppen. Men i modsætning til truppen - hvor der i den grad var fuldkommen gensidig respekt - følte jeg ikke, at der var den fornødne respekt fra træneren og assistenttrænerens side, til at jeg kunne være en del af sådan en gruppe. Ikke kun efter situationen med anførerrollen; der har været flere scenarier op til, som jeg synes har været respektløse – blandt andet dét at stille spørgsmålstegn ved, om jeg skulle have fri fra træning til min mormors begravelse, forklarer Tauber, der samtidig gjorde det klart for Lyngby-træneren, at han ønskede at fortsætte i klubben.

DET HANDLER OM GENSIDIG RESPEKT Mathias Tabuer indkaldte efterfølgende klubbens træner, assistenttræner og sportschef til en snak omkring klubbens værdier - bl.a. foranlediget af måden situationen i videorummet havde udspillet sig på. Mødet endte dog anderledes, end Tauber havde regnet med, da han blev stillet et ultimatum, som blev skelsættende for den 33-årige forsvarsspillers fremtidige fodboldkarriere. Vær en del af den nye anførergruppe eller forlad klubben. Det

- Jeg ville stadig gerne have spillet i Lyngby, og jeg havde stadig set mig være en del af Lyngby 03 | SEPTEMBER 2018

>>

17

Profile for Indersiden

Indersiden 18-3  

I det nyeste nummer af Indersiden kan du blandt andet læse om Mathias Taubers brutale farvel i Lyngby, møde Fortuna Hjørrings talentfulde tv...

Indersiden 18-3  

I det nyeste nummer af Indersiden kan du blandt andet læse om Mathias Taubers brutale farvel i Lyngby, møde Fortuna Hjørrings talentfulde tv...

Advertisement